Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim ilginize ayrıca bu verdiğim değerler tamamen ş.içi soğuk motor kısa mesafe kullanımlarımdı.Aslında ş.arası daha ekonomik ama neyse.Peki bu durumda ş.içi değerleri olarak 215 ykr çok değil mi yine de ???
    (Tartarini kit yaklaşık 2 yıl oldu takılalı)
  • O halde bi ayar ve bi bakım (enj.kontrolü fil.değişimi)aracınızın daha az yakmasını sağlayacaktır...

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Teşekkür ederim ilginize ayrıca bu verdiğim değerler tamamen ş.içi soğuk motor kısa mesafe kullanımlarımdı.Aslında ş.arası daha ekonomik ama neyse.Peki bu durumda ş.içi değerleri olarak 215 ykr çok değil mi yine de ???
    (Tartarini kit yaklaşık 2 yıl oldu takılalı)
  • Çok yakıyor diyorsunuz yani ş.içi olmasına rağmen değil mi ya da normalde kaç olması lazım ???
  • Pm ile cevap verilmiştir saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Çok yakıyor diyorsunuz yani ş.içi olmasına rağmen değil mi ya da normalde kaç olması lazım ???
  • nissan primera 1.6 aracıma tartarini kit taktıralı 10 ay oldu genel olarak da memnunum. aracın çekişinde, veriminde bir problem yok;ama bir zamandır araç kendiliğinden benzine geçiyor anladığım kadarıyla pis gazdan kaynaklanıyor. çünkü araç bir müddet durduğunda pislik dibe çöküyor ve sorun azalıyor bir müddet sonra devam ediyor bu sorunu nasıl halledebiliriz. Trabzon'dayım burada ki bayi sürekli ayar yüzünden diyor ama neredeyse adım gibi bundan olmadığından eminim ki son ayardan sonra bir daha olmayacak dedikleri halde yine aynı sorun var. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
  • 15/30 ve son olarak 45.000 km bakımlarını düzenli olarak yaptırırım.Aracım şu anda 48.000 kmde ona rağmen neden fazla yakıyor anlamıyorum.Kesin bende var bi gudubetlik !!!!
    (2004 Astra G Njoy HB 1.6)
  • Merhaba METAL,

Aracınız benzine geçerken, gösterge anahtarındaki konum kırmıza yanarken geçiyor ise gaz sisteminde bir problem var demektir. Gösterge anahtarı yeşilde geçiyor ise gaz filitleri tıkanmış olması kuvvetle muhtemel. Size anlattığım şekilde gösterge anahtarını benzine geçerken hangi konumda olduğunu kontrol ederek bana bilgi veririseniz sizi bu konuda yönlendirme şansım olur.

Saygılarımla,
  • Süha Bey tekrar her iki renkte de söylediğiniz problemi yapıyordu. ve dediğiniz gibi sorun gaz filtresindenmiş çıkarttık yenisi ile değiştirdik sorun kalmadı.

Ayrıca arabanın yeterince verimli çalışmaması sorununu da memelerin daha geniş olanlarla değiştirilmesi ile hallettik. usta daha iyi hava alması için 2.80 lik uçlar kullandı eskileri 2 imiş. ilginize teşekkürler.
  • Süha bey bana bir tavsiyeniz falan olacak mı ne yapacağımı şaşırdım ?
  • Merhaba historiyst_45

PM den yanıtınızı bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: METAL

Süha Bey tekrar her iki renkte de söylediğiniz problemi yapıyordu. ve dediğiniz gibi sorun gaz filtresindenmiş çıkarttık yenisi ile değiştirdik sorun kalmadı.

