Şimdi Ara

Rezervuar mi, yoksa T-Line mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

madem su kabina gerek yok horumlari biraz uzun keselim. dolasan su biraz daha fazla olsun.
    Performans artsin.
    Kimse de 70-80YTL su kabina para vermesin

• quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

madem su kabina gerek yok horumlari biraz uzun keselim. dolasan su biraz daha fazla olsun.
    Performans artsin.
    Kimse de 70-80YTL su kabina para vermesin

hortumların uzun olması veya suyun fazla olmasının performansa etkisi olmaz ,
    su kabı olsun olmasın performans radyatörün soğuttuğu kadardır.
  • Dacooltech hocam pompam kendinden çift çıkışlı,yani T aparatı felan yok,pompa ayrı ayrı su basıyor,cpu blok ile radyatör birbirini etkilemiyor,tam bi paralellik sözkonusu değil yani tek hortum üstünden almıyorum bunları.

Denge sıcaklığı meselesinde ise tabii ki haklısınız,belli bir noktaya gelecektir ve bunda kab hacmi önemli değil zaten.
  • hortumların uzun olması veya suyun fazla olmasının performansa etkisi olmaz ,

emin misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fethi_dogan88 -- 20 Aralık 2007; 16:36:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

hocam tekrar merhaba kusura bakma sınavlar falan bayağı bir yoğunluk vardı cevap verememiştim şimdi cevap vereyim bu konulara.
    Elimde dediğin ısı ölçümleri var. Şu anda 3Litrelik 10mm kalınlığında Plexy hazne mevcut. Kasam CM Stacker ve hazne ön tarafta duruyor. Ve haznenin hemen önünce 1 adet 120 lik üzerinde ise 2 tane 120 lik fan olmak üzere harddisklere üflüyor. Sistemde 4 adet harddisk var toplamda. Onun dışında su soğutma sistemime değineyim biraz. Radyatör olarak aqua nın 360 lık radyatörü ve üzerinde 400rpm ile dönen 3 adet silentx 120 lik fan mevcut. Hortum olarak 1/2 lik hortumlardan kullanıyorum. Sıvı olarak anti korozyon sıvı ile saf su karışımı var(anti korozyon sıvı elimde kalmadığından saf su kullanmak zorunda kaldım bir süreliğine.) Blok olarak kendi yapımım olan bloklardan kullanıyorum.

Pompa olarak ise eheim 1250 mevcut.

Ve şu anda Pompa>Radyatör>Cpu blok>hazne>Pompa şeklinde kullanıyorum. Ortam ısısı olarak odam 20 derece. Macun olarak Artic Silver 5 kullanıyorum.Cpu olarak E6600 var. Her neyse ısı ölçümü olarak Cpu ya baktığımızda bu şekildeki dizilişte 22-23 derece olarak geziniyor idle de. Hazneden suyun çıkış ısısı ortalama 25-26 derece. İşlemciyi orthos açıp %100 yüke bindirdiğimde ve suyun dengeye oturmasını beklediğimde ise Cpu 37-38 derece ve hazneden çıkan su ısısı ise 36 derecede sabitleniyor.
    Fakat sistemi üşenmeyip dün yazıyı okudum ve sistemi dediğiniz gibi değiştirdim.
    pompa > CPU Block > Radyator > Rezervuar > pompa şekline getirdim. Bu sefer idle de Cpu ısısı 24 derecede sabitlendi. Hazne çıkış ısısı ise 22 derecede kaldı. Cpu yükte ise 40-41 derece arasında oynarken Hazne çıkış ısısı ise 36 derece.

Aykun oncelikle bu sekilde detayli ve spesifik yazdigin icin tesekkurler Boyle guzel ornekler verilirse yazilanlar havada kalmaz ve karsilikli birbirimizi cok daha iyi anlariz diye dusunuyorum...

Idle 'da alinan degerleri es gecicem... Sebebi degisken degerler olmasi soyle ki... mesela desen Core2 'yu su frekansta su vcore'da idle'da calistiriyorum yaydigi isi nedir, soylenemez... Idle zaten belirsiz bir olay... Ama Core2'yu Orthos (Prime 95)'ta yada Intel Thermal Analysis Tool 'da su frekansta su vcore'da tam yukluyorum nedir desen watt olarak soylenebilir.

