Şimdi Ara

RENAULT Servisteyim,Elimden Geldiğince Sorularınızı Yanıtlayabilirim.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
14.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: caner4141

Okuduğum bölüm gereği(otomotiv) bir Renault Yetkili serviste "MEKANİK" bölümünde Stajyerim.Daha 1 hafta olmasına rağmen oldukça pratik yaptım ve bişeyler öğrenmeye çalıştım.Eksik olmasınlar ustalarımızda ilgileniyorlar bizimle.Her gün Şanzıman,Silindir kapağı ve Motor söküp topluyoruz.Merak ettiğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım,ustalara danışırım vs..
    Örn; Expertiz raporu nasıl veriliyor,Standart bakımda nelere dikkat ediliyor,Hangi araç en çok hangi arızayla geliyor gibi....

kullanıcı adında 41 var, ondan tahmin yürüterek soruyorum, kocaelinde misin? Kocaeli'ndeysen Ernaz da mı staj yapıyorsun? Eğer öyleyse o ustalarına benden hep selam söyle(!)
    Aralıkta ikinci el aldığım araca ekspertiz raporu aldım, sadece, işte çamurluk değişmiş, yanlarda boya var dediler. İyi dedik önemli değil. Aracı aldım, bir müddet sonra fark ettim sola çekme var. Sanayide lastikçiye götürdüm rot-balans yapsın diye, abi balanslık işi yok ki bunun baksana ön sağ amörtisör eğri dedi.
    Ekspertiz yapan ustalar bunu neden belirtmiyorlar? İş bunula kalsa gene iyi, kapı kolarını değiştirmek için, gittiğimde problemi belirttim kendilerin, bakalım dediler. İşin en acılı yanı, bana salıncağın değişmesi gerektiğini ve ücretinin 600 lira olduğunu söyledir. Eyvallah dedim, bir daha da Ernaz'a uğramadım.

Araştırdım 70-80 liralık parçalarmış meğerse.

• Son dönem alman ve fransız otomobillerini bir inceleyin ne hikmetse hep sorun yada türkiyedekilermi sorunlu diye bir hüsnükuruntu oldu bende, andre merkel + nikola sarkozy birisi alman diğeri fransa başkanı ve türkiyenin avrupada olmasını istemeyen 2 ülke ve 2 şahsiyet!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ekrem_34

sorumu tekrarlıyorum
    Ben 2011 model kangoo aldım extreme model arka camları açılmıyor bunun için bir uygulama yapılıyor mu ?

Açılmıyor derken..?
    İlk aldığınızda mı açılmıyordu sonradan mı oldu..?
    Yetkili servislerde garantiden yapılır zaten.Benim alan mekanik olduğu için pek bilgi sahibi değilim bu konuda ama illaki yapılır.(üretim kaynaklı sorunsa)

Arka camlar çoğu ticari araçta sürgülü/kelebek tipidir. Üst modellerin bazılarında ön camlar gibi yaptılar. Arkadaş büyük ihtimalle arka camları üst modeldeki gibi yapabilir misiniz diye soruyor...

• Merhaba

Dediğiniz gibi üst modellerde olduğu gibi ön camların şeklinde açılır duruma getırmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekrem_34 -- 7 Ağustos 2011; 16:06:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

hocam sembole neden sümbül diyorlar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

megane 2
    Egsozları kaç yılda bir ya da kaç kmde bir değiştirilmeli?
    125binde aracım var masraftan kaçmadan neleri değiştirmeliyim ki araç bana 5 sene sorunsuz hizmet versin?

Bu iki sorunun cevabını verirsen staj notun 100 olsun...

bildiğim kadarıyla egzozun peridiyodik değişimi söz konusu değil.Ne zaman kaçırmaya başlarsa yada çürürse o zaman değiştirilir.
    2. soruya gelince.... Yerinizde olsam "Çalışıyorsa ELLEME..!" mantğıyla hareket ederdim.Yani demek istediğim araç uzun ömürlü olsun diye sağlam parçayı değiştirmek anlamsız bence.örneğin sağlam külbütör mekanizmasını yenisiyle değiştirdiniz,o araç 5 sene içerisinde başka bir yerlerden ufak tefekte olsa arızalar verebilir.(aksini umarız tabiki )

notum kaç ?

Helalinden 100

• HERKESE MERHABALAR BENDEDE 2006 FAZ 2 LAGUNA VAR. FAİK ABİ BAKTI GÖRDÜ ARACI ALLAH ONDAN RAZI OLSUN. BİR İKİ SORUM DAHA OLACAK BUNLARI BURDA PAYLAŞMAK İSTEDİM ŞİMDİDEN YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.

