Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiyede 40 tan fazla marka mevcut. Siz bunların içinde iki markayı seçmişsiniz. Ben size ancak TARTARINI'yi anlatabilirim. Diğer marka konusunda ancak o markanın yetkilililerinden bilgi alıp kıyaslamayı ancak siz yapabilirsiniz.
    Size neden TARTARINI olduğununun bir kaç özelliği ile anlatayım;

- 1941 Yılından beri gaz sektöründe hizmet tecrübesi.
    - Tek bünyede Türkiyenin 61 noktasında hizmet alma ayrıcalığı.
    - En kısa sürede yedek parça temin güvencesi.
    - Yeni çok hızlı ve seri enjektörleri (EVO8)

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba teomansoydas,

Tank ve şamandıra değiştirildiği halde genede duymuş olduğunuz sesin, tanktan geldiğine emin olmanız gerekiyor. Bu sesi nerden geldiğini anlama şansım maselef internet ortamında ancak bu kadar yönlendirme yapabilme şansım olabiliyor.
    Hangi ildesiniz acaba ?

Saygılarımla,

merhabalar süha bey
    sesin tanktan geldiğine eminim sorun şu şekilde ortaya çıkıyor. depo full doluyken hiç ses yok. depoda gaz azalınca yani göstergede tek ışık yandığı zaman ses başlıyor. ses de sanki tanka demir bir parçayla vurursunda ses cıkarya aynen o şekilde çıkıyor. ben gümüşhandeyim sistemi trabzonda altınışıklar diye bir servis var oraya yaptırdım bu sorun garanti kapsamında çözülebilirmi artık çok itici gelmeye başladı bu ses..
    saygılarımla

• Merhaba h_karaoglan,

Elbette çözülebilir. Ben size bu işin çözümünü tarif etmiş idim. Şamandıraya orig taktırarak bu ses kesilebilinir.

İyi Akşamlar,
  • merhaba Süha Bey,işim nedeniyle anadolu yakasına geçiyorum sıklıkla,1500 km bakımını sizin orda yaptırabilirmiyim acaba,yoksa illa taktırdığım yeremi gitmem gerek..
  • Merhaba boğacocal,

Elbette bakımlarınızı bizde de yaptırabilirsiniz. Sonuçta biz hepimiz TARTARINI ailesiyiz.

Saygılarımla,
  • selamlar süha bey
    tam bir yıl önce bursa güroto 'da Tartarini LPG dönüşümünü değerli ünal beyin tavsiyesi ile yaptırmıştım.
    yaklaşık 13.000 km dir çok memnun bir kullanıcıyım ve bu bir yıl içinde 4 arkadaşımı da ikna ederek arabalarına tartarini ile LPG dönüşümü yapmalarını sağladım.

sorunum şu:
    1,6 -16v Marea 2000 model olan arabam yaklaşık 1 aydır LPG de iken durmak üzere boşa aldığımda stop ediyor
    benzinde defalarca denedim bir sorun yok.
    bu bir ay içinde 3 kez GürOto ya gittim bilgisayarda bişeyleri ayarlayıp gönderdiler beni.
    ancak yapılan ayar 1 hafta sürüyor ve yine aynı sorun ortaya çıkıyor.
    ayrıca farkettiğim birşey daha varki
    bu stop etme işi sadece araba yokuş aşağı pozisyonda iken oluyor buna da bir anlam veremedim
    yani düz yolda yada yokuş çıkarken boşa aldığımda stop etmeden rölantiye düşüyor. yokuş aşağı inerken durmak üzere vitesi boşa aldığımda
    stop ediyor.
    bu durum özellikle şehir içi trafikte tehlike arz ediyor direksiyon sertleşiyor fren gücü azalıyor vs vs yeniden çalıştırmak için vurdurarak çalıştıramayacağım için kontağı çevirip bekliyorum bu defa arkadakiler kornaya asılıyor

velhasıl sıkıntım bunlar bana bir çözüm söyleyebilirseniz sevinirim

• Merhaba cembul,

"yokuş aşağı inerken durmak üzere vitesi boşa aldığımda stop ediyor" demeniz den aklıma gelen ilk durum, tankınızdaki yakıtınızın az kalması ve şamandıranın bunu algıyadan da stop etmesi geliyor. Eğer durum bundan ibaret ise, tankın içindeki şamandıranın ayarlanması geriyor.

Ama yakıtınız az değilde normal bir seviyede bunu yaşıyor iseniz, o zaman kötü gazdan ötürü enjektörlerinizin kirlenmiş olması kuvvetle muhtemel. Enjektörlerinizin bakımını yaptırmanızı öneriyorum. Eğer ejektörler kirletmiş ise mutkala gaz filitrelerinizide kontrol ettirmeyide unutmayın.

