Şimdi Ara

reset sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. sorunum call of duty 7 ve crysis gibi oyunları normal olarak acıp oynuyorum ancak 5-10 dakika sonra pc aniden kapanıyor. her defasında aynısı oluyor. ancak oyun oynamadığım zamanlar herhangi bir problem olmuyor. ayrıca belirttiğim gibi oyunları da yaklaşık 5-10 dakika sorunsuz oynuyorum. pc yi 10 gün önce yeni satın aldım. teknik servise götürdüm bir sorun yok ayrıca crysis 2 yi 2.5 saat oynadık dediler. eve getirdim yine aynı sorun. pc özellikleri: -intel i5 2500k 3.3 işlemci. -asus p8h67-m anakart. -4 gb ddr3 13333 tek ram. -axle hdmi 1gb ddr3 256bit gts 250 nvidia çipset ekran kartı. -tharmeltake kasa ve tharmeltake 500 watt psu (bu psu nun en fazla 400 watı gördüğünü sadece pik değerinin 500 w olduğunu firmadan teyit ettim).-500 gb 7200rpm harddisk.-windows 7 ultimate işl. sistemi ve 21.5 '' lg full hd hdmi led monitör. aparatım ise hdmi kablodur. sizce sorun nerededir birde teknik servis oyunu oynarken 17 '' crt monitör kullandı. birde sistem soğukken biosa girdiğimde cpu sıcaklığı 63 dereceyi gösteriyor oyun esnasında ise fiziksel bellek kullanımı %50, cpu kullanımı da yaklaşık %40-50 arasındadır. saygılarımla.....

• Problem net olarak belli gibi.Yük altında olmayan CPU ısısı 63 derece ise yük altında 70 derece üzerine kesinlikle ulaşıyordur.Sistemin kendini bu ısıda resetlemesi normal bir tepkidir.Teknik müdaheleden önce sizin yapabileceğiniz şey kasanın yan kapağı açık olarak sisteminizi kullanmanız olacaktır.Bu size bir kaç derece avantaj sağlayabilir ancak yazın şu sıcak günlerinde bu tür ısı değerleri çok PC de görülebilmekte.Yüksek ısıları düşürmek adına CPU üzerindeki fanın kalitesi, iyi bir baskı ile montajlanmış olup olmadığı ve termal macun durumunun kontrol edilmesi ekonomik çözümler olacaktır.
  • ama teknik servis 63 derecenin bu tür işlemcilerde normal olduğunu hiç bir donanımsal problemin olmadığını söylediler. ayrıca dediğim gibi pc yi 10 gün önce sıfır aldım dolayısıyla cpu fanı orjinal intel macun yeni, problem psu da ya da ekran kartında olamaz mı.
  • PSU yada RAM lerdeki sorunlarda sistemin resetlenmesine sebep olabilir yada başka bir donanım.Ancak PC niz yeni olduğu için ben o ihtimalleri 2. plana aldım sadece.Çabuk ve herkesin uygulayabileceği öncelikli müdahelelerden bahsettim kısacası.Arıza tespitinde basamak basamak gitmekte fayda vardır her zaman.

Siz sistem yük altında değilken 63 dereceden bahsetmişsiniz.Havaların sıcaklığıda olsa masaüstü PC ler laptoplar kadar hiçbir zaman ısınmazlar.Özellikle i serisi işlemcilerde de durum böyledir.63 derece evet normaldir ancak yük altındayken normal sayılabilir.PC yi yeni açtığınızda 63 derecelik ısı, HD bir film izlendiğinde yada oyun oynandığında hatta ve hatta çok sayıda büyük boyutlu rar lı dosyanın açılması durumlarında en az 70-75 derece civarlarına erişim sağlamanıza sebep olacaktır.Siz öncelikle probleminize bu taraftan bakın ve işlemci ısınızı yük altındayken maksimum 50-60 derecelerde çalışmasını sağlayınki en azından bu ihtimali pas geçmiş olun.Daha sonra sistemin diğer bileşenleri yada işletim sistemindeki olası bir problem yada mevcut sürücü sorunu gibi durumları kontrol edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 31 Temmuz 2011; 16:18:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluecry

Problem net olarak belli gibi.Yük altında olmayan CPU ısısı 63 derece ise yük altında 70 derece üzerine kesinlikle ulaşıyordur.Sistemin kendini bu ısıda resetlemesi normal bir tepkidir.Teknik müdaheleden önce sizin yapabileceğiniz şey kasanın yan kapağı açık olarak sisteminizi kullanmanız olacaktır.Bu size bir kaç derece avantaj sağlayabilir ancak yazın şu sıcak günlerinde bu tür ısı değerleri çok PC de görülebilmekte.Yüksek ısıları düşürmek adına CPU üzerindeki fanın kalitesi, iyi bir baskı ile montajlanmış olup olmadığı ve termal macun durumunun kontrol edilmesi ekonomik çözümler olacaktır.

