Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Samsun'dan OTOBERLİN'nin yetkilisi Semih,

Sizi, müsait bir zamanınızda bir çayımızı içmeye davet ediyorum, 2002 model civic aracımla isterseniz bir deneme sürüşü yapın. Memnun kalacağınızdan eminim.

Umarım görüşürüz.

quote:

Orjinalden alıntı: balkanxp

Selamlar Süha Bey... Samsun da tartarini montajını yapabilecek bir bayi var mı? bir de tüm bayiler de iş sizin bayinizdeki gibi ve sizin anlattıgınız şekillerdeki gibi bilimsel bir standartta mı yürüyor? arabam 2000 model honda civic 1.6i es modeli... vtec olmayan bir motor... dinamometre ye çıkarıp baktıgımızda 117-118 hp civarında görünüyor % olarak ne kadar bir hp kaybı oluşuyor montajdan sonra? montajdan sonra garanti edilen max kayıp %2 diyelim bu miktarı aşarsa hp kaybı sistemi sökülüp delinen parçalanan yerlerin hasarı iade oluyor mu? ayrıca otogaz ecu su benzin ecu su ile aynı hp/tork/devir eğrilerinde programlanabiliyor mu? aracın vites oranları kendi ecu suna göre ayarlı sonuçta... ve bu oranlar en optimum tüketim ve performansı sağlayacak şekilde arge yapılmış fabrika çıkışında... Açıkcası honda sever olarak aracımın mevcut sürüş karakterinin en ufa oranda dahi değişmesi beni bu işlemi yaptırdıgıma pişman edecek... parası mühim değil,aracımı daha çok uzun süreler kullanmak istiyorum onun için de lpg sistemine bir bakıma mecburum... tüm bu soru işaretlerim ışıgında sizin önerileriniz nelerdir?

Son sorum :)
    Ya da başka bir deyişle marka ve modele özgü otogaz sistemi var mı ? varsa benim aracıma özel üretilmiş var mı?

• Süha Bey merhabalar Berkan Beyle görüşüp her konuda uzlaştık nasip olursa salı veya çarşamba günü bende tekrar tartarini ailesine dahil olup tasarruf etmeye başlıycam herhangi bir ticari amaç gütmeden verdiğiniz destek için şahsınıza çok teşekkür ederim.
    Saygılarımla.
  • Süha bey ilginize yardımlarınıza çok teşekkür ederim dediğiniz gibi benim tahminimde buji kablolarındandı cevabınızdan sonra buji kablolarını elden geçirdim şimdi çok rahat çalışıyor kablo ucları genişlemiş biraz sıkıştırınca normale döndü.
    Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler iyiki varsınız
    quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba bloodwater,

Anlatımlarınızdan aracınızın ateşleme sisteminde problem olaması kuvvetle muhtemel. Mutlaka aracın buji, buji kablosu ve bobinlerini kontrol ettirmenizi öneriyorum.

Saygılarımla,

[simage][/simage]
  • Orjinalden alıntı: birtasarimci
    Gerçi bilmiyorum, filtre 10-15 ytl birşeyse sorun degil ama pahalı birşeyse gerekliyse değiştirelim. Acaba filtrenin kirlendiğini anlamanın yolu yok mudur?

Güzel kardeşim ben bugün filtrelerin ikisin de değiştirdim. 50 ytl ödedim. Filtreler söküldüğünde siyahlaşmıştı. Filtreleri sökmeden anlamak zor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DODANLI -- 22 Haziran 2008; 0:47:40 >
  • Arkadaşlar, tavsiye üzerine gidip 2004 honda jazz cvt otomatik arabama lovato taktırdım. Sonrasında 6-7 kez taktırdığım yere gittiğim halde halen problemlerim hallolmadı. Lovatoyu söktürmeyi düşünüyorum. Honda jazz otomatiğe tartarini taktıran veya yorum yapabilecek varsa sevinirim. Ayda 450-500 ytl benzin masrafımı azaltmak istiyorum. Jazz otomatik için tartarini tavsiye ediyor musunuz, eğer tavsiye ediyorsanız Ankara'da başvurabileceğim en uygun yer neresidir. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba Brky06,

Ankarada iki tane servisimiz var. Kantaş Otomotiv'den İbrahim Bey 0312 331 93 00. Benim vasıtam ile giderseniz size gereken kolaylığı sağlayacağından eminim. Gitmeden evvel bana bildirirseniz kendilerini de ararrım.

Saygılarımla,
  • Merhaba babaerkan,

Ben teşekkür ederim. Şimdiden hayırlı olamasını diliyorum.

Saygılarımla,
  • Merhaba bloodwater,

Sıkıntınıza yol göstermişsek bu beninde çok memnun etti. Bizler TARTARINI ailesinin fertleriyiz.

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Süha İŞGİNÖZ

Merhaba Brky06,

Ankarada iki tane servisimiz var. Kantaş Otomotiv'den İbrahim Bey 0312 331 93 00. Benim vasıtam ile giderseniz size gereken kolaylığı sağlayacağından eminim. Gitmeden evvel bana bildirirseniz kendilerini de ararrım.

