Şimdi Ara

Renonun yedek parçası ucuz diyenler (BAKAR MISINIZ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ucuz deren belki vw nazarında evet ama asla ford ve fiat ile boy ölçüşemez.

sonuç pahalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: flonky

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bir eşşeklik ettim parçası ucuzdur ustası boldur diye RENO MASTER ARAÇ ALDIM 2008 model 14*1

Aracı aldığım günden beri servisten çıkamadım

Son ödediğim para

Sağ arka fren merkezi 1150,00

Turbo hortumu 360,00

Sağ arkla bilye 150,00

Baskı balata 1100,00

Sol sinyal kolu 485,00 lira

Parçalar mais orjinal işçilik hariç fiyatlarıdır

Renonun yedek parçası servisi ucuz falan değil

Bakım dersen sanayide yaparsın o ucuz ama iş mekanik parçaya gelince sağlam fiyat çakıyorlar

Çok güzel ve desteksiz sallamışsın bravo işi bilmeyen insanlaramı yedirmeye çalışıyorsun !!

1 -Sağ arka fren merkezi diye birşey olmaz..
    2 -turbo hortumu diyede birşey olmaz komplikedir
    3- sağ arka bilye neyin sağ arka bilyesi koltuğunmu tekerinmi neyin???
    4 - silyal kolları sağ-sol diye 3-4-5 mi ayrılıyor ..??

baskı balata dediğin şey 180 tl

Kime neyi ıspatlamaya çalışıyorsun gram anlam veremedim...

+1

Aynen yazacaktim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bir eşşeklik ettim parçası ucuzdur ustası boldur diye RENO MASTER ARAÇ ALDIM 2008 model 14*1

Son ödediğim para

Turbo hortumu 360,00

Sağ arkla bilye 150,00

Baskı balata 1100,00

Bakım dersen sanayide yaparsın o ucuz ama iş mekanik parçaya gelince sağlam fiyat çakıyorlar

Çok güzel ve desteksiz sallamışsın bravo işi bilmeyen insanlaramı yedirmeye çalışıyorsun !!

- Hayatınız da hiç kampana içini gördünüz mü? Fren merkezi olmadan, fren balatalarını ney itecek? Fren merkezi denen şey odur.
    Örnek:
     Renonun yedek parçası ucuz diyenler (BAKAR MISINIZ)

- Turbo hortumu bal gibi olur. Hortum patlayınca manifolt, turbo, intercooler mi değiştiriyorsunuz siz? Yüksek basınç devresinde, Turbodan çıkan hava önce intercoolere gidip soğur oradan plastik hortum ile emme manifoltuna gider.
    Örnek:

- Arka sağ bilya vardır. Tekerlek poryası havada asılı kalmıyor.
    Örnek:

- Masterın nasıl bilmiyorum ancak bazı araçlarda silecek kolu, far kolu ayrı ayrıdır.

son olarak bilmiyorsanız susun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 23 Şubat 2013; 5:05:55 >

• quote:

Son ödediğim para

Turbo hortumu 360,00

Sağ arkla bilye 150,00

Baskı balata 1100,00

http://resim.donanimhaber.com/m_71046401/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71164045

Yukarıda ilgili konu linki mevcut.Bana da klima beyni için 800-600 tl arası sıfır parça fiyatı çekmişlerdi.Çıkması içinde 400 tl Megan 2 nin klima beyni bile 80-120 tl arası.Artık usta fan hızı 2 kademeli de olsa, 85 tl ye başka bir markanın klima beynini uydurdu.Arabaya 1000 tl ye yakın masraf yaptım,şu an aman nazar değmesin,taş gibi.

Dikkatimden kaçmadı sizde amma da sık araç değiştiriyorsunuz.Bunların noter parası,alım-satım vergisi,sigortası,usta parası vs vs. para para para.O sinyal kolunun fiyatı benim 1 yıllık harcadığım gaz parama eşdeğer

• quote:

quote:

Son ödediğim para

Turbo hortumu 360,00

Sağ arkla bilye 150,00

Baskı balata 1100,00

Kardes senin kafanmi guzel laf olsun diyemi yaziyorsun ?

180.00 liraya master'in balatasini alamazsin birak baski balatayi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 23 Şubat 2013; 10:08:28 >

• Yazın 110 bin küsürüncü kilometrede boğaz kelebeğim değişti. Her zaman ki gittiğim yetkili Renault servisinde. 500 LİRA!!!

Arka fren merkezi var maalesef. 90 bininci km. de onuda değiştirmiştim geçen yıl Mart ayında.

