Şimdi Ara

Restoranlarla ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yabancı müşteriler geliyor mu?Garsonlar yabancı dil biliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polydos

    Yabancı müşteriler geliyor mu?Garsonlar yabancı dil biliyor mu?

    Hayir hocam yabanci musterim yok bulundugum bolgeden dolayi yabanci musterim olmuyor bazen nerden geldi bu buraya dedigimiz yabanci musteri oluyor o kadar yabanci dil konusunds garsonlarim yabanci dil bilmiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harmonyoa


    quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    35bin net kâr mı ben mi yanlış anladım?

    Niye bu kadar garip geldi hocam diger arkadasta sasirdi bu olcekte bir isletme icin bu rakam gayet normal bir rakam 150 200 kisilik bir yerden bahsediyorum a dan z ye hersey mevcut yemek sepeti vs bunlarda mevcut benim sadece gunluk 1500 lira felan yemek sepeti satisim mevcut ve bunu daha nasil arttiririmin hesabini yapiyorum

    Genelde yemeksepetinden verilen siparişle restorandaki fiyatın arasında uçurum oluyor bu fiyatın sebebi yemeksepeti'nin aldığı komisyon mu yoksa kurye masrafları mı?




  • hepsini okumadım belki aralarda cevapladıkların vardır bilmiyom dükkan kimin sen orda çalışanmısın mirasmı alın terimi turizim otelciliktenmi yürün geldin oralara eğer turuzim otelcilik iste bende okymayı düşünüyorum sen hangi okul okudun ortam nasıldı hangi ilde okudun vs..
  • ben bu tür işlerde paraya falan bakmam abi. çalışma saatlerine işin yoruculuğuna bakarım

    sabahın köründen akşama kadar hiç durmadan çalışmak diye bişey olmamalı. isterse 30 milyar versin yine olmaz. böyle yaşanmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    quote:

    Orijinalden alıntı: harmonyoa


    quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    35bin net kâr mı ben mi yanlış anladım?

    Niye bu kadar garip geldi hocam diger arkadasta sasirdi bu olcekte bir isletme icin bu rakam gayet normal bir rakam 150 200 kisilik bir yerden bahsediyorum a dan z ye hersey mevcut yemek sepeti vs bunlarda mevcut benim sadece gunluk 1500 lira felan yemek sepeti satisim mevcut ve bunu daha nasil arttiririmin hesabini yapiyorum

    Genelde yemeksepetinden verilen siparişle restorandaki fiyatın arasında uçurum oluyor bu fiyatın sebebi yemeksepeti'nin aldığı komisyon mu yoksa kurye masrafları mı?

    2 side var hocam yemek sepeti %10 komisyon ile calisiyordu buna dedigin gibi kurye paketleme masrafi herseyi koyabilirsin mesela simdi yemek sepeti satildi yabanci bir firmaya hemen sozlesmeleri fesih ettiler yeni sozlesmeleri yolladilar yeni sozlesmede komisyon orani %12 ye cikti ee bide siparisin odemesi sodexo setcard multinet se bunlarda ortalama %10 kesiyorlar o yuzden mecburrn fiyat farki olmak durumunda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rudy Fernandez

    ben bu tür işlerde paraya falan bakmam abi. çalışma saatlerine işin yoruculuğuna bakarım

    sabahın köründen akşama kadar hiç durmadan çalışmak diye bişey olmamalı. isterse 30 milyar versin yine olmaz. böyle yaşanmaz

    Aynen hocam inan dedim ya arkadaslarima ozeniyorum esime cocuguma vakit ayiramiyorum.bu yuzden cok uzun sure bu isi yapmayi dusunmuyorum kafama koydum yakin bir zamanda noktalicam 32 yasima geldim zaman geciyor o yuzden farkli birseyler dusunuyorum daha duzenli bir hayat yasayabilecrgim bir is gibi o yuzden kimseye bu isi tavsiye etmiyorum bide en onemli unsur insanlarla ugrasiyorsun hata yapma luksun yok her cesit insanla karsilasiyorsun esiyle kavga etmis sana geliyor butun sinirini senden cikartiyor haklids olsaniz sesinizi cikartamiyorsunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müşteri kredi kartı ile ödeme yaptığında otomatik olarak vergi alınıyor diye biliyorum. Müşteri nakit verdiyse bu vergiyi ödüyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harmonyoa


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lopster

    Aşçı mısınız ?

