Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
89.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar anladığım kadarıyla bu tartariniyi tartarini yapan Türkiyedeki bikaç bayiden biri olan okcan otogaz tartarini servisini bırakınca artık tartarini kullanıcıları muhatap bile bulamıyor ben resmi sitesine mail atıyorum cevap veren bile yok. kaybeden kendileri oluyor olacaktırda.. tartarini türkiyeden harun beyin önerisiyle esenlerdeki fulservise gittim (yetkili tartarini servisi) sorunumu daha önce yazmıştım önce ilgilendiler cok hoşuma gitti (sorunum çözülemedi ama neyse) daha sonra ayar için tekrar gittim ve ustaya rolantide biraz sarsıntılı çalıştığını söyledim usta dedi enjektördendir bende bi bakın dedim eğer gerekiyosa temizlersiniz dedim usta baktı ve dediki enjektör değişmeli ve yerli diye tabir ettikleri valtek enjektörün 150 lira olduğunu orjinalinin ise 350 lira olduğunu söylediler ve yerliyi tavsiye ettiler eğer olmazsa 1 hafta 10 gün içinde iade edebileceğimi söylediler bende tamam dedim ve enjektörler değişti. ancak aşırı derecede sesli çalışan enjektörler beni rahatsız etti 5-6 gün sonra gittim dedim sökün bu enjektörü ve benimkileri takın ben baharda maddi durumum düzelince orjinalini taktırırım dedim, tamam dediler ancak benim enjektörleri atmışlarmış oradan bişeyler uydurdular bobinler değişik ve içi ile raili benim mi değilmi belli değil sadece bobinler neden atılmış onuda anlamadım ve iş ücret iadesine gelince 50 lira keseceğini söyledi neden diye sorduğumda zaten 45 liraya enjektör temizlediklerini söylediler ve halen daha hesabıma paranın aktarılmasını bekliyorum. hem enjektörümün orjinalliğini bozdular hemde 50 lira paramı keseceklerini söylediler gerçi henüz hiç para almış değilim ama bekleyip göreceğiz artık. kısacası siz siz olun arkasında sağlam bir firmanın olduğu servislerinin iyi olduğu lpg kitlerine yönelin ve bunları önerin derim. forum forum,dükkan dükkan dolaşıp muhatap arayacağınıza size değer veren ve sizlerin sayesinde ayakta kaldığının bilincinde olan distrbitör firmaların kitlerini takın derim varsın 3 kuruş fazla olsun

• Merhabalar
    Golf4 aracımı aldığımda eski sahibi tarafından taktırılan tartarini Lpg den uzun süredir çok memnunum, yaklaşık 10.000km dir kullanıyorum ve 1 defa filtre değişimi yapıldı onun dışında 1 defa kalibrasyon.
    Daha önceleri benzinde veya tüpte olduğunu motor kaputunu açsam dahi fark edemeyeceğim kadar sessiz olan enjektörler şimdi çıt çıt şeklinde ses yapmaya ve rolantide hafif sarsılma yapmaya başladı.
    Yaptığım bazı araştırmalarda enjektör lastiği değişiminden bahsedilmiş fakat net bir çözüme ulaşamadım .
    Bu konuda önerileriniz nelerdir?
    Teşekkürler.
  • Bende aracıma maslak gazman tartarini servisinde taktırmıştım.Gazman tasfiye nedeniyle kapatıldı ben aracımı şimdi nereye götürebilirm??
  • quote:

Orijinalden alıntı: zinarnet

Merhabalar
    Golf4 aracımı aldığımda eski sahibi tarafından taktırılan tartarini Lpg den uzun süredir çok memnunum, yaklaşık 10.000km dir kullanıyorum ve 1 defa filtre değişimi yapıldı onun dışında 1 defa kalibrasyon.
    Daha önceleri benzinde veya tüpte olduğunu motor kaputunu açsam dahi fark edemeyeceğim kadar sessiz olan enjektörler şimdi çıt çıt şeklinde ses yapmaya ve rolantide hafif sarsılma yapmaya başladı.
    Yaptığım bazı araştırmalarda enjektör lastiği değişiminden bahsedilmiş fakat net bir çözüme ulaşamadım .
    Teşekkürler.

Aynı sorun bende de var gerçi ne kadar sorun sayılır bilmiyorum..Clio 3 1.4 aracımda Tartarini var ve LPGye geçtiğinde araba enjektörler çok ses yapıyor.Hatta akaryakıt istasyonunda biri dizel zannetmişti.İçeriden bir sıkıntı yok ama dışardan ses farkı çok.Ancak çok ta sorunsuz kullanıyorum tam gaz (160-190km/sa) 1400km yol yaptım sadece 22 kuruş yaktı.Acaba fazla devirden dolayı olmuş olabilir mi?

