Şimdi Ara

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
5
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dediğiniz gibi ilk fx lerde fiyat olarak çok yüksek çıkmıştı zamanla fiyatları düşmüştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: minmaster

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Oyun performansında iyileşme olduğu bi gerçek ama abartıldığı gibi değil. i7 serisi intel işlemcisi olan için terfi etmeye değmez.

Aşağı yukarı i7 4790k ayarında bir permansı var ki bu Amd için iyi bir sıçrama yinede :

http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_ryzen_7_1800x_1700x_1700/9.htm

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/page4.html

Ömründe intel işlemci kullanmamış biri olarak intelcilerin sağ duyulu açıklamaları takdire şayan, bence Amdciler fazla alınganlık gösteriyor.. Ryzen bu fiyatlardan alınır ama intel tarafındada yabana atılmayacak alternatifler var..

2 ay içerisinde fiyatlar makul hale gelir dileyen istediğini alır

Şu an i7 6700 3.8ghz kullanıyorum, geçen yaz 700 liraya aldım, şu an ikinci eli bile daha fazla eder. İşlemci aldığım dönemde Ryzen serisi piyasada olsa R7 serisinden alırdım. Şu an sistem toplayacak olsam keisnlikle ryzen alırım.

• 1800x render cpu sudur ve rakipleri 4790k 7700k 6700k değildir cunku bu intel işlemciler oyun odaklı tek işlemci gücü yüksek işlemciler zaten görüleceği üzere 7700k oyun testlerinde abileri 5000₺ lik işlemcilerin üstünde bir performans verir çünkü abileride render odaklıdır oyun oynayan adam 1500 lira vermek varken 5000 lira vermez bi işlemciye o yuzden sırf oyun oynayan adam da gidip 1800x almaz haziran gibi gelecek olan r5 ve r3 ler muhtemelen oyun odakli olarak gelecek o zaman anlıcaz hayal kırıklıgımı değil mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • qwert7610 kullanıcısına yanıt
    R3 ve R5'in mimarisi farklı olmayacak ki, 4.0ghz 1800X neyse doğal olarak 4ghz'de R3 ve R5'de en fazla o kadar performans verecektir.

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı

Gördüğün gibide hiçbir R3 ve R5'in frekansı 1800X'den yüksek değil.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    O zaman r5 1400x 4.0 ghz oc ile tam f/p urunu olacak demekki bekleyip görelim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Yalnız şaka maka bu 3,5 ve 7 isimlendirmesi için İntel yerinde olsam dava tırtıklarım
  • Konu uçmuş gitmiş.Bizim forumda da herkes render ci mubarek herkes cizim yapiyor.OYUN oynayan yok.Milletin cosmasida aylirdir bekledikleri FAILZen in yine ve hicbir zaman intel i gecememesi.Simdi Bakin bakalim 1080 Ti de nasil Vega yi yiyecek her oyunda :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen işlemcilerin düşük çözünürlükte bariz farkla geride kaldığı devlet sırrı değil ancak 1440p ve üzeri çözünürlükte yakalıyor hatta öne geçiyor. 1080p'deki sıkıntı neden kaynaklı bunu çözmek lazım. Kimi benchmarklarda single core'da bariz öndeyken multi core'da geri kaldığı incelemeler var. Bence en az bir hafta on gün daha beklemek lazım. Hem oyun hem canlı yayın yapacaklar için durum çok da komplike değil ryzen çok daha avantajlı. 6900k ile fiyat farkı 100dolar olsa kimse bu kadar tartışmazdı arada 550dolar fark olunca böyle savaş çıkıyor tabi forumlarda :). Fx8120'yi ilk alanlardan ve 4,8ghz'ye kadar zorlayıp stok i5lere tokatlandığım günleri unutmuyorum ancak bu sefer gözardı edilemeyecek seviyede bir iyileşme var Amd'nin mimarisinde. O hayal kırıklığı denen işlemciler bence intel'in fiyat politikasını bizim lehimize revize edecek ona şüphe yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

ben anlamıyor arkadaş daha anakartlar yok piyasada millet boyna amd giydiriyor utanmasan intel bunlara para dağıtıyor diyecem

nedir bu amd düşmanlığı
    eğer sağlam gelirse amd

intel i7 4790k satıp

amd r7 1800x almak istiyorum

boşverin videonun tamamını izleseler anlarlar hepsi pc uzmanı kesilmiş. ana kartı geçtim daha test programları bile uyumsuz güncelleme gelecek bios bile uyumsuz buna rağmen gayet yeterli performans verdi deniyor videoda ama tabi bizim forumdakiler tam uzman herşeyi onlar biliyor 2 test resmi koyup olmamış diyorlar. anlamadığım tamam olmadıysa ne diye takıyorsunuz alın inteli bakın dalganıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mart 2017; 0:17:17 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    ben videoyu sonuna kadar izledim çok detaylı değil ama sonuçlar iyi

dediğiniz gibi anakartlar bide bios dahil bütün olaylar oturunca

geçmek isterim

tıpkı iki sene önce fx 8350+ anakart +ram satıp üzerine para koyup i7 4790k aldığım gibi

şimdide

aynı şekilde
    i7 4790k+anakrt+ram satıp üzerine para ekleyip 1800x alabilirim

forumda fatih arkadaşımız detaylı bi inceleme yapıcak takipteyim

bakalım nasip
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    tabi ki fazla ayrıntı yok çünkü ön tanıtım gibi bir şeydi bu ama adamlar kötü olsa zaten belli eder bende 7 yıllık sistemi yenilemek istiyorum ama takipteyim hangisi yeterliyse onu alacağım şuan 1800x en iyi gibi ama ileride görmek daha iyi acele etmemek lazım size de tavsiyem bekleyin her şey otursun
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    1080P'de GPU kullanımı düşükken işlemci yoruluyor. İleride ekran kartları güçlendikçe 1440p'de de aynı durum oluşacak. Uzun vadeli bir çözüm oluşturmuyor.
    çok teşekkür ederim tavsiyeniz için bende aynısı düşünüyorum

şimdi hatırladım sizi bana zamanında çok faydanız olmuştu

Airties 5760 modem konusunda
    estağfurullah yardımcı olmaya çalışmıştık
    sayenizde Airties 5760 modemi sıkıntısız kurmuştum
    eyvallah yardımcı olabildiysek ne mutlu

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

AMD Ryzen 7 1700 vs. a 5-year-old gaming PC, or why you should never preorder

http://www.pcworld.com/article/3176100/computers/amd-ryzen-7-1700-vs-a-5-year-old-gaming-pc-or-why-you-should-never-preorder.html?page=2

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya ÇıktıResmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı
    Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya ÇıktıResmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı

Ipc olarak 4 serisine denk, testlerin ortalaması da bunu gösteriyor. Gerçekten bir sorun var galiba ama SMT ama bellek kontrolcüsü..

İşin komik yanı bunların laboratuvar testleri nasıl yapılmış hayret doğrusu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet bir hayal kırıklığı daha videoda ki kesin amd fanı

birde şu videyu paylaşayım ki gözümüz gönlümüz açılsın
    testçi süpeer anakart süper işlemci hayal kırıklığıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mart 2017; 4:13:27 >

• Bir de performance per watt olarak değerlendir konuyu, hangisi ne kadar enerjiyle ne kadar iş yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.