Şimdi Ara

Resimdeki Potansiyometre ile 12v'luk Fanın Hızını Kontrol Edebilirmiyim?[SS'Li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Logitech marka (aşağıya resim attım) hoparlöründen çıkma bir devre kartı var. Kartta bir adet potansiyometre var. Kartın resmini aşağıya attım. Ben bunu söksem direk bağlasam çalılırmı herhangi bir direnç beslemesi yapmadan? Elektronikten fazla anlamıyorum yeni yeni merak sardım:) şuan elimde direnç falan yok kartın üstündekiler işe yararsa ordan sökebilirim cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler.

@Emin-Firtina @emir537 sizlerden de yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar:)

Resimdeki Potansiyometre ile 12v'luk Fanın Hızını Kontrol Edebilirmiyim?[SS'Li] Resimdeki Potansiyometre ile 12v'luk Fanın Hızını Kontrol Edebilirmiyim?[SS'Li] Resimdeki Potansiyometre ile 12v'luk Fanın Hızını Kontrol Edebilirmiyim?[SS'Li]

Edit: potansiyometrenin üstünde DELTA yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Far2Cry -- 10 Eylül 2016; 19:14:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Far2Cry kullanıcısına yanıt
    Sadece potansiyometre ile olmaz, pot çok zayıf bir drenctir ve tek başına yanar.
    Kart bozuldumu , niye söktünüz..
    Böyle bir devre yapılması gerekir..

Ses devresinin Dc doğrultmasını , besleme trafosunu, aç kapa yapmak için anahtarlı potansiyometreyi kullanabilirsiniz..

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Bir temassızlık sorunu vardı sökmüştüm ama yerine takmamıştım öyle duruyordu kart bozuk falan değil yani:)
    Hazır satılan dimmerler varmış bu hız ve voltqj kontrolü için. Ben bir notebook soğutucu yapmıltım onda kullanmak istiyordum. Hazır dimmerler kaç paradır pahalı birşey mi?

Belki biliyorsanız, seri diyot 0,7v voltaj düşürür.. seri diyot ile fanı yavaşlatabilirsiniz. Veya 1w lık, 100ohm civarlarında direnç ile.. iki üç kademelide anahtar,

• Biraz geç gördüm kusura bakma,Bence sorun olmaz bende ufak bir vantilatör yapmıştım oyuncak araba motorundan potansiyometreyi direkt bağladım motora bir sorun yaşamadım sadece 15-20 dk sonra potansiyometre ısınmaya başlıyor ama hiç yanmadı sen ne için kullanacaksın ve uzun sürelimi çalıştıracaksın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir537 -- 12 Eylül 2016; 20:56:45 >
  • emir537 E kullanıcısına yanıt
    Notebook soğutucu yapmıştım onda kullanacaktım 6 tane fan var o yüzden sıkıntı olacağını düşünüyorum. Belki dimmer tarzı birşey alabilirim hem lazım olur evde

• Evet 6 tane fan sorun çıkartabilir sen dimmere yönel yapması zor bişey değil.Şöyle birşey yapabilirsin.

Resimdeki Potansiyometre ile 12v'luk Fanın Hızını Kontrol Edebilirmiyim?[SS'Li]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    6 tane fan mı ..
    Leptopunuz 40 inç mi (102 ekran)..
    Vantilatör baglayin Abi, onlarda kademe var zaten 1,2,3

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    3 tanesini yanlara koydum hocam hepsini üstüne koymadım. Ama güzel sistem yaptım evde kullanmak için bir numara zaten masaüstü pc yok güzelde soğutuyo. Birtek o dimmer eksik ama şimdilik açma kapama butonu leğimledim iş görüyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.