Mikroişlemci dersi çerçevesinde Rf ile motor sürme (4 tane bağımsız motor) projesi üzerinde çalışmaktayım. Ancak mikroişlemci ve Rf konularında henüz yeni olduğum için bir noktada takıldım. Sorunum şöyle;
RS232 kullanmadan 4 kanallı Rf vericisinden alıcıya bilgi göndermek istiyorum. 1 bitlik veriyi (0 ve 1) gönderiyorum. Ama 2 ya da daha fazla bitlik bir veriyi gönderemiyorum. RS232 kullansam putc() fonksiyonu ile veriyi gönderip getc() fonksiyonu ile veriyi alabilirim ancak donanımsal yetersizlikten dolayı RS232 kullanamıyorum. Kısacası uzaktan kumanda ile karşı tarafa 2 ya da daha fazla bitlik bir veri göndermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? (kumanda kısmında mikrodenetleyici mevcut)
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
şeman var mı nasıl yapıyorsun bu marifetleri bakalım...
Aslına bakarsanız bu marifetleri yapamıyorum şu an.
Yukarıdaki şemada olayı en basite indirerek yaptım. Sadece 1'i yolladım, 0'ı yollamanın bi mantığı yok ne de olsa. Bu şekilde 1 bitlik veriyi gönderiyorum. Ama 2-3-4 bitlik bir veri göndermek istediğimde bu basite indirgenmiş yol işe yaramıyor elbette.
Yapmak istediğim şey vericiden 2-3-4 bitlik bir veriyi; örneğin 0101; göndermek istiyorum.
yani sen zaten arada RF katı olmadan da seri iletişim kuramıyorsun???
İki pic arasındaki kabloyu Rf iletişim gibi düşünüyorum. Verici kısmından aldığım çıkışı Rf verici modülün data girişine bağlıcam. Alıcı kısmında da Rf alıcı modülün data girişindeki veriyi alıcı denetleyicisindeki giriş pinine bağlayıp veriyi de işleyeceğim.
Şu an devreyi board üzerinde kurmadım. Proteus'ta çalışıyorum. Board üzerinde kurduğumda ilk kablo ile iletişim sağlamaya çalışacağım, eğer çalışırsa Rf ile iletişime geçeceğim. Kablo ile iletişime geçemezsem zaten Rf ile hayatta iletişime geçemem.
RS232 kullanmadan putc() ve getc() fonksiyonlarıyla 8 bitlik veriyi sonunda gönderdim. Proteus'ta sorunsuz bi şekilde çalıştı ama pratikte çalışacak mı.
Yorumlar için teşekkürler.
Bende yazdığım seri iletişim yazılımlarının hepsini ISIS te simüle ettim.Kumanda devresi falan filan.Fakat uygulamaya döktüğüm zaman çalışmadı.Yani simülasyonda çalışması yeterli değil.Seri iletişim uygulamaya döktüğünde çoğu zaman sorun çıkarıyor.Allah yardımcın olsun