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ
    Merhaba cembul,

"yokuş aşağı inerken durmak üzere vitesi boşa aldığımda stop ediyor" demeniz den aklıma gelen ilk durum, tankınızdaki yakıtınızın az kalması ve şamandıranın bunu algıyadan da stop etmesi geliyor. Eğer durum bundan ibaret ise, tankın içindeki şamandıranın ayarlanması geriyor.

Ama yakıtınız az değilde normal bir seviyede bunu yaşıyor iseniz, o zaman kötü gazdan ötürü enjektörlerinizin kirlenmiş olması kuvvetle muhtemel. Enjektörlerinizin bakımını yaptırmanızı öneriyorum. Eğer ejektörler kirletmiş ise mutkala gaz filitrelerinizide kontrol ettirmeyide unutmayın.
    Saygılarımla,

yakıtım azken veya depo tam doluyken de aynı şeyi yaşıyorum
    LPG dönüşümü yapıldığından beri neredeyse hep aynı istasyondan (Opet- Aygaz EuroLPG) aynı marka yakıt alıyorum
    şehirlerarası yolculuklarda da yine aynı markayı tercih ediyorum "kötü gaz" tanımına uymadığımı düşünüyorum
    yinede bu akşam üstü montajı yapan yetkili servise gidip derdimi onlara anlatayım o halde

• TARTARİNİ
  • BEN GENELDE HEP BENZİNLİ ARAÇ KULLANIRIM VE TABİKİ LPG SİSTEMİNİDE HEMEN YAPTIRIRIM ÇOK MARKA DENEDİM (STAR-BRC-LOVATO-VOLTRAN-ZAVOLLİ V.S.) AMA EN SON ÜÇ ARACIMDA (VW BORA-ALFA ROMEO 156 1.6 - HONDA ACCORT 2.0) TEK MARKA TARTARİNİ Yİ KULLANDIM BU MARKAYLADA KAYSERİ YETKİLİ BAYİ OTO-MOBİL İLE TANIŞTIM BENİM İÇİN LPG DE ÖNCELİKLİ MONTAJ VE SONRASI VERİM ÖNEMLİDİR VE BUNU FAZLASIYLA ALDIM İNANINKİ ÇOK UZUN KİLOMETRELERİ (100.000 İLE 290.000) ÇOK KISA ZAMANDA YAPTIM VE BU KİLOMETRELERİ YAPARKEN ARACA AİT SADECE PERİYODİK BAKIMLARI VE LPG SİSTEMİNİN PERYODİK BAKIMINI YAPTIRDIM LPG SİSTEMİNDEN YANA YOK DENECEK KADAR MASRAFLARIM OLDU TEK KELİMEYLE TARTARİNİ. EĞER BİR LPG MARKASI ALFA ROMEO GİBİ BİR ARACI LPG KAYNAKLI SORUN ÇIKARMADAN YAKLAŞIK 200.000KM GÖTÜRÜYOSA BU LPG DE SON NOKTADIR. TEŞEKKÜRLER...
  • merhaba süha bey bende bu konuda acemi olanlardanım. 2. el sedan 1.4 16v 2005 megane2 aldım. bilgilerinize güvenerek size danışmak istiyorum aracım benzinli şu haliyle ne kadar yakması idealdir ve 1.4 motor olduğu için lpg ye geçmemi tavsiye eder misiniz?

eğer tavsiye ederseniz uygun olan dönüşüm sisteminin adını , fiyatını, ödeme koşullarını kısaca özetleyebilir misiniz? ikna olursam ümraniye de olduğumdan müşteriniz olacağım o yüzden özellikle ayrıntılı bilgi rica edeceğim.

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capyco -- 17 Mayıs 2008; 12:33:20 >
  • Merhaba axions,

Memnuniyetinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Memnun olduğunuzu duymak benide memnun etti.

