Şimdi Ara

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
5
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açan artniyetli ve hit kaygısı olan bir arkadaş. Eminim bu kadar kişi yazıyor diye mutlu bile oluyordur.

Başlığa bakar mısın "Hayalkırıklığı" pratikte ciddiye alınmayacak farkları bu şekilde yorumlayan insan bana kalırsa tamamen artniyetlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Onun rakibi 1800X ama 1700-1700X-1800X arasında frekans dışında performansı etklileyecek bir fark yok 3'üde 8/16 çekirdek yapısına sahip.

6800K ise 6/12, 6900K 8/16.

ee ne güzel işte amd 3 işlemci serisini de 8/16 yapmış kötü mü yapmış, hem çoklu kullanım vs performansında ezmiş hem de oyunlarda başabaş hatta bir tık önde çok daha ucuza performans vermiş hayal kırıklığı olan nedir?

Arkadaşım niye anlamıyorsun gerçekden anlayamıyorum, 6/12 broadwell 8/16 ryzeni oyunlarda geçiyor, hayal kırıklığı olan tam olan bu. Adil bir test için normalde karşılaştırılması gereken 8/16 vs 8/16 işlemcidir. Kaldı ki daha 8 çekirdekli ryzen, 6 çekirdekli boradweli geçemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Mart 2017; 19:36:13 >

• arkadaslar birbirinize girmeyin neticede cpu salt oyun icin kullanilan bir bilesen degildir ryzeni biraz on plana cikaran seyde islem gocudur. ayrica oyunlarin cogu saat hizi bagimlisi intel lehine 3_5 fps cok anlam ifade edecek degerlerde degil. neticede 4ghz bandina oc edilirse o fark ta kapanir merak etmeyin bakin rekabet guzel sey gtx 1080 ve 1070 in fiyati ucuzladu intel fiyat kirdi bunlar hep olumlu durumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 1 Mart 2017; 19:36:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yandan amd işlemcilerin bu haline üzüldüm bir yandanda amd fanboyların halini görünce koptum gülmekten

Üzüntü ile sevinci aynı anda yaşadım : ))
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Eee yani? Dediklerimin hala arkasındayım. O mesajda yazılanlar saf işlemci için performansı geçerli, bu başlıkda ilk mesajda vurguladığım üzere hayal kırıklığı ile belirttiğim ''saf oyun'' perforamnsı.

Bu linkede iyi bakın AMD'yi savunan AMD düşmanını(!) görün.

Tabi böyle şeyler sizin için çok garip, bir mesajda savunup bir mesajda farklı bir yönden değerlendirmek. Asıl siz fanboy olduğunuz için gerçekler ne olursa olsun fikriniz değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Mart 2017; 19:47:22 >
  • 2133 ile AMD'yi, 2400 ile Intel'i test edeyim; AMD geçsin! "Ama tablolar öyle demiyor..."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124234586

Artıları kapmış boşver sen, %5 önemli değil.

Mete bu arada Bf 4 Dx 12 desteği yoktu bildiğim kadarıyla demi?
  • Her iki işlemcinin de hız değelreri eşit olur ise R7 1700 ve i7 7700K yakın performans sergiler diye düşünüyorum. Netice olarak yine i7 7700K az farkla yüksek performans sergileyecek. Dx12 ve çoklu çekirdek desteği oturana kadar böyle olur sanırım. Belki de umduğumuzdan kısa zamanda bu sistem oturur bilemeyiz. Çünkü konu olan sadece Dx12 değil.

Bu konudaki testlerde hızlar nedir, ne değildir belli değil. Yarın 2 Mart. Birçok kişinin elinde olacak neticede işlemciler. Ve 2-3 gün içerisinde zaten birçok Youtube testleri sızacak piyasaya. Kimi yalan kimi gerçek. Ayırt etmek bile güç olacak.

