Bildirim
Render Programı İşlemciyi Tam Olarak Kullanmıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Masa üstü bilgisayar mı kullanıyorsunuz? -
ben laptoptayım cok ıyı kullanıyor sorun yok
-
evet işlemci intel core i7 975 extreme -
Bilgisayarın geri kalan özelliklerinide öğrenebilirmiyim. -
12GB RAM 3x1TB Raid 0 HDD Msi x58Pro Anakart Bu kullandığım bilgisayar kiralamış olduğum sunucuya ait -
Buradaki sayfada bulunan hwmonitor adlı programı kurup boşta ve yükte ayrı ayrı ekran görüntüsü alıp gönderin lütfen.
Anakart üreticisi coşmuş gibi görünüyor. Bu kadar bios çıkartan bir firma görmemiştim, hele ki hepi topu 4 yaşındaki bir kart için. Bios güncellemesini düşünmenizi istiyorum, sorununuzun çözümüne olumlu katkısı olur diye tahminim var ancak bu işin bir miktar risk içerdiğini söylemeliyim.
Aida64 programı ile stress test yapınız. Test sonuçlarının tamamına ait görüntüleri de iletin bir inceleyeyim isterim.
Bunun yanında bizler kullanıcı olarak işlemcinin çalışma hızını dilediğimiz kadar düşürebiliyoruz ancak ne kadar yüksek kullanılacağını maalesef belirleyemiyoruz. Böyle bir seçim bize tanınmamış. Ancak bazı istenmeyen durumlarda (bunlar yazılımsal veya donanımsal arızalardan kaynaklı olabilir) işlemci maksimum performansa çıkamayabiliyor, bu test ile hem maksimum hıza çıkılıp çıkılmadığını hemde çıkılamıyorsa da bunun nedenlerinin neler olabileceğini öğrenmemiz mümkün olabilir diye düşünüyorum.
Birde aklınızda bulunsun görev yöneticisinden izlenilen cpu bir miktar düşük kalıyor. Ortalama %10 -15 civarında düşük göstermektedir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EnemyHunter
Merhaba camtasia studio render programında videoları render alırken işlemci %13 %20 civarlar da geziyor dolayısı ile render süresi uzuyor işlemciyi %90 95 kullandırtmanın bi yolu varmı ?
Not:Render alırken işlemlerden sağ tıklayıp öncelikli ayarla gerçek zamanda da fayda etmiyor
gpu-z kur. sensors te gpu load var. ona bak render yaparken %100 lere vuruyorsa ekran kartınla render yapıyor demektir. ha ben hem gpu hemde cpu kullancam dersen. sony vegas ile render al. -
Kullandığın program içinde ayar yapman gerekebilir. After effect'te öyle mesela -
quote:
Orijinalden alıntı: OstotheK
Kullandığın program içinde ayar yapman gerekebilir. After effect'te öyle mesela
malesef işlemci ayarı yok. sadece gpu yu aktifleştirme var camtasiada
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X