Şimdi Ara

Ribas Belgesel TV # 2000 Yılı Üni/Bölüm PUANLARI # CENG BUGÜNKÜNDEN DAHA YÜKSEK!! # (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
4
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kimse maaşla zengin olamaz hocam zaten ya kendi kliniğin olur ya kendi ticaret yapan dükkanın vs olur öyle kazanabilirsin. Tabi bu da direkt yüzde yüz zenginlik formülü değil ama zengin olanların öyküsü genelde böyledir.

Tıp ve Diş Hekimliği okuyan öğrencilerin çoğunun ailesi hem ekonomik hem de sosyokültür olarak ortalamaya göre daha üst levellerde olduğundan genelde dışarıdan bakıldığında aa doktorlar zengin deniyor da bu doktorların çoğu aileden zengin. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Tıpta Uzmanlık Kurulu 2040

Şeref Kurulu Üyesi

Sn. ANKARATIPLI
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    O artık öyle değil maalesef hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazıyı tam 200 milyon kişi izleyecek tıklayacak göreceksiniz 😄

Şaka bir yana hocam bilgilendirici ve kaynak gösterici biçimde yazılmış yazı gördükçe gözlerim yaşarıyor. Yoksa bildiğiniz gibi bize atıp tutanlar kaynak olarak GTÜ'nü gösteriyor.

Saygılar hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişhekimi99 -- 10 Eylül 2020; 14:47:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam hangi sene olursa olsun birincinin puanı tam puandır (300). herkesin puanı belirli bir katsayıyla çarpılır birinci olan 300 puana yuvarlanacak şekilde. hatta 2000 öss birincisini araştırdım buldum gazeteler de tüm alanlarda tam puan aldı diye haber vermiş adı oruç baba inan.

puan hesaplama şeklinde attığınız gazete haberi eskinin clickbaitlerinden. sene 2020 hala daha yks çıkışı internetteki katsayılarla puan hesaplayan var. her sene katsayılar değişiyor o haber de büyük ihtimalle önceki seneki katsayıları verdi.

faydalı konu ama sıralama mevzusunda da 2000'de asıl patlayan bölüm endüstri. odtüde ie > ceng. boğaziçinde o sene ie>ee>cmpe. makine ile de matematik öğretmenliği aynı

Ribas Belgesel TV # 2000 Yılı Üni/Bölüm PUANLARI # CENG BUGÜNKÜNDEN DAHA YÜKSEK!! #

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burtazan -- 10 Eylül 2020; 14:49:2 >

• Hocam seni her yerde görüyorum dişle ilgili bişey yazınca altına geçip saklıyorsun.

Kaynak gösteriyoruz sayısal verilerle konuşuyoruz yok, sen biraz fazla karamsarsın sadece.

Her mesleğin zorlukları var diş hekimliği de tabiki zor zamanlar geçiriyor diğerlerinde olduğu gibi ama yine de boş kalınacak bölüm değil...

Biraz pişmansın sanırım bıraktığın için, inşallah değer bıraktığına da tıp falan kazanırsın ne diyeyim.

• Burtazan kullanıcısına yanıt
    hocam 2000 yılı ilk defa obp'nin kullanıldığı yıl bu arada, söylediklerinizde haklısınız.

ayrıyetten endüstri mühendisliğinin, bilgisayar mühendisliğinden daha iyi taban puanlarla kapadığı da gözümden kaçmış..

teşekkürler incelemelerin ve değerli yorumun için.
  • Aga naptın öyle

• dişhekimi99 D kullanıcısına yanıt
    Olum meslek elimde zaten 100 sene kalsam dişe dönmem artık nefret bi bölüm bu sene inşallah tıpı kazanıp geçecem siz kendinize bakın unutma bugünün şartlarıyla 5 yık sonranın şartları bir olmayacak dişte müthiş bi psikolojik kayıp oldu son 3 sene mesleği bitirdiler....

• kro60 K kullanıcısına yanıt
    Bitmemiş bölüm tıp mı hocam peki :) ben şu an bitmemiş bölüm olduğunu düşünmüyorum...

• Muhammed0123 M kullanıcısına yanıt
    31 beğenisi varmış bozmak istemediğimden beğenmedim

Meslek elimde derken bitirdiniz mi hocam dişi şuan tıp için bir daha mı gireceksiniz

Dondurdum

Sebep olarak ne gösterdiniz ki dondurmak kolay mı bu kadar kaçıncı sınıftınız

Evet kolay bi sebep uyduruyon veriyon öğrenci işlerine

• İlginç ve faydalı bir konu up
  • 20 yıllık up.

• bizim ülkemizde ekonomide orta direği ortadan kaldırma politikası izleniyor. eğitimde de rusya politikası. rusya'da vatandaşın eğitim düzeyi çok yüksektir ancak doktorlar mühendisler mimarlar çok düşük rakamlara çalışır. üniversite eğitimi rusya'da size pek kazandırmaz. türkiye de bu yolda ilerliyor. her köşe başına üniversite açıp 8 milyon üniversite öğrencisi yaratmanın başka bir mantığı yok.

2000'lerde doktor, avukat, diş hekimi, eczacı olanların büyük çoğunluğu parayı kırdı. şu an keyfine çalışıyorlar. 90larda ve 2000'lerin başında ülke eğitimli insana açtı. üniversite mezunları el üstünde tutuluyordu. o dönemlerde tanıdığım doktor,diş hekimi ve avukatların kazandığı paraların haddi hesabı yok. son 10 yıldaki eğitim politikası ile ise bu ülkede okumanın değeri kalmadı.

şimdi mesleklere geleyim, bilgisayar mühendisliği 2000'lerin başında çok popülerdi, sonra düşüşe geçti, 2006-2007-2008'de üniversite sınavına girdim ve son girişimde mimarlık seçtim. bu 3 yılda da mimarlık, bilgisayar mühendisliğinden yüksek puanla alıyordu birçok üniversitede. şimdi ise mimarlığın durumu ortada.. bilgisayar tekrar revaçta. 5 yıl sonra başka bir meslek bilgisayar mühendisliğinin önüne geçecek ve bilgisayar mühendisliği gerileyecek şahsi görüşüme göre, çünkü ülkenin ihtiyacından fazla bilgisayar mühendisi piyasaya girmiş olacak. bir kısmı yurtdışına çıkabilme imkanına sahip olsa da türkiye içi mühendis enflasyonu had safhaya çıkacak ki çıkmaya başladı bile.

tıp, hukuk, diş hekimliği gibi her vatandaşın birebir ihtiyaç duyabileceği meslek gruplarının bölümleri eğer bu mesleklere karşı sert bir kısıtlama politikası uygulanmazsa her zaman revaçta olmaya devam edecek. ama şu an üniversiteye başlayanlar için ne doktorluk ne avukatlık müthiş bir yaşam standartı sağlamayacak 2000'lerde olduğu gibi. ama aç da bırakmaz.

kısacası durum bombok arkadaşlar. çok yanlış ülkede doğmuşuz.

edit: matematik öğretmenliğini tıp'a yakın olma sebebi de hem öğretmen liselerinden gelenlerin ek puanla yerleşiyor olması, hem iş garantisinin o dönemde yüzde yüz olması hem de matematik öğretmelerinin, 2000'li yılların başında dersanalerden, özel derslerden çok iyi paralar kazanabiliyor olmaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 11 Eylül 2020; 1:32:30 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.