• Galiba tartarini sorunlarıyla artık ilgilenen yetkili yok, tıpkı servis bulma sıkıntısı çektiğimiz gibi...
  • arkadaşlar albea aracımda tartarini kit var ama 10 bin km stop ederken iki defa ikaz veriyo ve gaz filtresini değiltirmek zorunda kalıyorum servisi benden 50 lira alıyor ! ve ticari olduğum için 10bin km çabuk geliyor başka çözümü yokmu değiştirmesem sorun açarmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan26

arkadaşlar albea aracımda tartarini kit var ama 10 bin km stop ederken iki defa ikaz veriyo ve gaz filtresini değiltirmek zorunda kalıyorum servisi benden 50 lira alıyor ! ve ticari olduğum için 10bin km çabuk geliyor başka çözümü yokmu değiştirmesem sorun açarmı ?

merhaba. ankara uludağ tartarini servisi filtreleri 15-20 bin de değiştirmemis söyledi. siz hangi servise gidiyorsunuz.
  • Merhabalar

2007 Model Honda Civic Otm. aracımı alalı 4 al oldu. Aracımda sıralı sistem Tartarini sistem mevcut 13.8 lt/100 km lpg tüketimi ile ayara götürdüğüm aracımda Kayseride'ki (Oto-Mobil) isimli tartarini servisinde enjektörlerinin birinin tam verimle çalışmadığına lastiğinin eskimiş olabileceğine istinaden bakım yapma önerisinde bulundular. yapılan bakımda enjektör lastikleri değiştirildi filtreler değiştirildi. Karşılığında 70 TL ödedim. Aracımı ölçtüğümde yakıt tüketiminin 16 litreye çıktığını gördüm. Üstelik gayet ekonomik kullanmama rağmen, artık gaza basıp 100 ü geçsem düşünemiyorum. Yapılan ayarın hezimet olduğunu gördüm ve tekrar aynı servise gittim. Yeni bir kalibrasyon yapıp gönderdiler aynı hezimet. Sonra yine aynı tüketim ve yeni bir kalibrasyon: Derken
    4 kez yapılan kalibrasyon sonucunda isyan ettim. Bu sefer ilk defa dedektörle bakmak akıllarına geldi. Bir hortum bağlantı noktasında 46 değerinde gaz sızıntısı olduğunu, bakım sonrası bunu sıkan arkadaşın hatası olabileceğini söylediler. Tabi bu arada 4 depo tüp uçtu gitti. Buna da razıym ama sonuç değişmedi. Dün 10 TL ve 20 TL değerinde 2 kez ayrı yerlerden tüp aldım. 10 TL tüp ile 24km , 20 tl ile 50 KM gitti. yani 400 kuruş, eğer defalarca tüp benzin arası geçiş yaparsak 8-10 kez geçiş sonrası 70 km ye kadar düşebiliyor. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM: SÖKÜP ATSAM DAHA İYİ BENZİNLE AYNI TÜKETİM.

• Bence başka bir servise danışın, ben 50 tl ile 300km yapmıştım golf aracımla Lpg 1,83 civarıydı . Sizin araç otomatik olduğundan 5-10 farkeder ama 400 kr çok fazla .
    Kalibrasyon konusu hikaye aracınızın akü bağantılarını söküp 10 dk sonra takıp öyle deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zinarnet

Merhabalar
    Teşekkürler.

Farklı bir bilgi daha vereyim, eğer mekanik bir problem yoksa ve regülatör basıncınız çok artarsa enjektörler daha sesli çalışmaya başlar.

• Nissan Primera 2006 aracıma 5 ay önce lpg taktırdım.
    2500 km yol yaptım.
    Aracımla seyir halindeyken lpgdeyken gaz pedalında rahatsız edici bir titreşim oluyor.
    ancak benzine alınca anında titreşim kesiliyor.
    bunun nedeni ne olabilir?
    saygılar.
  • merhaba,
    geçen hafta yeni bir araç satın aldım. 99 model opel omega 2,5 cd V6. araçta aldığımda üzerinde tartarini marka tüp vardı fakat çalışmıyordu. dün gittim lpg sistemini aktif hale getirdiler. enjektör ve filtreleri değişti. arkadan servise gidip buji ve buji kablolarını değiştirdim. yağını suyunu değiştirip tekrar lpg servisine giderek ince ayarlarını yaptırdım. görünüşte bir problem yoktu. benzine göre hafif bir performans kaybı vardı. ama çok önemli değildi. ancak ertesi gün sabah arabayı çalıştırdım, lpg ye geçtikten sonra stop etti motor. tekrar çalıştırdım daha kalkarken araç ikinci ve önemli sorunu gösterdi. gaza basıyorum ancak araba gitmiyordu. benzine aldım hemen hiçbir problem yok. tekrar gaza geçtim. araba gitmek istemiyor gazda. basıyorum, kökllüyorum hafif hafif basıyorum ama fark etmiyor. sadece devrini aldıktan sonra biraz canlanıyor ama bu şekilde kendimi hiç güvende hissetmiyorum. ana yola çıkışlarda özellikle çok büyük bir problem.
    forumu sonuna kadar okuyamadım ama incelediğim sayfalarda böyle bir soruna denk gelemedim. acaba bu sorun hangi parçadan kaynaklanıyor. dün lpg servisinde bir parçanın verimsiz çalıştığından bahsettiler. üzerinde aldesa yazan bir parçaydı. üzerinde 4 bölüm vardı. adını bilmiyorum ama bu parça üzerinden aracı stop ettirebiliyordu.