Diyorsun ki ortam isisi sabit 20 derece

Pompa>Radyatör>Cpu blok>hazne>Pompa

seklinde iken sistem 100% Orthos'la yuk altinda su dengeye geldiginde rezervuarin cikisinda isi 36 derece

Pompa > CPU Block > Radyator > Rezervuar > pompa

seklinde degistirdiginde ise 100% Orthos'la yuk altinda su dengeye geldiginde rezervuarin cikisinda isi gene 36 derece

Ikisindede rezervuar cikislarindaki isi ayni... Peki CPU block'dan sicak su rezervuara geldiginde 36 derece ile cikiyorsa ve radyatorden soguk su geldiginde rezervuardan gene 36 derece ile cikiyorsa rezervuar isiyi nasil oluyorda asagi cekmis oluyor? Siralamada farkettirmedi iki turlude 36 derece cikmadi mi gene rezervuardan ?

Birde unutma esas argumanin rezervuarin T konektore gore sogutmada avantaj saglamasi...

quote:

zaten T konnektörler kullanılıyo günümüzde de. Amaç zaten suyun doldurulması değilki hazne kullanımında. Asıl amaç ısınan suyun haznedeki beklemiş suya dönerek orda bir miktar serinleyip radyatöre basılması. Bu şekilde radyatöre çok yük binmemekle beraber ısıyı da bir miktar aşşaya çeker...

Vakit buldugunda birde 1/2" ic capina sahip T konektor kullanip, rezervuarla kiyaslayabilirsen daha iyi olur...

Cekinmeden benimle baglantiya gecebilirsin sana elimden geldigince seve seve yardim ederim...

Simdi ayri bir mesajda CPU degerlerinin fakrliligi konusuna gelicem...

• quote:

Orjinalden alıntı: fethi_dogan88

hortumların uzun olması veya suyun fazla olmasının performansa etkisi olmaz ,

emin misin?

devasa bi su tankı yoksa, evet eminim.
  • bence sole 3-5 litrelik bi tank bile radyatorle normal dolasan suyun arasındaki ısının esit cıkmamasına neden olur yani demek istedigim 3-5 litrelik bi tank bile ısı farkı yapar.diger dıs etkenlerde var tabi su kabının ustu acık mı kapalı mı oda sıcaklıgı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fethi_dogan88 -- 20 Aralık 2007; 17:12:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Auril

T olayında sadece su kabı yok
    radyatör duruyor yerinde

• quote:

Orjinalden alıntı: dacooltech

Aykun oncelikle bu sekilde detayli ve spesifik yazdigin icin tesekkurler Boyle guzel ornekler verilirse yazilanlar havada kalmaz ve karsilikli birbirimizi cok daha iyi anlariz diye dusunuyorum...

Idle 'da alinan degerleri es gecicem... Sebebi degisken degerler olmasi soyle ki... mesela desen Core2 'yu su frekansta su vcore'da idle'da calistiriyorum yaydigi isi nedir, soylenemez... Idle zaten belirsiz bir olay... Ama Core2'yu Orthos (Prime 95)'ta yada Intel Thermal Analysis Tool 'da su frekansta su vcore'da tam yukluyorum nedir desen watt olarak soylenebilir.

Diyorsun ki ortam isisi sabit 20 derece

Pompa>Radyatör>Cpu blok>hazne>Pompa

seklinde iken sistem 100% Orthos'la yuk altinda su dengeye geldiginde rezervuarin cikisinda isi 36 derece

Pompa > CPU Block > Radyator > Rezervuar > pompa

seklinde degistirdiginde ise 100% Orthos'la yuk altinda su dengeye geldiginde rezervuarin cikisinda isi gene 36 derece

Ikisindede rezervuar cikislarindaki isi ayni... Peki CPU block'dan sicak su rezervuara geldiginde 36 derece ile cikiyorsa ve radyatorden soguk su geldiginde rezervuardan gene 36 derece ile cikiyorsa rezervuar isiyi nasil oluyorda asagi cekmis oluyor? Siralamada farkettirmedi iki turlude 36 derece cikmadi mi gene rezervuardan ?

Birde unutma esas argumanin rezervuarin T konektore gore sogutmada avantaj saglamasi...

