Şimdi Ara

Render merkezli 1500 dolara kadar bilgisayar lutfen...(Video maker photoshop vb) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • x99 2011-3 soket quadchannel anakart senin icin fena olmazdi, isine yarar senin. Fakat Amd ryzenler tabiki islemci yönünden güclüler. Bios larda biraz problem vardi ama düzeltiyorlar falan derken daha olgunlasmamis bir platform fakat gelecek vaad ediyor. seninde 1500eu atis gücün varsa ryzen gibi birde imkan varsa bunu iyi düsünmek gerekir. Ryzen mantikli ama sana xeon da uygun. hangisini alirsan al, isini göreceksin fakat biri ile extra mutlu olma imkanin olabilir.
  • Merhaba..
    Basit bi konu için kendinizi fazla yormuşsunuz..

basit ve saat hızı bağımlı uygulamalarda ryzen cpu+32gb ram işinizi görecektir.

sürekli güncelleme alan yeni nesil yazılım ve uygulamaları yüksek kapasiteli ram + birden fazla kart ile kullanacaskanız xeon dan gerisi yalan...

ryzen çıktığından beri forum rendercı kesildi bi anda..

ryzenler oyun ve multimedya işlemcisidir..

3D içerik üretim serileri değildir..

sınırlı pcı e hatları ve ram kapasitesi ileriki süreçte yükseltme senaryolarında üzebilir..

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-7700k-6800k-6850k-6900k-6950x-1800x-den-guclu-xeon-e5-2683-v3-399405351/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 10 Nisan 2017; 2:47:28 >

• Sıfır sistem olarak;

R7 1700x
    X370 Prime Pro
    G.skill Ripjaws V Black 32Gb (4x8) 3200Mhz Ddr4 Ram
    Eğer kasaya da uyuyor ise ; Noctua Nh-D15S Soğutucu
    Msi Gtx 1080 Gaming X Ekran Kartı
    2Tb Seagate 7200Rpm 64Mb Cache Hdd
    Crucial 275Gb M.2 Ssd
    Evga SuperNova G2 750W 80+ Gold Full Modüler Psu.

Amazon.fr 'den toplandı. Satıcısı Amazon.fr olanları seçin hepsinin 1.760€ yapıyor. 1.500$ 'dan fazla tutuyor gerçi. 1.760€ = 1.862,87$ civarı tutuyor. Eğer alabiliyorsanız sıfır şekilde böyle alabilirsiniz. Eğer ekran kartı fazla gelir ise maliyet düşürmek bakımından Gtx 1070 düşebilirsiniz. O zaman 1.700$ yapar. Ve ya Rx500 serisini bekler ve performanslarına göre karar verip Rx580 alırsınız. Duruma göre bakın. Onların da piyasaya çıkması yakın zaten.

Not : İlk mesajda okuduğum kadarı ile sizin öyle çok ahım şahım işleriniz yok gibi sonuçta. 2 tane Titan x 'lik bir işiniz olduğunu sanmıyorum. Zaten çok ağır işler yapıyorsanız titan x yerine full bir quadro alırsınız zaten. Yanına da 2x xeon atarsınız. Ama sizin bu tarz server gibi ağır işleriniz yok sanırım. Benim ilk konu mesajınızdan bunu çıkardım. "Düğün videoları işleyebileceğim" demişsiniz. Ekstra server tarzı ağır işlemler değil bunlar.

Bunların dışında sizin attığınız linkte de toplayan kişi fena sistem toplamamış. Sizde kasa olduğu için oradaki 400C kasayı çıkarıp ekran kartını Gtx 1070 e çıkarıp o sistemi de alabilirsiniz. O sistemdeki Ssd hem daha iyi nvme ssd hem de 500Gb. Ama anakartı gözüm tutmadı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 10 Nisan 2017; 1:55:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Sıfır sistem olarak;

R7 1700x
    X370 Prime Pro
    G.skill Ripjaws V Black 32Gb (4x8) 3200Mhz Ddr4 Ram
    Eğer kasaya da uyuyor ise ; Noctua Nh-D15S Soğutucu
    Msi Gtx 1080 Gaming X Ekran Kartı
    2Tb Seagate 7200Rpm 64Mb Cache Hdd
    Crucial 275Gb M.2 Ssd
    Evga SuperNova G2 750W 80+ Gold Full Modüler Psu.

