Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Süha bey çok utanarak son birşey daha sormak istiyorum gerçekten masraflı oldum ama kusura bakmayın artık.
    Tüketim değerlerini hesaplamanın en sağlıklı yolu nedir?Farklı hesaplama yöntemleri görüyorum çeşitli yerlerde.
    Mesela en son 42 ytl lik lpg ile ( burada en son 1.780 di yanlış hatırlamıyorsam litresi ) ş.içi max 200 bazen 210 km falan yapabiliyorum.Bu normal mi sizce?Ne kadar yakıyor?Nasıl hesapladığınızı açıklar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim ...
  • Merhaba historiyst_45,

Önemli değil, buraya sizlerin sorularını cevaplamak için bulunuyorum. Sorularına bazen geç verebiliyorum. Malum, bir işlermeninde sorumluluğu bende. Geçte olsa mutlaka yanıtsız soruda bırakmıyorum.
    Öncelikle aracınızın benzinde ne yaktığını kesin olarak bilmelisiniz ki, gaz ile olan kıyasını yapabilmelisiniz. Bunun için aşağıda belirttiğim yöntem size en gerçekçi veriyi verecektir.

klasik hesapla yöntemi ile de hesaplama yapmak isterseniz; aracınızın benzin deposunu tam olarak full leyin, sonra benzinde ortalama 50-100 km yaptıktan sonra aynı benzin istasyonundan ve aynı pompadan tekrar full leyin. Yapmış olduğunuz km'yi bu arda almış olduğunuz yakıt maliyetine bölününce size reel sarfiyat bilginizi verecektir. Bu benzin sarfiyatını belirledikten sonra, aracınızın LPG tankını tam olarak full leyin ve benzine atana kadar devam edin. Bu yapmış olduğuz km 'yi almış olduğuz litreye böldüğünüz zaman size lpg deki reel sarfiyatını verecektir.

Hayırlı Akşamlar Diliyorum

• Vermiş olduğunuz bilgilere göre aracım ş.içi lpg de 8.7 falan tüketiyor zaten yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değeri de şu anda 8.4 lt yi gösteriyor.Bu garip değil mi sizce?Yani lpg de ş.içi 1.6 bir arabanın 8-9 lt tüketmesi bence mümkün değil gibi sanki?Bilemiyorum sizce nası bir yanlışlık falan mı yaptım acaba ?

( En son 42 ytl lik lpg ile 23.6 lt x 1.780 = 42 ytl ====> 200 km yaptım ??? )
  • selam arkadaşlar

1200 motora lpg takan varmı randıman veriyormu ve yüzde kaç avantaj oluyor teşekkürler.
  • merhaba süha bey....
    benim aracım 2000 model brava 1,6
    tatarini kit taktıralı 2 yıl oldu oldukca memnunum bazı arkadaşları yakıtı 0,20 ytl düşürmeye çalıştıklarını duydum benim aracım şehir içinde km de 0,160 ytl şehirlar arası 0,130 ytl yakmaktadır. şimdiye kadar tek sorunla karşılaşmadım stop etmesi teklemesi falan hiç raslamadım. sadece 45 litre olan tankıma 30 litreden fazla dolmuyor onu anlayabilmiş değilim yazında aynı kışında aynı bu tankta sorun var sanırım.
    çünkü tankın içerisinde gaz azaldığı zaman içerisinde bozuk para varmış gibi ses yapıyor tankı değiştim yine aynı sorun devam etmekte. konu ile ilgli yardımcı olursanız sevinirim.
    saygılar
  • Merhaba historiyst_45,

Aracınızda kaç litrelik LPG tankı var bu konuda malumatınız varmı acaba ?

Saygılarımla,
  • Merhaba teomansoydas,

Size bu konu ile ilgili yönlendirme yapmış idim. Acaba size anlattıklarımı uygulayabildinizmi ?

quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba teomansoydas,

Tankınızda bir problem yok. Gaz azaldığı zaman çıkan ses, tankın içinde bulunan şamandıranın kuvvetle muhtemek oringinin düşmüş olmasındadır.
    Gazınızı tamamen bitirip size en yakın olan TARTARINI servisine gidip şamandırayı kontrol ettirmenizde fayda var.