Vakit buldugunda birde 1/2" ic capina sahip T konektor kullanip, rezervuarla kiyaslayabilirsen daha iyi olur...

Cekinmeden benimle baglantiya gecebilirsin sana elimden geldigince seve seve yardim ederim...

Simdi ayri bir mesajda CPU degerlerinin fakrliligi konusuna gelicem...

teşekkür ederim tekrar cevabın için. benim anlatmak istediğim haznenin çıkış ısısı değil zaten. yani asıl önemli olan core ların ısı değişikliği. Yani haznenin yerinin işlemci gpu ram chipset her neyse oraya olan etkisi zaten benim araştırdığım. Amaçladığım şey hazne çıkışı ısısını gözlemlemek değildi. Onun dışında bayramdan sonra fabrikadan bi T konnektör alıp denicem(istemediğim kadar var zaten) Sanırım ptesi salı gibi denemiş olurum. Onun dışında iletişim için msn e eklersen profilimde var ordan da konuşabiliriz bu konu hakkında uzun uzun. Yani zaten amacımın rezervuar çıkış ısısı değil de işlemci ısısı olduğu için rezervuar ısısı fark ettirmiyo. Birinde azda olsa rezervuar suyu ısıtırken diğer tarafta soğutyo fakat denge sıcaklığı aynı bu yüzden dizilişte haznenin işlemci ısısı üzerine etkisi oluyo malesef...Yine de iletişim için msn e ekleyebilirsen goruşebiliriz...

• quote:

bence sole 3-5 litrelik bi tank bile radyatorle normal dolasan suyun arasındaki ısının esit cıkmamasına neden olur yani demek istedigim 3-5 litrelik bi tank bile ısı farkı yapar.diger dıs etkenlerde var tabi su kabının ustu acık mı kapalı mı oda sıcaklıgı ne fakat vs vs bu kadar emin konusmayalım elde bi kanıt yok olculmus bi deger yok

3-5 litrelik depo evet ısı farkı yapar ilk etapta ama sadece bir süreliğine, eninde sonunda ulaşılacak maksimum sıcaklık aynıdır.genel tartışma konumuz kasa içinde olan ufak su tanklarının soğutmaya etkisi olup olmadığıdır.su kabının açık olması belki bir miktar avantaj sağlayabilir ama o da kasa dışındaysa belki.elde kanıt yok demişsin ama bence su tankının illa gerekli olduğunu savunan kişilerin kanıtı yok.benim kendi adıma kanıtım kullandığım sistemdir, toplam 600+650ml civarında su var ve e.kartı ve chipset de bağlı.
    herkeze iyi bayramlar bu arada

• küçük hazne olduğunu kim söyledi ki
    genel olarak tartışmamız "hazne" ki büyük küçük fark etmez denge sıcaklığında ısılar aynı olur küçükde de büyükde de...
    quote:

Orjinalden alıntı: taktik

quote:

bence sole 3-5 litrelik bi tank bile radyatorle normal dolasan suyun arasındaki ısının esit cıkmamasına neden olur yani demek istedigim 3-5 litrelik bi tank bile ısı farkı yapar.diger dıs etkenlerde var tabi su kabının ustu acık mı kapalı mı oda sıcaklıgı ne fakat vs vs bu kadar emin konusmayalım elde bi kanıt yok olculmus bi deger yok

3-5 litrelik depo evet ısı farkı yapar ilk etapta ama sadece bir süreliğine, eninde sonunda ulaşılacak maksimum sıcaklık aynıdır.genel tartışma konumuz kasa içinde olan ufak su tanklarının soğutmaya etkisi olup olmadığıdır.su kabının açık olması belki bir miktar avantaj sağlayabilir ama o da kasa dışındaysa belki.elde kanıt yok demişsin ama bence su tankının illa gerekli olduğunu savunan kişilerin kanıtı yok.benim kendi adıma kanıtım kullandığım sistemdir, toplam 600+650ml civarında su var ve e.kartı ve chipset de bağlı.

