Şimdi Ara

RF ve ev güvenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ev güvenliği ve alarmlar konusunda, kablosuz sensör yapısı hiçbir inşaat işine girişmeden herşeyi hallediyor. Fakat şirketlerin sunduğu genişleyebilirlik ve esenklik oldukça kısıtlı, maliyetler yüksek.

Netice itibariyle, sıfırdan böyle bir sisteme başlamak üzere:
    1. kapı ve pencerelere takılan manyetik kontak esaslı, piyasada 2-3 milyon TL'ye satılan sensörlere (kapı-pencere açılınca zırıl zırıl öten tipten) RF uygulamak ne kadar zor, ne kadar pahalıdır?
    2. Bu sensörlerden ev içinde 15-20 tane olacağını varsayar isek, her birinin ayrı ID'si olması (Alıcı devre ya da PC hangi sensörden alarm geldiğini anlayacak), ve bu sensörlerin alıcı devre ya da PC'ye 10-15 saniyede bir "Hala pilim var, sağlamım çalışıyorum" mesajı göndermesi mümkünmüdür?
    3. Alıcı devresi olarak bir PC otomasyonu daha mantıklı geliyor (esenklik ve geliştirilebilirlik açısından), daha sonradan PC 104 ile modül de olabilir ve kameralar, duman dedektörleri vs. eklenebilir.

sonuç itibariyle, elektronik bilgim biraz zayıf fakat PC bölümünde programcılık da dahil hiçbir problemim yok. 1 ve 2. maddeler için yardımcı olabilirmisiniz?
    Şimdiden teşekkürler...

• arkadaşım anladığım kadarıyla sana çok kanallı rf alıcı verici lazım ve bunu pc ye uyarlamak istiyorsun ama ben şimdiye kadar 12 kanallısını kullandım bunu pc ye nasıl anlatırsın bilmiyorum ama aklıma şöyle bir mantık geliyor her alıcının kontak uclarını binary sayısıstemine gore bir sayı verirsin ve bunu porta aktrırsın pc bunu bu şekilde ıd numarası olmadan algılayabilir maddi açıdan düşünürsek rf bir alıcı 40 ytl falan olması lazım hesabını sen yap artık... yardımcı olabildim insallah başarılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Network ve Güvenlik
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.