Boğaz kelebeğini değiştirirken 2006 model benzinli SYMBOL debriyaj baskı balata için servise gelmişti. 800 lira rakam çıkmıştı.

Sağ sinyal kolu demiş Cihan. Belki sadece sinyal kolu demek istemiştir. Kimi arabada sinyal kolu ayrı, sellektör ve far kolu ayrı. Ama kiminde sinyal, far ve sellektör kolu tek bir kol.

Turbo hortumunu bilemem ama vardır. Olmayan parçayı niye yazsın?

Arka bilya dediği aks bilyasıdır. Ben aks bilyalarını 2011 Ekim ayında değiştirmiştim.

Sadece yağ değişimim 180 lira. Sadece yağ + yağ filtresi + hava filtresi = 180 lira.

2012 Ekim ayında 125 bininci kim de bakım yaptırdım.

Yağ + yağ filtresi + hava filtresi
    4 adet Buji
    Triger kayışı ve kasnak
    Devirdaim pompası
    Ön fren balataları ve diski
    2 adet Valeo silecek lastiği

Bu işlemler için yaklaşık 1400 lira para ödedim. Yine her zaman ki Renault Yetkili Servisimde yaptırdım. Ama fazla verdim belki, varsın olsun, helal hoş olsun. En azından içim rahat.

Yani o ucuzluk eskidendi. Ha, yine 2012 yılı Mayıs ayında şarj dinamom "Burak ben gidiyorum" dedi ve bir cumartesi şarj etmemeye başladı. Servise gittim hatta telefon açıp sordum, yenisi 600 lira olur sana dediler. Gittim bir elektrikçiye, sadece kömür ve konjektörlerini değiştirdim ve 120 liraya çıktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 23 Şubat 2013; 10:28:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

broadway alıp sanayide bakıtırırsan ucuz yoksa servisi ucuz felan değil + hizmet beş para etmez .

hocam serviside ucuz hizmet kaliteside cok iyi bunu 6 senelik megane II kullanicisi olarak söylùyorum aralikta yaptirdigim periyodik bakima 170 tl ödemistim hizmet kaliteside cok iyi bu gúne kadar hic bir sorunum olmadi ayrica garantisi bitmesine ragmen úcretsiz parca degistirdikleride olmustur siz hangi servisten memnun kalmamistiniz?

ankara sasmaz da caş mıydı neydi , arabayı sattım en sonunda .

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Yazın 110 bin küsürüncü kilometrede boğaz kelebeğim değişti. Her zaman ki gittiğim yetkili Renault servisinde. 500 LİRA!!!

Arka fren merkezi var maalesef. 90 bininci km. de onuda değiştirmiştim geçen yıl Mart ayında.

Boğaz kelebeğini değiştirirken 2006 model benzinli SYMBOL debriyaj baskı balata için servise gelmişti. 800 lira rakam çıkmıştı.

Sağ sinyal kolu demiş Cihan. Belki sadece sinyal kolu demek istemiştir. Kimi arabada sinyal kolu ayrı, sellektör ve far kolu ayrı. Ama kiminde sinyal, far ve sellektör kolu tek bir kol.

Turbo hortumunu bilemem ama vardır. Olmayan parçayı niye yazsın?

Arka bilya dediği aks bilyasıdır. Ben aks bilyalarını 2011 Ekim ayında değiştirmiştim.

Sadece yağ değişimim 180 lira. Sadece yağ + yağ filtresi + hava filtresi = 180 lira.

2012 Ekim ayında 125 bininci kim de bakım yaptırdım.

Yağ + yağ filtresi + hava filtresi
    4 adet Buji
    Triger kayışı ve kasnak
    Devirdaim pompası
    Ön fren balataları ve diski
    2 adet Valeo silecek lastiği

Bu işlemler için yaklaşık 1400 lira para ödedim. Yine her zaman ki Renault Yetkili Servisimde yaptırdım. Ama fazla verdim belki, varsın olsun, helal hoş olsun. En azından içim rahat.

Yani o ucuzluk eskidendi. Ha, yine 2012 yılı Mayıs ayında şarj dinamom "Burak ben gidiyorum" dedi ve bir cumartesi şarj etmemeye başladı. Servise gittim hatta telefon açıp sordum, yenisi 600 lira olur sana dediler. Gittim bir elektrikçiye, sadece kömür ve konjektörlerini değiştirdim ve 120 liraya çıktım.