• sizede iyi bayramlar ben kendi acımdan gerekli goruyorum su kabını bide T konnektor olayı hakkında asırı bilgi sahibi olmamam var su kabını istememde mantık olarak ben soyle dusunuyorum siz ne dusunuyosunuz bilmem
    pompa suyu kaptan alır islemciye yollar islemcide ısınan su radyatore gider radyator suyu sogutur kendinden sıcak yada soguk olan su kabına yollar ama kaptaki su bana radyatordeki ısınan sudan sıcaktır gibime geliyor bence aslında test etmek lazım detaylı elime blok gecsin sistemi kurim deniyeyim cunku cidden kafa karıstırıcı radyatorden sonrası birde tam T konnektor hakkında bilgi sahibi degilim fakat kab olmadan bana surekli ısınan bir suyu bilgisayarda dolastırırız gibime geliyor radyator pekde bence fayda etmeyebilir ederde faydası az olur gibime geliyor cok T konnektor hakkında bilgi sahibi degilim sahsi goruslerim ustad varsa duzeltsin dediklerimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fethi_dogan88 -- 20 Aralık 2007; 17:27:57 >

• quote:

sizede iyi bayramlar ben kendi acımdan gerekli goruyorum su kabını bide T konnektor olayı hakkında asırı bilgi sahibi olmamam var su kabını istememde mantık olarak ben soyle dusunuyorum siz ne dusunuyosunuz bilmem
    pompa suyu kaptan alır islemciye yollar islemcide ısınan su radyatore gider radyator suyu sogutur kendinden sıcak yada soguk olan su kabına yollar ama kaptaki su bana radyatordeki ısınan sudan sıcaktır gibime geliyor bence aslında test etmek lazım detaylı elime blok gecsin sistemi kurim deniyeyim cunku cidden kafa karıstırıcı radyatorden sonrası birde tam T konnektor hakkında bilgi sahibi degilim fakat kab olmadan bana surekli ısınan bir suyu bilgisayarda dolastırırız gibime geliyor radyator pekde bence fayda etmeyebilir ederde faydası az olur gibime geliyor cok T konnektor hakkında bilgi sahibi degilim sahsi goruslerim ustad varsa duzeltsin dediklerimi

su radyatörde neden ısınsın
    radyatör zaten suyu soğutmak için

• quote:

küçük hazne olduğunu kim söyledi ki
    genel olarak tartışmamız "hazne" ki büyük küçük fark etmez denge sıcaklığında ısılar aynı olur küçükde de büyükde de...
    quote:

Orjinalden alıntı: taktik

quote:

senin yaptığın biraz bel altına vurma oluyor :)
    büyüklük göreceli bi kavram tabi, mesajımda kasa içinde diye belirttim, kasa içinde olan en büyük tank bile küçük bi tanktır, büyük tank ise mesela balkolda duran varil olabilir :P

• quote:

sizede iyi bayramlar ben kendi acımdan gerekli goruyorum su kabını bide T konnektor olayı hakkında asırı bilgi sahibi olmamam var su kabını istememde mantık olarak ben soyle dusunuyorum siz ne dusunuyosunuz bilmem

hocamşimdi şöyle sürekli devirdaim olduğundan radyatör de sürekli soğuttuğundan belli bi denge sıcaklığında kalır suyun sıcaklığı, su tankı olursa bu denge sıcaklığına biraz daha geç ulaşılır.
    şöyle düşünelim mesela sıralama pompa-blok-radyatör-su tankı-pompa şeklinde olsun.
    sistemi çalıştırdık su tankındaki suyun sıcaklığı 20 derece olsun mesela, pompa 20 derece suyu bloğa basar, bloktan çıkan su diyelim ki 25 derece olur radyatörden çıkışta da mesela 22 dereceye düşer ve tanka döner, tanktaki su 20 derece idi, 22 derecelik su girişi oldu başladı karışmaya, sürekli devirdaim olduğu için de tanktaki su sürekli ısınır, ta ki radyatörün çıkışındaki su sıcaklığı ile aynı dereceye gelene kadar.aynı dereceye geldiği anı düşün, radyatörden çıkan su ile tankın içindeki suyun aynı sıcaklıkta olduğu anı, pompa ha tanktan suyu çekmiş, ha direk radyatör çıkışından sonuçta aynı sıcaklıktaki suyu çekicek
    edit: biri çıkar şimdi bloğa giren su ile çıkan su arasında 5 derece fark olmaz falan der açıklama getireyim sıcaklık değerleri arasındaki farklar anlaşılır olması açısından abartılmıştır, pratikte farklar daha azdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktik -- 20 Aralık 2007; 18:59:47 >

