merhaba:) ben uzun zamandır revell maket koleksiyonuna sardım; 2. dünya savaşında 1/72 lik Alman kara birliklerini tamamlamak üzereyim, daha sonra hava birliklerine geçecem inşallah.:) ancak özellikle maketlerin yapım aşamasında kafamda bazı soru işaretleri var. ben boyamaları fırçayla yapıyorum; ancak bazı sitelerde boya tabancasıyla yapıldığını gördüm; sizce yapılması gereken ne? fırçayla devam mı etmeliyim? revellin boyaları 2 farklı türde bildiğiniz üzere. bir tanesi küp şeklindeki kutularda; bir tanesi de silindir şeklinde kutularda. bu boyaların farkı ne ve hangisini kullanmamı önerirsiniz? şahsen ben çoğunlukla küp şeklinde kutuda olanları kullanıyorum; ancak bu boyalardan bulamadığım takdirde silindir şeklindeki kutulu boyaları kullanıyorum. Son olarak boyamadan sonra vernikleme önemli mi? önerir misiniz? şimdiden çok teşekkür ediyorum
püskürtme daha iyi olur bence
iki boya arasındaki fark şu küp olan aqua color diğeri email color yani biri su bazlı diğeri tiner bazlı birini inceltirken su ile diğerini tiner ile inceltiyoruz . aqua color 1 saaat içinde kururken email color 4 ila 6 saatte kurur. organik solvent içermeyen aqua color daha sağlıklıdır. püskürtme dediğin air brush. tabiki airbrush daha iyi sonuç verir google a airbrush dersen neler yapılabildiğini görrürsün.