Şimdi Ara

RENAULT Servisteyim,Elimden Geldiğince Sorularınızı Yanıtlayabilirim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
14.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okuduğum bölüm gereği(otomotiv) bir Renault Yetkili serviste "MEKANİK" bölümünde Stajyerim.Daha 1 hafta olmasına rağmen oldukça pratik yaptım ve bişeyler öğrenmeye çalıştım.Eksik olmasınlar ustalarımızda ilgileniyorlar bizimle.Her gün Şanzıman,Silindir kapağı ve Motor söküp topluyoruz.Merak ettiğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım,ustalara danışırım vs..
    Örn; Expertiz raporu nasıl veriliyor,Standart bakımda nelere dikkat ediliyor,Hangi araç en çok hangi arızayla geliyor gibi....

• O zaman ilk ben sorayım. Symbol'lerin servisteki durumu nasıl? Çok sık uğruyorlar mı? En çok neden şikayet ediliyor?

Bir de EDC şanzıman ustaların başını çok ağrıtıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Okuduğum bölüm gereği(otomotiv) bir Renault Yetkili serviste "MEKANİK" bölümünde Stajyerim.Daha 1 hafta olmasına rağmen oldukça pratik yaptım ve bişeyler öğrenmeye çalıştım.Eksik olmasınlar ustalarımızda ilgileniyorlar bizimle.Her gün Şanzıman,Silindir kapağı ve Motor söküp topluyoruz.Merak ettiğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım,ustalara danışırım vs..
    Örn; Expertiz raporu nasıl veriliyor,Standart bakımda nelere dikkat ediliyor,Hangi araç en çok hangi arızayla geliyor gibi....

hocam 2009 model reno symbol aracım var 1.5 dcı 85 beygir bu aracın trigeri ne zamn değişcek
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

O zaman ilk ben sorayım. Symbol'lerin servisteki durumu nasıl? Çok sık uğruyorlar mı? En çok neden şikayet ediliyor?

Symboller en çok motor kulağı problemiyle geliyor gördüğüm kadarıyla.Diğer gördüklerim genellikle peridiyodik bakım için uğruyorlar.1 Haftada 3 symbol motor kulağı değiştik ki bu durum pek normal değil.ustaya sordum,motor beşiği dengesiz o yüzden kulağı zorluyor ve yalama yapıyor dedi.
    EDC ile ilgili bir problem görmedim henüz.

@Cihanair

Triger ortalama 55-65 bin km civarı değişir.En son değiştiği km ye bakarak hesaplayabilirsiniz.
  • quote:

quote:

O zaman ilk ben sorayım. Symbol'lerin servisteki durumu nasıl? Çok sık uğruyorlar mı? En çok neden şikayet ediliyor?

Symboller en çok motor kulağı problemiyle geliyor gördüğüm kadarıyla.Diğer gördüklerim genellikle peridiyodik bakım için uğruyorlar.1 Haftada 3 symbol motor kulağı değiştik ki bu durum pek normal değil.ustaya sordum,motor beşiği dengesiz o yüzden kulağı zorluyor ve yalama yapıyor dedi.

@Cihanair

Triger ortalama 55-65 bin km civarı değişir.En son değiştiği km ye bakarak hesaplayabilirsiniz.

aracım 60.000 bakımı yapıldı sordum ustaya bu araçlar euro 4 motor 75.000 kmde değişcek dedi ama emin olmak istedim ben daha değişmedim

• Symbol de gözlemlediğiniz gibi Megane 2 lerde kronik problem var mı?

Arıza verme ihtimalleri sizce hangi düzeyde?
  • hocam dacia logan mcv nasıl arabadır servis durumu falan. Birde bu ruhsatta ne olarak geçiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O değilde klima çalışmadığı için renault yetkili servise gittim kompresorun değişmesi gerektiği söylendi işçilikte dahil bin küsür tl fiyat çıkarttılar bende kalsın diyip sanayide bir klimacıya baktırdım ve klima gazı yetersiz olduğu için düşük basınçtan dolayı kompresorun kendini devre dışı bıraktığını herhangi bir problemi olmadığını söyledi 40 dakikada 80 tlye gazı bastık şimdi çatır çatır çalışıyor zaten garantide bitti bundan sonra yetkili servisler bana uzak olsunlar.
    serviside veriyim Bika büyükçekmece , uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Symbol de gözlemlediğiniz gibi Megane 2 lerde kronik problem var mı?

