Şimdi Ara

RESMİ YAZIŞMALAR NEDEN KIRMIZI VEYA MAVİ YAZILMAZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DİLEKÇE YAZARKEN NEDEN SADECE SİYAH KALEM KULLANILIR ÖZELLİKLE KIRMIZI KALEMLE YAZMAK NEDEN YASAKTIR?BİLEN VAR MI ACABA?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Resmi Yazışmalarda Kırmızı veya Mavi Kalem Kullanılmamasının Nedenleri

Resmi yazışmalarda kırmızı veya mavi kalem kullanılmaması, uzun yıllara dayanan bir gelenektir ve çeşitli nedenleri vardır:

• Kırmızı Kalemin Kanı Temsil Etmesi: Kırmızı renk genellikle kanla ilişkilendirilir ve bu nedenle eski zamanlarda resmi belgelerde kırmızı kalem kullanmak, belgeyi bozmak veya iptal etmek olarak yorumlanırdı.

• Mavi Kalemin Kara Kalemden Daha Kalıcı Olması: Mavi mürekkep, kara mürekkebe göre daha kalıcıdır ve bu nedenle resmi belgelerin uzun süre saklanması için uygundur.

• Kırmızı Kalemin İmza İçin Kullanılmaması: Resmi evraklarda imza atmak için geleneksel olarak mavi veya siyah kalem kullanılır. Kırmızı kalemle imza atmak genellikle gayri resmi veya geçersiz olarak kabul edilir.

Cumhurbaşkanının İmza Rengi

Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere yüksek makamdaki kişiler, resmi belgelerde genellikle mavi veya siyah kalemle imza atarlar. Kırmızı kalem, genellikle iptal veya veto gibi özel durumlarda kullanılır.

Bu nedenle, resmi yazışmalarda kırmızı veya mavi kalem kullanımı aşağıdaki kurallara tabidir:

• Kırmızı kalemle resmi belgelerde imza atılmaz.
    • Mavi kalem, resmi belgeler için en uygun ve yaygın kullanılan kalem rengidir.
    • Kırmızı kalem, yalnızca özel durumlarda, örneğin belgeleri iptal etmek veya veto etmek için kullanılır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Resmi oldugu için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlarada böyle ilkokulda yaptığımız süslemeler vardı, onlardan çizsinler
  • Üniversitede de yoklama alırken kırmızıyla atmayın diyorlar. Fakat maviyi kabul ediyorlar. Ben de hep merak etmişimdir kırmızı neden yasak ?
  • Bildiğim kadarıyla sadece cumhurbaşkanı kırmızı ile imza atma yetkisine sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanAtay

Üniversitede de yoklama alırken kırmızıyla atmayın diyorlar. Fakat maviyi kabul ediyorlar. Ben de hep merak etmişimdir kırmızı neden yasak ?

son dönem tamamen içimden gelerek tüm yoklamalara kırmızı pilot kalemle attım imzaları. listede havalı duruyordum be , yasak falan denmed bize. biz almadık öyle bir bilgi.
  • fotokopi ve faxlarda gözükmesi icin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfitter

quote:

Orijinalden alıntı: KeanAtay

Üniversitede de yoklama alırken kırmızıyla atmayın diyorlar. Fakat maviyi kabul ediyorlar. Ben de hep merak etmişimdir kırmızı neden yasak ?

son dönem tamamen içimden gelerek tüm yoklamalara kırmızı pilot kalemle attım imzaları. listede havalı duruyordum be , yasak falan denmed bize. biz almadık öyle bir bilgi.

Hocalar atmayın diyordu da yine de atanlar oluyordu ben de bir kez mi iki kez mi ne atmıştım. Seninki bayağı resim olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

fotokopi ve faxlarda gözükmesi icin

sallamak bedava nasıl olsa dimi, nerden biliyosun kırmızı rengin fotokopide çıkmadığını, kardeşim internette zibil gibi bilgi var, yazışma teknikleri diye bunu konu dışında öğrenmen, kafanı karıştırır...
  • yazili sinav olurken de kirmizi kullanmayin diyorlar(di)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: odyomex

quote:

sallamak bedava nasıl olsa dimi, nerden biliyosun kırmızı rengin fotokopide çıkmadığını, kardeşim internette zibil gibi bilgi var, yazışma teknikleri diye bunu konu dışında öğrenmen, kafanı karıştırır...

sanane
  • Çünkü kırmızı gominismi temsil ediyor müslüman ülkede olmas

Vurmayın tamam
  • Yazılı metinlerde siyah renk genel durumları , kırmızı ise özel şartları belirtmek için kullanılır.Örneğin dilekçeye eklediğiniz önemli duyurular , sözleşmeye eklediğiniz önemli ek şartlar kırmızıyla gösterilir, bunlar o yazılı metine has durumları gösterir.
  • quote:

quote:

quote:

sanane

bilmiyosan sallama, klavye erkeği olmuş herkes, bilende yazıyor, bilmeyende...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sanane

bilmiyosan sallama, klavye erkeği olmuş herkes, bilende yazıyor, bilmeyende...

burada yazımın klavye erkekligimle ne alakası var
    facebook adresimi vereyim buluşalım benim icin fark etmez

• ben akşama kadar bir sürü depresifle uğraşıyorum seninle uğraşamam...

Edit: Ben yazışma işlerine hakim olduğum için, forumda birde bilip bilmeden atanlara tepkisiz kalamıyorum, iyice seviyeler aşağılara iniyor, soğuyor insan buralardan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyomex -- 26 Mayıs 2013; 13:21:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.