    Bide özel olmazsa geliriniz ne kadar

    Hayir hocam isletme sahibiyim ancak 5 senedir isin icinde oldugum icin mutfagida cok iyi bilirim bar kisminida hicbirzaman patronluk yapmadim gerektigi yerde mutfagada girdim herseyi ogrendim soslarina kadar bara da girdim sicak soguk butun icecekleri yapabiliyorum herhangi bir maas almiyorum isletme sahibi olunca ancak ahcilarin aldigi rakamlari az cok soyliyebilirim iyi bir sefseniz dunya mutfsgi icin konusuyorum 4 binden asagi almaz ve hicbirsey yapmaz sey eli gotunde dolasir siparisini verir cikan yemegin en son kontrolunu yapar dekorunu verir ve usyalari motive eder asil is ustalarda biter iyi bir usta ise 2800 2900 lira gibi bir rakam alir en kotu usta bile 2200 den asagiya calismaz...

    Ünide hangi bölüm okudunuz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simone Simons

    hepsini okumadım belki aralarda cevapladıkların vardır bilmiyom dükkan kimin sen orda çalışanmısın mirasmı alın terimi turizim otelciliktenmi yürün geldin oralara eğer turuzim otelcilik iste bende okymayı düşünüyorum sen hangi okul okudun ortam nasıldı hangi ilde okudun vs..

    Dukkan bana ait daha once tekstil isiyle ugrasiyorduk oda baya buyuk capli idi 400 kisiye yakindi evet alin teri diyemem babam sagolsun diyicem ama bizlerde onu mahcup etmedik kendimden ornek vericem lisede yan gelip yatip baba parasiyla ozel universiteye gidebilirdin ama calistim devlete gittim 4 senede 3 defa universiteden 4 uzerinde 3.5 ortalama yaparak yuksek onur belgesi aldim bolumum calisma ekonomisi ve end. Iliskileri daha sonra isletme masteri yaptim kardesimde turizm otelcilik mezunu yani bize verilen seylerin karsiligini elimizden geldigincr vermeye calistik suandada ayni sekilde sabahin korunde gidiyoruz gecen korunde geri donuyoruz istesem yapmayabilirim koyarim bi mudur ama alismamisiz oyle yan gelip yatmaya...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    Müşteri kredi kartı ile ödeme yaptığında otomatik olarak vergi alınıyor diye biliyorum. Müşteri nakit verdiyse bu vergiyi ödüyor musunuz?

    Biz ozel bir bilgisayar sistemi kullandigimiz icin kasa ile o sistem birbiriyle tutmasi gerekiyor fislerimizi birebir keseriz nakitte olsa kredi kartida o yuzden vergimizi birebir oderiz yani hicbir musterinin masasina para ustu fis olmadsn gitmez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • börek ve yaş pasta yapmanın püf noktası nedir ? mümkünse yarın şef aşçı söylesin. size de zahmet olmassa pm 'den atabilirsiniz. iş yerine yakın migrostan aldığım börek ile annemin veya eşimin yaptığı börek arasında hep bir fark oluyor.

    bir de pilav nasıl yapılıyor pilav.. o da önemli bir nokta. bu sene yıllık izinde gittiğimiz otelde çıkan pilavı yerken utanmasam taneleri ağzımda sayacaktım. adamlar muhteşem yapmış. gidip sorayım aşçıya işin sırrını öğreneyim dedim. hanım "otur oturduğun yerde, beni rezil mi edecen" dedi.


    uzun lafın kısası, çok iyi olmuş bu konuyu açman. bol bol yazarım sana




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Z-Klavye

    börek ve yaş pasta yapmanın püf noktası nedir ? mümkünse yarın şef aşçı söylesin. size de zahmet olmassa pm 'den atabilirsiniz. iş yerine yakın migrostan aldığım börek ile annemin veya eşimin yaptığı börek arasında hep bir fark oluyor.

    bir de pilav nasıl yapılıyor pilav.. o da önemli bir nokta. bu sene yıllık izinde gittiğimiz otelde çıkan pilavı yerken utanmasam taneleri ağzımda sayacaktım. adamlar muhteşem yapmış. gidip sorayım aşçıya işin sırrını öğreneyim dedim. hanım "otur oturduğun yerde, beni rezil mi edecen" dedi.


