Şimdi Ara

Reshack programlarına karşı önlemler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Programlarımda kullandığım resimlerin, metinlerin, iconların vs. reshack gibi programlarla
    değiştirilmesini veya kopyalanmasını engellemek için ne yapabilirim?

• Malesef Bi$i Yapamazsin, Fakat Denemelerim Sonucu .NET Programlarina Bi$i Yapamiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sehlor

Malesef Bi$i Yapamazsin, Fakat Denemelerim Sonucu .NET Programlarina Bi$i Yapamiyor..

bu kadar emin konusmayalim..... yazdigin programi paketlersen hicbirsey olmaz...google da arat birsuru paketleme programi var Themida en iyilerden biridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuujinsan

quote:

Malesef Bi$i Yapamazsin, Fakat Denemelerim Sonucu .NET Programlarina Bi$i Yapamiyor..

bu kadar emin konusmayalim..... yazdigin programi paketlersen hicbirsey olmaz...google da arat birsuru paketleme programi var Themida en iyilerden biridir.

Bahsedilen Program Resource Hacker, Yani Programin Icindeki Resimleri, Iconlari vs Gosteriyor, Hakli Olabilirsiniz, Cunki Dot Fuscator dan ba$ka kod kari$tirici kullanmadim, eger Kod Kari$tiricilar Resource larida Kari$tiriyorlar ise Haklisiniz, Fakat Zannetmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Bahsedilen Program Resource Hacker, Yani Programin Icindeki Resimleri, Iconlari vs Gosteriyor, Hakli Olabilirsiniz, Cunki Dot Fuscator dan ba$ka kod kari$tirici kullanmadim, eger Kod Kari$tiricilar Resource larida Kari$tiriyorlar ise Haklisiniz, Fakat Zannetmiyorum.

birak resourceleri iat ve pe degerlerini bile degistiriyor... biraz arastiralim lütfen...

• Önlem alabilirsin, ama onuda açan bir program var.

Kısaca önlem al ama kafana fazla takma, önemli olan kodlar zaten, onlar çalınmasın..
  • quote:

Teşekkürler, programı inceledim, yükledim, denedim, sonuç; themida nın paketlediği exe'yi reshack açtı ama program kitlendi, başarılı!

quote:

Orjinalden alıntı: birolayd

Önlem alabilirsin, ama onuda açan bir program var.

Kısaca önlem al ama kafana fazla takma, önemli olan kodlar zaten, onlar çalınmasın..

Hedef kitlem son kullanıcı değil, programım benden sonra bir kez daha satılacak, o yüzden son kullanıcının programın asıl sahibini bilmesi gerekiyor.
    Şöyle mesela; bi antivirus yazılımı yapıyosun, satması için bilgisayarcılara veriyorsun,, o da ben yaptım diye değiştirip satıyo...

Zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkürler!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .Net'te program kaynaklarını bırakın kodları bile tamamen görebiliyorsunuz. Bunun için geliştirdiğimiz özel bir program var ama şirket içinde kullanıyoruz.

Standart çalıştırabilir uygulamaları korumak için kısaca MZ imzasına sahip tüm imajları korumak için yüzlerce program var. fakat bunların unpacker''ı da var. Sizin ise biraz akıllı davranıp sıkıştırıcı, şifreleyici veya koruyucu programların dosya imzalarını silmeniz veya üst üste paketlemeniz vs. gerekmektedir. Fakat herşeyin çözümü vardır. Siz ne kadar korursanız koruyun program çalıştırılınca ram'e tamamen içini dökecektir. Ollydbg gibi bir program ile çok rahat dump'ı alınabilir. Fakat o derece birileri Türkiye'de pek mecut değil. En azından sizin programınıza göz dikmez.

Bu tür programlara tavsiye sıram ise kendi yazdığım drony applicaton protect, nspack,yoda,aspack vs..
    exetools.com gibi sitelerde bir çok benzer uygulamaya ulaşabilirsin.