• quote:

Sonuç olarak dün yaptığım denemeler haznenin sistemdeki yerinin değişmesi işlemci ısısında 1-2 derece oynama yaptığını gösterdi. Radyatörden sonra gelen haznenin ısısı diğer sisteme göre bayağı düştü çünkü radyatör ile soğutulan su direk hazneye gidiyordu. Fakat bu suyun haznede bir süre kalması ve radyatörden gelen suyun haznede dengelenmesi yüzünden işlemci ısısı bir miktar arttı. Aynı şekilde Chipset i de denemek isterdim fakat malesef 1/2 lik rekor elimde 1 adet kalmış. Bu gün açık yer bulabilirsem alıcam rekor çipset ısısını da deiğişik dizilimlerle deneyip buraya yazarım tekrar. Şu anda laptoptan yazıyorum evde değilim. Cumartesi günü eve gitmeyi planlıyorum. Eve gidince aldığım screenshot ları ve kendi probe umla ölçtüğüm ısı değerlerini de resim olarak upload ederim. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur anlatmaya çalıştıklarım. 1-2 derece günlük hayatta pek etkili olmasa da arada ufak bir fark olduğunu göstermek istedim.

edit:bu arada biraz dalga geçer havasında olmuş hocam yazdıkların biraz saygı lütfen...

Aykun islemci isisinda 1-2 dereceden daha fazla fark var tam yuk altinda...

Pompa>Radyatör>Cpu blok>hazne>Pompa iken
    "İşlemciyi orthos açıp %100 yüke bindirdiğimde ve suyun dengeye oturmasını beklediğimde ise Cpu 37-38 derece ve hazneden çıkan su ısısı ise 36 derecede sabitleniyor." yazmissin...

Pompa > CPU Block > Radyator > Rezervuar > Pompa
    iken
    "Cpu yükte ise 40-41 derece arasında oynarken Hazne çıkış ısısı ise 36 derece." yazmissin...

Rezervuarin yerini degistirmemissin, radyatorun yeri degismis...

Kapali devre sistemde Radyator CPU block'dan once veya sonra gelince 3-4 derece fark olmaz... Ben kayda deger fark gormus bile degilim bugune kadar... Rezervuardan cikis isisi olarak verdigin degerde zaten bunu dogrular nitelikte...

Burda baska birsey var... bir yada birden fazla degisken etkiliyor onu bulman lazim... Test yaparken test edilen zimbirtidan baska degisken olmamasini saglamak o kadar zordur ki...

Bir kac ornek vereyim:

CPU water block'ini sokup takitysan ve tekrar Arctic Silver 5 thermal pasta uyguladiysan, o ciddi fark yaratir... AS 5 'in kur zamani (cure time) 200 saattir ve birkac termal cevrim gecmesi gerekir...

Burdan bakabilirsin detaylara (sayfanin en altinda "Important Reminder"):
    http://www.arcticsilver.com/as5.htm

Ben arctic silver firmasinin ozel olarak test icin urettigi kur zamani cok dusuk olan pastasini kullaniyorum. Elimde kalmadi yakinda getirtiyorum tekrar sanada verebilirim biraz...

Water Block sokulup takildiktan sonra CPU'nun uzerine tam oturmamistir... Ben test yaparken en az 5 kere sokup takarim ayni block'i... Her montede test yapip bakarim... Deli isi ama oyle yapilmak zorunda...

Yukarda dediklerim degilse bile mutlaka bir degisken vardir, bu sivi olabilir baska bisey olabilir... Uzun uzun yazma imkanim yok bunlari su anda... Ama bir kontrol etmeni tavsiye ederim...

Water Block'inin detaylari var mi bir yerde? Belki yardimci olabilicegim 1-2 sey vardir

• quote:

edit:bu arada biraz dalga geçer havasında olmuş hocam yazdıkların biraz saygı lütfen...

Aykun sakin yanlis anlama asagida yazdiklarim birebir sana degil... Tamamen genel olarak herkese yaziyorum...

