Şimdi Ara

RENAULT USTALARI Bİ BAKIVERİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta önce aracıma milano marka lpg kit taktırdım.Problemsiz bir kit.Fakat ilginç bir durum var.Aracım clio hb 1.2 16v authentique yol bilgisayarı yok.9 ledli benzin göstergesi araç lpg de çalışırken bile aktif ve sanki benzinde kullanıyorum gibi 40 veya 50 km sonra 1 led sönüyor.

Aynı problemi yaşayanlar kontağı belli bir süre kapatıp açınca eski seviyesine geldiğini söylüyorlar.
    Bende olmuyor, fakat bir deneme yaptım ve akü kutup başını söküp takınca eski seviyesine geldi.

Bilgisi olan arkadaşlar sorun ne olabilir,yazılımsal mı yoksa başka birşey mi?

• şayet arabayı lpg'de kullandığını zannedip benzinde kullanmıyorsan görünen yazılımsal bir durum olduğu.. bide merak ettim sonuna kadar söne söne gidiyomu ledler. dibi buluyormu yani bırakırsan ve ondan sonra yeniden benzin alınca durum ne oluyor.. ama bunları denememişsindir herhalde.
  • 3 led yanıyordu.Sanki benzinle gidiyormuşum gibi 130 km kadar sonra benzin az ışığı yandı.Aynı zamanda lpg depo gösterge ışıkları da azalıyor.İlginç bir durum yani.Lpg servisine kontrol ettirdim ,anormal bir bağlantı veya yazılım problemi yok dediler.
  • Benzin az ışığı yandıktan sonra 20 ytl lik benzin aldım.Normalde 2 led yanması gerekirken 4 led yandı.
  • Aynı arabadan bende var. Benzinli hali ile gayet az yakıyor. Açıkçası lpg ile ne yakacağını merak ettim. 100km/YTL olarak söylersen sevinirim..Teşekkürler..
  • araban gaz da çalışmasına rağmen benzin harcadığını zannediyor.bu sebeple sen ister agzda gitister benzinde göstergede azalmaoalcak.

20 ytl benzin koymuşsun 4 led birden yandı demişsin.bu da olayı doğruluyor.depda benzinin avr harcanmamış.2ledlik benzin koyunca kendinitoplarlamış ve gerçek değeri göstermş.

servise bir danış istersen,sensörlerle alakalı bir durum olsa gerek...
  • Bende aynı araca sahibim. uzun yolda rekorum 4,15 lt/100 km. Lpg takılınca bende merak ettim yakıt tüketimi ve performans nasıl etkilendi.
  • arkadaşım endişelenecek bişey yok bizim meganedede yapıyor aynısını gittiğin yola bağlı olarak depodaki şamandıradan bağımsız olarak ibreyi düşürüyor ama sen benzin harcamasanda depodan benzin azalmış gibi bir işlem yapıyor tamamen yazılımsal bir durum belli bir süre sonra depodaki şamandıradan okuyup ibreyi depodaki benzin konumuna getiriyor bu pejolardada var renolardada bende ilkj taktırdığım gün deli olmuştum hem lpg gidiyo hem benzin gidiyor araba kilometrede 350bin felan yakıyodutelaşlanmıştım ama biraz araştırınca durumun böyle olduğunu öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 31 Temmuz 2006; 15:42:42 >
  • bu sorun lpg den mi yoksa araçtan mı anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: pulpa

arkadaşım endişelenecek bişey yok bizim meganedede yapıyor aynısını gittiğin yola bağlı olarak depodaki şamandıradan bağımsız olarak ibreyi düşürüyor ama sen benzin harcamasanda depodan benzin azalmış gibi bir işlem yapıyor tamamen yazılımsal bir durum belli bir süre sonra depodaki şamandıradan okuyup ibreyi depodaki benzin konumuna getiriyor bu pejolardada var renolardada bende ilkj taktırdığım gün deli olmuştum hem lpg gidiyo hem benzin gidiyor araba kilometrede 350bin felan yakıyodutelaşlanmıştım ama biraz araştırınca durumun böyle olduğunu öğrendim.

İlginç olanı da lpg kiti takan servisin hiçbir şeyden haberi olmaması.Bana uzaydan gelmişim gibi baktılar biraz.Hiç mi reno araca takmamışlar önceden?

Bu arada gordini ve ahmetozgen ;kesin olarak sarfiyat bilgileri veremiyorum.En azından 2. depoyu bitirmem lazım.Bu hafta sonu net bilgileri buradan bildiririm.(sanki benzinin 1.2 katı gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decrypter35 -- 1 Ağustos 2006; 0:07:29 >

• quote:

arkadaşım endişelenecek bişey yok bizim meganedede yapıyor aynısını gittiğin yola bağlı olarak depodaki şamandıradan bağımsız olarak ibreyi düşürüyor ama sen benzin harcamasanda depodan benzin azalmış gibi bir işlem yapıyor tamamen yazılımsal bir durum belli bir süre sonra depodaki şamandıradan okuyup ibreyi depodaki benzin konumuna getiriyor bu pejolardada var renolardada bende ilkj taktırdığım gün deli olmuştum hem lpg gidiyo hem benzin gidiyor araba kilometrede 350bin felan yakıyodutelaşlanmıştım ama biraz araştırınca durumun böyle olduğunu öğrendim.

Bu doğru olabilir.Aracın ortalama yakıt tüketimine göre düzenli düşürüp okuduğunda düzeltiyor olabilir,sebebi de muhtemelen şamandıradaki değişikliklerin ibreyi sürekli oynatmaması içindir.

• BEN LPG Yİ TAKTIRDIĞIM YERE GERİ DÖNÜP BENZİN İBRESİDE DÜŞÜYOR BU ARAÇTA DEDİĞİMDE ADAMLAR SENİN GÖZÜN YANILIYODUR-YOK ARABA RAMPA ÇIKARKEN İBRE AZALIRMIŞ İNERKEN ARTARMIŞ (SANKİ ARAÇ 1960 MODEL KAMYON)BÖYLE BİŞEY OLMASI İMKANSIZMIŞ VS GİBİ ŞEYLER UYDURDULAR ADAMLAR OKADAR MEGANE TAKTIK HİÇBİŞEY OLMADI VS DEDİLER HERİFLERİN DÜNYADAN HABERİ YOKTU DURUMU ARAŞTIRIP ÖĞRENİNCE BEN GİDİP SÖYLEDİM ONLARADA BUİŞ BÖYLEYMİŞ ÖĞRENİN DİYE....
  • quote:

BEN LPG Yİ TAKTIRDIĞIM YERE GERİ DÖNÜP BENZİN İBRESİDE DÜŞÜYOR BU ARAÇTA DEDİĞİMDE ADAMLAR SENİN GÖZÜN YANILIYODUR-YOK ARABA RAMPA ÇIKARKEN İBRE AZALIRMIŞ İNERKEN ARTARMIŞ (SANKİ ARAÇ 1960 MODEL KAMYON)BÖYLE BİŞEY OLMASI İMKANSIZMIŞ VS GİBİ ŞEYLER UYDURDULAR ADAMLAR OKADAR MEGANE TAKTIK HİÇBİŞEY OLMADI VS DEDİLER HERİFLERİN DÜNYADAN HABERİ YOKTU DURUMU ARAŞTIRIP ÖĞRENİNCE BEN GİDİP SÖYLEDİM ONLARADA BUİŞ BÖYLEYMİŞ ÖĞRENİN DİYE....

Şu montajcıların öğreneceği çok şey var biz bilinçli tüketiciden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.