Şimdi Ara

RGB ayarını FULL değil Limited yapın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda uzun tartışmalar var ancak şunu söyleyebilirim rgb ayarını full yaptığınız zaman siyah baskın renk oluyor ve görüntüyü hem karanlık hale getiriyor hemde renkleri boğuyor.
    playstation forumunda bu konuda uzun bir tartışma var.
    kendinizde bizzat karşılaştırın derim.

http://boardsus.playstation.com/playstation/board/message?message.uid=37917148#U37917148

• Full HD Plazmam var RGB FULL Daha güzel

Tvleri HD Ready olanlar için o
  • hd ready tv im var ne yapmam lazım şimdii...
  • tüplüde oynyorum hangisini yapayım
  • Tv'nin HD olmasıyla falan alakası yok Full Hd tvde de HD ready Tv de de full yapılmalıdır siyahlar daha siyah beyazlar daha beyaz olur ve renkler cansızlaşmaz aksine daha da canlı hale gelir yanlış bilgilendirmeyin milleti
  • Ben full yaptığımda lcd tv'de gölge bölgelerdeki detaylar kayboluyor. Siyah renk görüntüde ağırlık kazanıyor. Örneğin Gt5'de kokpit detayları karanlıktan neredeyse görünmez hale geliyor. Bu yüzden limited yapılmasını ben de tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asdfg_1453

tüplüde oynyorum hangisini yapayım

Ultra yap sen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Ben full yaptığımda lcd tv'de gölge bölgelerdeki detaylar kayboluyor. Siyah renk görüntüde ağırlık kazanıyor. Örneğin Gt5'de kokpit detayları karanlıktan neredeyse görünmez hale geliyor. Bu yüzden limited yapılmasını ben de tavsiye ediyorum.

bu güzel aydınlatıcı yorumun için teşekkürler

yanlış bilgilendirme söz konusu değil. yalan yanlış şeylerle insanlara bir şey ima etmeyin.
    bende de full hd lcd var ancak av forumlarından tut bir çok forumda bu kabul görmüş bir şey artık bu.
    highwaymouse'un dediği gibi rgb full siyah rengi baskınlaşıyor. burada renkler cansızlaşıyor diyen olmadı sallamayın !
    açın bizzat kendiniz deneyin.
    karanlık oyunlarda limited ve full ile deneyin farkı görürsünüz.

@Playstation 3

plazmada siyah zaten kaliteli çıkar birde full yaparak iyice baskınlaştırmana gerek varmı atık o senin bileceğin iş. dediğim gibi karanlık bir sahnede film yada oyun. litimed ve full karşılaştır derim

• Tabi renklerin boğulmasıyla canlılığını kaybetmesi arasındaki anlam ilişkisi de elmayla armut kadar birbirinde farklı

Sallamaktan bahsedilmiş birde haklısınız bakmayın burda sallananlara Full yapın keyfinize bakın...
  • Size yabancı ve güvenilir bir tv test sitesinden alıntı yapacağım. 40w4000 model Sony lcd incelemesinde Game bölümünden...

Unlike the W3000, there's no [RGB Dynamic Range] setting available on the Sony KDL40W4000, so you should always set [RGB Full Range (HDMI)] on the PS3 to "Limited" to avoid crushing near-black shadow detail.

İncelemeinin olduğu link:http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Picture-Quality/
  • RGB limited yapınca

RGB Full

karanlık olsun her şeyi görmeme gerek yok diyorsanız eyvallah
    ama gta4 gt5pde bu karartma görüntüyü oldukça bozabiliyor
    örneğin gta4de gece nerdeyse önünüzü göremyorsunuz araç içi kamerasındayken.
    bunun gibi handikapları var.

lecturer
    üstte veridğim sony forumuna girip yazılanları çizilenleri okudun mu?
    okuduğuna yemin et bende sana bir şey demiyeyim.

• Birinin iddası neden bir diğerimizin hemen savunma mekanizmasını harekete geçirir?Adam denemiş ve tavsiye ediyor diğeri denemiş ama beğenmemiş...Kavgaya dökmeye çalışmayalım dikkat!!
  • alt taraftaki ekranda görüntüsü ile üstteki görüntü kıyaslanamaz bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: DXM06

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Ben full yaptığımda lcd tv'de gölge bölgelerdeki detaylar kayboluyor. Siyah renk görüntüde ağırlık kazanıyor. Örneğin Gt5'de kokpit detayları karanlıktan neredeyse görünmez hale geliyor. Bu yüzden limited yapılmasını ben de tavsiye ediyorum.

bu güzel aydınlatıcı yorumun için teşekkürler

yanlış bilgilendirme söz konusu değil. yalan yanlış şeylerle insanlara bir şey ima etmeyin.
    bende de full hd lcd var ancak av forumlarından tut bir çok forumda bu kabul görmüş bir şey artık bu.
    highwaymouse'un dediği gibi rgb full siyah rengi baskınlaşıyor. burada renkler cansızlaşıyor diyen olmadı sallamayın !
    açın bizzat kendiniz deneyin.
    karanlık oyunlarda limited ve full ile deneyin farkı görürsünüz.

