Şimdi Ara

RİO HAKKINDA YARDIMA İHTİYACIM VAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 4 ay önce 2005 model kia rio sedan confort aldım . şuan 80.000 km de. alır almaz lastiklerini , triger setini , fren balatalarını değiştirdim. Tüm rutin bakımlarını yaptırdım. Fakat aldığım günden beri beni rahatsız eden 2 sorunu halledemedim. Birincisi yolculuk esnasında klimayı çalıştırdığımda belirli aralıklarla motorda hafif bir titreme oluyor. Yani düzenli olarak 2-3 km'de bir hafif bir titreme yapıyor. Servise gittiğimde bana bununnormal olduğunu klimanın ben farketmeden devreye girip çıktığını söylediler.Bu yüzden ara ara titrer , kasılır ara ara rahatlarmış araba dediler ! Bu cevap beni kesinlikle tatmin etmedi. Çevremdeki başka model araçların hiçbirisinde böyle bir sorun yok tabiki. Bir diğer sorunumda bu aracın inanılmaz gürültülü çalışması . (arabamda henüz 8 ay önce takılmış zavoli sıralı sistem lpg var) Benzinde ya da lpg de kullanırken farketmiyor. kabin içine çok fazla motor gürültüsü alıyor. Sanki dizel araba çalışırmış gibi arkadaşlar...Servis bununda normal olduğunu söyledi , bu gürültüye engel olamayacağımı söylediler. tabiki ben bundan da hiç tatmin olmadım. Bu konularda geçmiş deneyimleriniz ve bilgi birikiminizi benimle paylaşırsanız inanın çok mutlu olacağım .

• ben de 2004 nb rio var klima servisin dediği gibi otomatik ihtiyaca göre sogutma yaptıktan sonra kapanıp açılıyor yani sürekli açık kalmıyor buda yolda giderken klimanın devreye girmesiyle hafif bir srsıntı oluşturuyor. bence gürültü var ama çok gürültülü degil.
  • bende 2004 Kia Rio var.. klimayı fazla kullanmıyorum.. son zamanlarda kullanmaya başladım ama.. fakat ben sese dikkat etmedim bi dikkat edeyim..

servislere güvenmek zorundayız.. ses harici (motora falan zarar vermeyecekse, başka zarar açmayacaksa) sorun yapma.. arabadan soğuma yani.. servislere güvenmeyeceğizde kime güveneceğiz görüşüyle hareket ediyorum yoksa her dediği muhakkak doğru değil.. bende normal tüp takılı patlama oluyordu servis sıralı şart dedi.. buji kaplolarını değiştirdim hiç sorun yok..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.