Şimdi Ara

reno nıye hep kotulennır (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
6.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar forumda yazılan butun mesajları okudum ılgınıze alakanıza cok tsk ederım.hep beraber faydalı bılıglerde edındık.konuyu kapamak için forumda adet nedır bılmıyorum ama galıba bu konu ıcın bu kadar yeterlı olur.hepınıze tekrar tesekkurler.saygılar...
  • olmaz sana fake derler boyle yazarsan

quote:

Orjinalden alıntı: eldorado06

quote:

kötülemek demeyelim ona elestri diyelim....

bunlar tamamen kişisel düsüncem...

1. araclara değerinden fazla para istemesi...
    2. ayrimcilik yapip yok ordu personeline ayri paraya verip normal disardan birine pahali satmasi
    3. anahtarsiz calistirma sistemine sahip bir aracta kaset çalar , vasat bir ses sistemi kullanmasi, okadar donanim koyup cift bolgeli klima kullanmamasi, 1.5 motor ,kocaman araca fiyat dusuk olsun diye 80hp motor alternatifi kullanmasi. kullandiği plastik malzemenin dokulmesi (cevremde cok meganda gordum bunu makyajli icin soylemiyorum onda henuz gormedim)

ayni sekilde koc u da elestiriyorum koc grubuda ayni ayrimciliği yapiyor (ayrimcilik diyorum) cunku madem o fiyatlara verilebiliyor herkesee oyle versinler diğerlerine ödeme kolayliği sağlasinlar farkli olmalari için.... bu pahaliya alanlari enayi yerine koymaktir benim gozumde....

hayır 100 bg dizel motor çıkaracaktın 80 bg niye çıkarıyorsun.hemen makyaj yapması neyi değiştirdin hiç bir şeyi.kendinden kararan iç dikiz aynası en üst versiyonda var.geçen sordum en ucuz dizeli 80bg 38.000 ytl dedi.bende dizel dynamic var.dedim bunu alıp şu karşıda satılığa çıkarsam 30.000 ytl ader dedim.evet öyle dedi niye o fiyata satmıyonuz dedim o zaman hık mık ön gösterge değişmesiyle makyajmı oldu bu dedim.adam kandırıyorlar.artı çok para istiyorlar.2004 yılıda dizel dynamic açılır tavan oyak indirimiyle 35.500 ytl verdim.aldığım gün 1.500 ytl indirim oldu.paramı geri vereceklerdi baktılar ördek almış dediler vemediler.dynamic araçta kaset çaların ne işi var kaset devrimi kaldı.renault sahibiyim ama bidaha almam araçtan memnunum ama işleri adam dolandırmak.servisler de dandik ki dandik.ön göğüsün fitilini değiştirdiler saatimi kırmışlar bide suçu bana attı denyolar benim işim yok göğüsü söktüm serviste.nato mermer nato kafa bu renoya millet bundan ayar.ön kaliperlerimi değiştircem parça yok,sipariş verdik,usta toplantıda,en sonda ayın 8 den sonra gel dediler.söyleyek başka bişey yok

• At konusu açılınca şimdi aklıma geldi, 80'li yıllarda hemen tüm arabalar arkadan itişliyken Türkiyede tek önden çekişli araba R12 idi. Bir reno reklamında arkadan itişin mantıksız olduğunu anlatmak için atları arabanın arkasına bağlanmış bir at arabası resmedilmişdi. Sonradan önden çekişli araçlar yaygınlaştı tabi. O yıllarda önden çekiş arkadan itiş muhabbeti yapılırdı. Arkadan itişçiler kar yağdığında bagaja adam doldurup yokuş çıkmalarıyla övünüp R12 sahiplerini madara ederdi. Tabi renocular pikniğe gidildiğinde yolda kalan arablarla dalga geçerlerdi.

Gene o yıllarda uzun seneler boyunca kaportasını eşeklerin kemirdiği yada durduk yere paslanıp delinen kaportalarıyla tanınan koç grubu araçlardan sonra alman yada amerikan arabası alamayan halkımıza R12 ilaç gibi gelmiştir, renonun ilah olması da bu tarihlere dayanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

olmaz sana fake derler boyle yazarsan

quote:

Orjinalden alıntı: eldorado06

quote:

kötülemek demeyelim ona elestri diyelim....

bunlar tamamen kişisel düsüncem...