Ayrıca arabanın yeterince verimli çalışmaması sorununu da memelerin daha geniş olanlarla değiştirilmesi ile hallettik. usta daha iyi hava alması için 2.80 lik uçlar kullandı eskileri 2 imiş. ilginize teşekkürler.

hocam bende trabzonda taktırdım siz hangi ustaya taktırdınız kiti...
  • @daxir Altınışıklar'da Muharrem Usta taktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: METAL

@daxir Altınışıklar'da Muharrem Usta taktı.

hımm aynı ustaya taktırmışız. bende orda taktırdım sizin arabanın modelini öğrenebilirmiyim herhangi bir sorun yaşıyormusunuz. benim tankatan sürekli ses geliyor sanki içerisinde metal para var gibi sağolsun muharrem usta tankı şamandırayı hepsini değişti ama sorun çözülmedi bakalım ne olacak.
  • @daxir nissan primera 1.6 2000 model. ufak tefek sorunlar oluyor; ama bir şekilde hallediliyor genel olarak memnunum. yukarı da yaşadığım sorunda halledilmiş oldu şu an için bir sorun yok çok şükür. tank ve şamandıra değiştiği halde hala ses geliyorsa sakın sorun başka bir yerden olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METAL -- 25 Mayıs 2008; 18:44:07 >
  • Merhaba daxir,

Öncelikle sesin tanktan geldiğinize emin olmanız lazım. Ayrıca bu ses yakıt azaldığı zamanmı yapıyor ? Evet ise şamandıranın ayarlanması ve şamadıranın topuna oring denilen lastik conta takılır ise, duymuş olduğunuz ses kuvvetle muhtemel düzeleceğini düşünüyorum.

Saygılarımla,
  • Süha Bey depo tam dolduğunda benzinde olduğu gibi tabanca atar mı yoksa ses yapar da biz dolduğunu ordan mı anlarız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba daxir,

Öncelikle sesin tanktan geldiğinize emin olmanız lazım. Ayrıca bu ses yakıt azaldığı zamanmı yapıyor ? Evet ise şamandıranın ayarlanması ve şamadıranın topuna oring denilen lastik conta takılır ise, duymuş olduğunuz ses kuvvetle muhtemel düzeleceğini düşünüyorum.

Saygılarımla,

evet süha bey ses kesinlikle tanktan geliyor bundan eminim sizinde dediğiniz gibi tankta gaz azaldığı zaman yani son yeşil ışık kaldığı zaman yapmaya başlıyor. bu oriği bütün servislerde takılırmı. ücreti ne kadardır veya garanti kapsamına giriyormu saygılar
  • Merhaba METAL,

Tank dolmaya yakın hafif bir ses yapar ve benzindeki gibi pompa ya atar yada bitmeye yakın doldurma hızı oldukça azalır ve durur. Takınıza basılan basınç 1 bar dır. LPG dolum pompalarının üzerinde basınç göstergesi mevcuttur.

Saygılarımla,
  • Merhaba daxir,

Hatırladığım kadarı ile siz zaten yeni bir şamandıra taktırmışsınız ve istemiş olduğunuz çözüme ulaşılamamış, Oring pahallı bir parça değildir. Bunu sizi garanti kapsamında yapılabileceğini düşünüyorum. Bu işlemi yapmak için mutlaka tankınızdaki gazınızı tamamen bitirmeniz gerekmektedir. Yani aracınız artık benzinden gaza geçemez durumda olmalıdır.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süha İŞGİNÖZ -- 26 Mayıs 2008; 19:40:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba METAL,

Tank dolmaya yakın hafif bir ses yapar ve benzindeki gibi pompa ya atar yada bitmeye yakın doldurma hızı oldukça azalır ve durur. Takınıza basılan basınç 1 bar dır. LPG dolum pompalarının üzerinde basınç göstergesi mevcuttur.

Saygılarımla,

bir keresinde pomapacı beni yanlış anlamıştı ve doldurmaya başlamıştı depodan "tırtırtır" şeklinde bir ses geldi ve ben de durmasını söyledim tank üstünde ki gösterge tam üste kadar dayanmıştı. ses pompacı tabancayı çıkarana dek sürdü yani gazı kesmedi demek ki. Acaba şamandırada problem mi var? o zamandan beri depoyu hiç tam doldurmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METAL -- 26 Mayıs 2008; 20:18:20 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.