Şimdi Ara

Rent A Car açmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
48.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım öncelikle müşteri portföyü lâzım sana. Bu iş pastane açmaya benzemez. Dükkanda oturup müşteri gelsin diye bekleyerek rent a car yapılmaz. Uzun vadeli kiracı bulmalısınız. Günlük kiracıyla çok başınız ağrır. Her kapıdan girene araba verilmez.

Not: Eğer uzun vadeli araba kiralayan müşteri portföyüne sahipseniz yukarıda yazılanları dikkate almayınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SNS15

öncelikle herkese merhaba.. abilerim kardeşlerim
    bodoslama konuya giriyorum
    rent a car açmayı düşünüyorum araştırmalarıma göre araçlara rent a car kaskosu yaptırmak gerekliymiş gps takılması güvenlik acısından gerekliymiş
    2arkadas bu işe girmek istiyoruz max 5 araç ben max 5 araç arkadasım almayı düşünüyor

sizce sıfır araçlarlamı yoksa 2.el araçlarlamı başlamak mantıklı olur ?

farklı fikirleriniz varsa seve seve dinlerim..

amcaçocuklarım yapıyordu bu işi.biri mersinde iflas etti.diğerleri ise maalesef pek parlak değil .kiralık aracı genelde haydutlar kiralıyor onlarda temiz kullanmıyor.mesela bir ara mahkeme tebligatlarına denk geldim. aracı kiralayanlar taaa maraşta kavga ediyorlar sonrasındada maraşlılar dava açıyorlar falan bu arabanın sahipleride kavgadaydı diyorlar:) bir arada aracı kiralayanlar polisle çatışmaya girmişlerdi:)..bir arada sıfır polonun motorunu gümlettiler 7000 masraf çıktı. her iş ekmek kazandırır ancak nasibinde varsa.bir arada kardeşim araç kiraladı askere giderken.logandı araç. arabanın anasını skmiişler.arkadaslarından duydum şahsen üzüldüm hemde çook. dediğim gibi bu işler boş işler durduk yere de dert basına alma. haa illa yapacam dersende sakın krediyle alma kardeş tavsiyesi

• Merhaba arkadaşlar..

Sayfalarca yazı okudum fakat tam sorularıma cevap bulamadım.. Aklımdakini yada yapacağım işi kısaca özetliyeyim..

Rent a car şirketi açmak için kolları sıvadık ve hedef kitlemiz KURUMSAL MÜŞTERİ ODAKLI.
    %90 tamam dediğimiz dünya çapında bir firma ile 10-15 araçlık anlaştık. Bireyselde asla araç kiraya verilmeyecek.
    Karşılıklı sözleşme yapacağız. Araçlarımızın tümü rent kaskosu olacak.Ve ufak tefek te bir ofis açıp yürütmeyi planlıyoruz.

Sorum şu:
    1)Bizden Sözleşme ile yıllık kiralama yapan şirketin elemanlarının karışacağı hasarlı-sakatlı-ölüm vs. gibi kazalarda Araç sahibi olarak bizi bağlayıcılığı ne olacaktır?
    2)Rent a car kaskosu ölümlü kazalarda okuduğum kadarı ile hiç bir şeye karışmayıp uzaktan bakıyor.

• Konu açılalı zaman geçmiş ama ben yine işin içinde olan birisi olarak yorum yapmak istedim.

Bir arkadas bu işi yapacaksan hak hukuktan bahsetmiş. Bu işte neden başkasının hakkını yiyelim ki ?
    Adam parasını veriyor arabayı kiralıyor nerde bize hakkı geçecek anlamadım.
    Arabayı bizden kiralayan adam arabayı hor kullanır, koltuklarda sigara izi bırakır, sevgilisiyle arabada takılır, içki içer bira döker, radara girer, kırmızıda geçer cezası gelir cezayı ödemez vs ........ daha sayıyım mı ? Kimin kime hakkı geçiyor acaba iyi bilip konuşmak lazım.Sonra biz adamı tartaklayınca maganda oluruz.O şerefsiz değil ben maganda! Öyle adalet olmaz teraziyi düzgün kurun beyler kafanızda.

Rent a car işinde ahirete inanıyorsan tek haram nokta faizdir! Çünkü araçları krediyle alıyorsun ve faiz ödüyorsun.Faiz Haramdır..

İş girişiminiz için hayırlı diliyorum ve bir kaç bilgi vermek isterdim ama burdan pek uygun bulmuyorum.

• smrc S kullanıcısına yanıt
    Dostum; Rent a car işi yapmaya karar vermiş hayırlı olsun, Kurumsal müşteri hedefinse senin rent a car kaskosuyla işin yok..Sen operasyonel uzun dönem kiralama sigortası yaptıracaksın ve bunu yaptırırken dikkat et poliçeye en az 3 araç vermen gerekiyor gibi bi ibare olmasın buna dikkat et..

