Arkadaşlar merhaba, ben yaklaşık 5-6 yıldır Asus VG248QE 24 inc tn panel oyuncu performans monitörü kullanıyorum. Aslına bakarsanız konuya da çokta hakimim ilk zamanlar maksadımın sadece fps türündeki oyunlar üzerine olacağını düşünerek bu monitörü almaya karar vermiştim. Fakat şuan işten kalan vaktimin arta kalan kısmını bu ekranda geçirmeye başladım ve artık dizi, film izlerken görüntü kalitesinin cansızlığı beni benden almaya başladı her şey soluk sarımsı ya grimsi tonlarda hiç iç açıcı gelmiyor. Bunun yanı sıra görüntü kalitesi yüksek oyunlar oynuyorum ve artık renkler tatmin etmiyor açıkçası görüntü renkler, doygunluk ya da canlılık benim için çok önemli bir konuma geldi. Demem o ki tn panelden ips ya da va bir panele geçiş yapsam renk anlamında ciddi bir fark hisseder miyim çünkü gerçekten hassasım bu konuda ve kesinlikle baya fark var diyorsanız, 4-5 bin lira arasında bir va ya da ips panel almak istiyorum, paneller arasındaki farkları biliyorum fakat hem siyah beyaz renkleri hem de canlı renkleri 2022 itibariyle çok iyi verebilen monitörler çıkmıştır diye düşünüyorum. Kesinlikle bunu almalısın, öneririm dediğiniz bir monitör varsa belirtirseniz çok sevinirim. Aradığım monitörde yine oyunda oynamayı düşünüyorum fakat ms süreleri birinci önceliğim olmayacak, asıl amacım renkleri doygun alabilmek, photoshop vs programlarla da haşır neşir olmaya başladım ondan gerçekten iyi bir monitöre ihtiyacım var. Son olarak asus rog strix 1070ti modelini kullanıyorum ve aslına bakarsanız güncel oyunları hala max performansa yakın oynuyorum çokta memnunum, alacağım güncel bir monitör herhalde renk anlamında uyumlu olur diye düşünüyorum yine de bu konuda sorun varsa yazabilirsiniz. Çok uzattım uzun lafın kısası değerli görüşlerinizi bekliyorum, monitörlerin panel bilgisine hakimim tek tek anlatmanıza gerek yok daha çok öneri monitör üzerinden gidersek daha iyi olur illaki benim gibi renk, canlılık ve doygunluk arayan arkadaşlar vardır bu başlık onlara da yardımcı olur diye düşünüyorum teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis1905 -- 24 Ocak 2022; 10:7:1 > |
Bildirim