Saygılarımla,
  • MERHABA SÜHA BEY, FORUM HABERLERİNİ 2007 YILININ NİSAN AYINDAN İTİBAREN ÇOK AZINI OKUMAMAKLA BERABER GENELİNE GÖZ GEZDİRDİM VE OKCAN OTO ÜNAL BEY LE DEVAM EDEN TAVSİYE ÖNERİ PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK TAVSİYELER YANILMIYOR İSEM İKİ AYDIR SİZİNLE DEVAM EDİYOR VE KİŞİLERDE KARAR VERMEDE EPEYCE YARARLI OLDUĞU KANAATİNDEYİM ÇALIŞMALARINIZDA VE YARDIMLARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM
    BENİM HENÜZ ARACIMDA LPG SİSTEMİ YOK OKUDUĞUM MEMNUNİYET VE ŞİKAYETLER SONRASINDAKİ GENEL KANIM LPG DÖNÜŞÜMÜ SONRASI BENZİNE GÖRE TASARRUF %30-40 ARASI OLMAKTA BUDA KÜÇÜMSENECEK BİR ORAN DEĞİL
    SÜHA BEY BENİM ARACIM FİAT ALBEA 1.4 8V FİRE MOTORA SAHİP BENZİN TÜKETİMİ OLDUKÇA MAKUL VE ARABAMDAN SON DERECE MEMNUNUM ANCAK BENZİN FİYATLARINDAKİ SON BİR YILDAKİ BİR YTL CİVARINDAKİ ARTIŞ BENİ BU SİSTEMİ CİDDİ OLARAK ARAŞTIRMAYA SEVK ETTİ
    BURSA DA GÜR OTO GAZ DAN SALİH BEY İLE TARTARİNİ FİYAT HAKKINDA KONUŞTUK MONTAJ ATÖLYELERİNDE YETKİLİ USTA YOKTU DETAY KONUSUNU GÖRÜŞEMEDİM,AYNI GÜN İÇERİSİNDE BURSADA BU SİTEMLE ADI ANILAN TOMURCUK OTO GAZA GİTTİM MONTAJ İÇİN BİR BMW VE VW BORA VARDI VE MONTAJI BİR SÜRE İZLEDİM YETKİLİ KİŞİ İLE EPEYCE DETAYLI BİR BİLİ ALIŞVERİŞİM OLDU VE HENÜZ KARAR VERMEDİM NE TARTARİNİ NEDE ZAVOLİ HAKKINDA ANCAK GÖZÜMLE GÖRDÜKLERİM VE DUYDUKLARIM EPEY TATMİNKAR İDİ TARTARİNİNİN MONTAJINI VE YETKİLİ USTAYI DA AYRICA ZİYARET EDECEGİM SİZE OLAN SORULARIM İSE

----İKİ MARKADA İTALYAN ÜRÜNÜ TEKNİK OLARAK BİRBİRİNE ÜSTÜNLÜKLERİ NELERDİR?

----BİRİSİNDE TASARRUF %35-40 İKEN DİĞERİNDE BU ORAN NE KADAR AŞAĞI YUKARI?

----FİAT ALBEA HAKKINDA FORUMDA TAKİP ETTİĞİM SÜRE ZARFINDA HERHANGİ BİR HABERE RASLAMADIM BİLDİĞİM FİAT FABRİKA ÇIKIŞLI ALBEALARA "BRC" KİT TAKIYOR ANCAK ONU DÜŞÜNMÜYORUM BURSADA EPEY PAHALI TAKTIĞINIZ LPG KİTİ VARMI BENİM ARACIMDAN AYNISINA

----SİZDEN RİCAM KARAR VERMEMDE BANA İKNA EDİCİ CEVAPLAR VERMENİZ AMACIN SİZİ VE DİĞERLERİNİ TENKİT ETMEK SINAMAK DEĞİL MADEM BU ÇAĞDA BU ŞEKİLDE BİR NİMETLE YAŞIYORUZ SİZ BENİ BEN SİZİ TANIMADAN BİRBİRİMİZE ELEKTRONİK ORTAMDA YARDIMCI OLMAK ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER

• merhaba.aracıma bu hafta tartarini sıralı kit taktırdım.ilk bakımı ve gaz ayarı için kaç bin km.de gelmem gerekiyor?
  • quote:

Merhaba historiyst_45,

Aracınızda kaç litrelik LPG tankı var bu konuda malumatınız varmı acaba ?

