|
Bildirim
nerden düdükleyeceklerini şaşırdılar. yaw kardeşim aldım cekmecemde duruyor sizene...
|
Ölümü resmileşmiş, ölüm belgesi hazırlanmış, devlet tarafından cenazesi hazırlanmış bir adamın banka hesaplarını kapatmayan, kalan yakınlarını bir yığın saçma salak süreçle uğraştıran devlet, bir sebepten telefonu bir sene kullanmamış adamın cihazını takibe alıp pasife geçiriyor. yarın bir gün olur da açarsa durduk yere 20 000 tl kayıt ücreti ödesin diye. Hayatım boyunca halkına bu kadar masraf çıkaran, sineğin yağına kadar kullanıp kalanı kavanozda saklayıp tekrar kullanan, kendi halkına bu kadar yük getiren bir devlet, hükümet görmedim. Daha kendi uygulamaları arasında bile iletişim kuramayan adamlar kalkmış nelerle uğraşıyor. |
Bu kadar geri zekalı bir karar olmaz
|
AGA benim % bilmem ne kadar fazla vergisini vererek ödeyerek aldığım telefonu sen ne hakla 1 sene sonra kapatabilirsin ? istersem kullanmam bekletirim kime ne
George orwell 1984 diyorum buna ben. |
Bu mülkiyet hakkının gaspıdır!
|
Bak o kadar basit düşünülmüş karar verilip araştırılmamış bir karar ki 5 yaşındaki çocuk böyle bir salakça karar veremez ulan herkesin telefonu çift imei li zırt pırt ondan ona mı geçireceğiz sim kartı
Dünyanın başka hiç bir ülkesinde imei kaydı diye bir şey yooookk imei havuzuna müdahale yokkk ulan manyakmısınız be Bu kadar teknoloji düşmanı cahili olamazsınız ya Allah belanızı versin |
Bu ne saçmalık abi ya. Zamanında aldım ve duruyor sanane yani. Bu kadar da olmaz gerçekten. Amacin ne tüketimin önüne geçmek mi milletin cebindekini almak mı
|
Vergisini ödediğim satın aldığım telefonu bir yıl kullanmazsam kapatacaklar öyle mi
|
|
|
Ölümü resmileşmiş, ölüm belgesi hazırlanmış, devlet tarafından cenazesi hazırlanmış bir adamın banka hesaplarını kapatmayan, kalan yakınlarını bir yığın saçma salak süreçle uğraştıran devlet, bir sebepten telefonu bir sene kullanmamış adamın cihazını takibe alıp pasife geçiriyor. yarın bir gün olur da açarsa durduk yere 20 000 tl kayıt ücreti ödesin diye. Hayatım boyunca halkına bu kadar masraf çıkaran, sineğin yağına kadar kullanıp kalanı kavanozda saklayıp tekrar kullanan, kendi halkına bu kadar yük getiren bir devlet, hükümet görmedim. Daha kendi uygulamaları arasında bile iletişim kuramayan adamlar kalkmış nelerle uğraşıyor. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
istersem 1 sene sonra istersem 3 sene sonra kullanırım. 5 yıl 10 yıl sinyal alınmayan telefonu kapatın anlarım da 1 sene nedir ? eski telefonumu yedek olarak tutuyorum evde, iki senede bir telefon değiştiririm, yenisini aldıktan sonra da öncekini satarım ama hadi yenisi arıza yaptı eskisini hemen sattım diyelim. evde duran 7-8 yıllık xiaomi 4x telefonu geçici olarak kullanmak için 20 bin liraya kayıt mı yaptırayım ? bari bu şekilde önceden kayıtlı olan telefonu açmak için bir süre verilsin ve ücretsiz veya 100 lira vergi gibi makul bir fiyata açılsın geri. bunu da yapmazlarsa artık faturalı garantili telefon almanın da anlamı kalmıyor. |
|
telefonu alırken verginin vergisini ödüyorsun. her ay hat kullanırken verginin vergisinin ötvsinin vergisini ödüyorsun... yetti mi HAYIRRRRRR 1 yıl geçince hattının biri kapanıyor. gidiyorsun 30 kaat olacak olan yeni kayıt parasını bayılıyorsun (telefon zaten 10k m54 5g diyelim) yetti mi hayır. diger hattını takınca öbürü boşa düşecek. bir de ona 30 k ödüyorsun..... yetti mi HAYIRRRRRRRRRR not: herkese inat siteyi açacam fenomen olcam. www.dudukle.com ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 12 Ekim 2023; 9:49:39 > |