Arkadaşlar üst seviye bir server toplamayı düşünüyorum. Render almak için genelde Quadro kartlar öneriliyor, fakat özellik olarak Quadro k6000 Radeon R9 295X2 GeForce GTX TITAN Z kartlar k6000 den daha yüksek. Böyle bir sistemde tavsiyeniz be olur. 3dsmax için kullanılacak bu server. Anakart olarak Z10PE-D16 WS düşünüyorum çift işlemci olarak xeon e5 2697 v4 kullanacağımram : Mouse over image to zoom Transcend Ddr3-1600 Registered Dimm - 256 Gb [8 X 32 Gb] - Ddr3 Sdram - 1600 Mhz
yeni fikirlere açığım, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Hocam bu saatten sonra sakın ola Quadro kartlara para vermeyin. Eskiden quadro serileri V-ram'lerinden dolayı çok tercih ediliyordu. Oyuncu kartları 1 GB seviyesinde gezerken grafik işleri için yetmiyordu ve mecburen fahiş fiyatlara Quadro satıyorlardı. Ben de mimarım ve proje dışında ek olarak 3D görselleştirme yapıyorum. Şu anda K6000 ve GTX 980 arasında inanın fark yok. Kaldı ki Titan X falan K6000' in epey üzerinde performans olarak. Bu durumdan dolayı zaten Nvidia da Quadro kartların geliştirmesini durdurma seviyesine geldi.
Bence yeni serileri bekleyin. Zaten satış ufak ufak başladı. Şu anda alacağınız özel soğutuculu GTX 1080, piyasadaki tüm Quadrolara nal toplatır. Kaldı ki 8 GB V-ram ile geliyor. Kalabalık sahnelerde bile şişmeyeceğini düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: acaluka
Hocam bu saatten sonra sakın ola Quadro kartlara para vermeyin. Eskiden quadro serileri V-ram'lerinden dolayı çok tercih ediliyordu. Oyuncu kartları 1 GB seviyesinde gezerken grafik işleri için yetmiyordu ve mecburen fahiş fiyatlara Quadro satıyorlardı. Ben de mimarım ve proje dışında ek olarak 3D görselleştirme yapıyorum. Şu anda K6000 ve GTX 980 arasında inanın fark yok. Kaldı ki Titan X falan K6000' in epey üzerinde performans olarak. Bu durumdan dolayı zaten Nvidia da Quadro kartların geliştirmesini durdurma seviyesine geldi.
Bence yeni serileri bekleyin. Zaten satış ufak ufak başladı. Şu anda alacağınız özel soğutuculu GTX 1080, piyasadaki tüm Quadrolara nal toplatır. Kaldı ki 8 GB V-ram ile geliyor. Kalabalık sahnelerde bile şişmeyeceğini düşünüyorum.
Hocam aslında bende sizin gibi düşünüyorum ama arada ciddi fiyat varkı olunca tereddütte kalıyoruz. Ama yazdıklarınızdan anlaşılacağı üzere quadro sadece para israfı olacak gibi görünüyor ve üstelik daha düşük performans alacağız. Peki Radeon R9 295X2, GeForce GTX TITAN Z arasında hangisi olmalı sizce ?
Çoğu render programı slı ve cf desteklemiyor yani ikisininde uygun yazılım olmazsa verim almazsın. Tek gpu almak daha iyi olur gtx1080 fln bakın