Sorunsuz ve bol iktisatlı günler sizin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süha İŞGİNÖZ -- 17 Mayıs 2008; 13:59:57 >
  • Merhaba capyco,

Sizin kullanmış olduğunuz aracınız bakımlı ise benzin sarfiyatı şehir içinde ortalama 0,300 ykr. civarında dır. LPG montajı doğru yapıldığı zaman aracınıza kesinlikle zarar vermez. Burada sadece benzinden iktisat etmezsiniz. Aynı zamanda örneğin benzinde 10000 km de değiştireceğiniz motor yağınızı da en az 15000 km değiştirirsiniz. Benzinde iktisatınız ise min. %40 dır. Burada elbette gaz taktırıp taktırmamak sizin tasarrufunuzda.
    Diğer markalar için ise size şu yada bu diyemem, ancak TARTARINI hakkında istemiş olduğunuz her türlü detyalı bilgiyi verebilirim. Sizde bu verilere göre diğer ürünleri kıyaslama şansınız olabilir. Altta neden TARTARINI diyebileceğim birkaç önemli detayı yazayım;

* 1941 Yılından beri gaz sektöründe hizmet tecrübesi
    * %100 safkan italyan
    * Tek bir bünyede Türkiyenin 61 noktasından hizmet alma ayrıcalığı
    * En kısa sürede yedek parça temin güvencesi
    * Yeni çok hızlı ve seri enjektörleri

TARTARINI, Türkiyede 16 yıldan beri bulunan ve hizmet veren bir markadır. 16 yıllık bir yedek parçayı bile bulabilirsiniz. Türkiyede 90 civarında LPG markası var. Bu markaların kaç tanesi size yukarıda belirmiş olduğum özellikleri taşır durumdadır. Tek bir marka var oda TARTARINI....

Nakit fiyatı 1650 YTL'dir.

Ödeme ve teknik konuda dahada detaylı bilgi edinmek istiyor iseniz, beni aramanızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süha İŞGİNÖZ -- 17 Mayıs 2008; 14:41:50 >

• Süha bey en son fullediğim depo bugün akşama doğru bitti.
    43 ytl lik almıştım 24.170 lt x 1.780 ytl = 43 ytl
    200 km de bitti sadece ş.içi kullanım bu. Siz ne dersiniz ???
    (Ayrıca ustam bugün tankta bi operasyon yaptı.Nasipse yarın sabah ağzına kadar dolduracam bakalım ne kadar alacam.Sonucu bildiririm size)
  • Bugün 500 km lik bir yol yaptım. Toplamda 39 lt gaz kullandm ve 72.2 ytl ödedim. Ancak bu km nin yaklaşk yarısı şehiriçi durkalklı ve düşük viteste seyredilen yollar oldu. Ortaya 140 ykrş gibi bir rakam çktki sanırım oldukça iyi bir rakam. Aynı yolu benzinle yapsa idim yaklaşk 50-60 ytl daaha fazla ödeyecektim.
    İyi ki lpg ye geçmişim diyorum .Bir ay içinde 1000 kmlik bir yola daha çıkacağım düşünsenize tasarrufu.
  • 144 ykr yakmış aracınız bu gayet iyi görünüyor kısa zamanda taktırdığınız tartarini sisteminin parasını kısa zamanda amorti etmiş olursunuz...

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: callofnuri

Bugün 500 km lik bir yol yaptım. Toplamda 39 lt gaz kullandm ve 72.2 ytl ödedim. Ancak bu km nin yaklaşk yarısı şehiriçi durkalklı ve düşük viteste seyredilen yollar oldu. Ortaya 140 ykrş gibi bir rakam çktki sanırım oldukça iyi bir rakam. Aynı yolu benzinle yapsa idim yaklaşk 50-60 ytl daaha fazla ödeyecektim.
    İyi ki lpg ye geçmişim diyorum .Bir ay içinde 1000 kmlik bir yola daha çıkacağım düşünsenize tasarrufu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartarini -- 20 Mayıs 2008; 9:15:35 >

• Tartarini bey ilginze ;
    (adınızı bilmediğin için )
    quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

En son fullediğim depo bugün akşama doğru bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 20 Mayıs 2008; 9:09:01 >
  • 215 ykr yakmış aracınız ama aracın markasını ve üzerindeki sistemin sıralı yada normal sistem mi olduğunu belirtirseniz az yada çok diyelim... :)

Bey değil bayanım... :)

quote:

Tartarini bey ilginze ;
    (adınızı bilmediğin için )
    quote:

En son fullediğim depo bugün akşama doğru bitti.

• Kusura bakmayın valla çok ayıp oldu
    Aracım 2004 Opel Astra G Njoy HB 1.6 16V 48.000 km de ve Tartarini sıralı kit var
    (Manisa da lpg 1.780 ykr ve depom 24-25 lt ye fulleniyor yani 43 ytl gibi)
  • Problem değil bu işlerle pek bayanlar uğraşmadığından normaldir

215 ykrş biraz çok gibi astra 1.6 kendi aracımız şuan 150-160 ykr civarında yakmakta :) yeni ise montajınız bir ayara daha girmenizi ve fulleyip tekrar ölçüm yapmanızı rica ederim...Tasarruflu günler...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.