Şimdi Ara

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
5
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya ÇıktıResmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı

Bilmeyenler için; 6800K 6/12 çekirdekli boardwell bir işlemcidir karşılaştırılan Ryzen 7'ler ise hepsi 8/16.

İlk olarak şunu belirteyim, 7700k nın tüm oyunlada daha fazla FPS alması doğal birşey zaten bunu önceden belirtmiştim dediğimde doğru çıktı. Bunun üzerinden ''hayalkırıklığı'' yorumunu yapmıyorum.

Asıl hayal kırıklığı, 1700X'in 6800k'ya olan performansı hadi tek çekirdek içini işini geçtim 6800k denen işlemci broadwell ve 6/12 bir işlemci olmasına rağmen 8/16 çekirdekli 1700X'den daha iyi sonuçlar almış. 8/16 ryzenin, 6/12 broadwelden oyunlarda daha düşük performans göstermesi tam bir başarısızlıktır. 6800K ülkemizde 1900 TL, 1700X ryzen 1700 TL ryzen'in fiyat avantajıda kalmıyor. Hayal kırıklığı saf oyun perforamnsı için yapılmıştır, f/p olarak ryzenler tabiki rekabetçidir.

Sonuç olarak, slaytda da net bir şekilde görülceği üzere renderda 8/16 broadwelli farkla geçen 8/16 ryzen işlemciler, oyunlarda 6/12 çekirdekli broadwell işlemciyi bile geçemiyor.

Şimdi birkaç tane fanboy gelecek boş boş ''resimler fake, incelemeleri beklemek lazım'' filan diyecek çünkü bekledikeleri sonuçlar gelmeyince hep aynı şekilde kendilerini kandırıyorlar bu resimler AMD'nin kendi sunumundan bulunan slaytlardır. Kendim RX 480 kullanıyorum ve 2. sistem toplarsam ryzen almayı planlıyorum fanboy filan değilim fakat istenizde istemesinizde gerçekler bunlar, beklmediğiniz sonuçları görünce insanlara fanboy diyerek gerçeği değiştiremezseiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Mart 2017; 4:34:24 >

• Hayal kırıklığı olan sadece Alien isolation da büyük fark var, GTA V'de daha az, onun dışında sonuçlar beklenildiği gibi.

Mesajında hem hayal kırıklığı diyerek hem de 6/12 almayı planlıyorum demek de ayrı bir olay.

Karar ver, hayal kırıklığı mı yoksa değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Hayal kırıklığı olan sadece Alien isolation da büyük fark var, GTA V'de daha az, onun dışında sonuçlar beklenildiği gibi.

Mesajında hem hayal kırıklığı diyerek hem de 6/12 almayı planlıyorum demek de ayrı bir olay.

Karar ver, hayal kırıklığı mı yoksa değil mi ?

F/p olarak tabiki ryzen daha iyi bundan dolayı ryzen almayı planlıyorum.

Hayal kırıklığı olan saf oyun performans değerlendirmesi.

Bunda pek anlaşılmayacak birşey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Mart 2017; 18:33:40 >
  • Sen şu 8 dakikalık iki test sonucu gösteren videoya inanıp da "hayal kırıklığı" gibisinden yorum yazan arkadaş değil misin? Zaten son satırların konuyu özetlemiş.

Ekleme: Arkadaşa söyleidm şu oyun testlerini de eklesin bakalım ekleyecek mi? Sonra da ben fanboy oluyorum he bu neyin kafası?

http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700x-1700-official-gaming-benchmarks-leak/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Mart 2017; 19:35:29 >

• Hard AMD fanboy olduğun için senin yorumlarını ciddiye almıyorum, izlemediğin video hakkında da yorum yapacak kadar boş bir tipsin.

Ayrıca o video zaten gerçekti ve şu an görülüyor ki AMD'nin slaytıda o videonun gerçek olduğunu onayladı.

Sen kendi hayal aleminde ryzenin oyunlarda intelden daha iyi olduğunu sanmaya devam edebilirsin.

