Şimdi Ara

rica ediyorum: gözlerim için monitör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar burada yazılanları ve bazı yabancı siteleri okudum bir sonuca varamadım son olarak size sormak istiyorum.
    eğer yine bir sonuç çıkmazsa kendi araştırmam karar verdiğim u2413 alacağım sanırım.

raporlama departmanında çalışıyorum. sanırım durumu anlatabildim.özetle çok yoğun olaak microsoft office ve bilumum sap gibi programlar kullanıyorum
    ancak gözlerim çok hızlı bir şekile bozlmaya başladı. birazda fazla çalışmaktan. şu anda fujitsu sl23t-1 kulllanıyorum ancak göz sağlığım için iyi bir ekran almam lazım.
    amacım ofis çalışmaları. film veya oyun oynamak değil.

makinam:

http://www.n11.com/asus...ga-156-w8-fhd-P19006610

asus i7-4700 HQ 2.40 ghz
    ekran kartım: nvidia geforce gt 750 m

maksimum bütçe 1500 tl.

hangi dell modelini önerirsiniz?

şimdiden öneride bulunan arksadaşlar çok teşekkür ederim.

• Alttaki başlıkta benzer bir konuyu tartışmıştık. Ben de Dell P2214H alma aşamasındayım.

http://forum.donanimhaber.com/m_102910165/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: conanait

Alttaki başlıkta benzer bir konuyu tartışmıştık. Ben de Dell P2214H alma aşamasındayım.

http://forum.donanimhaber.com/m_102910165/tm.htm
    hemen okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahturan

hemen okuyorum

Alıntıları Göster
    BenQ buna çok önem veriyor sanırım, sadece bunun için bir site açmışlardı, bende facebook benq türkiyeden gördüm.
    Eye care serisi monitörleri var.

http://www.benqgozsagligi.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casparza -- 6 Mart 2015; 16:13:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: casparza

BenQ buna çok önem veriyor sanırım, sadece bunun için bir site açmışlardı, bende facebook benq türkiyeden gördüm.
    Eye care serisi monitörleri var.

http://www.benqgozsagligi.com/

Alıntıları Göster
    hadi buyur birde bunu inceleyeyim..kafa zaten duman olmuştu:(

çok sağolun,okuyorum

• bahturan B kullanıcısına yanıt
    Siz Dell monitöre karar verirken hangi kriterleri göz önüne aldınız paylaşabilir misiniz?

Bir de BenQ monitörlerle ilgili şunu söylemek istiyorum, FlickerFree tek başına ne kadar etkili bilmiyorum. Ama yukarıdaki bağlantıda BenQ sitesinde ek özellik olarak azaltılmış mavi ışık vurgulanmış. yani her ikisi bir arada olursa daha verimli oluyor. en azından benim anladığım bu. Lakin BenQ Türkiye sitesinde her 2 özelliği birlikte barındıran ürün yok. Benq.com sitesinde ise, 21,5 ekran için söylüyorum, sadece 1 model var VL2245Z o da Türkiye yok.

ortalığı daha da karıştırmak istemem ama açıkcası ben de Dell mi Benq mu arada kaldım. Belki siz de inceleyip bir değerlendirmede bulunursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: conanait

Siz Dell monitöre karar verirken hangi kriterleri göz önüne aldınız paylaşabilir misiniz?

Bir de BenQ monitörlerle ilgili şunu söylemek istiyorum, FlickerFree tek başına ne kadar etkili bilmiyorum. Ama yukarıdaki bağlantıda BenQ sitesinde ek özellik olarak azaltılmış mavi ışık vurgulanmış. yani her ikisi bir arada olursa daha verimli oluyor. en azından benim anladığım bu. Lakin BenQ Türkiye sitesinde her 2 özelliği birlikte barındıran ürün yok. Benq.com sitesinde ise, 21,5 ekran için söylüyorum, sadece 1 model var VL2245Z o da Türkiye yok.

