Merhaba Arkadaşlar bu gün Resmi gazete de Poşetlerin(market v.s gibi yerlerde) ücretli olduğu resmen yayınlandı. Hayırlı olsun diyelim bütün milletimize.
Poşet ücreti
EK MADDE 13- Kaynakların verimli yönetimi ve plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetler satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücret karşılığı verilir. Uygulanacak taban ücret 25 kuruştan az olmamak üzere Bakanlıkça oluşturulacak komisyon aracılığı ile belirlenir ve her yıl için güncellenir.
Poşetleri paralı yapmak yerine, doğada çözünebilir poşet zorunluluğu gelse nasıl olurdu? Yoksa amaç çevre değil de, biz mi anlamadık?
Şu andan itibaren ücretli mi? Yoksa 1 Ocak'tan sonra mı?
Her yıl güncellenir diyo seneye 1 tl olmasın poşetler
e_capkan
kullanıcısına yanıt
Aynı fişte iade ediyor hocam, sistemi test ediyorlarmış.
quote:
Orijinalden alıntı: webbie
Poşetleri paralı yapmak yerine, doğada çözünebilir poşet zorunluluğu gelse nasıl olurdu? Yoksa amaç çevre değil de, biz mi anlamadık?
Zaten hemen tum marketlerin poşeti çözünebilir durumda. 11 kurus vergi alacaklar. Dert o.
Ben aldığım poşetleri eve götürdüm ve poşetlerinizi beğenmedim paramı geri verin diyebilir miyim.
25 kuruş iyimiş
quote:
Orijinalden alıntı: habib_723
Ben aldığım poşetleri eve götürdüm ve poşetlerinizi beğenmedim paramı geri verin diyebilir miyim.
hayır cayma hakkı internet üzerinden alışverişlerde geçerli
Önemli olan 10 tane poşet alınca 2.5 lira olacak mı?
webbie
kullanıcısına yanıt
Ne kadar bütçe olarak hoşumuza gitmese de destek görmesi gereken bir mevzu. Çünkü, gerçekten çevrede çok fazla atık var. Dağa taşa gidiyorsun oralara bile rüzgar aracılığla gelmiş. Yerleşim yerlerinden en az 15 km uzak yerlerde, insanların gezmeye pikniğe gelmeyeceği yerlerden bahsediyorum.
Evet doğada çözünen poşetler mevcut ama insanlar bunu toprağa gömüp imha etmiyor neyazıkki. Yine etrafa yayılıyor. Hatta toplamak istesen bile bazen parça parça olmuş şekilde doğaya dağılıyor.
habib_723
kullanıcısına yanıt
İade için kullanılmamış olması esas değil mi? Gerekli düzenlemeyi yaparlar bu konuda.
Batı medeniyeti avrupada poset bulamazsiniz, milleti poşet aliskanligindan kurtarmak icin paralı, herkes yavas yavas baska seylere yonelecek. Alisana kadar marketde kalmayin diye paralı yapildi niye hemen vergi vergi diyorsunuz da
bu sadece 1000 adet uzerinden ve TEK market icin..Daha cok yapacagini da biliyorum a101 in..
ne posetmis derken marketlere odenecek milli sermaye dudak ucuklatacak..
quote:
Orijinalden alıntı: iDoctor
Şu andan itibaren ücretli mi? Yoksa 1 Ocak'tan sonra mı?
Kanunda yayımlandığı tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmiş.
Ntv de bazen goruyorum posetin tonunun maliyeti 230 TL dir diye. 1 poşet 10 gr olsa ortalama 1 ton 100.000 adet poşet demek. x 25 kuruş = 25.000 TL yapar. Belki de ileri de çevre kirliliği açısından poşetleri sadece devlet uretecek diye tasarı da çikar kimbilir.