Allah kismeyi senin gibi fanboy yapmasın ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Mart 2017; 18:28:57 >
  • Oyun amaçlı alacaklar zaten fazla fps için ekran kartına bakar. İşlemci olarak ise o kartı besleyen bir işlemci seçer. Yani ucuz olması önemlidir. Bunun için de hem yeni hem ucuz ve her kartı besleyebilen ryzen en mantıklısıdır. Oyun amaçlı bilgisayarda en önemli parça ekran kartıdır ve işlemci olarak da ona yeten bir işlemci seçilmelidir. Oyunlarda farkı yaratan kesinlikle ekran kartıdır ve zaten bu testler çok yüksek kartlarla yapılıyor yani siz hele ucuz bir kart alacaksanız bu fark 3-4 fpsyi dahi geçmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir oyun 200 diigeri 196 alincami hayal kirikligi? isine git allahini seversen guzel kardesim yaw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6800k : 6/12

1700x : 8/16

Ve 6800k geçmesine rağmen böyle bir yorum yapıyorsun çok mantıklı.
  • bu testler doğru bile olsa hayal kırıklığı falan yok ortada
  • Ya bırak o videoyu bulup izledim isteyen arkadaş olursa atarım özelden. Bu da yeni moda oldu aynısını Rx 480'de yaşamıştık bir kaç oyunda geri kalınca bazı kişiler hayal kırıklığı tarzında bir şeyler yazmışlardı. He fanboyum bunun arkasına geçin zaten çünkü yazacak hiçbir şeyiniz yok, aslında asıl fanboylar sizlersiniz ama boşver uğraşıp da zamanımı harcayamam. Sizin gibilerin konularına da itibar etmiyorum zaten.
  • Hayal kirikligi demek icin erken oldugunu dusunuyorum. Islemciler son kullanici elinde denenmeden kesin bir kanaat olusmayacaktir. Bir ornek vermek istiyorum. 5960x i 1 yil boyunca aldigim hergune lanet ederek kullanirken islemciyi 4.5 ve uzerine cikarinca deli gibi bir performansa sahip oldugunu gorunce butun fikrim degisti.

7700k nin da 4.5ghz ve uzerinde calistigini dusununce neden oyun dunyasinda rakipsiz oldugu ortaya cikiyor.

Ryzen islemcilerinin su andaki islemcileri direk olarak x99 platformuna rakip olmasini yanina eklemek lazim. Adamlar direk olarak size ayni performansi yari parasina veriyoruz demesi bundan. Yoksa alacagimiz herhangi bir ryzen islemcisinin 4.5 ghz ve uzerindeki oyun performansina bakip oyle yorum yapmak daha mantikli geliyor bana.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    100 cekirdek olsaydida olacagi buydu hocam neticede eski nesil oyunlar 3-5 fps asagi yukari pek bir anlam ifade etmezki en azindan alir darbogaz yapmadan ekran kartini kulanirsiniz. asil fail olan baslik sanirsinki % de 50 fark var

saygilar.

• Yav arkadaş... Nerede hayal kırıklığı ben göremiyorum. Oyunlarda tek çekirdek performansı önemlidir. 8 çekirdekli bir işlemcinin tek çekirdek performansı mantıken 6 çekirdekli bir işlemciye göre daha düşük olur. O yüzden zaten 4 çekirdekli 7700k herhangi bir 6 veya 8 çekirdekli i7 den daha güçlü oyun performansı veriyor. Yani 6 çekirdekli 6800k nın 8 çekirdekli ryzena göre avantajı var bir kere. Zaten şuan çıkan işlemciler oyun işlemcileri değil. 1800x le oyun performansı karşılaştıranları anlamıyorum. R5 leri bekleyin. Az rahat durun. Zaten yıllardır beklemişsiniz amd yi. Birkaç aydan daha zarar gelmez.
  • Benim açımdan önemli olan Amd ryzen 1700x'in I7 7700k karşısındaki performansı. Sentetik testler,render mender cart curt benim umurumda değil. İsterse tek çekirdek olsun daha ucuza daha iyisini versin de ne olursa olsun. Ben güçlü sistemleri oyun için alıyorum, yoksa q6600 bile işimi görürdü. Oyun konusunda bu işlemciyi geçerse benim açımdan iş bitmiştir. Acele etmemek lazım zaten milletin eline geçer geçmez ''test patlaması'' yaşanacak. Ne amd umurumda ne de intel iyi işlemci yapan malını bana satar parasını alır bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Ya bırak o videoyu bulup izledim isteyen arkadaş olursa atarım özelden. Bu da yeni moda oldu aynısını Rx 480'de yaşamıştık bir kaç oyunda geri kalınca bazı kişiler hayal kırıklığı tarzında bir şeyler yazmışlardı. He fanboyum bunun arkasına geçin zaten çünkü yazacak hiçbir şeyiniz yok, aslında asıl fanboylar sizlersiniz ama boşver uğraşıp da zamanımı harcayamam. Sizin gibilerin konularına da itibar etmiyorum zaten.