    uzun lafın kısası, çok iyi olmuş bu konuyu açman. bol bol yazarım sana

    Hocam bize borek ve yas pastalarimiz gunluk merkezimizden geliyor bizim ustalarimizin isi yemek sadece ama borek konusunds biraz bilgim mevcut mesels biz su boregi satiyoruz su boregini firinda pisirmeyiz ozel bir donen bir mekanizmasi olan ocaklarimiz mevcuttur once bir tarafi piser agir agir sonra ceviririz digeri pise boregin iyi olmasinda bir cok etken vardir icindeki peyniri hamuru kullanilan yag mesela bir yerde yediginiz borek midenizi yakarsa cok kotu bir yag kullanmis demektir pilav konusundada oda ahcinin mahareti demekki cok iyi bir ustaymis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harmonyoa


    quote:

    Orijinalden alıntı: Z-Klavye

    börek ve yaş pasta yapmanın püf noktası nedir ? mümkünse yarın şef aşçı söylesin. size de zahmet olmassa pm 'den atabilirsiniz. iş yerine yakın migrostan aldığım börek ile annemin veya eşimin yaptığı börek arasında hep bir fark oluyor.

    bir de pilav nasıl yapılıyor pilav.. o da önemli bir nokta. bu sene yıllık izinde gittiğimiz otelde çıkan pilavı yerken utanmasam taneleri ağzımda sayacaktım. adamlar muhteşem yapmış. gidip sorayım aşçıya işin sırrını öğreneyim dedim. hanım "otur oturduğun yerde, beni rezil mi edecen" dedi.


    uzun lafın kısası, çok iyi olmuş bu konuyu açman. bol bol yazarım sana

    Hocam bize borek ve yas pastalarimiz gunluk merkezimizden geliyor bizim ustalarimizin isi yemek sadece ama borek konusunds biraz bilgim mevcut mesels biz su boregi satiyoruz su boregini firinda pisirmeyiz ozel bir donen bir mekanizmasi olan ocaklarimiz mevcuttur once bir tarafi piser agir agir sonra ceviririz digeri pise boregin iyi olmasinda bir cok etken vardir icindeki peyniri hamuru kullanilan yag mesela bir yerde yediginiz borek midenizi yakarsa cok kotu bir yag kullanmis demektir pilav konusundada oda ahcinin mahareti demekki cok iyi bir ustaymis

    börek ve pilav konusunu geçtik o zaman yapacak birşey yok... gelelim köfteye... lezzetli bir köftenin sırrı nedir ? ne kadar dinlendirmek gerekir, yoğrulduktan sonra...

    özel olarak kullandığınız balık sosu var mı ?

    yarın iş var malum, şimdilik sorularım bu kadar




  • Koftenin sirri surda kullanilan kiyma biz mesela dana dòsu ve kuzu döş karistiririz ekmegi cok vermeyiz cogu yer basar ekmegi ve kalan parca etleri kiyma olarak kullanir oda lezzetlidir ancak icinde ne oldugunu bilmek lazim eger yediginiz kofte cok lastik gibiyse bilinki icinde maliyeti dusurucek bir suru urun vardir

    Balik konusuna gelince bizim sattigimiz mezgit somon levrek ve kalamar bunlari cogunu izgara olarak yapariz yanlarina kendilerini ozel soslari vardir mesela fish and chips yapariz bunun yaninda coleslaw veririz ve ancuezli ozel bir sosu vardir ama balik cesitleri genelde izgara oldugu icin yaninda ufak soslar yollariz baligin kendisini ozel bir sosta bekletmeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bilgisayar sistemi olarak micros mu kullanıyorsunuz ?
    ben bunu kullanirken hesap ödeme zamanı hem nakit hem kredi kartı olacagı zaman sıkıntı oluyordu çek ayırma zart zurt gerekiyordu sizde var mı böyle bir şey *
    yemeğim soğuk geldi veya kıl çıktı diyen müşteriye tutumunuz nedir ?
    resto temizliğini garsonlar ve komilermi yapıyor yoksa temizlikciler mi?

    eskiden çalıştığım yerle karşılaştırmak amaçlı sordum hocam yanlış anlamayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duddits11

    hocam bilgisayar sistemi olarak micros mu kullanıyorsunuz ?
    ben bunu kullanirken hesap ödeme zamanı hem nakit hem kredi kartı olacagı zaman sıkıntı oluyordu çek ayırma zart zurt gerekiyordu sizde var mı böyle bir şey *
    yemeğim soğuk geldi veya kıl çıktı diyen müşteriye tutumunuz nedir ?
    resto temizliğini garsonlar ve komilermi yapıyor yoksa temizlikciler mi?