kasanın yan kapağını açmak kasanın içerisindeki fanların hava akımını bozacağından etkili bir soğutma sağlanamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: naked leader

quote:

Problem net olarak belli gibi.Yük altında olmayan CPU ısısı 63 derece ise yük altında 70 derece üzerine kesinlikle ulaşıyordur.Sistemin kendini bu ısıda resetlemesi normal bir tepkidir.Teknik müdaheleden önce sizin yapabileceğiniz şey kasanın yan kapağı açık olarak sisteminizi kullanmanız olacaktır.Bu size bir kaç derece avantaj sağlayabilir ancak yazın şu sıcak günlerinde bu tür ısı değerleri çok PC de görülebilmekte.Yüksek ısıları düşürmek adına CPU üzerindeki fanın kalitesi, iyi bir baskı ile montajlanmış olup olmadığı ve termal macun durumunun kontrol edilmesi ekonomik çözümler olacaktır.

kasanın yan kapağını açmak kasanın içerisindeki fanların hava akımını bozacağından etkili bir soğutma sağlanamaz

Çok ama çok yanlış bir bilgi...

Kasa içerisindeki fanlar sıcak havanın dışarı atılmasında kesinlikle çok önemlidir ancak dış ortam ısı değerleri normal değerlerde olmayıp yani insan yaşam kalitesini düşürecek kadar olduğu zamanlarda değil.Kasa içindeki fanlar bu durumlarda hiçbir zaman yeterli olmayacaktır ve iç bileşenleri daha havadar bir ortamda çalıştırmak adına kasa kapakları yıllardır bu tür sıcak havalarda çıkarılır...

Siz kasa içi hava sirkülasyonunu hesaba katarken dış ortam ısısını hesaba katmayarak yorum yazmışsınız hatanız burda zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 31 Temmuz 2011; 16:39:45 >

• quote:

quote:

quote:

Kasa içerisindeki fanlar sıcak havanın dışarı atılmasında kesinlikle çok önemlidir ancak dış ortam ısı değerleri normal değerlerde olmayıp yani insan yaşam kalitesini düşürecek kadar olduğu zamanlarda değil.Kasa içindeki fanlar bu durumlarda hiçbir zaman yeterli olmayacaktır ve iç bileşenleri daha havadar bir ortamda çalıştırmak adına kasa kapakları yıllardır bu tür sıcak havalarda çıkarılır...

Siz kasa içi hava sirkülasyonunu hesaba katarken dış ortam ısısını hesaba katmayarak yorum yazmışsınız hatanız burda zaten.

katılmıyorum size. kasa kapalıyken ve düzgün bir hava akışı var iken.daha soğuk dereceler alınır.kasa kapağı açıldığında oda ile aynı derecelere gelir.kapak kapatıldığında daha serin bir ortam yaratılabilir doğru soğutma yöntemleri ve fan dizilişi ile...saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    7 ay önce açıldı
    Reset Problemi Acil
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

quote:

quote:

katılmıyorum size. kasa kapalıyken ve düzgün bir hava akışı var iken.daha soğuk dereceler alınır.kasa kapağı açıldığında oda ile aynı derecelere gelir.kapak kapatıldığında daha serin bir ortam yaratılabilir doğru soğutma yöntemleri ve fan dizilişi ile...saygılar.

Bu sisteme göre degişir feel kasam var kapakta büyük bir fan var sagdan soldan duyduklarımla bir de kapagı açıp bakayım dedim evers ten sıcaklıkları takip ediyorum bu arada dakika arayla sıcaklık 1 derece artıyor açık kullansam sistem yanacak nerdeyse elimde açık kapaktakı fna baktım baya bir hava üflüyor

Şimdi arkadaşın yapması gereken sıcaklıkları kontrol edip kaç derece de reset atıyor eger sıcaklık fazla degilse işlemci ve ekran kartı sorun psu da olabilir

• Yazın eğer kasamdaki soğutucu fanlar kaliteli ise ben kasanın kapağını kapatıyorum zaten kapağın içinde baya bir acık var ordan üflüyo.şöyle düşünürsek bu benim fikrim kışın kliması olanlar kapıyı kapatırlar sıcaklığın dağılmaması için yazında arabalarda klimayı acarsın camları kapatırsın soğutsun diye bende kapalı kullanıyorum yazın sıcaklık cyrsis fln yük altında olduğu halde 70 lerde hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

quote:

quote:

Bu sisteme göre degişir feel kasam var kapakta büyük bir fan var sagdan soldan duyduklarımla bir de kapagı açıp bakayım dedim evers ten sıcaklıkları takip ediyorum bu arada dakika arayla sıcaklık 1 derece artıyor açık kullansam sistem yanacak nerdeyse elimde açık kapaktakı fna baktım baya bir hava üflüyor

Şimdi arkadaşın yapması gereken sıcaklıkları kontrol edip kaç derece de reset atıyor eger sıcaklık fazla degilse işlemci ve ekran kartı sorun psu da olabilir

@acbold
    @black_67
    @battle35

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.