Serviste en çok göze çarpan araç megane 2. Belkide piyasada çok bulunduğu için bana öyle geliyor ama ön takımları çok başımızı ağrıtıyor diyebilirim.Sert ve dikkatsiz kullanım sonucu direksiyon kutusundaki oluşan boşluklar(tamiri yok komple değişiyor) ve salıncak arızaları en çok servise uğrama sebepleri.Motorda ise genellikle silindir kapağı arızaları gözüme çarpıyor.(genellikle süpaplar çabuk aşınıyor ve sonuç rektefiye)

Eğer biraz temiz araçsa pek problem çıkarmaz tabii sizde aracı üzmeyeceksiniz.
    Yukarıda yazdıklarım çoğu şirket arabası..Nasıl kullanıldığını az çok tahmin edersiniz.

• İlginiz için teşekkür ederim.
  • Servise en çok uğrayan model Megane II midir?
  • Cevabınız için teşekkürler... Bakalım aklımıza geldikçe sorarız. Siz yine de arada bizi bilgilendirin...
  • milletin gökte ararken yerde bulduğu sen olmalısın renocular yaşadı valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

quote:

@Cihanair

aracım 60.000 bakımı yapıldı sordum ustaya bu araçlar euro 4 motor 75.000 kmde değişcek dedi ama emin olmak istedim ben daha değişmedim

genelde 60 bin bakımına geldiğinde trigeride değişmeyi öneriyoruz.Hem zaman kaybı olmuyor hemde işçilik faturası kabarmıyor.

@NEŞELİMEŞEODUNU

hiç denk gelmedim diyebilirim ama kalitesiz malzeme ve işçilik ürünü olduğunu duydum.tavsiye edilmiyor pek.Şikayet çok yani.

not düşelim hemen;Sorunsuz renault istiyorsanız Laguna 1 ve 3 öneriliyor kesinlikle.ustalar ve servis şefi dedi bunu,vardır elbet bildikleri diyelim..

• quote:

quote:

Symbol de gözlemlediğiniz gibi Megane 2 lerde kronik problem var mı?

Serviste en çok göze çarpan araç megane 2. Belkide piyasada çok bulunduğu için bana öyle geliyor ama ön takımları çok başımızı ağrıtıyor diyebilirim.Sert ve dikkatsiz kullanım sonucu direksiyon kutusundaki oluşan boşluklar(tamiri yok komple değişiyor) ve salıncak arızaları en çok servise uğrama sebepleri.Motorda ise genellikle silindir kapağı arızaları gözüme çarpıyor.(genellikle süpaplar çabuk aşınıyor ve sonuç rektefiye)

Eğer biraz temiz araçsa pek problem çıkarmaz tabii sizde aracı üzmeyeceksiniz.
    Yukarıda yazdıklarım çoğu şirket arabası..Nasıl kullanıldığını az çok tahmin edersiniz.

megane 2 kronik problemleri

motor takozu sert kalkışlarda gümlüyor.

yanımda yedek bobin bulunduruyorum zira sagem firmasının ürettiği orjinal bobinlerin hepsi araızalıymış.
    http://urun.gittigidiyor.com/Buji-bobini-kalem-Renault-Valeo-245104_W0QQidZZ27962362 bunlardan mutlaka bulundurmak lazım nerde arıza yapacağı belli olmaz.gerçi artık tüm megane sahipleri komple değiştirdiler bu sagem bobinleri.

alt takım türkiye şartlarında 3 ay bile dayanmıyor tabi sürücüye bağlı birazda.

kapı kolu yol bilgisayarı altında ve vites toopzunda yersiz aşınma yırtılma soyulma mutlaka oluyor.

arka cam ve arka yan cam güneş perdelikleri çok dandik kopuyorlar genelde.

yol tutuşu çok kötü esp de yok kelle koltukta girersiniz virajlara .

• quote:

İlginiz için teşekkür ederim.

rica ederim.

@Ogzhn_

evet,megane 2. ama bakım içinde geliyor dediğim gibi piyasada çok var.yanlış anlaşılmasın.

@talkingbrother

• Böyle bir konu açıp insanlara yardım ettiğin için teşekkürler.. DH Kardeşliği tekrardan kendini gösteriyor
  • Megane III hakkında ustaların yorumlarına denk geldiniz mi hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerakin34

Böyle bir konu açıp insanlara yardım ettiğin için teşekkürler.. DH Kardeşliği tekrardan kendini gösteriyor

Konu faydalı olabiliyorsa ne mutlu..Bu forumu gerçekten seviyorum

@ankay2

inan ki, megane 2 lerle uğraşmaktan 3 lere sıra gelmiyor

unutmazsam sorarım mutlaka pazartesi günü,akşamı bildiririm cevabı.

• hocam şu symbol tirigeri tam öğrenirsen çok memnun ollurum ya ben uzun yola çıkıcam bayram için 4000 km kadar

75.000 km mi yoksa 60.000 km
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.