Şimdi Ara

RENT A CAR BOS SENET ACİL YARDIM-------------------------------------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2018 DE İZMİR DE ARAÇ KİRALAMIŞTIM ARACI TESLİM ETTİKTEN SONRA SENETİ ERİ ALMADIM VE ARACIN VURUK EKSİK AY ÖDEMEM OLDUĞUNU TALEP EDEREK İCRA TAKİP BAŞLATILDI NE YAPMAK LAZIM

• Hocam derhal itirazda bulunun. Eğer tebligat üstünden 1 hafta geçerse borcu kabul etmiş sayılırsınız. Derhal bir avukata danışın ve süreci avukatla yönetin. Var olan borcunuzun nedenini ispatlatmaya çalışır avukat, boş senede de karşılık gösteremezler muhtemelen. Yani borcu vardı ona karşılık bu senedi imzalattık deseler hani verdiğin borcun belgesi diye sorar hakim. Derhal bir avukata gidin üçe beşe bakmayın ve derhal borca itiraz edin.

Bir de kusura bakmayın ama hem boş senede imza atıyorsunuz hem de o senedi geri almıyorsunuz iyi cesaret.

• Hocam derhal itirazda bulunun. Eğer tebligat üstünden 1 hafta geçerse borcu kabul etmiş sayılırsınız. Derhal bir avukata danışın ve süreci avukatla yönetin. Var olan borcunuzun nedenini ispatlatmaya çalışır avukat, boş senede de karşılık gösteremezler muhtemelen. Yani borcu vardı ona karşılık bu senedi imzalattık deseler hani verdiğin borcun belgesi diye sorar hakim. Derhal bir avukata gidin üçe beşe bakmayın ve derhal borca itiraz edin.

Bir de kusura bakmayın ama hem boş senede imza atıyorsunuz hem de o senedi geri almıyorsunuz iyi cesaret.

• Borç ne kadarmış.

• Boş senet imzalamak? Silah zoruyla mı kiraladınız? Yazık günah itiraz edin, onu da boş verirseniz sonrasında güzel şeyler sizi bekliyor.

• Her yerden araba kiralanırmı Derhal avukata gidin.

• Arkadaşlar yapmayın şunu merdiven altı rent a car lara gidip boş senete imza atmayın.Adamlar size o an şirin gözüküp kurumsal firma gibi görünürler ama birçoğu düzenbaz ve çakal,

ihtiyacım için böyle bir firmaya işim düşmüştü arada arkadaş vardıda senedi geri alma sözü almıştım adamlardan.Senedi alacağım güne kadar huzursuz günler geçirdim

kredi kartıda istemişlerdi 600lira limitli kartım vardı onu vermiştim.Bu tür yerlere karşı uyanık olacaksınız

• Bir kere başıma geldi. Kiralama ücretini lafta almamışlar. Halbuki elden nakit vermiştik. Kiralama günü doldu sorunsuz şekilde aracı teslim ettik ancak benim adım geçtiği için gelin ödemenizi yapın yoksa senedi işleme koyarım dedi. İş arkadaşımın tanıdığı olması sebebiyle, ben adama tamam hemen hallediyorum dedim, telefonu kapattım. Arkadaşımı aradım, beni de tanığı için oraya uçarak gitmiş. Oradaki eleman ücreti elden aldığı için kayıtlara işlememiş. Bana oraya gelmemem için yalvardı. Yaşadığım yer küçük olduğu için herkes birbirini tanıyor. Daha sonra kamera kayıtlarından elemanın ücreti aldığını görmüşler. Senedi de arkadaşıma vermişler.

İkinci olay aynı yerden bir arkadaşım araç kiralıyor. Ön tamponu vuruyor. Sis farı yerinden çıkmış. Küçük çaplı bir hasar var. Arkadaş sorun değil ben yaptırırım diyor. Adamlar hemen müdahale ediyor. Aracımıza hasar verdiniz sorunu sadece bizle çözebilirsiniz diyor. O yıl için 200 liraya çözülebilecek hasara bin lira üzeri para almışlardı. Hasarın beş - altı katı ücret almışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 5 Ekim 2021; 16:42:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk aşamada bir hafta içinde icra dairesinden itiraz ediyorsunuz. Karşı taraf elinde somut belge (senet) olduğundan mahkemeye gidecek büyük ihtimalle, makul bir rakam isterse parayı verip senetleri alın, boş senet vermenin sonuçları hakkında eğitim bedeli olarak düşünün, mahkeme sürecinin yoruculuğu ile uğraşmayın. Rakam büyük ise bu işlerden anlayan bir avukatın yolunu tutun.

• boş senede imza atmak= "bütün malım mülküm bankadaki param sizin olsun" demektir.  

itirazı geciktirmeyin.

• 2018 de aracı verince senedi niye almadınız?

• Senedin üzerinde düzenlenme tarihi varsa üç yıl içerisinde icraya vermesi gerekir. Eğer süre aşımı olduysa itiraz ile durdurulabilen Örnek 7 dilekçesiyle takip başlatılmıştır. Eğer süre dolmadıysa bonoya mahsus yolla yani Örnek 10 ile icra başlatılmıştır.

Yapılması gerekenler;

1 - Eğer Örnek 7 ile icra takibi başlatılmışsa direk itiraz edin. İtirazın iptali için dava açması ve borcu kanıtlaması gerekir.

2 - Eğer süre aşımı olmadıysa Örnek 10 ile icra takibi başlatılmıştır. Maalesef bu durumda itiraz ederek icrayı durdurmak mucize ile eş anlamlıdır.

3 - İcra itiraz ile durdurulamıyorsa karşı taraf ile anlaşmanızı tavsiye ederim. Karşılayabileceğiniz bir rakam ise 3000 veya 5000 TL gibi ödeyin. Daha sonra sebepsiz zenginleşme davası açarak tazminatınız ve faizinizle geri alabilirsiniz.

4 - Ancak öyle yenilir yutulur cinsten bir para değilse ve icra takibi Örnek 10 ile başlatılmışsa arkadaşlar la aynı dili konuşan bazı arkadaşlara ihtiyacınız olabilir.

Örnek 10 ile icraya verdi diyelim senet geçerli yani. O zaman senedin fotokopisini isteyerek şu hususları kontrol edin.

1 - Düzenlenme yeri yazmak zorunda.

2 - Düzenlenme tarihi yazmak zorunda.

3 - Malen mi yoksa nakden mi düzenlenmiş. Nakden ise size borç verdiğini ispat etmek, malen ise size mal veya hizmet verdiğini ve geri alamadığını ispat etmek zorunda.

4 - Senet üzerinde parçalı düzenlenme yapılamaz, yani senet parça parça doldurulamaz. Kriminal inceleme talep edin ve dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunarak savcıya durumu anlatın böyle bir durum varsa. Savcıyı ikna ederseniz yürütmeyi durdurabilir. Yani her şey belli olana kadar icra işlemleri durur.

Bunları size yol göstersin diye yazdım. Fikir sahibi olun diye. Acilen profesyonel destek alın. Hukukta süre esastan bile önemlidir. Acele edin.

Her türlü Allah yardımcınız olsun.

• 2013 yılında aynı şekilde araç kiralamıştım boş senete imza atarak tabi yaşımız küçüktü normalde şuan olsa hayatta yapmam öyle bir şey aracı sorunsuz teslim etmiştik senedi aldık mı almadık mı hatırlamıyorum şuan acayip işkillendim umarım başımıza benzer sorun gelmez

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.