ortalığı daha da karıştırmak istemem ama açıkcası ben de Dell mi Benq mu arada kaldım. Belki siz de inceleyip bir değerlendirmede bulunursunuz
    dell e şimdiye kadar okumuş olduğum türkçe ve ingilizce forumlardan edindiğim bilgilerle vardım.
    birde şirket IT cisi önerdi.
    benq hakkında söylediklerinizi aynen bende gördüm, kendimce söylendim.
    benq bence çokta ciddiye alınabiliecek bir şey yapmamış. blue light ı ayarlardan düşüremiyor muyuz?
    flicker free e samsıngdan lg ye delle hepsinde var.
    dediğiniz gibi iki özelliğn olduğu model yok.
    olanıda satan sadece sahibinden var.
    benq bu anlamda pek ciddiye alınabilir mi anlamadım.
    birde buna münferit site falan yapmışlar. bizler buna bodozlama atlayacak adam değiliz. birde sitede hatalarla dolu. yani yapın alelacele bir site demişler.
    kanaatimdir.

• Viewsonic vx2363 bak istersen istedigim tum ozellikler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: TonyStank

Viewsonic vx2363 bak istersen istedigim tum ozellikler var
    Senin yerinde olsam IPS ekran tercih ederdim. Birde monitörün boyu ve kullanım mesafesi önemli bence yani gözle arasındaki mesafe. Bu kriterleri değerlendirerek monitör seçmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cansolak

Senin yerinde olsam IPS ekran tercih ederdim. Birde monitörün boyu ve kullanım mesafesi önemli bence yani gözle arasındaki mesafe. Bu kriterleri değerlendirerek monitör seçmelisin.

Alıntıları Göster
    Göz sağlığını düşünüyorsan bunlara bir bak tavsiye ederim.
    http://www.gunnarturkiye.com/

Flicker Free özellikli monitör alman gerek. Benim konuda bu özellikteki monitörler için bir başlık var. Oraya bak istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Flicker Free özellikli monitör alman gerek. Benim konuda bu özellikteki monitörler için bir başlık var. Oraya bak istersen.
    aynen, flicker free mutlaka olması lazım. birde düşük mavi oşık.

da anlamadığım, benq sanki yeni bir buluş yapmışta monitör teknolojisinde çığır açmış havalarına nasıl girmiş onu anlamadım

zaten birçok marka bu özellipi monitörlerine dahil etmiş.dell, samsung, lg ...

aptal sanıyor bazı markalar insanları!
    Düşük mavi ışığa takılma. Onu f.lux ile çözmek mümkün.
    Pahalı ama Dell U2713H, U2715H ile Asus PB279Q'u da düşünebilirsin mesela. PB279'un çözünürlük farkı dışında yakın özellikleri var hepsinin de. PB278'de flicker free yokmuş malesef.
  • quote:

Düşük mavi ışığa takılma. Onu f.lux ile çözmek mümkün.
    Pahalı ama Dell U2713H, U2715H ile Asus PB279Q'u da düşünebilirsin mesela. PB279'un çözünürlük farkı dışında yakın özellikleri var hepsinin de. PB278'de flicker free yokmuş malesef.
    çok teşekkürler. şu anda 23 inç kullanıyorum. 27 inç almanın bu anlamda pek bir faydası olmadığını öğrendim okuduklarımdan. büyük ekranda çalışmayı sevmek dışında faydasıda yokmuş göz sağlığı için.
    bu yüzden 23-24 inç düşünüyorum. dell in bu anşamda muadili u2413 var. onu alsammı diye düşünüyorum

samsung da var mı bu anlamda 24/23 inch monitör. bilginiz var mı?
    23-27 mevzusu aslen kullanım mesafesine ve çözünürlüğa bağlı. Eğer 60 cm ve daha uzaktan kullanacaksan 27", 60 cm'den daha kısa mesafeden kullanacaksan da 23-24" almanda fayda var. Lâkin, boyuta orantılı olarak çözünürlüğün de artması gerek. Yani 23-24" 1080P yeterli iken, 27" monitör için yetersiz kalabiliyor. Bu sebeple 1440P çözünürlük gerekiyor.

