Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Servisin size 3-4 depo gaz bitirip gelin yerine 1500 km den sonra gelinde demiş olması kuvvetle muhtemel. Bahsetmiş olduğunu gibi buji kablolarını ve boğaz kelebeğini temizletmişsiniz. Çok önemli olan bujilerin kendilerini de kontrol ettirme şansınızda oldumu acaba ?
    Aracınızın bu bahsetmiş olduğumuz zaman dilimi içinde anlatıklarınızı yaşamanız normal sayılır.
    Aracınızı hangi ilde montaj ettirmiş idiniz ?

Saygılarımla,
  • Merhaba othenga,

Aracınızda sadece gaz filitreleri değiştirildiğinden eminmisiniz ? Kötü gazdan ötürü enjektörlerinizide temizlemiş olabilirlermi acaba ?

Saygılarımla,
  • Merhaba Süha Bey,
    O zaman sorun yok, benim benzin hesaplamam yanlışsa ve emsalleri dediğiniz gibi benzinde 0,380 ytl/km yakıyorsa 0,22 ytl/km gaz sarfiyatı harika.
    o halde teşekkürler tartarini diyoruz :)

quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba speranza81,

Bana gaz için vermiş olduğunuz veri şuan normal bir veridir. Pejo 307 1.6 otomatik bir araba için km de 0.300 ykr yanlış bir hesaplama olduğunu düşünüyorum. Sizin aracınızın emsalleri min. 0.380 ykr dir. Benzin hesaplamanızda hata olduğunu düşünüyorum. Bu konu ile ilgili size klasik hesaplama yöntemini anlatmış idim. Bu şekilde hesaplamanızı öneriyorum. Şuan sizin aracınız min %40 değerinde sarfiyatla kullanıyorsunuz.

Saygılarımla,
  • İyi günler aracım 2000 Model 2000 Motor Renault Laguna ve aracıma geçen yıl Bursa da Tartarini Marka Sıralı Sistem taktırmıştım geçenlerde benzin hortumu patladı ve tamir ettirdim ancak tamirci bana bunun lpg den kaynaklanmış olabileceğini çünkü araç lpg ye geçtiği halde benzin pompasının sisteme benzin pompalamaya devam ettiğini bu nedenle benzin pompasının hortumu patlattığını ve hatta bu nedenle ileride benzin pompasının da arızalanabileceğini söyledi.
    Size şunu sormak istiyorum.

1- Bu arızaya lpg sistemi neden olmuş olabilirmi.
    2- Araç lpg de çalışırken benzin pompasının bir röle aracılığı ile devre dışı bırakılması mümkünmüdür.
    3- Böyle birşey mümkünse bu işi nerede yaptırabilirim. (Elektrikçide mi, Motorcuda mı, LPG taktırdığım yerde mi)

Şimdiden teşekkür ederim.
  • slm çok bilmemekle beraber benzin pompasının sürekli çalışması gerekiyor...
  • Merhabalar Süha Bey;
    Aracım 2004 model Astra G Njoy HB 1.6 16V (47..000 km de)
    3 yıl civarı oldu Tartarini kiti taktıralı.Genel olarak memnunum.Allah a çok şükür önemli bir sıkıntım olmadı.Benzinden iflahım kesilmişti şimdi rahat biniyorum.Ancak özellikle son dönemlerde lpg ye yapılan zamlarla birlikte canım iyice sıkıldı .Mesela son yaptığım ölçüme göre 42 ytl lik lpg ile (araçta smit tank var yaklaşık olarak 25 lt ye fulleniyor) ş.içi tam 209 km yaptım.Genelde 2.000-3.000 devir aralığında kullanırım.Ev ve iş arası yaklaşık 5 km.Çoğu zaman vardığımda hararet ibresi yerinden kımıldammamış oluyor özellikle kış aylarında.Sizce normal mi bu?Yakıt değerleri nasıl?Arabamın ne kadar yakması lazım normal şartlarda ?
  • süha bey,aracımdaki sorun çözüldü.sorunun ne olduguna gelince,1. ve 2. silindirlere giden gaz hortumlarının yanlış takılması.bu yanlış takım lpg servisinden kaynaklanmamaktadır.lpg servisi ilk gittigimde hortumlara dikkatli baksaydı bu kadar masraf etmiyecektim gerçi hatanın büyüğü hortumları karıştırıp yanlış takan özel servisde, bana buji kabloları ve diğer masraflara mal oldu.hatayı kabul edip masraflarımı geri alma imkanım oldu.ama hayal kırıklığı ve stres işin cabası.kiti istanbulda şahin balansta taktırdım.bugun yine sordum böyle bir bakım varmı 1500km veya 3-4 depo dan sonra diye,aldığım cevap hayır sadece 20000 bakımı oldugu şeklindedir.bu konu hakkında kesin olan nedir?teşekkürler...
    quote:

Merhaba boğacocal,

Servisin size 3-4 depo gaz bitirip gelin yerine 1500 km den sonra gelinde demiş olması kuvvetle muhtemel. Bahsetmiş olduğunu gibi buji kablolarını ve boğaz kelebeğini temizletmişsiniz. Çok önemli olan bujilerin kendilerini de kontrol ettirme şansınızda oldumu acaba ?
    Aracınızın bu bahsetmiş olduğumuz zaman dilimi içinde anlatıklarınızı yaşamanız normal sayılır.
    Aracınızı hangi ilde montaj ettirmiş idiniz ?

Saygılarımla,

• merhabalar arkadaşlar
    benim aracım 2000 model brava 1,6
    tatarini kit taktıralı 2 yıl oldu oldukca memnunum bazı arkadaşları yakıtı 0,20 ytl düşürmeye çalıştıklarını duydum benişm aracım şehir içinde km de 0,160 ytl şehirlar arası 0,130 ytl yakmaktadır. şimdiye kadar tek sorunla karşılaşmadım stop etmesi teklemesi falan hiç raslamadım. sadece 45 litre olan tankıma 30 litreden fazla dolmuyor onu anlayabilmiş değilim yazında aynı kışında aynı bu tankta sorun var sanırım.
    çünkü tankın içerisinde gaz azaldığı zaman içerisinde bozuk para varmış gibi ses yapıyor tankı değiştim yine aynı sorun devam etmekte. konu ile ilgli yardımcı olursanız sevinirim.
    saygılar
  • Merhaba erden4444,

Öncelikle LPG kesinlikle benzin hortumunu patlatmaz. Bunu size anlatan usta denilen kişinin ustalığından şüphe duydum gerçekten.
    Araç LPG de çalışırken benzin pompası çalışır ama sadece benzin enjektörlerini soğutma işlevi görerek devir daim yapar.
    Bu işi iyi bilen ustalar kesinlikle benzin pompasını devre dışı bırakıcı bir işlemde bulunmazlar. Özel şartlar oluşmadıkça.
    Sizin aracınız bu özel şartlar kapsamında değil.

1- Kuvvetle muhtemelen benzin filitresinin tıkanmasından kaynaklanan bir neden olabilir.
    2- Evet benzin pompası devre dışı bırakılabilinir.
    3- Uygun bir röle ile herhangi bir elektrikçide yaptırabilirsiniz.

Saygılarımla,
  • Merhaba historiyst_45,

Anlatımlarınızdan aracınızın termostatının sorunlu olduğu anlaşılıyor. Aracınızın termostatını kontrol ettirmenizi ve mümkünse bilgilendirmenizi rica ediyorum.

Saygılarımla,
  • Merhaba boğacocal,

Bakım işlemleri ile ilgili olarak garanti belgenizin sayfalarında mevcuttur.
    Sizden garanti belgenizi kontrol etmenizi rica ediyorum.