1. araclara değerinden fazla para istemesi...
    2. ayrimcilik yapip yok ordu personeline ayri paraya verip normal disardan birine pahali satmasi
    3. anahtarsiz calistirma sistemine sahip bir aracta kaset çalar , vasat bir ses sistemi kullanmasi, okadar donanim koyup cift bolgeli klima kullanmamasi, 1.5 motor ,kocaman araca fiyat dusuk olsun diye 80hp motor alternatifi kullanmasi. kullandiği plastik malzemenin dokulmesi (cevremde cok meganda gordum bunu makyajli icin soylemiyorum onda henuz gormedim)

ayni sekilde koc u da elestiriyorum koc grubuda ayni ayrimciliği yapiyor (ayrimcilik diyorum) cunku madem o fiyatlara verilebiliyor herkesee oyle versinler diğerlerine ödeme kolayliği sağlasinlar farkli olmalari için.... bu pahaliya alanlari enayi yerine koymaktir benim gozumde....

hayır 100 bg dizel motor çıkaracaktın 80 bg niye çıkarıyorsun.hemen makyaj yapması neyi değiştirdin hiç bir şeyi.kendinden kararan iç dikiz aynası en üst versiyonda var.geçen sordum en ucuz dizeli 80bg 38.000 ytl dedi.bende dizel dynamic var.dedim bunu alıp şu karşıda satılığa çıkarsam 30.000 ytl ader dedim.evet öyle dedi niye o fiyata satmıyonuz dedim o zaman hık mık ön gösterge değişmesiyle makyajmı oldu bu dedim.adam kandırıyorlar.artı çok para istiyorlar.2004 yılıda dizel dynamic açılır tavan oyak indirimiyle 35.500 ytl verdim.aldığım gün 1.500 ytl indirim oldu.paramı geri vereceklerdi baktılar ördek almış dediler vemediler.dynamic araçta kaset çaların ne işi var kaset devrimi kaldı.renault sahibiyim ama bidaha almam araçtan memnunum ama işleri adam dolandırmak.servisler de dandik ki dandik.ön göğüsün fitilini değiştirdiler saatimi kırmışlar bide suçu bana attı denyolar benim işim yok göğüsü söktüm serviste.nato mermer nato kafa bu renoya millet bundan ayar.ön kaliperlerimi değiştircem parça yok,sipariş verdik,usta toplantıda,en sonda ayın 8 den sonra gel dediler.söyleyek başka bişey yok

makyaj 4 yıl sonra oldu az mı sizce.. Toyota Corollada 2005 de makyaj görmedi mi?

100hp de 80hp de çeşitli farklı ihtiyaçlara hitap edilmesi için yapılmış motorlardır. Ürün gamının zenginliğinin eleştirilmesinide ilk defa burda gördüm

• Arkadaşlar değişik araçları kullanan arkadaşlarımız kendi yaşadıklarını anlatsın ve okuyanlarda fikir sahibi olsun lütfen kimseyi üzmeden paylaşımda bulunalım.4 yıl boyunca 4 yaşında aldığım opel corsayı kullandım ve hiç problem yaşamadım bir kere birşey olacak gibi oldu oda yolda bırakmadı kalorifer peteği yaşlılıkdan erimeye başlamışdı.4 yıl bouncada 0 km clio symbol kullandım tabiki süper lux değildi ama kullanımım için yararlı bir araçdı bagajı muhteşemdir bir kere marş dinamosu değişti başka problem olmadı.Ancak problem çıkarmamalarının önemli bir nedeni araçlarımla ilgilenmem bir terslik hissettiğimde servise danışarak ve araçlara traktör muamelesi yapmamama bağlıyorum teşekkürler kolay gelsin.
    Alp ASLAN
  • Bizde bisey demiyoruz zaten fiyatlari yüksek renonun.. o sifir kullandiğin clio sembol fiyatina neler alinabiliyor bi ona bakip kiyaslarsan bide nedemek istediğimizi anlarsiniz....

ayrica burdaki fanatikleriin ben cesit olarak diğer markalardan pek fazla arac kullandıgını zannetmiyorumda.....

quote:

