Şimdi Ara

RESİMLERİMİM BOYUTUNU NASIL KÜÇÜLTEBİRİM? YARDIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğraf makinesinden bilgisayar aktardığım fotoğrafların büyüklüğü yaklaşık olarak 1. 30 mb boyutunda . Bu resimlerin boyutlarını nasıl küçültebilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Photoshoptan açıp farklı kaydet demen gerek resmin formatını ayarlayıp "jpeg"tir buyuk ihtimal "jpeg"kalamasini istersen onu seçersin yine. kaydet dersin. Seçenek çıkar fotoğraf kalitesini biraz düşürmen gerekir o şekil boyutunu düşürebilirsin.
  • Photoshop yoksa, küçük, kullanışlı ve ücretsiz bir yazılım olan IrfanView'i de kullanabilirsin. Kullanışlı bir picture browser'dır, çok yer tutmaz, kolaydır. Resize yapıp hali hazırda boyutlardan (800x600 diyelim) birisini seç, JPEG olup olmamasına karar ver, save quality'yi ayarla. Voila!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 8 Nisan 2006; 11:40:54 >
  • yaw özgür..
    yanında bilgisayar dehası var.. sen kalkmış dh deki arkadaşları meşgul ediyorsun..
    bi telefon et de sorsana abin @the_point'e..

bak yavru; en kolay yöntem painttir..
    fotoyu paintte açacaksın..
    sonraaaa... resim üst menüsünden uzat/eğ seçeneğine tıklayacaksın..
    sonra uzat bölümünden yatay ve dikeyleri 90 a ayarlayacaksın..
    sonra tamama tıklayıp çıkacaksın
    1.30 megabaytlık resim, oldu sana 200 kb..
    şimdi afiyetle yiyebilirsin.
    (gerçi telefon etseydin yada bu akşam -bende yemek yedik de- yemek esnasında sorsaydın söylerdim. ama illa dh yi vurgulican yani.)
    (gerçi o fotoları da benim makinamla çekiyorsun ya o ayrı.. bide onu söyletyip rencide etmeyeyim seni.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_point -- 10 Nisan 2006; 0:53:23 >
  • sana bu akşam bir karabiber varmı diye sorduk sorumuzun cevabını 10 dakika sonra aldık. Hatta karabiber var demiştin sonra baktıkki oda yokmuş...
  • www.irfanview.com
    önerimdir
  • acdsee yi de öneririm arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu painti ben yaptım 250 KB oldu 103 KB kalitesine zarar vermeden boyutu düştü degilmi @the_point bu arada saolasın bılgı için
  • bu konuda xnview den daha iyi bir program ben görmedim.açık kaynak kodlu bir programdır.türkçe dil desteği özenli ve hatasızdır.2-3 mb setup dosyasına sahiptir.sistemi yormaz.
    aynı anda onlarca dosyayı küçültebilir.ben fotoğraf makinesinden aldığım resimleri bir klasöre koyuyorum,klasörün yolunu programa gösterince isterse içerde 200 resim olsun,hepsinin kırpılması 1 dakika bile sürmüyor.üstelik kırpma işlemi sırasında dilerseniz toplu isim değiştirme,yeniden boyutlandırma vs. de yapabilir.resimlerden html sayfası,panaroma hazırlama ve daha bir sürü şey.deneyin kesinlikle pişman olmazsınız.irfanview tarzı ama ondan daha iyi bir program.
    1,5 mb lik resim dosyasını 300 kb seviyesine kadar indiriyor,kalitede gözle görülür bir kayıp olmuyor.

http://perso.wanadoo.fr/pierre.g/xnview/endownloadwin32.html

burdan dilediğinizi indirin,multi lang. indirirseniz türkçe kullanabilirsiniz.

• bu program nasıl calısıyor.mesela klasordekı 20 resmi aynı anda nasıl boyutunu kuculturoyruz
  • Güzel programmış sağol.
  • Teşekkürler arkadaşlar irfanview güzel programmış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BurakLEE

bu program nasıl calısıyor.mesela klasordekı 20 resmi aynı anda nasıl boyutunu kuculturoyruz

yukarıdaki çevir butonuna tıklayınca açılan pencereden çevirme işlemini yapıyoruz.burada input için bir klasör göstermek yeterli.başka bir şey yapmadan en alttaki başlaya basmak yeterli.o zaman kırpma işlemi eski resimlerin üstüne yazılabilir.ama isterseniz out klasörü belirleyebilirsiniz.dilerseniz seçeneklere basıp kendi ayarlarınızı da girebilirsiniz.
  • saol dostum.
  • Google şahane bir progrma yapmış sana onu tavsiye ederim.Ücretsiz ayrıca email yollarken çok pratik ve kullanışlı.Aşağıadki linkten ücretsiz indirebilirsin.Mutlaka deneyin.

http://picasa.google.com/

quote:

Orjinalden alıntı: BurakLEE

saol dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.