Birincisi su saygi konusunu acikliga kavusturmak...

ikinciside kim simdi bu adam ya biseyler yazip yazip duruyor nerden cikti simdi bu diye merak edenler icin...

saygisizlik falan gibi bir niyetim yok aslinda ama galiba bende kendimle dalga geciliyor gibi algiladim galiba biraz...

Mesela burda bir arkadasimiz bundan 5 sene once (2008 oldu artik daha da fazla hatta) D Tek Danny ile beraber tasarladigim, urettigim rezervuarlarin bi versiyonun benzerini israrla gozume sokup duruyor Ki bundan da bahsettim kisaca burada... Niye boyle bilmiyorum ama benden kaynaklanan bir seyden oturu boyle yapiyorsa umarim asagida yazdiklarimi okuyunca durum netlesir... Bi taraftan baktim biraz nasil yaptigina rezervuari onemli bazi hatalar var isterse onlarinda ne oldugunu seve seve anlatirim kendisine...

Neyse bi taraftan sunu yaptim bunu yaptim ben demekte hosuma gitmiyor acikcasi... sanki kucuk dunyalari ben yarattim dermis gibi... Bi taraftanda dede gibi hissediyorum kendimi 10 sene olmus arkadaslar bu sivi sogutma olayina bulasali... dile kolay...

2001'de CoolTechnica'yi ilk kurdugumda beni sevenlerde dahil tonla yakinim deli demisti bana... yok sirf sivi sogutma uzerine e-ticaret sitesi mi olur, suyla elektronik biribirne karisirmiymis, kac manyak varmis benim gibi dunyada sivi sogutma yapanda urun satin alacaklarmis... O zaman sirf bu is uzerine bi ornekte yoktu onumde ama risk alip yaptim... Elimden geldigincede dogru seyler yapmaya calistim ve tahmin ediyorum basardimda... Elde olmayan saglik ve vefat durumlarindan 2 senedir uzak kalmak zorunda kaldim ama hala Xtremesystems' in dunyadaki e-ticaret listesi siralamasinda ilk tavsiye edilen firmanin hala CoolTechnica gozukmesi bile bana yetiyor:
    Xtremesystems.org : MaxxxRacers Guide to Online WaterCooling Stores

Reklam olsun diyede anlatmiyorum bunlari cunku hem boyle bir seye ihtiyacim yok hem de gectigimiz nisan'dan beri zaten son kullanici satisi yapmiyoruz...

Arti nedir ki baska canavar gibi Turklerin dunya capinda yakaladigi buluslarin yaninda benim yaptiklarim...
    Cok ornek var ama hemen birini soyliyim... bugun ilk 3D GPU'yu 2 Turk muhendisinin yarattigini ve daha sonra 3DLabs 'i kurup GPU'larin Ferrari'si Wildcat 3D kartlarini urettiklerini kac kisi biliyor acaba... 2002'de Creative 'e sattilar 3Dlabs'i... Osman Kent ve Yavuz Ahiska diye bakin netten... Turkiye'de nedense adlari gecmiyor akil alir gibi degil...

Eger gelip burada vakit harciyorsam sizlerle bir seyler paylasmak tek istegim... Ben senelerce sabahladim forumlarda merak ettigim bazi sorulara cevap bulabilirmiyim diye... Yani burda yazmisim yazmamisim ne olur ki... Derdim ben bir seyleri hazir sunmadan sizlerin ipuclarini kapip arastirma yapmaniz... Belki tarzim farkli gelebilir ama saygisizlik, ukalalik falan degil durum...
    Saygisizlik tarzinin orneklerinden biri Bill Adams 'dir... Ki ben kanli bicakli olmusumdur adamla ama sivi sogutmanin gelismesinde o kadar buyuk katkisi olmustur ki ne ben nede baskasi bunu yadsiyabilir... Merak edenler Procooling.com , Overclockers .com ve xtremesystems.org forumlarinda baksinlar BillA 'in tarzina...

Arti bu forumlarda da o kadar arastirma yapmis ve bilgili arkadaslar var ki... Yakin zamanda Memet Tosuner ve Murat Ozsaygili ile tanistim... Ozellikle Memet'le uzun uzun konustuk... Bunlar kendi ugraslarinda cok saglam ve bilgili insanlar... Ben sivi sogutma ve Peltier konusunda bir seyler biliyorsam onlarda en az benim kadar gaz ve LN2 konusunu biliyorlar... extreme OC'a ve extreme sogutmaya merakli arkadaslar umarim onlarin nimetlerinden faydalaniyordur...

sonuc olarak benim derdim forumlarda e-penis buyutup ego tatmin etmek degil... Senin gibi yetenekli genc arkadaslara yardimci olabilirsem ve sizlerden de birseyler ogrenebilirsem ne mutlu bana...