Benchmarklardan ziyade gerçek kullanıcı testlerini merak etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 1 Mart 2017; 19:44:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var. Star Wars Battlefront da Dx12, Battlefield 4 de aynı motor. Tümen'de de var. Bunlar Dx11.3 sınıfı sadece. Baş izlek dağılımı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Var. Star Wars Battlefront da Dx12, Battlefield 4 de aynı motor. Tümen'de de var. Bunlar Dx11.3 sınıfı sadece. Baş izlek dağılımı yok.

Yayınlanan testlerde Bf 4 (Dx 12) yazmışlar!
  • Frostbite işte.
  • Onu biliyorum ama Battlefield 4 için herhangi bir Dx 12 güncellemesi yayınlanmadı. Mantle destekiyordu Mantle'da ismen Vulkan'a dönüşünce kaldı öyle. Yazım hatası yapmışlardır herhalde!

http://www.bfcentral.net/bf4/2015/10/battlefield-4-directx-12/
  • Yok, yavaştan alıştırıyorlar. Directx 12 sadece bir isim, Vulkan/Mantle/Directx 11.3 diğer adları. Vulkan'da Eşzamanlı Hesaplamayı Mantle'dan aldılar ilerlettiler güzel birşey oldu. Ayrıca yanına çözülmüş gölge kodunu enjekte ettiler, adına Shader Primitives dediler, %20 performans getirisi de ondan sağlandı. Directx 12'de de Deus Ex HBCC'ye zemin oluşturdu. Herkes bir ucundan geliştiriyor bu mimariyi. Ada çok takılmamak lazım.
  • Ben bu insanları anlamıyorum 1000$ lik işlemci 100 fps veriyor 500$ lik işlemci 95 veriyorsa neden kötülüyorsunuz ki iki kat fiyat farkı var ve aralarındaki performans farkı hissedilen birşey değil

• hayal kırıklığı mı bunlar

3-5fps geçmesi mi hayal kırıklığı

çekirdek sayısı çok nasıl geçemez diyenlerde ayrı komedi, 4çekirdekli i7 şuan lider acaba neden 6çekirdekli i7 değil bir araştırın bakalım ne sonuç çıkacak

AMD sağlam geliyor hiç kıvırmaya gerek yok, intel bile kabul etti fiyat kırdı (bi 100 dolar daha kırsa üst segmentte i7 7700k'da başlarım ryzenine alırım intel geçerim o ayrı konu, 800e 7700k şahane olur)

amd tarafında henüz piyasaya çıkmamış driver vs oturmamış sistemlerde bile amd iyi iş çıkarmış, siz cidden amd anakartların kullanılan ekran kartı vb. driveri stabil mi zannettiniz?

iyileştirmeler olur ryzen kopar gider

ryzen gittikçe intel yeni nesli tanırı eski nesilde fiyat kırar

bizde haziran gibi testleri inceler ucuz yoldan sistemimizi toplarız

AMD kötüye gidiyor diye sevinenleri aklım almıyor...

• Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı
  • Konu hakkında çok bilgili olmadığım için bir soru sormak istiyorum müsadenizle. Genelde oyun pc lerinin çoğunda intel işlemci tercih edildiği için optimizasyonlar intel işlemciye göre yapılıyor olabilir mi ? Ryzen sonuçta yeni bir mimari oyunlar ryzene göre yamalanırsa performansta artış olabilir mi ? Yada ben saçmalıyomuyum :) yanıtlarsanız sevinirim

• CaptanFarfan C kullanıcısına yanıt
    Bulldozer'de AMD FMA4 kesir hesaplayıcı kullanıyordu. Bunda geri yazım yok. Ondan dolayı tam yükte çalıştırabilmek için L2'ye geri yazımlı mimari kullanıyordu. L2'de L1'den yavaş. Ryzen'de yine eski tipe geri döndüler. FMAC birimlerini kaldırdılar, ayrı ayrı toplama çarpma yaptırıyorlar. Fazla bilimsel takılınca AMD'yi dinleyen olmuyor diyeydi bu sorun.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Yani şuanki mimariler intelle aynı gibi mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.