U2413 iyi. Onda Flicker Free var.
  • quote:

23-27 mevzusu aslen kullanım mesafesine ve çözünürlüğa bağlı. Eğer 60 cm ve daha uzaktan kullanacaksan 27", 60 cm'den daha kısa mesafeden kullanacaksan da 23-24" almanda fayda var. Lâkin, boyuta orantılı olarak çözünürlüğün de artması gerek. Yani 23-24" 1080P yeterli iken, 27" monitör için yetersiz kalabiliyor. Bu sebeple 1440P çözünürlük gerekiyor.

U2413 iyi. Onda Flicker Free var.
    kesinlikle katılıyoru. u2413 şirketimizin IT cisininde bana önerdiği benimde üzerinde yoğunlaştığım bir model. bu ekranla ilgili malumat okudum.
    ancak bana dell biraz pahalı geliyor bilmiyorum doğru mudur? neye göre pahalı, ayno özellikleresahip diğer markalara göre.
    mesela samsung ta muadili var mıdır acaba?
    sonuçta panel üreticisi samsung. bir dev. herhalde vardır?

Ondan sonra çıkan modeller daha ucuz mesela. Çünkü onlar ya 8 bit, ya da 6 bit+FRC ama 2413 10 bit. Fiyat farkının sebebi bu.
  • Tamamdır bu gözle tekrar inceliyorum..
  • quote:

çok teşekkürler. şu anda 23 inç kullanıyorum. 27 inç almanın bu anlamda pek bir faydası olmadığını öğrendim okuduklarımdan. büyük ekranda çalışmayı sevmek dışında faydasıda yokmuş göz sağlığı için.
    bu yüzden 23-24 inç düşünüyorum. dell in bu anşamda muadili u2413 var. onu alsammı diye düşünüyorum

ilk çıkaranlarlar onlardı, diğer markalarda daha yeni yeni geldi bu özellikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casparza

quote:

ilk çıkaranlarlar onlardı, diğer markalarda daha yeni yeni geldi bu özellikler.

Alıntıları Göster
    sanırım sona yaklaşıyorum:

u2413 ile u2415 arasında kaldım arkadaşlar.

u2415 yeni model u2413 eski model.

aralaırndaki belirgin fark, u2413 te 1 milyar küsür renk var.
    u2415 ün parlaklığı 300, u2413 in 350

ve u2415 normal modda 8 ms, video modda 6 ms iken, u2413 normal modda 6 ms.

tam comparison için:

http://www.prad.de/en/guide/ergebnis_vergleich.html?pradid=670ef99d4e1b836be717976a109c866b&7%5B%5D=0&8%5B%5D=0&10%5B%5D=0&12%5B%5D=0&13%5B%5D=0&14%5B%5D=0&15%5B%5D=0&16%5B%5D=0&17%5B%5D=0&18%5B%5D=0&19%5B%5D=0&20%5B%5D=0&21%5B%5D=0&22%5B%5D=0&23%5B%5D=0&24%5B%5D=8428&24%5B%5D=9667&25%5B%5D=0&26%5B%5D=0&27%5B%5D=0&28%5B%5D=0&29%5B%5D=0&30%5B%5D=0&31%5B%5D=0&32%5B%5D=0&34%5B%5D=0&36%5B%5D=0&37%5B%5D=0&38%5B%5D=0&40%5B%5D=0&42%5B%5D=0&43%5B%5D=0&45%5B%5D=0&46%5B%5D=0&47%5B%5D=0&48%5B%5D=0&50%5B%5D=0&52%5B%5D=0&55%5B%5D=0&56%5B%5D=0&57%5B%5D=0&58%5B%5D=0&60%5B%5D=0&65%5B%5D=0&70%5B%5D=0&75%5B%5D=0&80%5B%5D=0&82%5B%5D=0&84%5B%5D=0&85%5B%5D=0&90%5B%5D=0&95%5B%5D=0&98%5B%5D=0&108%5B%5D=0&order_by=price&order_order=asc&Submit=compare

zaten ofiste kullacağım(excel,word,sap v.s.) oyun film vs. için kullanmayacağım için u2413 gereksiz olacak gibi geldi bana.
    çünbkü u 2413 eski ama yaklaşık 500 lira adaha pahalı.

ikisindede flicker free var.

gözlerimin bir nebze olsun olsun rahat etmesi için u2415 mantıklı mı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahturan -- 9 Mart 2015; 19:22:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.