Saygılarımla,

ilginize teşekkür ederim giderken sizi arayacağım iyi çalışmalar

Saygılarımla
  • merhaba ben ankaradan hakan akbey; bir kaç hafta önce TARTARINI LPG taktırdığımı buradan sizlerle paylaşmıştım. Kullanımlarımı paylaşacağımı bildirmiştim. Arkadaşlar İLK DEPOMUN BİTİMİNDE ORTALAMA (0,157.YKR - TAMAMEN ŞEHİR İÇİ) HESAPLADIM, İKİNCİ DEPONUN BİTİMİNDE (BU YOL İÇİNDE KIRŞEHİRE GİDİŞ GELİŞİMDE VAR) 473 KM YOL YAPILDI ALINAN LPG (DEPO FULL DOLDURULDU) 69 YTL DİR. ORTALAMA TÜKETİM 0,146 YKR DİR. YALNIZ BİRŞEYİ ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTİYORUM KIRŞEHİR YOLUNDA EKONOMİK KULLANIMA RİAYET ETTİĞİM SÖYLENEMEZ. BU BİLGİLERİN TARTARİNİ KULLANICILARINA FAYDALI OLMASINI UMUYORUM. 3. DEPONUN BİTİMİNDEN SONRA AYAR YAPTIRMAYA GİDİCEM. TARTARINIYI SORUYORSANIZ HALA BİR ŞİKAYETİM YOK VE İYİKİ TARTARINI TAKTIRDIM DİYORUM. HERHANGİ BİR PROBLEMLE KARŞILAŞIRSAM SİZLERLE PAYLAŞICAM. SAYGILARIMLA.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bende arabamı bu sabah Bayrampaşada Şahin Balans'a Yasin ustaya bıraktım.Tartarinileniyorum bende :)kısmetse yarın öğlene alıcam arabayı.
    Bu arada gözlemledıgım bırsey var,servisin içinde iğne atsanız yere düşmez o kadar kalabalık.Herkese Tartarinili + bol kazançlı günler :)
  • merhaba arkadaşlar,
    Ben samsun'da oturuyorum. 2004 model bora sahibiyim. FSI model motor yapısı nedeniyle 3 senedir lpg dönüşümü yaptıramıyordum. şu an bu dönüşüm gerçekleşiyormuş. bir çok sevisle görüştüm. kimse malını kötülemiyor. hatta fiyatlar bile çok farklı. forumlar da bir çok problem dile getiriliyor. ne yapmamızı önerirsiniz? tecrübelerinizden yararlanmamıza izin verir misiniz?
  • merhabalar süha beyy..
    benim megane2 dinamik aracıma tartarini taktırmıştım. yani 6 ay oluyor.
    klimayı hiç kullanmamıştım. ama havalar sıcak olduığu için açtım. ama araç ile durduğumda araba stop ediyor. benzinde böyle bir sorun yok acaba neden olabilir
    teşekkürler
  • Merhaba bici55,

Samsun yetkili TARTARINI servisine aracınız ile giderseniz size bu konuda yardımcı olacaklardır. Oto Berlin - Semih Bey 238 30 30

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süha İŞGİNÖZ -- 26 Haziran 2008; 15:25:14 >
  • Merhaba x-int1,

Aracınız ile mutlaka TARTARINI servisine gidip, klimanız açıkken kalibrasyon yaptırırsanız sorununuzun düzeleceğini düşünüyorum.

Saygılarımla,
  • MehmetAyan,

TARTARINI'nin geniş ailesinin bir ferdi oldunuz. Hoşgeldiniz.

Saygılarımla,
  • Merhabalar,
    Aracımı Lpg montaj işlemi tamamlandı,bugun evrak işlerini kovaladım makina mühendisleri odası muaynesi ve muayne istasyonundaki muayne işlemlerini yaptırdım.Bir tek Trafik tescilde yapılıcak işlem kaldı.O nuda müsait bir zamanda yaptırmaya gidicem araç sahibinin gitmesi gerekiyormuş yada vekalet.

Birde Süha Bey bir sorum olucak.Araca Lpg sistemi monte edildikten sonra 3 depo Lpg den sonra bir kalibirasyon ayarı yapılması gerekiyor diye biliyordum,Şahin balansta ustaya söyledıgımde bunu ben gereken ayarları yaptım öyle birşeye gerek yok dedi ne diyorsunuz ?
    Teşekkürler
  • Süha by ben de aracıma lpg taktırmak istiyorum. Daewoo Nubira 2001 model 1.6 motor. Daha önce bu araçlara montaj yaptınız mı ya da sorun yaşar mıyım teşekkürler....
  • Merhaba MehmetAyan,

Garanti belgesinin 13. sayfasında 1500 km bakım sayfası vardır. Biz bu bakımı ortalama 3-4 depo olarak söyleriz. Bu süreç yeni montajlı araçların gaza alışma sürecidir. Çünkü bu zaman içinde regülatörün basıncı düşebiliyor yada yükselebiliyor. Bu durum oluştuğunda araç stop edecekmiş gibi olur, rölanti dalgalanması yaşanabilir, araçta güç kaybı olabilir, v.b.
    Zaten siz bunları yaşarsanız servisinize gitme ihtiyacı hissedeceksiniz. Eğer bu geçiş döneminde bu tür durumları yaşama ihtimaline hazırlıklı olmanız için bilgi niteliğinde sizi davet etmemizin adı 3-4 depo bitirip gelin dir. Bu alışma sürecinde mutlaka sizi anlattıklarımı yaşayacaksınız anlamınada gelmez.

Saygılarımla,
  • Merhaba enorton,

Aracınzın montajı sorunsuzdur. TİP ONAY ve AITM belgesi (Plan projesi) mevcuttur. Bana hangi ilde olduğunuzu da söylerseniz, size en uygun yetkili TARTARINI servisi ile gerekli organizasyonu ayarlayabilirim.

Saygılarımla,
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.