Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SÜHA BEY; BİR ARKADAŞIMIN PEUGEOT 407 MODEL ARACINA BİRKAÇ GÜN ÖNCE BRC MARKA TAKTIRMIŞ, HAYIRLI OLSUN DİZEL ARAÇMI ALDIN DEDİM? YOK LPG TAKTIRDIM DEDİ, NİYE BÖYLE ÇALIŞIYOR DİYE SORDUM, BRC BÖYLE ÇALIŞIR DEDİ, O ANDA KARARIMI VERDİM, BUGÜN ANKARADA KANTAŞ LPG YE TARTARINI MARKA TAKTIRDIM, AKŞAMA ARABAMI ALICAM, KULLANDIKÇA İZLENİMLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞICAM. SAYGILARIMLA.
  • Merhabalar Süha Bey
    Benim ilk tartarini taktırdığım günden beri halledemedğimiz ilk çalıştırmadan sonra motor ısınıncaya kadar devam eden rölanti düzensizliği ve vuruntulu çalışma problemi vardı.(2006 corolla)Aracın 50 bin bakımını yaptırdım gaz kelebeği boğazı buji vs. temizlettim yeniden kalibrasyon yaptırdım.Şimdi ise sadece soğuk havalarda yaptığı işi her zaman ilk çalıştırmadan sonra yapmaya başladı.Bu arada benzindede 3 gün bindim ayardan önce hiç bir sorun yoktu.Komedi gibi. .Daha önce 92 şahinim vardı rölanti daha düzgündü imrenir oldum eski aracıma.Neyse bu sorun çözülmeyecek artık asıl öğrenmek istediğim şu ince ayar olayı nedir.Gidiyorum iki dakikada ayar yapıyorlar ve aynı şekilde oluyor hep.Normal ayar farklı ince ayar farklmı özel olarak talepmi edilmeli izah edermisiniz.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Herkese hayırlı sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus33 -- 11 Haziran 2008; 9:46:50 >

• Merhaba Süha Bey,
    Bende 2004 Model Ford Focus GHIA Sedan aracıma yaptığım araştırmalar sonucu Tartarini Lpg kiti taktırmada karar kıldım.Ağustosta Sivasa gidicem 15 günlüğüne acaba gitmeden önce taktırsammı yoksa gelincemi taktırsam diye düşünüyorum.Düşüncemin sebebi yolda sistemin yeni olmasından dolayı bir sorun yaşayıp yaşamamak.Montajla ilgili olarak dikkat edilmesi gerekenleri ve simit tipi depolarda en fazla kaç litrelik depo takılabildiğini belirtirseniz sevinirim.

İyigünler
  • Merhaba hakanakbey,

TARTARINI'nin geniş ailesine hoşgeldiniz.
    İzlenimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Saygılarımla,
  • Merhaba pegasus33,

Bir şey sormak istiyorum, aracınızın gaz enjektörlerini de temizlettirmişmiydiniz ?

Saygılarımla,
  • Merhaba MehmetAyan,

Aracınıza montajınızı yaptırıp gidebilirsiniz. Sonuçta amaç benzinden iktisatsa bunu sivasa giderken uygulamak size ciddi bir tasarruf sağlayacağına eminim.
    Montajdan önce aracınızın benzinde sağlıklı bir şekilde çalışıyor olmasına dikkat edin, çünkü benzinde hissedemeceğiniz bir sorunu gazda iken bariz olarak açığa çıkar. Buji ve hava filitrenizide yakın zamanda değiştirmediyseniz, değiştirip öyle montaja gitmenizi tavsiye diyorum. Eğer eski ise, montaj dan sonra yapılan bu değişiklilik kalibrasyon ayarlarınzın bozulmasına sebebiyet verir.
    Montaj sonrasında ortalama 3-4 depo gaz bitiminde TARTARINI yetkili servisine gidip yeni bir kalibrasyon yaptırılması gerekmektedir. Bunun amacı regülatör basıncının düşmesi yada yükselmesindendir. Montajınızdan sonra sivasta bile bu ayarı yetkili TARTARINI servisinde yaptırtabilirsiniz.
    Seyahat esnasında gaz ile ilgili bir sorun yaşadığınızı düşürseniz, elinizin altında gazdan benzine geçiş anahtarı var. İstediğiniz zaman aracınızı benzinde yada gaz da kullabilirsiniz.
    75 LT'lik stepne tank kullanabilirsiniz ama bu sizin stepne havuzunuzun derinliği ve çapının destekliyor olması ile alakalıdır.