@Playstation 3

plazmada siyah zaten kaliteli çıkar birde full yaparak iyice baskınlaştırmana gerek varmı atık o senin bileceğin iş. dediğim gibi karanlık bir sahnede film yada oyun. litimed ve full karşılaştır derim

• quote:

Orjinalden alıntı: DXM06

RGB limited yapınca

RGB Full

karanlık olsun her şeyi görmeme gerek yok diyorsanız eyvallah
    ama gta4 gt5pde bu karartma görüntüyü oldukça bozabiliyor
    örneğin gta4de gece nerdeyse önünüzü göremyorsunuz araç içi kamerasındayken.
    bunun gibi handikapları var.

lecturer
    üstte veridğim sony forumuna girip yazılanları çizilenleri okudun mu?
    okuduğuna yemin et bende sana bir şey demiyeyim.

full hd tvim var sence hangisini yapmalıyım????

• quote:

Orjinalden alıntı: burock34

full hd tvim var sence hangisini yapmalıyım????

Bu ayarın full-hd tv ile alakası olduğunu sanmıyorum. Benim yukarıda verdiğim bir test sitesinin limited yapın diye tavsiye ettiği tv mesela fullhd bir tv.

Ayrıca eğer imzandaki 40u2000 lcd'den bahsediyorsan o tv hd-ready bir tv'dir.

Bir de şunu söylemek istiyorum:

Yani bu ayarları değiştirmek o kadar zor değilki..İki dakikanızı alır sadece. Bir tanesini seçtiğinizde artık ilelebet o ayarı kullanmakta zorunda değiliz. Arkadaş bir tavsiye de bulunmuş. Bakarsın, denersin...gerçektende olumlu bir sonuç alırsan devam edersin. Yoksa full ayara geri dönersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 10 Eylül 2008; 23:13:01 >
  • Full Hdtv'mde bende ilk başta full kullanıyordum.Gta4te apartman içinde ışıksız bölgelerde ve dışarda gölge yerlerde hiçbirçey göremiyordum.Yine Mgs4'te bir duvar altında sürünürken hiçbirşey görünmüyor,Gt5 desen keza,nerdeyse oyunlarda ki tüm detayların üstü siyah ile örtülüyor.Limited'a aldım,oyun oynayabilmeye başladım,yalnız unchartedı ayrı tutmak istiyorum,o full'de bambaşka oluyor...
  • Ben GT5 oynarken arabanın arkası simsiyah gözüküyordu özellikle tamponun olduğu yerler. Forumdaki oyuniçi resimleri görüp kafayı yiyiyordum bende böyle çıkmıyor diye. Sonra forumdan bir arkadaş RGB'yi limited yaparsan düzelir dedi. Denedim. İnanın bana eski görüntüyle yenisi arasında dünyalar kadar fark vardı. Bence de kesinlikle limited yapın yoksa detaylar siyah olup görünmüyor.
  • full e alınca renkler daha bi canlı grafikler daha bi etkileyici oluyor ama limited e alınca detaylar daha fazla gözüküyo

ben biraz önce euro 2008 de denedim full de daha güzel renkler çok canlı grafiklerde daha iyi gözüküyor

ama gt5 in demosunda denedim ekran baya karanlık duruyor

yani oyundan oyuna değiştirmek lazım ayarları
  • quote:

Orjinalden alıntı: ygultekin82

Full Hdtv'mde bende ilk başta full kullanıyordum.Gta4te apartman içinde ışıksız bölgelerde ve dışarda gölge yerlerde hiçbirçey göremiyordum.Yine Mgs4'te bir duvar altında sürünürken hiçbirşey görünmüyor,Gt5 desen keza,nerdeyse oyunlarda ki tüm detayların üstü siyah ile örtülüyor.Limited'a aldım,oyun oynayabilmeye başladım,yalnız unchartedı ayrı tutmak istiyorum,o full'de bambaşka oluyor...

uncharted bambaşka zaten. ne yapsan oyun yine mükemmel kalıyor.

rgb full siyahı arttırarak renk dolgunluğunu arttırıyor olabilir özellikle aydınlık sahnelerde işe yarıyor gerçekten örneğin uncharted'ta denizaltının olduğu sahne gibi.

ancak dediğim gibi karanlık sahnelerde gerçekten görünürlüğü aşırı düşürüyor. bu da oynanabilirliği etkiliyebiliyor.

LCD TV'nizinde kendne has siyahlık ayarları falan var mesela samsungda hdmi black level diye bir şey var low yapınca rgb full gibi bir kağıya çıkıyor ama hem rgb full hemde o ayarı low yapınca büsbütün rezil oluyor.

@sabriaga

bende uygun ayarı bulmadan önce çok çektim gt5pden
    full hd tvyi alalı 1 hafta oldu ama gt5pde samsung 226bwden daha kötüydü nerdeyse görüntü meğer rgb limited yapmak gerekiyormuş. oyun şimdi çok daha güzel görünüyor.

highwaymouse'un dediği gibi sizden kabloyu takın sökün edin demiyorum
    ps3 display settingse gireceksiniz orada rgb full yada limited seçeceksiniz 5 saniyenizi ile almaz.
    mesela futbol oyununda rgb full daha iyi olabilir zevkinize göre ister açın ister kapayın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.