Amazon.fr 'den toplandı. Satıcısı Amazon.fr olanları seçin hepsinin 1.760€ yapıyor. 1.500$ 'dan fazla tutuyor gerçi. 1.760€ = 1.862,87$ civarı tutuyor. Eğer alabiliyorsanız sıfır şekilde böyle alabilirsiniz. Eğer ekran kartı fazla gelir ise maliyet düşürmek bakımından Gtx 1070 düşebilirsiniz. O zaman 1.700$ yapar. Ve ya Rx500 serisini bekler ve performanslarına göre karar verip Rx580 alırsınız. Duruma göre bakın. Onların da piyasaya çıkması yakın zaten.

Not : İlk mesajda okuduğum kadarı ile sizin öyle çok ahım şahım işleriniz yok gibi sonuçta. 2 tane Titan x 'lik bir işiniz olduğunu sanmıyorum. Zaten çok ağır işler yapıyorsanız titan x yerine full bir quadro alırsınız zaten. Yanına da 2x xeon atarsınız. Ama sizin bu tarz server gibi ağır işleriniz yok sanırım. Benim ilk konu mesajınızdan bunu çıkardım. "Düğün videoları işleyebileceğim" demişsiniz. Ekstra server tarzı ağır işlemler değil bunlar.

Bunların dışında sizin attığınız linkte de toplayan kişi fena sistem toplamamış. Sizde kasa olduğu için oradaki 400C kasayı çıkarıp ekran kartını Gtx 1070 e çıkarıp o sistemi de alabilirsiniz. O sistemdeki Ssd hem daha iyi nvme ssd hem de 500Gb. Ama anakartı gözüm tutmadı sadece.

Cok cok tesekkur ederim. Aynen dediginiz gibi sadece dugun cekimleri ve fotograf baslangicta. Belki ilerde klip islerimizde olur. Almisken bizi uzun bir sure yormayacak bu islerle ugrastirmayacak ve de "tuh" dedirtmeyecek f/p iliskisinde maksimum faydayi gozetecek bir makina istiyorum dogalimizda tum insanlarin istedigi yani :).

Hocam 1800x alsam 1700 un yerine aradaki farki arkadaslarimdan borclansam :)) sizce onemli bir fark yaratmis olurmuyum? Ornegin makina omrune iki yil katmak ornegin performansi %20 arttirmak vs. Kesinlikle "deger-degmez" hangisi denilir. Yoruyorum sizleri lakin hem guzel bir hobi faaliyeti hemde ogreticiligi bakimindan keyifli birazda sorularim benim acimdan. Cok tesekkurler butun yorum yapan arkadaslarima devam... Bu arada z11 plus zalman kasam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacquesroux -- 10 Nisan 2017; 7:23:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Sobotka

https://pcpartpicker.com/list/qTygHN

Render merkezli 1500 dolara kadar bilgisayar lutfen...(Video maker photoshop vb)

Cok saol dostum. 1800x de israrciyim nedense... Bir iki aya en gec mayis sonuna hem fiyatlar hemde ryzenler oturur dite dusunuyorum. O vakte kadar tirmalamaya devam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Merhaba..
    Basit bi konu için kendinizi fazla yormuşsunuz..

basit ve saat hızı bağımlı uygulamalarda ryzen cpu+32gb ram işinizi görecektir.

sürekli güncelleme alan yeni nesil yazılım ve uygulamaları yüksek kapasiteli ram + birden fazla kart ile kullanacaskanız xeon dan gerisi yalan...

ryzen çıktığından beri forum rendercı kesildi bi anda..

ryzenler oyun ve multimedya işlemcisidir..

3D içerik üretim serileri değildir..

sınırlı pcı e hatları ve ram kapasitesi ileriki süreçte yükseltme senaryolarında üzebilir..

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-7700k-6800k-6850k-6900k-6950x-1800x-den-guclu-xeon-e5-2683-v3-399405351/detay/

vray benchmark:

ryzen 1800x ->https://benchmark.chaosgroup.com/cpu?id=505&order=asc&page=11 -> 01:16.058

E5 2683 x28 ->https://benchmark.chaosgroup.com/cpu?id=505&order=asc&page=13 -> 01:20.636

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.