• Merhabalar , aracım 1999 model VOLKSWAGEN POLO 1.6 HB , uzun araştırma ve eleştiriler sonunda aracıma Tartarini marka LPG taktırmak istiyorum. Yetkili arkadaşlardan fiyat yada fiyatlar alabilir miyim? Teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar,

Focus1 aracımı yeni aldım üzerinde tartarini sıralı sistem var

araç lpg'de iken gaz pedalına basınca hafif bir titreşim oluyor sanki cep telefonu titreşimi gibi

sorunu ne olabilir acaba tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • Herkese slm.
    Arkadaşlar benim Opel Vectra 2.0 aracım var Tartarini marka tüplü bundan 2 hafta öncesine kadar hiç bir sorun yoktu. Ama 2 hafta önce aracı çalıştırınca su eksik dedi. fazla olmamasına ragmen 10 m yol aldım hararet yukselmedi bile. Ama arıza lambası yandı suyunu tamamladım. Aracı cihaza baglayınca P0130 ve P0135 hata kodu olarak hata verdi. Bana Lambda sensörü dediler. Ama aklımı karıştıran araç bazen ısı 85 ile 90 derece arasına gelince arıza lambasını otomatik söndürüyor. Aracı stop edip bir süre sonra çalıştırınca tekrar yanıyor. sizce gerçekten Lambda sensörü mü arızalı, ve tüple ilgili bir sorun varmıdır sizce. Lambda sensörünü değiştirmedim.
  • Arkadaşlar gördüğünüz gibi Tartarini bitmiş, muhatabımız yok maalesef...

Yaklaşık 140.000 km. sorunsuz kullandım Tartarini kiti. Ne zamana kadar biliyor musunuz?

Bornova'da servise götürdüğüm Anı Otogaz'daki ustalar() "Abi bu enjektörlere ulaşmak zor, bunların yerlerini değiştirelim, yukarı alalım, ulaşmak kolay olsun." diyene dek... Adamlara "140 bin yaptım, tık demedi, sorunsuz sistemle oynamayın" dememe rağmen, "Yok abi bişey olmaz, farketmez" sözlerine ustalıklarına(!!!!!!!) binaen aldandım!!!

O andan itibaren düşen çekiş gücü, artan yakıt sarfiyatı ve bilimum sinir bozan teklemeler...

İnanın İzmir gibi bir şehirde bile namussuzların eline düşmüş bu marka artık. Babamın aracında Zavoli var ve servisinin hizmeti gözlerimi yaşartıyor inanın. Adam gibi usta bulamadığım için Tartarini'yi söktürüp Zavoli taktırmayı ciddi ciddi düşünür oldum artık...

Son olarak: Anı Otogaz ve çalışanlarına(Sahiplerinden Yusuf Toraman Bey'i bu değerlendirmenin içine sokmuyorum. Kendisini tenzih ederim.) hakkımı hiçbir şekilde helal etmiyorum. Özellikle de bir önceki gidişimde aracımda sorunları tespit edemedikleri ve uğraştıkları için son gidişimde aracımla ilgilenmeyen Ümit Bey'e. Hakkım haram olsun...

İnşallah üslubum sizleri rahatsız etmemiştir.

Selamlar, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacelikcbu -- 21 Ağustos 2011; 17:12:23 >

• GECMİŞ OLSUN
    izmirde tartarini ustası burhan usta 0536 816 22 71
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezici34

GECMİŞ OLSUN
    izmirde tartarini ustası burhan usta 0536 816 22 71

Kardeşim teşekkür ederim ilgine,

Dün itibariyle Bornova'da başka bir usta enjektörlerimi değiştirerek sorunumu çözdü, araba uçuşa geçti resmen...

Anı otogazın taktığı enjektölerin garantisi devam etmesine rağmen o kadar üzdüler ki beni,
    Bornova da Uğur Otogaz a gittim, parasını ödeyip sorunumu çözdüm şükürler olsun.

Tekrar ilginize teşekkür ederim. Selamlar...
  • antalya bolu arası 740 km yaptım arac full esya ve 2 yetişkin.128 tl gaz yaktım. araım 98 palio 160 000 km de.klimaacmadım gibi birşey.cok kısa birsüreliğine.km de yaklaşık 172 kuruş yakmış.şimdi aynı aracla bolu şehir içinde bir depo gazla 3o litre alıyor yaklaşık 75 tl ancak 210 km yapıyorum maksimum.aynı arac sehir içinde 35 kuruş yakıyor.öyle gazada yüklenmiyorum.3000 deviride geçmiyorum şehir içi bu aradaki fark neden kaynaklanıyor olabilir.17vkrş nerede 35 krş nerede.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.