Şimdi Ara

RGB ayarını FULL değil Limited yapın! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dostum bu kadar panik yapmana gerek yok senin yeni fark ettiğin o konuyu ve forum sitesini ben sürekli takip ediyorum

Full her şartta Limited'dan daha güzel görüntü veriyor bunu da sonuna kadar savunurum hadi kolay gele...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lecturer

@DXM06,

Dostum bu kadar panik yapmana gerek yok senin yeni fark ettiğin o konuyu ve forum sitesini ben sürekli takip ediyorum

Full her şartta Limited'dan daha güzel görüntü veriyor bunu da sonuna kadar savunurum hadi kolay gele...

evet çok haklısın full daha iyi görüntü veriyor sadece karanlık bölümlerde limited daha iyi
  • Denilen ayar sadece HDMI için geçerli sanırım diğer bağlanılan şekillerde,full yada limited yapmak herhangi bir farklı etki yaratmıyor.
  • evet sadece hdmi arabirimi için geçerli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: burock34

full hd tvim var sence hangisini yapmalıyım????

Bu ayarın full-hd tv ile alakası olduğunu sanmıyorum. Benim yukarıda verdiğim bir test sitesinin limited yapın diye tavsiye ettiği tv mesela fullhd bir tv.

Ayrıca eğer imzandaki 40u2000 lcd'den bahsediyorsan o tv hd-ready bir tv'dir.

Bir de şunu söylemek istiyorum:

Yani bu ayarları değiştirmek o kadar zor değilki..İki dakikanızı alır sadece. Bir tanesini seçtiğinizde artık ilelebet o ayarı kullanmakta zorunda değiliz. Arkadaş bir tavsiye de bulunmuş. Bakarsın, denersin...gerçektende olumlu bir sonuç alırsan devam edersin. Yoksa full ayara geri dönersin.

yok arkadasım o tv cok eski kaldı daha dogrusu o imza cok eski,360 oynamak için almıştım onu şimdi samsung var bi tane 1080p full hd
    bi deniyim bakıyım sunu...bakıyım ne olucak

• Dün bende denedim; karanlık veya koyu alanlarda limited daha başarılı ama kontrast, keskinlik ve siyah başarımı anlamında full daha hoş diyebilirim.
  • kontrast, keskinlik ve siyah başarımı anlamında

tüm bunları manuel olarak rgb full yapmadanda TV ayarlarından ayarlayabilirsin
  • keşke lcd tvim olsaydıda zifiri karanlıktada oynardım biz hala tüplüye devam ama bi başlıkta bizim tvler sizin lcd leri döver yazıyordu
  • Arkadaslar Full RGB nin Limited RGB nin Full HD veya HD Ready ile bir alakasi yok. Oncelikle su on yarigiyi bi kenara koyalim ( Abi full bisi limitli bisiden kotu olabilirmi yapma gozunu seveyim ben 5000 dolar verdim bu makineye dunyayi bile full acar bu makine hha hehe hihi ) Simdi bu on yargiyi kenara koyduktan sonra FUll RGB Limited RGB ne demek ondan bahsedeyim. Normalde biz pclerimizdeki lcd monitorleri kullanirken renk bilgisi 0-255 sayilari araliginda gider, ama bu tv dunyasinda boyle degil tv lerde eskiden gelen uyumluluk dusunceleri ile birlikte vede input video nun ozellikleri neticesinde, renk bilgisi 0 - 255 arasi kullanilmaz 15 - 235 arasi kullanilir yani 15 ton siyah 15 ton da beyaz yoktur. Iste bu 0 - 255 arasi renk kullanimina RGB Full, 15-235 arasi kullanima RGB Limited denir. Simdi tv nizi ne kadar pahali almis olursaniz olur RGB Limited kullanir. Simdi RGB Limited bi tv de RGB Full acarsaniz ne olur. 15 - 235 arasi olan sinyal sundurulerek yani esnetilerek 0- 255 araligina buyutulur. Yani ilk orjinal sinyalin siyahlari ve beyazlari bozulur. Bu bozulma siyah ve beyazdaki detaylarin yok olmasidir cunku sen diyelim 15 le 30 arasinda olan siyah gri detaylari 0 -15 arasina cektin boylece tv onlari gosteremedi 15 kucun olan her sayiyi tamamen siyah gosterdi. Ne oldu yani tum gri detaylar simsiyah oldu. Ayni durum beyazdada gecerli. Konuyu acan arkadasin linklerinde test resimleri var bilip bilmeden atip tutmadan once deneyin diyorum resimlerde 1 den 15 e kadar siyah detayi var bu detyalar limited da gorunur ama full yaparsaniz hepsi tamamen siyah olur. Ayrica yukarda bi arkadas siyah basarimi keskinlik fln demis bu gibi seyelr psikolojik , az once anlattigim gibi detalylar simsiyah olunca sanki siyahlar canlandi gib bi his olusabilir ama DIKKAT EDIN SIYAHLAR CANLANMIYO, GRI DETAYLARI KAYBEDIYOSUNUZ, son olarak da butun bunlarin kontrast parlaklik veya keskinlikle bi alakasi yok. Simdi rica ediyorum "abi full daha iydiri tabi ben okadar para verdim tv ye limiti olan bisi yapmam full olsun sinirsiz olsun" gibi bilim disi konusmayalim acip istiyorsak kendimiz deneyelim test resimleriyle.
    Saygilar

• Bu detaylar ve bilgilerin hepsi zaten PSN ONLINE kullanma klavuzunda yazıyor ! Ama FULL RGB destekleyen TV'ler var alırken detaylı araştırmanız lazım ! Aamlar bu ayarı koyarken TV'ye göre koydu mönitöre yada başka birşeye göre değil !
  • quote:

Orjinalden alıntı: venomvenom

Arkadaslar Full RGB nin Limited RGB nin Full HD veya HD Ready ile bir alakasi yok. Oncelikle su on yarigiyi bi kenara koyalim ( Abi full bisi limitli bisiden kotu olabilirmi yapma gozunu seveyim ben 5000 dolar verdim bu makineye dunyayi bile full acar bu makine hha hehe hihi ) Simdi bu on yargiyi kenara koyduktan sonra FUll RGB Limited RGB ne demek ondan bahsedeyim. Normalde biz pclerimizdeki lcd monitorleri kullanirken renk bilgisi 0-255 sayilari araliginda gider, ama bu tv dunyasinda boyle degil tv lerde eskiden gelen uyumluluk dusunceleri ile birlikte vede input video nun ozellikleri neticesinde, renk bilgisi 0 - 255 arasi kullanilmaz 15 - 235 arasi kullanilir yani 15 ton siyah 15 ton da beyaz yoktur. Iste bu 0 - 255 arasi renk kullanimina RGB Full, 15-235 arasi kullanima RGB Limited denir. Simdi tv nizi ne kadar pahali almis olursaniz olur RGB Limited kullanir. Simdi RGB Limited bi tv de RGB Full acarsaniz ne olur. 15 - 235 arasi olan sinyal sundurulerek yani esnetilerek 0- 255 araligina buyutulur. Yani ilk orjinal sinyalin siyahlari ve beyazlari bozulur. Bu bozulma siyah ve beyazdaki detaylarin yok olmasidir cunku sen diyelim 15 le 30 arasinda olan siyah gri detaylari 0 -15 arasina cektin boylece tv onlari gosteremedi 15 kucun olan her sayiyi tamamen siyah gosterdi. Ne oldu yani tum gri detaylar simsiyah oldu. Ayni durum beyazdada gecerli. Konuyu acan arkadasin linklerinde test resimleri var bilip bilmeden atip tutmadan once deneyin diyorum resimlerde 1 den 15 e kadar siyah detayi var bu detyalar limited da gorunur ama full yaparsaniz hepsi tamamen siyah olur. Ayrica yukarda bi arkadas siyah basarimi keskinlik fln demis bu gibi seyelr psikolojik , az once anlattigim gibi detalylar simsiyah olunca sanki siyahlar canlandi gib bi his olusabilir ama DIKKAT EDIN SIYAHLAR CANLANMIYO, GRI DETAYLARI KAYBEDIYOSUNUZ, son olarak da butun bunlarin kontrast parlaklik veya keskinlikle bi alakasi yok. Simdi rica ediyorum "abi full daha iydiri tabi ben okadar para verdim tv ye limiti olan bisi yapmam full olsun sinirsiz olsun" gibi bilim disi konusmayalim acip istiyorsak kendimiz deneyelim test resimleriyle.
    Saygilar

eline sağlık
    yazında bir kelime zaten olayı özetliyor
    psikolojik

full yerine limited'ı önerince insanlar sanki bir şey yitirecekmiş gibi algılıyor bence mesele birazda bu
    ancak dediğin gibi kelimelerin zihnimizde çağrıştırdığından çok daha farklı anlamı var bu full limited olayının

• Siren oyunu için muhakak limited
  • Ben bi kaç oyunda rgb ve limited ı kıyaslamıştım. Full Rgb de resmen daha kötü olmuştu görüntü, limited e geçtim hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucidbit -- 14 Eylül 2008; 10:36:38 >
  • NBA 2K8 limited daha güzell!!
  • cok degerlı bır topic olmus tesekkurler bende aynı sorunu yasıyorum derhal lımıted yapıcam ozellıkle gta tam dert
  • Arkadaşlar çok Kalite HDTV'ler FULL RGB'de iyi sonuç veriyor ! Ama denemek elinizde FULL RGB yapın sonrada CONTRAST'ı en az +10 artırın yada +15 . Sonra kendiniz karar verin detayları yemiyorsa FULL RGB gerçekten daha Tok ve güzel görüntü veriyor Garanti ederim size ama desteklemiyor ve çok karartıyor ise Limited yapın !
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cell_Mania

Arkadaşlar çok Kalite HDTV'ler FULL RGB'de iyi sonuç veriyor ! Ama denemek elinizde FULL RGB yapın sonrada CONTRAST'ı en az +10 artırın yada +15 . Sonra kendiniz karar verin detayları yemiyorsa FULL RGB gerçekten daha Tok ve güzel görüntü veriyor Garanti ederim size ama desteklemiyor ve çok karartıyor ise Limited yapın !

oyundan oyuna ve tv den tv ye değişiyor

226 bw de çoğu oyunda full çok daha iyi iş çıkarıyor
  • 8 senelik hort yapalım :))) evet otomatik mi,sınırlı mı yoksa full mü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedo20

8 senelik hort yapalım :))) evet otomatik mi,sınırlı mı yoksa full mü.

otomatik
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: bedo20

8 senelik hort yapalım :))) evet otomatik mi,sınırlı mı yoksa full mü.

otomatik

Bu cevabınız neye istinaden acaba. Yanlış anlamayın bilmek istediğimden soruyorum. Çünkü ps4 de full yapıp monitörden de 0-255 seçince karanlık okuyor. Ps4 de otomatik yapıp monitörde 0-255 seçince daha iyi görüntü elde rdebiliyorum. Fakat full+full olmuyor galiba. Bir de 0-255 ve 15-235 var monitörde. Hangisi daha uygundur öğrenmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.