Orjinalden alıntı: alpaslan11

Arkadaşlar değişik araçları kullanan arkadaşlarımız kendi yaşadıklarını anlatsın ve okuyanlarda fikir sahibi olsun lütfen kimseyi üzmeden paylaşımda bulunalım.4 yıl boyunca 4 yaşında aldığım opel corsayı kullandım ve hiç problem yaşamadım bir kere birşey olacak gibi oldu oda yolda bırakmadı kalorifer peteği yaşlılıkdan erimeye başlamışdı.4 yıl bouncada 0 km clio symbol kullandım tabiki süper lux değildi ama kullanımım için yararlı bir araçdı bagajı muhteşemdir bir kere marş dinamosu değişti başka problem olmadı.Ancak problem çıkarmamalarının önemli bir nedeni araçlarımla ilgilenmem bir terslik hissettiğimde servise danışarak ve araçlara traktör muamelesi yapmamama bağlıyorum teşekkürler kolay gelsin.
    Alp ASLAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 12 Aralık 2006; 9:45:48 >

• Temelde sorun Renault 12' den başladı. Şahin, Doğan gibi otomobillere göre rahatsızdı. Kabine çok ses alıyordu. Yalnız dayanıklılık ve çekiş olarak girmediği köy yolu kalmadığı da gerçektir. Zaten Toros' a geçişte eski Renault 12' lerre göre epey fark oldu. Konfor yerleştirilmeye çalışıldı. Bizim 1998 Toros konforda aynı yaştaki Şahin' den daha ileride. Motor gürültüsü azaldı. Patırtı yerine sadece C1J791' e özgü vızıltı kaldı. Aynı testlerde Toros kapısının orta hızda itilmesiyle rahatça kapandığını gözledim. Şahin' de kapıya iyi yüklendim. Diğer Fiatlarda da gördüğüm kilit arızaları da vardı.
  • megane 2 kendini kanıtlamış bi araç
    ergonomisi çok başarılı
  • ben istediğim marka hakkında iyi yada kötü eleştiri yaparım ve bu hakka sahibim. tıpkı herkes gibi. bence renault zamanında hemen hemen hepimizin bir büyüğünün kullandığı bir araba olduğu için herhalde halkımız tarafından çok tutuluyor. ve renault bu nedenle araçlarını pahalıya satabiliyor. ve millet malesef alıyor ve talep olunca adamlar fiyat indirmiyor. malzeme kalitesi beş para etmez olan bu araçlar çok sattıkları için kendilerini iyileştirmiyorlar. diğer arkadaşların dediği gibi sadece amaca hizmet ederler yani kişiyi bir yerden bir yere taşırlar. başkada bir işe yaramazlar. konfor,lüx hissi yani verdiğin paranın tam karşılığı gibi basit ve anlamsız(!) gereklilikleri karışlayamazlar. kütük gibidirler ve leş gibi plastik kokarlar.
    işte bundan kötülenirler dostum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BVY

ben istediğim marka hakkında iyi yada kötü eleştiri yaparım ve bu hakka sahibim. tıpkı herkes gibi. bence renault zamanında hemen hemen hepimizin bir büyüğünün kullandığı bir araba olduğu için herhalde halkımız tarafından çok tutuluyor. ve renault bu nedenle araçlarını pahalıya satabiliyor. ve millet malesef alıyor ve talep olunca adamlar fiyat indirmiyor. malzeme kalitesi beş para etmez olan bu araçlar çok sattıkları için kendilerini iyileştirmiyorlar. diğer arkadaşların dediği gibi sadece amaca hizmet ederler yani kişiyi bir yerden bir yere taşırlar. başkada bir işe yaramazlar. konfor,lüx hissi yani verdiğin paranın tam karşılığı gibi basit ve anlamsız(!) gereklilikleri karışlayamazlar. kütük gibidirler ve leş gibi plastik kokarlar.
    işte bundan kötülenirler dostum.

sana gore boyle. soyledıklerıne bende katılıyorum bır renault kullanıcısı olarak ama hepsıne değil.

