Şimdi Ara

RESET Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart = gigabayte x58 ud3r

Ram = OCZ 2000 mhz ddr3

Ekran Kartı = Zotac gtx 580 amp

Güç Kaynağı = High power 1000 wat

HDD = WD 1 tb Caviar Black

Kasa = Termaltake level 10

arkadaslar daha once kullandıgım hd 6870 şaphire ekran kartımı fanında arıza cıktıgı ıcın garantıye yolladım geri iade aldılar sonra zotac gtx580 amp ekran kartı aldım ve taktım

ilk baska pc acıldı hıc goruntu gelmedı (gigabayte x58 ud3r ) de 6 slot ram bolumu var bilen bilir bunların 3 ünün rengi beyaz dier 3 ünün rengi mavidir

şimdi ben ekran kartından suphelendım söktum taktım ramları söktum taktım sorun devam edıyodu

anakarttakı slot rengı ( 1 3 5 mavi olan slotlar ) ( 2 4 6 da beyaz olan slotlar )

şimdi 1 ve 3 slota takılıyodu benım bıldıgım kadarıyla ben 2 ve 4 taktım bu sefer goruntuyu elde ettım

pc nın acılısında anakartın reklamı gelır ya o geldı direk res attı bekledım ardından yine basladı gene anakartın reklamı geldı gene res attı biosa gıremeye calıstım gecmıyo

dun sabaha kadar ugrastım cozum bulamadım bugun arkadasımın pc dukkanına gıttım orda güc kaynagını baska pc de denedım calısıyodu guc kaynagı

sonra benım kasaya farklı ekran kartı taktım gene acılıs ekranı geldı res atmaya devam ettı

kingston ram taktık gene sorun gıtmedı

şimdi ben anakarttan şüpheleniyorum sizce ne olabılır arıza yardimöçı olursanız sevınırım

ii aksamlarr...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LTB_43 -- 3 Mart 2012; 9:49:23 >

• ustam zaten bır o kalmıs denemedıgın ..madem bılgısayrcı arkadasın var ..en azından farklı bır sıstemde anakart harıc parcaları denersen sorunsuz oldugnuda gordugunu varsayarsak anakart problemlı demek kı ... bunu tespıt et sonra oturup anakart ustunde yorum yapalım ne yapmamız gerekıyr dıye .. anakart kolay kolay fızıksel arıza gostermez ..yanı aslında sans ısı ama .. mesela bıos sorunludur bıos resetlenır yenı bıos atılır ..bakarsın sorunsuz acılır .. bıraz sıkıntılı ısler bılıyorum ama basa geldımı yapacak bısı yok ..oturup kafa yormak gerekıyor ıste ..
  • nıggaa hocam bizim ilcede salam kasa toplıyan sayılı kısı oldugundan anakart bulamadım denıcek

bilgisayarcılarda haklı siparişe gore getırıyolar deneme gıbı bı sansım yok ama bı denenmedık işlemci ve anakart kaldı

şurda takıldım ben ramları 1 ve 3 slotta taktıgımda res atmıyo ama goruntu gelmıyo

2 ve 4 takınca sadece anakartın acılısta reklamı oluyo ya o gelıyo baslıyo res cekmeye

farklı bı akran kartı taktık gene olmuyo

bu arada kasayı ve ekran kartını sonradan aldım

şöyle anlatayım ekran kartımı garantıye yolladım fanda sorun vardı o arada eskı kasmamıda yolladım onunda fanlarından ses gelıyodu bırde fan kontrol tusları yanmıstı

ikiside iade alındı bende lvl 10 kasa aldım ıcerıgını taktım sonra ekran kartı aldım dun geldı işte bir turlu sistemi acamadım

