Şimdi Ara

Rent a car da senet imzalamak ne kadar doğru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar boş senet değilde mesela arabanın değeri 100 bin tl ise o kadarlık senet imzalatıyorlar bu ne kadar doğru ? adam full rent a car kasko var diyo mesela arabayı perte cıkardın sigorta şirketi 80 bin tl ödüyor bize arada ki 20 bin tl yi sen ödersin diyor . arkadaslar benim bildiğim en fazla araba değerinin %2 si ödenir neden 2 bin tl lik senet değil de 100 binlik imzalatıyorlar ? başka bi rent a carcı da arabanın sanayide yattığı süreyi ödersin rent a car kaskoda diyor. bunun doğrusu nedir ne 100 bin tl lik bi araç için 100 bin tl senet imzalamak ne kadar doğru ?

• rent a carcıya simdi sordum oldu ki sen alkollüsün araba pert oldu sigorta şirketi bize 1 tl bile ödemiyor dedi
  • Kurumsal şirket ise imzalanır ki bende daha önce imzaladım ve sorun yaşamadım. Aslına bakarsanız en iyi daha da kurumsal olan şirketler ama Türkiye'de yok denecek kadar az maalesef.
  • Hocam kesinlikle 1000 lira bile olsa rent a car'a senet imzalamayın. Gidin kurumsal firmadan kiralayın varsın 30-40 lira pahalı olsun kafanız ağrımasın. Geçen hafta 2 günlüğü 150 tl ye fiesta dizel kiraladık boş senet imzaladık, carsıda bi rent a car. Ertesi gün gece köpeğe carptık sadece tamponun altını kırdık radyotör falan zarar gördü gittik sanayide yaptırdık 600 tl ye cıkardık arabayı eksiksiz yaptırdık. Araayı teslim ettik adamada olayı anlattık yaptırdığımızı söyledik, söylemesek anlamıcaktı bile, adam 1 saat sonra aradı ee ben bunu ustama götürdüm motor zarar görmüş dedi, 500-600 liralık daha masraf cıkar dedi. 2 Gün sonra aradı bana arabanın yat parası dahil 6000 bin lira getirin yoksa senedi avukata veririm 20 bin lira yazdım dedi. Hemen gittik konuşmaya tehdit ediyor şerefsizin biri komple motoru yaptırmış, tamam ödeyelim dedik senedi 1 ay sonra alırsınız diyor ceza için durutucam falan dedi. Zorla aldık senedi parayı ödedik kurtulduk.Hala bize şerefli edebiyatı yapıyor. Olay Antalyada gerçekleşti. İsteyenlere rent a carın ismini ve arabanın kazalı fotolarını atarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meeta

Hocam kesinlikle 1000 lira bile olsa rent a car'a senet imzalamayın. Gidin kurumsal firmadan kiralayın varsın 30-40 lira pahalı olsun kafanız ağrımasın. Geçen hafta 2 günlüğü 150 tl ye fiesta dizel kiraladık boş senet imzaladık, carsıda bi rent a car. Ertesi gün gece köpeğe carptık sadece tamponun altını kırdık radyotör falan zarar gördü gittik sanayide yaptırdık 600 tl ye cıkardık arabayı eksiksiz yaptırdık. Araayı teslim ettik adamada olayı anlattık yaptırdığımızı söyledik, söylemesek anlamıcaktı bile, adam 1 saat sonra aradı ee ben bunu ustama götürdüm motor zarar görmüş dedi, 500-600 liralık daha masraf cıkar dedi. 2 Gün sonra aradı bana arabanın yat parası dahil 6000 bin lira getirin yoksa senedi avukata veririm 20 bin lira yazdım dedi. Hemen gittik konuşmaya tehdit ediyor şerefsizin biri komple motoru yaptırmış, tamam ödeyelim dedik senedi 1 ay sonra alırsınız diyor ceza için durutucam falan dedi. Zorla aldık senedi parayı ödedik kurtulduk.Hala bize şerefli edebiyatı yapıyor. Olay Antalyada gerçekleşti. İsteyenlere rent a carın ismini ve arabanın kazalı fotolarını atarım.

bulunduğum yerde kurumsal firma yok , yakın çevrede varsa bile 1 aylık kiralıyor

• bu merdivenaltı firmalarda ağzı yanan çok hiç kiralamayın daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

bu merdivenaltı firmalarda ağzı yanan çok hiç kiralamayın daha iyi

kurumsal firmalar 1 aylık kiralamada farklı şehirlere getirip yine farklı şehirlerden teslim alıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İRAN'A ARABA İLE GİTMEK
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: meftunmerhum