• zamanında r12, r9 dizel, toros, spring (babamın arabalarıydı), broadway, sümbül (kendi araçlarımdı)kullandım. dayanıklı arabalrdı. pek rahat değillerdi. toros ve broadwayden çok memnun kaldık. motor, yürüyen ve karasör açısından gerçekten sağlam arabalar. ama tipini beğenmeyene de birşey diyemeyiz değil mi?
  • Bence renault ekmek arabası hele symbol diesel ler ekonomi için bir nimet dünyanın en az yakan arabalarından bir tanesidir heralde...
    Konfor için tercih edilmez ama ekmek için ideal bir araba renault lar...
  • Farkettiyseniz çok az istisna hariç zaten Renault markasını ve modellerini, politikasını eleştirenler diğer marka kullanıcılarıdır ki Renault'nun satış rakamlarına bakacak olursak bu kesimin ne düşündüğü adamların münasip bir tarafında bile değil.. Haklılar da, aşırı yüksek fiyatlarına rağmen Clio III gerçekten iyi sattı, ve bunu orduya bağlamak kadar da saçma bir olay duymadım, yaklaşık 9.000 adet satan Clio3 ve şu ana kadar satış rakamları 10.000 leri geçen Megane2 Sedan kullanıcılarının hepsi mi ordu mensubu olur be allah aşkına!? Benim çevrem de Renault kullanıcısı dolu ve tesadüfe bakınız ki hiçbirinin OYAK'la alakası yok..
  • Renonun zamanında 1. olması 10 bar turbo basınçlı araçlara sahip olmasıdır. Bir zamanlar elektronik donanımlarda serbestti, sonra Fia 2004'te çok sıkı kurallar getirdi Ferrari fosss, Renault'u bilemem tabi sonra birinci oldumu...
  • 2005-2006 markalar ve pilotlarda 1.'lik.. Schumacher Alonso'nun plakayı 2 yıl boyunca çalıştı demeye getiriyorum..
  • walla ben r9 kullanıcısıyım gayet memnunum tam türkiyeye göre bir araba,fakirin dert ortağı,ailemizin bir ferdi,param olsa bile onu satmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: teme

Renoun sevilmeme sebebi bence sahiplerinin tutumundan kaynaklanıyor, şimdi gidip hangi araç sahibine sorsanız arabam iyidir der, ama reno sahipleri arabam iyi diye tepinirler, ben renosunun eleştiren birini hiç görmedim. Onlara göre reno kusursuz, diğer markalarda olan tüm kusurlar hayati önemli ama renonun gözle görülen kusurları ise ufak ayrıntılardır, hatta öyle bir sorun yoktur bile. Hal böyle olunca insanlarda otomatik olarak renoya karşı antipati olması doğal. Tüm reno sahiplerini at gözlüklerini çıkarmaya davet ediyorum

yooo. bizler sevdiğimiz kadar da eleştiririz de. çok seviyorum arabamı ama şu koltukları daha iyi olabilirdi. kullanmaya başladıktan 1 saat sonra sırtım ağrımaya başlıyor. R19 koltuğu arıyorum çıkma. bulursam taktıracam.

ufak tefek sorunları olmuyor değil. ama yinede seviyorum arabamı...

• renaultun sevdigim tek arabası megane 1
  • quote:

Orjinalden alıntı: keles68

Renault zamanında çıkardığı torosta devir göstergesini bile sonradan takmamaya başlamıştır.
    Asla almayacağım 2 model var biri fiat diğeri renault.

aslında sorun fırmaların ulkemıze bakıs acısında ben 82 model reno 12 torosta de otomatık cam olduğunu bılıyorum ama bu arac yurt dısından gelmıstı zamanında
    aynı sekılde benım bı akarabam yurt dısından bı tipo ile geldi arac superdı nerdeyse içi dışı burdakınden bambaskaydı malzeme superdı cok gezdık arabayla ordan bılıyorum bıkeresınde bı tpo sahıbı bızı yolda durdurup arabayı ınceledı ınanırmısınız vala kımse ınanamıyodu okadar deggısıktı tıpo sanrufdavardı aracta bilmiyorum burdakılerde otomatık sanruf koymuslarmıydı..

anlatmak istedığım bu aracların turkıyeye satılanları gercek kalıte ve ozellıge sahıp degıl bırcok defa şahıt oldum buna...
    burada yuksek vergı uygulanıyor araçlara tofaş doğan sanırsam enson cıkanı 20000 ytl cıvarlarında satılıyodu ama aracın malyetı vergı uygulanmadan 9500ytl felandı bızım ulkedede terslık var arkadaslar

• renoyu kötüleyenlere sadece sunu diyorum altımda 34 yaşında reno 12 var daha bi 34 yıl daha yaşar
    türkiyenin her bölgesine gidiyorum
    doğünun karlarında akdenizin sıcagında masallah tık demedi daha
    lüks araçları birde 35 yıl sonra görmek lazım
    en fazla 5 yıl biniliyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.