Themida alanındaki en başarılı uygulama koruma programıdır. Hem standart uygulamaları hemde .net uygulamarını başarıyla korumaktadır(.net konusunda obfuscate saçmalıkları dışındaki tek yazılımdır. ve stub kullanmkatadır. yani .net imajını sırtlanmaktadır.). Ama ne yazıkki oda çok kolay bir biçimde unpack ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drony -- 24 Eylül 2008; 23:23:26 >

• Bende UPX tavsiye ederim.

http://upx.sourceforge.net/
  • quote:

Orjinalden alıntı: drony

.Net'te program kaynaklarını bırakın kodları bile tamamen görebiliyorsunuz. Bunun için geliştirdiğimiz özel bir program var ama şirket içinde kullanıyoruz.

Standart çalıştırabilir uygulamaları korumak için kısaca MZ imzasına sahip tüm imajları korumak için yüzlerce program var. fakat bunların unpacker''ı da var. Sizin ise biraz akıllı davranıp sıkıştırıcı, şifreleyici veya koruyucu programların dosya imzalarını silmeniz veya üst üste paketlemeniz vs. gerekmektedir. Fakat herşeyin çözümü vardır. Siz ne kadar korursanız koruyun program çalıştırılınca ram'e tamamen içini dökecektir. Ollydbg gibi bir program ile çok rahat dump'ı alınabilir. Fakat o derece birileri Türkiye'de pek mecut değil. En azından sizin programınıza göz dikmez.

Bu tür programlara tavsiye sıram ise kendi yazdığım drony applicaton protect, nspack,yoda,aspack vs..

Themida alanındaki en başarılı uygulama koruma programıdır. Hem standart uygulamaları hemde .net uygulamarını başarıyla korumaktadır(.net konusunda obfuscate saçmalıkları dışındaki tek yazılımdır. ve stub kullanmkatadır. yani .net imajını sırtlanmaktadır.). Ama ne yazıkki oda çok kolay bir biçimde unpack ediliyor.

themdia+execrypt bir deneyelim bakalim olly ile dump etmeyi yada unpack yapmayi ne oluyor exetool guzel sitedir...bende reversing engineering ile ugrasiyorum ve neyin ne oldugunu iyi biliyorum buda bizim sitemizhttp://board.b-at-s.info/index.php?act=idx bir suru tutorial bulabilirsin... ve en guncel unpackerlarihttp://www.unpack.cn/ bu sitede bulabilirsiniz cincedir... ve daha ben exe crypt themdia acan gormedim unpacker mevcut demissin upload yada link verirsen sevinirim...

upx en basit packer dir ugrasmaya bile degmez zaten free yazilimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujinsan -- 27 Eylül 2008; 14:04:16 >

• http://www.nexenteam.net/portale/default.asp?modulo=download&pass=2&id=10&idlinkref=5

Google da "themida unpacker" şeklinde aratınca bir çok sonuç çıkıyor. Fakat buradaki sonuçları test etmedim. İşyerindeki biligsayarımda gayet güzel çalışan bir unpackerı mevcut.

unpack.cn i bende tavsiye ederim.
  • quote:

.Net'te program kaynaklarını bırakın kodları bile tamamen görebiliyorsunuz. Bunun için geliştirdiğimiz özel bir program var ama şirket içinde kullanıyoruz.

abi nasıl yazdınız hangi dili kullandınız odeğilde algoritması nasıl merak ettimde

• Malesef engelleyemessin :) çünkü tek bi program değil onunla yapamayan örnek vereyim PE Explorer ile yapar :)
  • quote:

http://www.nexenteam.net/portale/default.asp?modulo=download&pass=2&id=10&idlinkref=5

Google da "themida unpacker" şeklinde aratınca bir çok sonuç çıkıyor. Fakat buradaki sonuçları test etmedim. İşyerindeki biligsayarımda gayet güzel çalışan bir unpackerı mevcut.

unpack.cn i bende tavsiye ederim.

ben tek Themida ile bahsetmiyorum execrypt+themida bahsediyorum execrypt unpack edilmesi en zor packerlardan biridir... neyse bu boyle surup gidecek..pe explorer diyen arkadas galiba senin bu islerden haberin yok cunku pe explorer ile sadece asm kodlari gorursun tabiki cryptolanmamis ve paketlememis olan dosyalari....

• Turkiyede bu işleri yapacak adamlar tanıyorum drony...
    www.trgct.com
    www.mdkgroup.com
    iki takımdada cok saglam adamlar var..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.