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

bu merdivenaltı firmalarda ağzı yanan çok hiç kiralamayın daha iyi

kurumsal firmalar 1 aylık kiralamada farklı şehirlere getirip yine farklı şehirlerden teslim alıyor mu?

farklı şehirde bir şehirde bürosu varsa eğer tabikide alıyor yanlız ek bir ücretin var
  • Benim arkadaşlarımdan birisi araç kiralama işinde.
    Kendisine senetlere sıcak bakmadığımı söylemiştim oda trafik cezası gelirse , alkollü ve benzeri maddelerle kaza yaparsa başka şekilde ücret temin edilemiyor demişti.

Araç kiralanan yer dürüstlüğü ve iş ahlakıyla tanınmışsa yani mafya bozuntuları değilse senet bir yere kadar yapılabilir.Lakin ne olursa olsun bence de sürekli kurumsal firmaları tercih etmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Kurumsal şirket ise imzalanır ki bende daha önce imzaladım ve sorun yaşamadım. Aslına bakarsanız en iyi daha da kurumsal olan şirketler ama Türkiye'de yok denecek kadar az maalesef.

1) hiçbir kurumsal şirket senet falan imzalatmaz kredi kartından ön provizyon alır
    2) çok sayıda kurumsal şirket mevcut;

avis
    hertz
    europcar
    yes national
    almira
    central
    sixt
    budget
    ...

central'ı şiddetle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 29 Mart 2015; 23:05:29 >
  • rent a car kaskolu araçlarda alkol filan fark etmez. kiralayan kişi veya ek sürücü direksiyondaysa kaza için para öder sigorta. zaten bu yüzden pahalıdır.

şahıs kaskolu olması durumunda rent a car kaskoyu deldirmemek için senden türlü bahanelerle ve senetle para alır.

yattı parası hak mahrumiyetidir yani adam aracını kiralayamadığı için alır ve doğrudur verilmek zorundadır.

ama yine en iyisi kurumsal firmadır. kurumsal firmalarda dikkat edilmesi gereken husus şudur firma ofisinde el altından kiralama yapılabilir. yani firma temsilcisi firmaya ait olmayan aracı da kiralayabilir.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Haklısınız katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

rent a car kaskolu araçlarda alkol filan fark etmez. kiralayan kişi veya ek sürücü direksiyondaysa kaza için para öder sigorta. zaten bu yüzden pahalıdır.

şahıs kaskolu olması durumunda rent a car kaskoyu deldirmemek için senden türlü bahanelerle ve senetle para alır.

yattı parası hak mahrumiyetidir yani adam aracını kiralayamadığı için alır ve doğrudur verilmek zorundadır.

ama yine en iyisi kurumsal firmadır. kurumsal firmalarda dikkat edilmesi gereken husus şudur firma ofisinde el altından kiralama yapılabilir. yani firma temsilcisi firmaya ait olmayan aracı da kiralayabilir.

rent a car kaskolu araçlarda alkollüyseniz sigorta öder de rent a car'cı değil, sigortanın avukatları yapışır boğazınıza misliyle alırlar o parayı

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

rent a car kaskolu araçlarda alkol filan fark etmez. kiralayan kişi veya ek sürücü direksiyondaysa kaza için para öder sigorta. zaten bu yüzden pahalıdır.

rent a car kaskolu araçlarda alkollüyseniz sigorta öder de rent a car'cı değil, sigortanın avukatları yapışır boğazınıza misliyle alırlar o parayı

yalan yanlış bilgilerle insanları yanıltmayın yıllarca rent a car işlettik. kaza tek taraflıysa örn; araba devrildiyse alkol filan fark etmez sigorta da kimsenin boğazına yapışmaz. kazaya birden fazla araç karıştı ve kusurun tamamı sizdeyse bu durumda karşı tarafın hasarını trafik sigortası karşılar.

durumdan bi haber olduğunuz bariz belli, insanlar kasko ve sigortayı böyle durumlarla karşılaşmamak için yaptırır. hatta sigortalar bile devlet tarafından sigortalanır ödeyemeyecekleri bir mali tabloda insanlar mağdur olmasın diye.