Saygılarımla,

• Merhaba süha bey
    Servise bakım yaptırdığım için gaz enjektörlerini temizlediklerini sanmıyorum.Ama bu kadar şiddetli olmamakla birlikte ilk takıldığından beri lpg de rölanti sıkıntısı var.Hemen bu gün gidip temizlettireyim enjektörleri.İnşallah faydası olur.Teşekkürler ilginize.
  • Süha Bey; arabam ile (2007 megane sedan) 3 gündür tartarinili olarak kullanıyorum, aracın benzinden gaza geçişi belli olmuyor, motorda herhangi bir ses değişikliği olmadı, güç kaybı hissetmedim, yakıtı daha ölçmedim, o konuyla ilgili olarakda değerleri alınca yazıcam. 3 günlük izlenimim tartarini hakkında söyleyebileceğim olumsuz birşey yok.
  • Merhaba hakanakbey,

Öncelikle TARTARINI ailesinin yeni bir üyesi olarak aramıza hoşgeldiniz ve hayırlı olsun.

İzlenimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Saygıalrımla,
  • İyiakşamlar Süha Bey,
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Birkaç sorum daha olucaktı.Focus I Sedanlarda stepne tipi depo kaç litrelik oluyor en fazla.Birde bu lpg dolum ağzını tampon haricinde altta görünmüyecek bir yere yaptırmak mümkünmüdür.

Teşekkürler
  • 1997 brodway arabamda tartarini vardı müthiş süperdi.inanılmaz performanslıydı.sonra arabamı mecburiyetten sattım.şu anda 1999 nissan primeram var.1.6 motor var.Gerçi arabayı satmayı düşünüyorum ama olduki satamazsam LPG taktırırım ve kesinlikle tercihim yine tartarini olacaktır.bunun maliyeti bana ne olur tavsiyeniz fikriniz nedir yardımcı olabilirmiisiniz?
  • Ankara Yetkili Tartarini bayisi olarak öncelikle hayırlı olsun.Emekleriniz sayesinde bir çok Tartarini kullanıcısını aydınlatıyorsunuz. Biz de Ankara bayisi olarak tüm Tartarini kullanıcılarına destek olmaya hazırız.
  • Merhaba MehmetAyan,

45 lt'lik simit tank kullanılabilir. Bu tankta bile biraz havada kalıyor ama estetik olarak rahatsız edici nitelikte değil.
    Elbette aracınızın tamponu delinmeden, dolum ağızı tampon altına montajı yapılabiliniyor.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süha İŞGİNÖZ -- 13 Haziran 2008; 13:23:30 >
  • Merhaba ezbiderli,

Geçmişte kullandığınız ve memnun bir TARTARINI kullanıcısı olarak, yeniden TARTARINI'yi seçmek yada düşünmeniz sizin için büyük referans olmuş.
    Size TARTARINI'yi anlatmayacak zaten siz bunu tecrübe etmişsiniz. Sıralı 4 Cl. Standart araçlar için olan fiyatı nakit yada tek çekim bedeli 1600 YTL'dir.

Saygılarımla,
  • Merhaba pegasus33,

Bir şey sormak istiyorum, aracınızın gaz enjektörlerini de temizlettirmişmiydiniz ?