kasada bi sorun olabılırmıı ?
  • kasaya sımdı bakdım da daha once tecrubem olan bır model degıl ustam .. guzelmıs ayrıca .. sunu soylıyım kasada problem varmı yokmu derken sıstmeın kasanın kendı ozellıklerı ıle bırlıkde kurulu ıse olabılr .. madem kasadan da suphe edıyorsunuz . kasayla ılgılı anakarta herhangı bır bag olan herseyı sokun ..ynaı sıstemı anakart uzerınden yalın halde acmayı deneyın bakalım ne sonuc verecek .. tabı bunu kasadan suphe ettıgınız ıcın kasa ıle anakart arasında cesıtlı kablo baglantıları oldugunu dusunerek onerıyorum ..
  • kasadan soyle suphelendım acma kapama veya res tusunda promlem olabılır bu power sw reset sw ler varya onları anakartın klavuzuna gore taktım ama

mantiken dusununcede ram ları 1 ve 3 slota takınca res atmıyo ama goruntude gelmıyo 2 ve 4 yapınca ilk goruntu gelıyo baslıyo res atmaya kasadan da deıl

onuda denedım bugun sadece power ve reset cıkıslarını taktım sorun aynı

anakart ve işlemci ama direk res attıgı ıcın anakart a egılım oluyo gene

bide bişey sorcam dielimki ekran kartı bozuk ilk ekrana goruntu gelırmı? şöyle bişeyde var farklı ekran kartıylada denedık gene olmadı

yemin ederim kendi içimde çelişiyorum yaa :) kafayı yetirtecek bana bu bilgisayar
  • valla beynım durdu benımde ..orada olsaydımda beraber sokup takıp baksaydık

ben anakartı ınceledım gıgabayte n sıtesınden ama bunun sanırım onboard ekran kartı yok degıl mı ? ...
  • çok komplike bir sorun üstad da sizde bayağı şaşmış kalmışsınız(bu arada bende) ....benim aklıma ramlerde olma ihtimali geliyor...bence ram leri tek takın...sorununuz çözülecek gibime geliyor...anakarttın bozulma ihtimali bence işlemci ile en altta kalıyor...bol şans
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    7 ay önce açıldı
    Reset Problemi Acil
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ramları tek tek taktım gene olmuyo

nıggaa Onboard ekran kartı yok

insanın beynini durduracak çinste 2 gundur sabaha kadar ugrasıyorum bi bulsam şu arızanın sebebını ..
  • sizin yapmanız gereken emanet bir anakart almak ..hepsini yapmışsınız akla da sizinki gibi bir şey gelmiyor..emanet anakart alıp orada sistemi oluşturmak...tekrar bol şans....meraklanmayın bulacağız biraz uğraştıracak ama olsun..
  • Geçmiş olsun
  • anakar bulmak sıkıntı hocam ilcede butun bilgisayarcılara gıttım yok dedıler sıparısle getırıyoruz dıolar var ama eskı anakart ddr2 anakartlar var bana ddr 3 lazım

bıraz daha arastırayım bakalım belki bulurum
  • Arkadaşım ram'lerde sorun olsa pc hiç açılmaz.

Sorun ekran kartında olabilir. Eğer arkadaşının dükkanında anakartınla uyumlu bitane ekran kartı varsa onu bi tak sorun çözülür
  • guc kaynagını baska pc de deneme sansın olmus calisiyor demıssın.Başka ram takmıssın sorunu gene cozememıssın farklı ekran kartı takarak onuda denemıssın

sen aten yapıcak herseyı yapmıssın bence sorun %98 anakartta cunku anlattına gore 1 ve 3 slotlara ramları takınca reset atmıyomus sıstem kendıne ama goruntude gelmıyomus 2 ve 4 takıncada bu sefer goruntuyu elde etmıssın ama res atamaya baslamıs

bakın hocam aslında siz sorunu bulmussunuz :)))

1 ve 3 slota takınca remlerı goruntu gelmıyo vede reset atmıyo demıssınız 2 ve 4 takınca anakart reklamı gelınce monıtore dırek res atıyo demıssınız

ramdan kaynaklanan bısey deıll bence direk anakart bu sorun anakarttan die dusunuyorum ben inş bulursunuz sorunu ama dedım gıbı anakart ta sorun var gıbı

sorunu cozdugunuzde haber verın merak ettım bende canınızı sıkmayın elektronık esyada illakı olur boyle seyler kolay gelsin size
  • anıl onuda denedim dostum yaa :S

anakarttan bence oyle umuyorum başka bi secenek yok sanırım :S
  • maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.