XBox 360'daki daha kaliteli Pc'de çok kötü geldi grafikler bu kadar ayda beklettiler yazık etti Capcom.
Senin matematiğin çalıntı,senin flowların çalıntı sen bir rapçinin yapmaması gereken herşeyi yapyorsun bu yüzden sana puanım 2
quote:
Orijinalden alıntı: Far-Cry
XBox 360'daki daha kaliteli Pc'de çok kötü geldi grafikler bu kadar ayda beklettiler yazık etti Capcom.
Ya arkadaş konsolla aynı desen grafikleri anlayacamda, daha kötü ne demek ya? Adamların işi yoktu birde kaliteyi düşürmek için uğraşacaklardı sanki... Hayır Xbox360tada oynamasam neyse... Külliyen sallıyorsun yani.
dx 10 ilk ciktigi zamanlarda resimler baya farkediyordu simdi ise nerdeyse ayni iyi keklendik
dx 10 daha oyun oynuyamadim
o kadar kartlara para verdik ben dersimi aldim zaten bir cok cok beklerler
dx9 daha karanlık yada dx10 da HDR efekti daha iyi başkada fark göremedim
zaten bu oyun dx10 için yapılan bi oyun değil konsoldan pcye çevirmişler sadece
Fark göremeyenler ne bekliyor ki acaba? Sonuçta XBox 360 için hazırlanmış bir oyun. Sırf PC GPU'ları daha kalitelilerine izin veriyor diye tüm oyunun dokularını veya modellerini en baştan hazırlayacak değiller ya. Kaç tane satacak ki zaten oyun PC'de orjinal olarak?
DirectX 10 çıktığından beri anlaşılamayan bir nokta var. DirectX 10 efektleri diye bir şey yok, hatta DirectX 10'da önceki sürümlerin aksine hiç efekt yok. DX10'un önemi programcılara esneklik sağlamasıdır. Bu yüzden dahili efektler iptal edilmiştir. Artık herşey programcıların yazdığı shader'lara bağlı. Hiçbir oyun yapımcısı da sadece PC'ler, hatta PC'lerin içinde de sadece Windows Vista için o kadar emek isteyen shader'ları baştan yazmaz.
Grafiklerde bir sıçrama için yeni nesil konsolları beklesin herkes. Artık oyun piyasası konsol odaklı, bu yüzden konsolların yetenekleri yapımcılar için sınırlayıcı oluyor. XBox 360'ta Shader Model 3.0 kullanılıyor. DX10 destekli denilen oyunlar da SM 3.0'te de yazılabilinecek algoritmaların kullanılması ile yapılıyor. Yani DX10'un hayal kırıklığı gibi görülmesi normal, çünkü getirdiği esnekliği kullanan yok(Crysis de dahil, onun için de DirectX 9 sınırlayıcıydı).
Bu devirde konsol alacaksin hakikaten. GTX 295 Quad SLI yapmis adamlar Crysiste Max 56 fps almislar HD cozunurlukte. 10000tl de harcasan ayni.. Istersen 100ghz kullan islemcini.Klavye ve Mouse keyfi icin sirf.
Ama koltuga yayilip keyifli keyifli full hd oyun oynamak da monitor karsisinda odun gibi oturup boynu egip ekrana 30cm mesafeden bakip beyin erimesine ve zombilesmeye baslamaktan daha iyi sayilir.