• quote:

quote:

quote:

yalan yanlış bilgilerle insanları yanıltmayın yıllarca rent a car işlettik. kaza tek taraflıysa örn; araba devrildiyse alkol filan fark etmez sigorta da kimsenin boğazına yapışmaz. kazaya birden fazla araç karıştı ve kusurun tamamı sizdeyse bu durumda karşı tarafın hasarını trafik sigortası karşılar.

durumdan bi haber olduğunuz bariz belli, insanlar kasko ve sigortayı böyle durumlarla karşılaşmamak için yaptırır. hatta sigortalar bile devlet tarafından sigortalanır ödeyemeyecekleri bir mali tabloda insanlar mağdur olmasın diye.

Hocam yanlışınız var.

Hiç bir sigorta şirketi alkollü ve benzeri maddeler kullanmışken kaza olursa ödeme yapmaz.

Uzun zamandır acenteyim daha ödendiğini görmedim. Belki rent a car firmasına ödeme yapılır lakin o tutar alkolü alan kişiye rücü edilir. Bir ihtimal de tahkim kuruluna gidilir cüzi bir miktar ödenir kalanı araç kilama şirketi ile alkollü sürücü arasında dava konusu olur.
    Ne olursa olsun alkollü araç kullanan kimse kasko kapsamında değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 30 Mart 2015; 16:37:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• spacewolf kullanıcısına yanıt
    hukuk okuyorum işin içinde bulundum. burda kusur sorumluluğu durumu mevcut KTK'da hükümler açık. alkollü olan trafiğe alkollü çıkmasından doğan zararlarla sorumlu tutulur. ancak araçlardaki maddi kayıplar sigorta tarafından karşılanır. konunun herhangi bir tartışması yok.
  • quote:

quote:

quote:

bence yazdıklarınızı tekrar bir okuyun sonra da benim yukarıda yazdığımı okuyun bakın bir ne kadar alakalı olduğuna, son taraflarda zaten iyice saçmalamışsınız

he canım alkollü kaza yapsın insanlar da sigorta ödesin diye kasko yaptırıyorlar...

kaza tek taraflı oldu diyelim, olmaz da polis gördü, geldi, sürücüye alkol muayenesi yaptı, rapora geçirdi... bu durumda aracın rent a car kaskosu varsa sigorta firmayı korur, kazayı alkollü olarak yapan kişiyle sigorta uğraşır... aracın şahıs kaskosu varsa kasko 1 kuruş ödeme yapmaz, zaten öyle durumlarda imzalatılan senetlerle korkutulur kişi

trafik sigortası her durumda (varsa) karşı tarafın sigortasını öder zaten konu o değil

sigortayı insanlar böyle durumlarla karşılaşmamak için değil zorunlu olduğundan yaptırırlar, kasko isteğe bağlı olanıdır, 20 yıldır tüm bindiğim araçlar Allah'a şükür kaskoludur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 30 Mart 2015; 17:07:50 >

• Arif kullanıcısına yanıt
    trafik sigortasının zorunlu olması devlet politikasıdır.

polisin tutanak tutması 3bin tl yi aşabilecek her türlü tek taraflı kazada zorunludur. yani alkole veya yoldan geçerken görmesine gerek yok hasar 3bin tl yi aşabilecek durumdaysa mecburen tutanak tutulmak üzere polis çağırılır. konuyla ne kadar alakalı olduğunuz ortada.

kasko durumunda haklısınız ki zaten aksi bir söylemim yok.
  • quote:

hukuk okuyorum işin içinde bulundum. burda kusur sorumluluğu durumu mevcut KTK'da hükümler açık. alkollü olan trafiğe alkollü çıkmasından doğan zararlarla sorumlu tutulur. ancak araçlardaki maddi kayıplar sigorta tarafından karşılanır. konunun herhangi bir tartışması yok.

Bende yan dal hukuk bitirdim ve bu işin içindeyim.

Poliçelerin içerisinde özellikle alkollü kullanım olduğu zaman muafiyetin %100 olduğu belirtilir.

Karşılama gibi bir durum söz konusu değildir.İnsanlar kaza yapsın alkollü kasko firmaları da karşılasın sonra hiç akıllanmasınlar yarın bir gün başkasının canına kast etsinler.

Çok şükür böyle bir şey yok hocam.Sadece araç kiralama durumunda bir ihtimal kiralayan servise ödeme çıkartılır daha sonra oda alkollü kişiye rücu edilir.

Bu durumda araç kiralama şirketi her ay yüz tane araç kiralıyorsa anca yapılır veya eski bir müşteriyse.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.