1- ARAÇ BOŞTA İKEN TİTREYEREK ÇALIŞIYO GİBİ DAHA ÖNCEDE MEGANE 2 YE BİNİYODUM ODA BÖLE ÇALIŞIYODU MOTOR KULAĞINI DEĞİŞTİRDİLER DÜZELDİ BUNDADA ÖLE BİR ŞEY OLABİLİRMİ?? YOKSA NORMAL ÇALIŞMASI BÖLEMİ?? ŞİMDİ MAZDAYA BİNDİM ÇALIŞTIĞINI ANLAMIYOSUN BİLE AMA BENİMKİNDE TİTREME OLUYO GİBİ.

2- SABAH İLK ÇALIŞTIĞINDA EGSOZDAN BENZİN KOKUSU GELİYO BUJİLERDEN OLABİLİR Mİ ? BİRDE ÇOK BUHAR DUMANI ATIYO GİBİ GELİYO BANA??

3- ARAÇDA PRİNS LPG VAR LPGDE TAHA DÜZGÜN ÇALIŞIYO GİBİ GELİYO BENZİNDE SANKİ MOTOR BİRAZ ŞAPŞALLAŞIYO GİBİ. TAMİRCİM ARAÇ GAZ AYARLARINI LPGEYE GÖRE AYARLIYO DEDİ BİR AY BENZİNDE KULLAN DÜZELİR DEDİ NE KADAR DORUDUR??

4-ARACIMDA KAPI OTOMATİK KİLİTİ NASIL YAPILIR GÜNDÜZ FARI VARMI FAR SENSÖRÜ NASIL DEVREYE SOKULUR??

5- ARAÇ SOĞUKKEN ALTTAN LIKIRTI GELİYO KASİSLERDE . ARACI SÜRDÜKÇE SES AZALIYOR

YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

• Arkadaş vwne fln mi gecti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperbz

quote:

Okuduğum bölüm gereği(otomotiv) bir Renault Yetkili serviste "MEKANİK" bölümünde Stajyerim.Daha 1 hafta olmasına rağmen oldukça pratik yaptım ve bişeyler öğrenmeye çalıştım.Eksik olmasınlar ustalarımızda ilgileniyorlar bizimle.Her gün Şanzıman,Silindir kapağı ve Motor söküp topluyoruz.Merak ettiğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım,ustalara danışırım vs..
    Örn; Expertiz raporu nasıl veriliyor,Standart bakımda nelere dikkat ediliyor,Hangi araç en çok hangi arızayla geliyor gibi....

kullanıcı adında 41 var, ondan tahmin yürüterek soruyorum, kocaelinde misin? Kocaeli'ndeysen Ernaz da mı staj yapıyorsun? Eğer öyleyse o ustalarına benden hep selam söyle(!)
    Aralıkta ikinci el aldığım araca ekspertiz raporu aldım, sadece, işte çamurluk değişmiş, yanlarda boya var dediler. İyi dedik önemli değil. Aracı aldım, bir müddet sonra fark ettim sola çekme var. Sanayide lastikçiye götürdüm rot-balans yapsın diye, abi balanslık işi yok ki bunun baksana ön sağ amörtisör eğri dedi.
    Ekspertiz yapan ustalar bunu neden belirtmiyorlar? İş bunula kalsa gene iyi, kapı kolarını değiştirmek için, gittiğimde problemi belirttim kendilerin, bakalım dediler. İşin en acılı yanı, bana salıncağın değişmesi gerektiğini ve ücretinin 600 lira olduğunu söyledir. Eyvallah dedim, bir daha da Ernaz'a uğramadım.

Araştırdım 70-80 liralık parçalarmış meğerse.

5 senelik konuyu hortlatmışlar ama bu mesaji gormem hayirli oldu dedektiflere taş çıkartırsın ernazda yaptim staji dogrudur :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• caner4141 kullanıcısına yanıt
    hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. profilini gizlemen seni kurtarmayacak zaten gizlemeden önce profilindeki bütün bilgileri almıştım dilekçeme ekledim. yakında gelip adresinden alırlar görürsün ozaman hakaret etmenin ne demek olduğunu !!!

daha dur tazminat davası da açacağım sana. 1 senelik kazancını tazminat olarak öde de gör bakalım hakareti
  • Hala servisdemisin kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.