Saygılarımla,

35 lik simit tank var ama taş çatlasın 24-25 lt gaz alıyor.Bugün ustamla konuştum.Depodaki gazı bitirip gel bi şamandıraya veya altındaki terazisine bakalım dedi.O da kabul etti bir anormallik olduğunu.Ama benim asıl merak ettiğim yakıt tüketim değerlerim ...
  • Merhaba Salih,

İlk montajdan sonra 3-4 depo gazınızı bitirip tekrardan aracınıza kalibrasyon yapmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra 10000 - 15000 km arasında periyodik bakımı vardır. Bu bakımada aracınızın kontağını kapattıktan sonra gaz gösterge anahtarı size sesli olarak uyarma ile anlatmış olur.
    30000-40000 km arasında da aracınzın gaz filitreleri değiştirilir.

Hayırlı Olsun, Aramıza hoş geldiniz.
  • Merhaba historiyst_45,

LPG hesabını yaparken, tankınızı tam doldurduktan sonra araç normal seyirinde giderken gaz dan benzine atıyor, değilmi ?
    Çünkü LPG de böyle hesaplamanız size doğru yakış verisini verir.
    Sizin aracınızın ortama yakış verisini daha önce vermiştim. Gaz da yakmış oluğunuz veri benzin değerlerine göre normal kabul görecek bir veridir.

Saygılarımla,
  • süha bey iyi günler

lpg li araçlarda vuruntuyu önlemek için tek tırnaklı buji mi kullanmak gerikir?
    teşekkürler.
  • süha bey bizzat aracın yanında idim. Bir tek filitre değişti.enjektör temizlenmedi.Bir adet Kağıt Parmak filitrenin 50 ytl. olması fazla geldi.Bir sorumda araç lpğ'de seyir halinde iken gaz bitimde ikaz sesinden sonra sistem benzine otomatik olarak geçermi.?
  • quote:

Merhaba historiyst_45,

LPG hesabını yaparken, tankınızı tam doldurduktan sonra araç normal seyirinde giderken gaz dan benzine atıyor, değilmi ?
    Çünkü LPG de böyle hesaplamanız size doğru yakış verisini verir.
    Sizin aracınızın ortama yakış verisini daha önce vermiştim. Gaz da yakmış oluğunuz veri benzin değerlerine göre normal kabul görecek bir veridir.

Saygılarımla,

Süha bey çok teşekkür ederim size öncelikle.Evet araç benzinde çalışıp belirli sıcaklığa ulaştığında otomatik lpg ye ve lpg bittiğinde de yine kendisi otomatikman benzine geçiyor.O konuda bir sıkıntı yok.Sadece tüketim hesabında kafama takılan bazı noktalar vardı aydınlattınız sağolun.Allah razı olsun ...

• merhaba süha bey

sölediğinizi uyguladım tankda dahil şamandırayıda değiştim. ama sonuç yine aynı ses aynen devam.. buda beni çok rahatsız ediyor. başka ne yapabilirim.. saygılar.
  • Süha Bey sorduğum sorularıma yanıt bekliyorum teşekkürler.
  • Merhaba dondurmaci,

Tek tırnak buji öneriyoruz.

Hayırlı Günler Diliyorum,
  • Merhaba othenga,

İller arasındaki sürüm farkından oluşan fiyat değişikliği olabilir. Gaz bittiğinde otomatik olarak benzine geçer. Araçın gazı bittiğin de sizi uyarma sesi zaten aracınızın gaz dan benzine geçtiğini haber vermek içindir.

Saygılarımla,
  • Merhaba teomansoydas,

Tank ve şamandıra değiştirildiği halde genede duymuş olduğunuz sesin, tanktan geldiğine emin olmanız gerekiyor. Bu sesi nerden geldiğini anlama şansım maselef internet ortamında ancak bu kadar yönlendirme yapabilme şansım olabiliyor.
    Hangi ildesiniz acaba ?

Saygılarımla,
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.