Benim sorum Renault Symbol Authentique 2009 model 1.5 dci 65 hp araba hakkında olacak. Bilindiği üzere Symbol 2009 1.5 dci 65 hp'lik modelde turbo var ancak intercooler radyatör mevcut değil.
Symbol serisinin 2009 1.5 dci 85 hp'lik modellerinde turbo + intercooler mevcut. Bu araçların kasaları 65 hp'liklerin kasaları ile aynı.
Sorum 65 hp'lik modele intercooler radyatör taktırmak mümkün müdür? 85 hp'lik dci modele sahip olan arkadaşlar intercooler'ın yerini ön kaput altındaki yerinin fotoğraflarını atabilirler mi? İnternette buna ilişkin fotoğraf bulamadım. :(
Intercooler radyatör taktırmak istemekteki amacım motora turbodan üflenen havanın soğumasına yardımcı olmak böylelikle motorun daha iyi çalışmasını sağlamak ve yakıt tüketimini azaltmaktır. Özellikle uzun yol yakıt tüketimi 65 hp yaklaşık 3.6 litre/100 km'dir. Intercooler radyatörden sonra bu tüketimin 3.6 litrenin de altına ineceğini tahmin ediyorum. Umarım intercooler radyatör takmak zahmetli değildir. Beklentim bu radyatörün 65 hp'liklerde yerinin hazır olması ve sadece ilgili borular ve radyatör bağlantılarının yapılması...