Saygılarımla,

Merhaba Süha Bey
    Az önce tartarini servisine gittim durumu anlattım gaz enjektörlerinin temizlenmesini istedim ama bana söylenen gaz enjektörlerinin temizlenmesi diye bir olay olmadığı 20 bin km de bir filtre değişimi yaptıklarıydı.Bunun içinde sistemin sesli uyarı verdiğini söylediler.Hatta enjektörlere gelinceye kadar gazın 2 tane filtreden geçtiğini bunun için kirlenmenin söz konsu olmayacağını söylediler.Sizin bu konuda yorumunuz nedir? Teşekkürler
  • Süha Bey İyigünler,
    Aracıma Lpg montajı yaptırıcağım zaman aracın serviste kalma süresi nedir?Birde 1 gün öncesinden bilgi verildiği taktirde ertesi gün montaj yapılabilmesi mümkünmüdür.

Teşekkürler
  • Merhaba pegasus33,

Gaz enjektörlerinizi mutlaka temizlettirin. Bu temizlettirme işleminden sonra, enjektörlerinizi tam ve doğru bir şekilde yeniden ayarlanmasını sağlayın. Elbette filitreler bu iş için var ama sonuçta enjektörlerde pis gazdan ötürü kirlenebiliyor.

Saygılarımla,
  • Merhaba MehmetAyan,

Montaj süresi 1 gündür. Haber vermeniz elbette randevunuz için gerekli ama bir gün sonra montaja alınabilme durumu o servisin yoğunluğu ile alakalıdır.
    Sonraki günlere sıra verilmiş ise elbette sizde bu sıraya girme durumunda kalabilirsiniz.

Saygılarımla,
  • Merhaba Süha Bey
    Öncelikle ilginiz alakanız samimiyetiniz için teşekkürler.
    Bence şu an içinde olunan durum sadece benim değil bir çok kullanıcının karşılaştığı yada karşılaşabileceği bir durum.Şöyleki siz enjektörleri mutlaka temizlettirin derken burda servis enjektör temizlenmezki diyerek sanki çok pinpirikli bir adammışım gibi garip garip bakıyor.İşin garibi buna bende inanacağım nerdeyse.Ama hala özellikle klimayı açınca rölanti 800 ila 1200 arasında gezip duruyor.Tabi bu marka ile ilgili değil daha çok ticari zihniyetle ilgili bir durum bence.Artık servise falanda gitmeyi düşünmüyorum çünkü iyice tadı kaçtı.Bu şekilde gittiği yere kadar binmeye çalışacağım çok binilmez olursa satıp dizel alırım diye düşünüyorum.Forumdanda artık ayrılıyorum.İnşallah sorunla karşılaşanlar çözüm bulurlar.
    Herkese hayırlı sürüşler

• Selamlar Süha Bey... Samsun da tartarini montajını yapabilecek bir bayi var mı? bir de tüm bayiler de iş sizin bayinizdeki gibi ve sizin anlattıgınız şekillerdeki gibi bilimsel bir standartta mı yürüyor? arabam 2000 model honda civic 1.6i es modeli... vtec olmayan bir motor... dinamometre ye çıkarıp baktıgımızda 117-118 hp civarında görünüyor % olarak ne kadar bir hp kaybı oluşuyor montajdan sonra? montajdan sonra garanti edilen max kayıp %2 diyelim bu miktarı aşarsa hp kaybı sistemi sökülüp delinen parçalanan yerlerin hasarı iade oluyor mu? ayrıca otogaz ecu su benzin ecu su ile aynı hp/tork/devir eğrilerinde programlanabiliyor mu? aracın vites oranları kendi ecu suna göre ayarlı sonuçta... ve bu oranlar en optimum tüketim ve performansı sağlayacak şekilde arge yapılmış fabrika çıkışında... Açıkcası honda sever olarak aracımın mevcut sürüş karakterinin en ufa oranda dahi değişmesi beni bu işlemi yaptırdıgıma pişman edecek... parası mühim değil,aracımı daha çok uzun süreler kullanmak istiyorum onun için de lpg sistemine bir bakıma mecburum... tüm bu soru işaretlerim ışıgında sizin önerileriniz nelerdir?

Son sorum :)
    Ya da başka bir deyişle marka ve modele özgü otogaz sistemi var mı ? varsa benim aracıma özel üretilmiş var mı?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.