    eskiden çalıştığım yerle karşılaştırmak amaçlı sordum hocam yanlış anlamayın

    Sistem olarak robotpos sistemi kullaniyoruz yine micros gibi windows tabanli ama daha gelismisi yapabilceklermin siniri yok bu sistemde destek olarakta bir telefon kadar uzagimdalar uzak masaustu baglanip aninda sorunu cozebiliyorlar

    Yemeklerde bi sorun olmasi durumunda aninda yenisiyle degisimini yaparim ustune musteriye tatli cay kahve ikram eder gonlunu alirim musterinin

    Restoranin genel temizligini garson ve komiler yapar ama genelde gececi bi arkadasimiz var gece 1 gibi gelir hem bekcilik yapar hem sabahin boreklerini pisirir gece bos kaldikcada temizlik yapar sadece camlar icin 2 haftada 1 cam temizleme firmasi gelir oda gece 1 gibi gelir 1 saatte isini bitiririm gider...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harmonyoa


    quote:

    Orijinalden alıntı: GencAvrasya

    hocam sağlam bir sivas köftesi tarifi varsa alırım bir dal bilgiler için teşekkürler

    Dedigim gibi hocam bizim mutfagimiz agirlikli olarak dunya mutfagi baska bir yemek tarifi istersen verebilirim mesela bi kori soslu soya soslu sweet chili soslu tavuk veya pepper steak cafe de paris bonfile bu tarz genelde veha meksika mutfaginda bifteli burritos tabi bunlari evde yapilabilirmi biraz zorlayabilir

    burritos tarifi alabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dream-Lord


    quote:

    Orijinalden alıntı: harmonyoa


    quote:

    Orijinalden alıntı: GencAvrasya

    hocam sağlam bir sivas köftesi tarifi varsa alırım bir dal bilgiler için teşekkürler

    Dedigim gibi hocam bizim mutfagimiz agirlikli olarak dunya mutfagi baska bir yemek tarifi istersen verebilirim mesela bi kori soslu soya soslu sweet chili soslu tavuk veya pepper steak cafe de paris bonfile bu tarz genelde veha meksika mutfaginda bifteli burritos tabi bunlari evde yapilabilirmi biraz zorlayabilir

    burritos tarifi alabilirmiyim

    Tarif olarak kabaca bahsedim tortilla ekmeginin arasina wrapin malzemesi ayni sekilde renkli biberler mantar et parcalari uzerine ozel sosu chedar peyniri yaninda acili meksika pilavi sour creami ve corn cake arti parmak patates ile aci bi yemektir ancak tatli bir acisi vardir...
     Restoranlarla ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmonyoa -- 15 Eylül 2015; 15:43:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harmonyoa


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lopster

    Aşçı mısınız ?

    Bide özel olmazsa geliriniz ne kadar

    Hayir hocam isletme sahibiyim ancak 5 senedir isin icinde oldugum icin mutfagida cok iyi bilirim bar kisminida hicbirzaman patronluk yapmadim gerektigi yerde mutfagada girdim herseyi ogrendim soslarina kadar bara da girdim sicak soguk butun icecekleri yapabiliyorum herhangi bir maas almiyorum isletme sahibi olunca ancak ahcilarin aldigi rakamlari az cok soyliyebilirim iyi bir sefseniz dunya mutfsgi icin konusuyorum 4 binden asagi almaz ve hicbirsey yapmaz sey eli gotunde dolasir siparisini verir cikan yemegin en son kontrolunu yapar dekorunu verir ve usyalari motive eder asil is ustalarda biter iyi bir usta ise 2800 2900 lira gibi bir rakam alir en kotu usta bile 2200 den asagiya calismaz...

    Hocam selamlar. 22 yaşındayım açıkcası benim de girişimcilik hayalim var. Beşiktaş ve Taksim istiklal'deki balkan lokantasını biliyorsundur veya duymuşsundur. Onun gibi ev yemekleri yapan bir yer açmak istiyorum. Başlangıç için onun kadar büyük olmaz belki ama daha küçük başlanabilir. Fiyat olarak onlar kadar uygun verilebilirse ciddi müşteri sirkülasyonu sağlanabileceğini düşünüyorum. Dükkanın bize ait olacağını varsayarsak böyle bir yatırım için yaklaşık ne kadar bir mebla gerekir? Kosgeb den bu konuda destek alma şansımız var mı ? Bu sorularım haricinde genel anlamada tavsiyeleriniz varsa almak isterim.


    Ben de üsküdarda oturuyorum bu arada hangi restoran belk igitmişimdir? Gizlilik sorun olacaksa özelden de yazabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.