PC isleri yalan hikaye isler ve tamamen keyfe keder isler. Sirf tatmin olmak icin 10000 tl harcarsin su sogutmasi osu busu derken.. Sonuc ? Adam Ps3 te XBox'ta oynuyor abi krallar gibi yayilmis koltuga acmis birasini.. Su an i7 975 Extreme ve GTX 295 kullanan bir adamin oyundan aldigi keyif ile i7 920 kullanan adamin aldigi keyif ayni. Sadece biri daha cok artistlik yapiyor olacak o kadar. Sanki 5 sene sonra o islemci de eskimeyecek : ) PC'lerde muthis bir ilerleme oldugunu zannetmistim ben 4 cekirdek dedikleri zaman.. 486DX lerden geldik buralara ne anlariz biz 4 cekirdekten ama komplike islem yapmayan adam icin hepsi bos is. Hani Winrar'da dosya extract edince 5sn de bitmiyor yine vakit aliyor? Raid yap SSD al ne fark eder yine oyle ucu$a gecme durumu yok ki. %100 basarim saglanmadikca ne anladim ben bu isten. Bazi gereksiz masraflardan kurtulmak icin pc islerine bulastirdim kendimi. Ama baktim o da hic bir ise yaramiyor. PS3 te Fallout 3 oynayan adamin rahatligini gordukten sonra hadi ordan dedim ve konsola yoneldim artik.
PS3'te Fallout 3 mü... AHAH !
Kardeşim şu PC fiyatı ve konsoldaki aynı oyun muhabbeti iyi güzelde, FPS oyunları da gamepad'le oynanmaz yani. Koltuğa yayılıp oynamak falan hikaye, gamepad ile tam bir işkence FPS leri oynamak...
quote:
Orijinalden alıntı: TiesTorN
PS3'te Fallout 3 mü... AHAH !
Kardeşim şu PC fiyatı ve konsoldaki aynı oyun muhabbeti iyi güzelde, FPS oyunları da gamepad'le oynanmaz yani. Koltuğa yayılıp oynamak falan hikaye, gamepad ile tam bir işkence FPS leri oynamak...
Ben PC'de XBox360 gamepadi ile bitirdim Fallout'u tüm ek paketleri ile birlikte, gayet rahattı Hatta canım sıkıldığında Unreal Tournament 3'ü bile onunla oynuyorum(Tek kişilik kısmı tabii ki, internetten oynamak pek mantıklı olmuyor ) Playstation pad'i falan elleri fena yapıyor uzun süre oynadıkça ama XBox gamepadinde öyle birşey gözlemedim şu ana kadar. Zaten çoğu oyun ona göre hazırlanıyor artık.
PCde bir FPS oyununu gamepad ile oynuyorsanız valla o sizin sorununuz derim ancak
Tamam zevk ve renk meselesidir ama, klavye ve mouse ile FPS oynamanın çok daha rahat olduğu su götürmez bir gerçek maalesef
Peki konsolu aldık FullHd tv yide aldık diyelim WoW oynamak istiyoruz ne yapmamız lazım :D
Ayrıca Game Pad ile oynanan FPS ler konsol için üretilenler zaten auto aim oyunlar isterseniz 3 tuşla da oynanır ama önemli olan Crosshair i adamın kafasına getirip beynini dağıtabilmektir.
3500 dpi lazer mouse u mu alırım elime cod5 imi oynarım arkadaş.
Multiplayer FPS bir oyunu Pad ile oynamak gönüllü hedef olarak oyuna girmek gibi birşey olurdu heralde :D
quote:
Orijinalden alıntı: Creed160
Resident Evil da Dx9 ile Dx10 arasında bi fark görmeyenler Crysise baksın Bu oyun yerine crysis yada crysis warhead olsaydı farkını o zaman daha iyi görürdünüz(dx farkı yok diyenler için) Resident Evil da bende pek fark göremedim ki resident evilde Dx10 üzerine hiç bir şey yapmamışlar shadow dışında
Crysis in dx10 görüntülerinin tamamına yakını hatta bence farksız olarak tamamı dx9 da dx10 hack i ile 25 kb lık bir dosya ile alındı.Crysis de gösterdi ki dx10 palavradan ibaretti.Aynı çıkmak üzere olan dx11 gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: optln
Fark göremeyenler ne bekliyor ki acaba? Sonuçta XBox 360 için hazırlanmış bir oyun. Sırf PC GPU'ları daha kalitelilerine izin veriyor diye tüm oyunun dokularını veya modellerini en baştan hazırlayacak değiller ya. Kaç tane satacak ki zaten oyun PC'de orjinal olarak?