Evet, AMD düşmanı bir fanboyum ama RX 480 kullanıyorum;
    http://valid.x86.fr/lzais2

Şu forumda senin kadar fanboylukdan gözü kör olmuş biri daha görmedim, yazık gerçekden gerçekleri görünce çıldırıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Mart 2017; 18:37:52 >

• Amd Ryzen ve Vega'nın gelişi yaklaştikça intel ve nvidia fanlari temsili altta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 1 Mart 2017; 18:52:19 >
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Sonuçlar AMD sunumundan.

Görseli yorumlamayı bilmeyenler atlamış hemen. Bugün en ucuz Ryzen işlemci(Ryzen 7 1700) 329$+vergi iken 7700K 299$+vergi. Yani %10 daha ucuz ve çekirdek performansı %35-17 arası daha yüksek. Ryzen kullanan sistemde fps daha düşük değerlere daha sık düşüyor. Ekran kartlarında da AMD'nin benzer bir sorunu var. Ryzen işlemci+AMD ekran kartı+CPU yükü yüksek oyun=rezil oyun deneyimi. GTA V için ortalamalar 167(1700) vs 190(7700k) iken %1'lik dilimdeki fps'ler 56(1700) vs 85(7700k). Yani AMD işlemci kullanıldığında gösterilen fps'lerden %1'i Intel'den hatırı sayılır şekilde daha düşük değerlere düşüyor. AMD'nin en güvendiği teknolojiler olan DX12 ve Vulkan'da dahi intel'in liderliği 4 çekirdekli bir işlemci ile bırakmaması ve AMD'nin resmi açıklamalarına ve test sonuçlarına göre de %70'e varan oranda daha güçlü AMD işlemci, intel'in %10 daha ucuz ve çekirdek sayısı olarak da yarısı olan işlemcisine geçiliyorsa bu rezilliktir. Aynısını FX serisinde daha sert şekilde de gördük.

AMD şimdi daha rekabetçi ve daha iyi bir konumda ki bu da intel'de fiyat indirimini sağladı. Her şekilde bu gelişmeler bize yarıyor. AMD belki oyunlarda ve günlük kullanımda intel'in i7'lerini geçemeyecek(bahsettiğim 4 çekirdek/8 izlekli 7700K, 6700K gibi modeller, 6800K,6900K,6950X gibi modeller değil) ama bu bize gerek intel tarafında fiyat indirimi gerek daha fazla performans artışı sunan yeni modeller, gerekse yazılım alanında daha sıkı rekabet olarak fayda sağlayacak. AMD'nin 6 yıldır intel'e rakip olamamasının sonuçları ağır oldu bizlere. Tekrardan rekabetin kızışması bize yarayacaktır. AMD alınmaz diyemem, yerine göre 2 katı fiyattaki işlemcilerle yarışıyor, yerine göre %10 daha ucuz ve yarısı kadar çekirdeği olan işlemciye geçiliyor ama en nihayetinde bir rekabet ortamı oluşturuyor ki bu bize yarayacaktır. O yüzden bırakın firmalar yarışsın, yesinler bir birlerini de bize daha güçlüyü, daha iyiyi daha ucuza, daha erişilebilir ve avantajlı şekilde sunsunlar. Tekel ortamında intel'in 500$'lık işlemciyi 1600$'a sattığını, performans artışını çay kaşığıyla verip fiyat artışını kepçeyle yaptığını gördük. Fanatiklik bize zarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 1 Mart 2017; 19:13:11 >

• Zannedersin biri 100 fps almış diğeri 50.... 5-10 fps ama 200 TL fark...

Sen 200 TL fazla ver 6/12 al.
  • Bu nasıl test saat hızları belli değil, kullanılan sistem bileşenleri belli değil yada varda ben mi görmedim???
  • Intel işlemcilerin çıkışlarından önce bu tarz konular açmayı düşünüyorum. 680k koca bir hayal kırıklığı mesela!

En son test düşük daha iyi

http://wccftech.com/amd-ryzen-architecture-slide-review-leak/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Mart 2017; 19:17:30 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.