Bayram bayram bu kadar uzun yazdim, ilk ve sondur zaten bunu yazmam... Umarim kendimi net olarak ifade edebilmisimdir... Buraya kadar okuma sabrini gostermis arkadaslara tesekkurler

• bence bu konuda cozuem ulasmak icin detaylı bir test yapmak daha mantıklı simdi ben diyecem su kabı siz diyeceksiniz T konnektor siz de kendinize gore haklısınız bende kendime gore haklıyım ben bildigim yoldan gitmeyi severim siz yenlikci fikirleri sevebilirsiniz bence bir arkadas test yapsın kaplı+kapsız,kasanın dısında+icinde,kap buyuk+kap kucuk gibi etkenleri alarak bence test yapmak daha mantıklıdır diyorum hem elimizde kesin rakamlar olur ona gore konusuruz Bence test yapsın bir arkadas hazır kurulu bir su sisteminde
  • quote:

quote:

Aykun sakin yanlis anlama asagida yazdiklarim birebir sana degil...

yok sen beni yanlış anlamışsın. Sana da değildi zaten direk olarak üstüne alınmaman gereken bir konuTamamen genel olarak herkese yaziyorum birşey bilip te boş olan çok kişi var; asıl senin gibi bu konuda bilgili arkadaşlarla tartışıp konuşmak buralarda görebilmek beni mutlu eden. Yanlış anlaşılma olmasın...

onun dışında pompam external olduğu için radyatörün yeri değişmiş gibi gözüküyo öyle ki sadece haznenin yeri değişmiş durumda. bu arada 2. testi yaparken 7 kez bloğu söktüm aynı macunla denedim daha sonra farklı macunla denedim ortalama dereceleri yazdım. tabiki her denememde farklı çıktı fakat en fazla olan fark 1 derece falandı. Zaten en yakın zamanda da dediğin T-line ı denemeyi düşünüyorum. Bayramdan sonra kısmetse ptesi günü testleri her 3 şekilde de en ayrıntılı şekilde buraya koyarım. Bu arada cidden tartışmak güzel seviye kaçmadıkça yanlış anlamışsın beni zaten buna üzüldüm kişisel olarak değildi ki aslında seni hedef alan bir cümle de değildi

Bu arada eğer istersen msn ini pm atarsan bu konu hakkında uzun uzun konuşabiliriz buna memnun olurum...

• quote:

Mesela burda bir arkadasimiz bundan 5 sene once (2008 oldu artik daha da fazla hatta) D Tek Danny ile beraber tasarladigim, urettigim rezervuarlarin bi versiyonun benzerini israrla gozume sokup duruyor Ki bundan da bahsettim kisaca burada... Niye boyle bilmiyorum ama benden kaynaklanan bir seyden oturu boyle yapiyorsa umarim asagida yazdiklarimi okuyunca durum netlesir... Bi taraftan baktim biraz nasil yaptigina rezervuari onemli bazi hatalar var isterse onlarinda ne oldugunu seve seve anlatirim kendisine...

Neyse bi taraftan sunu yaptim bunu yaptim ben demekte hosuma gitmiyor acikcasi... sanki kucuk dunyalari b

Burada ufak bir taşlama sezinledim ama, kesinlikle üstüme almıyorum..
    Kimsenin gözüne birşey soktuğum falan yok. Benim şimdi yaptığım birşey, 5 veya 10 sene evvel yapılmış olabilir. Kimseye birşey öğretme veya dayatma sevdalısı olmadığımdan dert etmiyorum.Sadece kendi yaptığım sistemlerde kullanıyorum, o kadar. He, kusura bakmayın sakın, o kadar yabancı terim falan da bilmediğim için, belki konunun cahili olarak görülebilirim de. Ama bunu da dert etmiyorum kesinlikle..
    Herkesin bilgisi kendine..Karşıdan birşey talep edilirse o başka tabiiki..
    Rast gele..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.