DirectX 10 çıktığından beri anlaşılamayan bir nokta var. DirectX 10 efektleri diye bir şey yok, hatta DirectX 10'da önceki sürümlerin aksine hiç efekt yok. DX10'un önemi programcılara esneklik sağlamasıdır. Bu yüzden dahili efektler iptal edilmiştir. Artık herşey programcıların yazdığı shader'lara bağlı. Hiçbir oyun yapımcısı da sadece PC'ler, hatta PC'lerin içinde de sadece Windows Vista için o kadar emek isteyen shader'ları baştan yazmaz.
Grafiklerde bir sıçrama için yeni nesil konsolları beklesin herkes. Artık oyun piyasası konsol odaklı, bu yüzden konsolların yetenekleri yapımcılar için sınırlayıcı oluyor. XBox 360'ta Shader Model 3.0 kullanılıyor. DX10 destekli denilen oyunlar da SM 3.0'te de yazılabilinecek algoritmaların kullanılması ile yapılıyor. Yani DX10'un hayal kırıklığı gibi görülmesi normal, çünkü getirdiği esnekliği kullanan yok(Crysis de dahil, onun için de DirectX 9 sınırlayıcıydı).
İşin özü bu
Ya sistem gereksinimleri ne olcak Dx11 için ne boyutta olcak cikicak oyunlar. dx8 de 2-3gb iken dx9 da 4-10gb arasi oldu oyunlar. Daha net kaliteli grafik daha cok yer kaplicak bunu işleyen donanimlar hakkını vericekmi hali hazırda dx10 oyunlarda bile kasiyordu 1000tl lik kartlar. Dx11 de ne hal alıcak cok merak ediyorum. İnşalla w7 vistadan iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Far-Cry
banada xboxda daha iyi geldi görüntüsü sanki soluk gibi görüntü pcde
Görüntünün solukluğuyla, grafiğin kalitesinin ne alakası var... Grafik soluksa eğer kontrastı yada brightness'ıyla oynayın olsun bitsin.
Konsollar iyi hoşta orjinal oyun fiyatlarıda azbuz diil yani. 50 Lira bi oyuna verilmez ki? Onun yerine mis gibi PC de internetten indirip oynarsın. Konsolda korsan oyun şansın yok...
xbox veya ps3 te dokuların * pc dekın hıgh ve 16x af de kı halınden daha ıyı olması ımkansız
quote:
Orijinalden alıntı: koreltuncan
Konsollar iyi hoşta orjinal oyun fiyatlarıda azbuz diil yani. 50 Lira bi oyuna verilmez ki? Onun yerine mis gibi PC de internetten indirip oynarsın. Konsolda korsan oyun şansın yok...
1- xbox360ta korsan şansın var. 2- 50 lira olan PC oyunları, konsol oyunları (PS3) 150 lira ve üstü. 3- PC olsa bile korsan oynanmalı diye bir mantık yok, orjinal alıp oynayın hem kırek update fasa fiso derdiniz olmaz hem de online oynayabilirsiniz...
sonucta bu oyunda dx9 ve 10 aynı be abı
sımdı lost planette kı gıbı eklentı paketı bekleyecegız kı sonucları daha ıyı gorelım
bu arda xbox ıcın dx9.5 gıbı bır soylentı vardı hatırlatırım .. bazı yonlerı ıle gpu su dx9.c den daha ılerı dx9.c++ gıbı bırsey .
quote:
Directx 3-5-7-9 diye gidiyor...
Hoca Dx8 devrimine hakaret olmamış mı sence?
Dx7'nin yenilikleri daha devrimsel görülebilir tabii; ama ikili ikili gidiyormuş gibi gelmedi pek bana. Uzmanına sormak lazım tabii.
quote:
resımlerdekı fark belli oluyor.fakat benım aklıma takılan dx 10 da daha yüksek fps almış.nasıl oluyor bu anlamadım yani
Ohoo sen bile anlamadıysan hoca. Biz ne yapacağız?