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Merhabalar Süha Bey;
    Aracım 2004 model Astra G Njoy HB 1.6 16V (47..000 km de)
    3 yıl civarı oldu Tartarini kiti taktıralı.Genel olarak memnunum.Allah a çok şükür önemli bir sıkıntım olmadı.Benzinden iflahım kesilmişti şimdi rahat biniyorum.Ancak özellikle son dönemlerde lpg ye yapılan zamlarla birlikte canım iyice sıkıldı .Mesela son yaptığım ölçüme göre 42 ytl lik lpg ile (araçta smit tank var yaklaşık olarak 25 lt ye fulleniyor) ş.içi tam 209 km yaptım.Genelde 2.000-3.000 devir aralığında kullanırım.Ev ve iş arası yaklaşık 5 km.Çoğu zaman vardığımda hararet ibresi yerinden kımıldammamış oluyor özellikle kış aylarında.Sizce normal mi bu?Yakıt değerleri nasıl?Arabamın ne kadar yakması lazım normal şartlarda ?

Süha bey peki bu durumda aracımın ne kadar yakması gerekir normali kaçtır mesela?
    (Ayrıca yarın bir aksilik olmazsa sanayiye gidip şu termostat olayına bir el atacam bakalım)

• İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, burdan aracımın benzin pompası ile ilgili herhangi bir endişe duymamam gerektiğini ve herhangi bir işlem (benzin pompasını devre dışı bırakmak için röle koymak) yapmama gerek olmadığını anladım.
  • Merhaba teomansoydas,

Tankınızda bir problem yok. Gaz azaldığı zaman çıkan ses, tankın içinde bulunan şamandıranın kuvvetle muhtemek oringinin düşmüş olmasındadır.
    Gazınızı tamamen bitirip size en yakın olan TARTARINI servisine gidip şamandırayı kontrol ettirmenizde fayda var.

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: teomansoydas

merhabalar arkadaşlar
    benim aracım 2000 model brava 1,6
    tatarini kit taktıralı 2 yıl oldu oldukca memnunum bazı arkadaşları yakıtı 0,20 ytl düşürmeye çalıştıklarını duydum benişm aracım şehir içinde km de 0,160 ytl şehirlar arası 0,130 ytl yakmaktadır. şimdiye kadar tek sorunla karşılaşmadım stop etmesi teklemesi falan hiç raslamadım. sadece 45 litre olan tankıma 30 litreden fazla dolmuyor onu anlayabilmiş değilim yazında aynı kışında aynı bu tankta sorun var sanırım.
    çünkü tankın içerisinde gaz azaldığı zaman içerisinde bozuk para varmış gibi ses yapıyor tankı değiştim yine aynı sorun devam etmekte. konu ile ilgli yardımcı olursanız sevinirim.
    saygılar

SÜHA BEY bu kou hakkında önerileriniz nelerdir. şimdiden teşekkürler.

• Merhaba historiyst_45,

Aracınızın emsalleri benzinde ortamala km de 0,350 ykr yakıyor. LPG de 0,210 ykr yakması normal bir veridir.

İyi Akşamlar,
  • Merhabalar süha bey
    Aracımda regülatörden sadece gaza bastığımda vınlamaya benzer bir ses geliyor.Serviste bir defa diyafram değiştirilince geçti ama sonra tekrarladı.Bu bir arızamıdır.Neden tekrarlar.Ses zamanla artmaya başlıyor.Bu konuda ne düşünüyorsunuz teşekkürler
  • quote:

Merhaba historiyst_45,

Aracınızın emsalleri benzinde ortamala km de 0,350 ykr yakıyor. LPG de 0,210 ykr yakması normal bir veridir.

İyi Akşamlar,

Süha bey verdiğiniz bu rakamlar şehir içi mi şehirlerarası mı yoksa karma tüketim değerleri mi ?
  • Merhaba pegasus33,

Aracınızın regülatöründen gelen ses anlatımıza göre sadece izalasyonun tam olmamasın ötürü bu sesi duyuyorsunuz. Bu durum regülatöre zarar vermez lakin kafanız bu sese takılıyor ise, size basit bir önerim olacak.
    Regülatörün bağlantısı ile regülatör arasına renault 12 vites takozunu koyduğunuz zaman bu ses kesilecektir.

Hayırlı Günler Diliyorum,
  • Merhaba historiyst_45,

Şehir içi yakış verisidir.

Hayırlı Günler Diliyorum,
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.