Bireysel kiralama yapmazsan kazanamazsın bundan da bilgin olsun..

Kurumsal müşterine uzun dönem kiralama yaptığında poliçende ki maddelere göre işlem yapacaktır.Endişe edecek hiç bir şey yok yeter ki şöförde alkol olmasın, kasko karşılayacaktır. Sen sözleşmeni düzgün hazırla korkma ve en az 1 yıllık sözleşme yap.
  • Hocam, girmeye planladığın iş biraz çetrefilli bir iş. Ama yapabileceğine inanıyor ve kendinize güveniyorsanız, piyasa şartlarında en iyi rent a car arabası Fiat Linea 1.3 Multijet Ayrıca sıfır alırken güzelde bir filo indirimi alırsınız
  • Başlamaya ya da bulaşmaya değmez diyorum bende.
  • Rent a car firma olarak açmak önceden idi şimdi kurumsallar varken günlüğü 60 70 liraya sıfır araç varken yürümez o iş önce bunu düşün

• İş yapacağınız yerin önemi büyük. Mesela yurtdışı turisti bol bir şehrin havaalanında bir acenta açabilirsen paraya para demezsin.
  • Rekabetin yoğun olduğu sektörlerden birisi.Kiralık araç fiyatları gördüğüm kadarıyla rekabetten dolayı diplerde.Ben olsam girmezdim.
  • yorumlara bakıyorumda adamı resmen ticaretten işten soğutuyonuz arkadaş yaw rent a car işi mantıklı ve karlı bir iş bence aracın değeri 25 bin tl kurumsala versen şuan linea aylık en az 2.000 tl istiyorlar 12 ayda napar 24 bin tl yani sizin 25 bin tl niz bir senede kendini amorti ediyor benimde aklımda olan bir iş aslında
  • peki konu sahibi ne durum da acaba suan merak ettim inşallah işleri iyi durumdadır mesajimizi görürse cevaplarsa sevinirim.

• Ne 2000 lirası 800 ila 1200 lira arasınd linea veriliyor 300 euro civarında olması gerekli sınırsız km ler filan 1500 lira bile olmuyo 2000 liraya kurumsal kiralama yapılmıyor.

• SNS15 kullanıcısına yanıt
    valla rent a car işi yapan farklı farklı 2-3 tanıdıgımın yaptıgını soyleyeyım

1 ellerindeki arabaları pert olarak alıyorlar yanı agır kazası olan ama duzeltılmıs aracı, yenı model, punto symbol vb gibi araçları alıp pert aracları kıraya verıyorlar ,
    2 rent a car kaskosu yapmıyolar
    3 sözleşme adı altında senete imza attırıyorlar imza atılan kısımda mıktar vs yazmıyorlar yada aracın orj 0 km fıyatını yazıyorlar ve sözleşme kısımındaki tüm yazılanları okudum hepsi aracı kiraya vereni tutuyor kiralayanı değil

al böyle yaparsan geçinirsin işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Ne 2000 lirası 800 ila 1200 lira arasınd linea veriliyor 300 euro civarında olması gerekli sınırsız km ler filan 1500 lira bile olmuyo 2000 liraya kurumsal kiralama yapılmıyor.

benbursa inegölde yaşıyom burda kira fiyatları böyle şuan ama uzun süreli kiralamalarda fiyat düşebilir benim dediğim fiyat 3 yada 5 aylık kiralamalarda çekilen fiyat
  • bir arkadaşım vardı bu işle uğraşan, haftada bir vukuat garanti. 1 arabası suriyeye kaçırıldı .kelle koltukta gidip getirdi. vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 28 Haziran 2015; 20:29:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

İş yapacağınız yerin önemi büyük. Mesela yurtdışı turisti bol bir şehrin havaalanında bir acenta açabilirsen paraya para demezsin.

Evet sana katılıyorum, havalimanları en çok tercih edilen yer.
    Ayrıca havalimanında yeriniz olmasa bile, yakınında bir dükkanınız olması yeterli olacaktır. Yalnız burda sıkıntı havalimanı müşterisini bulmak :)
    Skyscanner, rentalcars, vivi gibi sitelere başvurabilirsiniz. Fakat çok sağlam referans istiyorlar. Araç kiralamak isteyenler rent a car firmalarını inceleyebilirler.
    Ayrıca fiyatlarınızı kafanıza göre veremiyorsunuz, şartlar, sınırlar, anlaşmalar vs...

• Virajlı bir yerde yaşıyorsanız bütün arabaları ford alın 1 ay sonra 2. dükkanı açarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.