Abi benim kimseye yalan borcum yok inanmayan varsa arar reno servisini sorar

Ticari aracın parçası binek araca göre daha pahalıdır

Yukarıda bana yalan söylüyorsun diyen kişi baskı balata için 180.00 lira diyor

180.00 liraya baskı balatamı olur ya

• Son olarak sanayide ucuz olan parçanın kalite anlamında yetkili serviste satılan parça ile hiç bir ilgisi yok buna filtre dahil
    Alayı yan sanayi dandik parça
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Son ödediğim para

Turbo hortumu 360,00

Sağ arkla bilye 150,00

Baskı balata 1100,00

Hocam tabiki parçası pahalı yerli üretimi yok Master'ın Fransa menşei li master ve burada yan sanayisi olmadığından ucuz olmayacağı aşikar...

Ne olursa olsun ya bir sinyal kolu 485,00 lira olurmu ?

sn.cihanair,

siz bir de Volvo Türkiyenin fiyatlarını görün de halinize şükredin.. ben aracımın tüm parçalarını Ebayden getirtiyorum.. 4/1 fiyata.. nakliye dahil.. ister çıkma ister yeni...

• quote:

quote:

quote:

broadway alıp sanayide bakıtırırsan ucuz yoksa servisi ucuz felan değil + hizmet beş para etmez .

hocam serviside ucuz hizmet kaliteside cok iyi bunu 6 senelik megane II kullanicisi olarak söylùyorum aralikta yaptirdigim periyodik bakima 170 tl ödemistim hizmet kaliteside cok iyi bu gúne kadar hic bir sorunum olmadi ayrica garantisi bitmesine ragmen úcretsiz parca degistirdikleride olmustur siz hangi servisten memnun kalmamistiniz?

hmm ben oraya hiç gitmedim fakat bir kaç ay sonra lokal boya için gidecektim hiç kaporta boya ile işiniz oldu mu bu serviste?

• quote:

Son olarak sanayide ucuz olan parçanın kalite anlamında yetkili serviste satılan parça ile hiç bir ilgisi yok buna filtre dahil

Cihan, sanayiye giden adam illa yan sanayi kullanıyor gibi gösteriyorsun.

Fakat böyle bir durum söz konusu değil.

Sanayiden parçacıdan orjinal parçanı alırsın verirsin ustaya o da takar.

Bu kadar basit bir işlem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

Son olarak sanayide ucuz olan parçanın kalite anlamında yetkili serviste satılan parça ile hiç bir ilgisi yok buna filtre dahil

Bende aynisini yapiyorum zaten

Sadece cetasta bir velimiz var %20 iskonto yapiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

Bende aynisini yapiyorum zaten

Sadece cetasta bir velimiz var %20 iskonto yapiyor

Tamam işte işi bildikten sonra problem yok.

10 senedir gittiğimiz Honda özel servisi var.

Ford için ise sanayide tam 16 senedir tanıdığımız özel servis var.

Bu şekilde olunca servisle işim olmaz.

• quote:

kesinlikle katılıyorum hatta bu olayı dün akşam üstü yaşadım.sanayiden orijinal parça aldıklarını düşünen arkadaşlara bugün yaşadığım olayı anlatıyım sunroof düğmesinin içindeki tırnağı kırıldığı için aşağıda ilanı vereceğim şahısla telefonda da konuştum parçanın kesinlikle orijinal olduğunu ve renault mais üretimi olduğunu söyledi neyse bugün almaya gittim elime alır almaz yan sanayi olduğunu anladım arkasını çevirdim renault yazması gereken yerlerde mcar yazıyor dedim bu yan sanayi diye hala orijinal olduğuna beni ikna etmeye çalışıyor,kabını gösteriyor orijinal gibi kap yapmışlar made in france yazması gereken yerde made in EU yazıyoryani sanayiden alınan parçaların ne kadar orijinal olduğunu anlamış oldum.olan oraya kadar boşuna yaktığım benzine ve zaman kaybına oldu.lütfen aşağıdaki ilanı şikayet edin başkalarını da kandırmasın.
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mgn-ii-acilir-tavan-kumkandasi-114013567/detay/

• Aksama alinan tum parcalarin resmini paylasirim

• quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

yerli üretim midi-bas tarzı ne var, şöyle dizel turbolu felam

transit
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hmm ben oraya hiç gitmedim fakat bir kaç ay sonra lokal boya için gidecektim hiç kaporta boya ile işiniz oldu mu bu serviste?

boya işim olmadı , mekanik için gitmiştim .

• quote:

Aksama alinan tum parcalarin resmini paylasirim

Hocam paylaşabilirsen güzel olur.

Markaları ve fatura varsa süper olur.

Bakalım parçalar altın mıymış
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.