Şimdi Ara

Resmi ağızdan onay geldi; 2016 yılında Nokia imzalı Android telefonlar göreceğiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Eeee, peki şimdi ne oldu? Kockoca firma iken niye "ISRARLA" Android telefon üretmeyip taa batana kadar beklediniz?

Şimdi niye sıfırdan başlıyorsunuz? Taa batmadan üretseydiniz de hızlıca yükselseydiniz ya. Ne oldu? Truva atınız izin vermedi tabi.

Hani Android telefonlar, ısınmak için pantolonuna işeyen çocuklar idi?

Aklınız başınıza koca milyarlarca dolarlık firmayı batırdıktan sonra mı geldi...

Nokia Android'e geçmemekten ziyade Meego'yu kapının önüne koyduğu gün batışın kapılarını araladı zaten.

Ve evet, o dönem Nokia için Android'e geçmek ısınmak için pantolonuna işemek gibiydi. Elop denen zat bu sözü benim kastettiğim maksatta söylemedi orası ayrı mesele.

Ama senin elinde taş gibi Meego varken onu kapı dışarı edip başka bir sisteme geçmek ısınmak için pantolonuna işemektir. Android'e geçmek de, Windows Phone'a geçmek de, nitekim Android ile tabi daha başarılı olabilirlerdi ancak o da mantıklı bir seçim değildi. Windows Phone'u seçtiler ve battılar.

O dönem için çok çok üstün bir sistemdi Meego. Son derece stabil, muazzam multitasking yetenekleri olan ve geliştirilmesi tamamlansa Android uygulamalarını da çalıştırabilecek bir sistemdi. Şuan kaldıkları yerden devam etseler gene olurdu ancak artık imkanı yok.

Android ve iOS harici bütün sistemler devre dışı kaldı/bırakıldı zaten şuan, ne yazık ki.

• Lepanto kullanıcısına yanıt
    Yahu tamam. Meego falan süperdi. Ona diyecek bir şeyim yok.
    Ama yani oturmuş Android varken, Amerika'yı yeniden keşfetmeye de gerek yok bence.

Şu an akıllı telefon dünyası, Nokia'nın yaptığı telefonlar gibi
    güzel bir tutuş hissiyatına sahip,
    adam gibi kameraya sahip,
    adam gibi ses çıkışına sahip,
    adam gibi güneş altında görülebilen aydınlıkta ekrana sahip,
    adam gibi pili giden,
    adam gibi hızlı

telefon diye ölüyor. Ben şu an bu saydıklarımın çoğunu anca S6 da bulabiliyorum.
    En azından kamera, ses, ekran ve hız seçeneklerimi iyi karşılıyor.

Nokia çıksa ve Pureview kameralı, clear black ekranlı, hızlı bir SOC a sahip,
    Amiral gemisi telefonlarındaki özellikte ses çipine sahip güzel bir telefon üretse,
    diğer üreticilere bakmam bile.

Ama ne var ki işte, kendi etti, kendi buldu. Kovsaydı o trojanı böyle olmazdı...

• Geçti Bor'un pazarı sür eşşeği Niğde'ye...

• Benim nokiaya guvenim tam tum sistem telefonu almışımdır wpdende memnunum ki androide girişirse bence tepeye oturur 4 5 senede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varsan baksan herkes meego kullanmış :D

• Tek sorun : Androidi şletim sistemine sahip cihazların çok fazla olması dolayısı ile kar marjnında çok çok düşük olması.Umarım Nokia bu sefer başarır.
  • Bence microsoft ios android yerine farklı bir platform yaratarak girmeliler symbianın ismini değiştirip tamamen yenilenmiş, metaryel tasarımla gelseler olur diye düşünüyorum
  • Aslında bence Nokia'nın ki bır stratejiydi, önce kendilerini Microsofta sattılar ve parayı cebe koydular, şimdi devam edecekler, bakalım; tutunurlar umarım.

• Ahı gitmiş vahı kalmış nokia yı çinliler satın almış bu seferde...

• Nokia tüm telefon ile ilgili patentlerini bildiğim kadarıyla ms ye sattı. Elinde patent olmadan böyle bir piyasaya tekrardan girmesi çok zor olacaktır.

Ama meego ile geri dönerlerse bende satın alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 25 Nisan 2015; 19:57:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

Artık Nokia'nın eski çizgisinden gitmesi zor gibi geliyor. En önemli adamlar ayrıldı, başka firmalara dağıldı. Umarım eskisi gibi özgün işler ortaya koyar.

Nokia taze ve yaratıcı kanlı kişileri bünyesine kattığı için bu kadar ilerlemişti, Microsoft'tan kalan Nokia yöneticileri hala bu yolu izliyor. Toparlanmalari çok zaman almaz ki N1 de bunun göstergesi. Her şey sırayla. Nasıl bir çocuk önce ilkokul, ortaokul ve liseye gidiyorsa bu da böyle gerçekleşecek.

Ben olumlu bakıyorum ve almakta tereddüt etmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

Nokia tüm telefon ile ilgili patentlerini bildiğim kadarıyla ms ye sattı. Elinde patent olmadan böyle bir piyasaya tekrardan girmesi çok zor olacaktır.

Ama meego ile geri dönerlerse bende satın alırım.

Zor bir şey değil, Foxconn'a lisanslatirsin olur biter. Sadece Yürüyecek duruma gelene kadar biraz kar marjinda düşüş olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• huawei marka telefonların üstüne nokia yaz, bak noluyor samsungu çok rahat geçer.

• Sokağa çıkın gördüğünüz 100 kişiye sorun 80 i Nokia nın Microsoft a geçtiğini hiç duymamıştır bile. Android ile geri dönerse peynir ekmek gibi satar bizim ülkemizde yine.

• N1 tablet incelemesinde gördüğüm kadarıyla gayet iyi Nokia kalitesine yakışır bir ürün yapmışlar.Yıllardır sağlamlık deyince akla gelen bir isim Nokia.Olumlu bir imajı var.Android şu an için en iyi seçenektir.Gayet iyi ürünlerle çok iyi satışlar yakalayabilir

• Sonu fos çıkmaz umarım..

• darkest earth kullanıcısına yanıt
    +1 bir çoğunun kulak aşinalığından ötede bir bilgisi yada ilgisi olduğunu zannetmiyorum bile bende
  • Ooo piyasada tutunabilecegini sanmıyorum o kadar rakibin arasında kendini öne çıkartması imkansız gib birşey. Geri dönmesinler hiç bıraktıkları gibi kalsınlar zamanında doğru düzgün rakip yokken Aynı özelllikteki telefonları yeni kasaya koyup güzel fiyat çekiyorlardı
  • Nokia ismiyle yine satar, eski günlerine dönmesi çok zor ama piyasada ismiyle yine kalır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.