Şimdi Ara

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
10.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Rize insanı muhafazakar fakat kimse sizi el eleyken dövmez.

Kiralık evler konusunda herkese aynı muamele gösteriyorlar 3+1 evler 1000-1200 civarında ev sahibinize göre kız sokma veya sokmama değişir, okul çevresinde sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Rize ortalamanın üstünde pahalı bir şehir esnaf tok satıcı ama kazıklanmazsın.

Ben teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10eydiGız kullanıcısına yanıt
    Evrakları topluyoruz şuan hocam bu sene başvurusu yapılacak, şuan Akreditasyonla ilgilenen hoca ve öğrenci odaklı bir kurul var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Casablancas

Bu üniversite isminin bize 10 yıl sonra sıkıntı çıkarmayacağı hakkında garanti verebilir misiniz ?
    güzel soru
  • Zamanında da fetttullah hazretleri vb deniliyordu.Fem dersaneleri vb el üstünde tutuluyordu sonra noldu söylemeye gerek yok : )

Bundan 5-10 yıl sonra bu üniversiteden mezun olanların başına ne geleceği büyük soru işareti : )

Bu risk ortadayken sınavsız bedava deseler gidip okumam : D

Bu arada bende Rizeliyim.Doğduğum yerden tiksindim yıllardır.
  • Casablancas kullanıcısına yanıt
    Çok iyi yorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ünide silivri kısmı var mı
  • babaninoğlukemal B kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum biz sadece tıp okuyoruz :)

• Ustune para verseler okumam

• Up.

• Merhaba arkadaşlar, geçen sene Akif'in başlığını okuyup, daha sonra kendisi ile iletişime geçtik. Etraflıca bir araştırmadan sonra RTEÜ Tıp Fakültesini yazdım ve ilk senemi bitirmiş bulunuyorum. Okul hakkında kendi düşüncelerimi yazmak istedim.

Başlamadan önce ulaşım konusuna gelecek olursak, yazmadan önce beni çok çok düşündüren bir konuydu, size tavsiyem her zaman uçağı tercih edin. Rize sihirli bir şekilde Türkiye'nin neredeyse her ilinden 20-24 saat sürüyor otobüs tam bir çile ve herhangi bir fiyat avantajı da bulunmuyor. Pandemi döneminde 180 TL otobüs bileti almak durumunda kaldım. Uçuşunuzu erkeden planlarsanız 100-150 TL'ye çok rahat uçak bileti bulabilirsiniz. Rizeye direkt uçuşlar yok fakat yakın dönemde Trabzon havalimanı bakıma girecek, Rize-Artvin havalimanına taşınacak deniyordu, bu gerçekleşirse direkt Rizeye uçacaksınız.

Okulumuzun orta zorlukta olduğunu söylenebilir, kolay olması beklenemezdi ama çok zor bir okul da değil sistemini oturttuktan sonra başarılı olabileceğiniz bir okul olduğuna inanıyorum.

Fakültemiz kampüs içerisinde değil kampüs minibüsle 30-40 dakika kadar uzakta bize ama sorarsanız sene boyunca kampüste takılma ihtiyacı duydun mu diye hiç duymadım. Ufak sayılabilecek bir fakülte ilk başta canımı sıkan bir detaydı fakat ilerleyen zamanlarda fakülte hakkında en sevdiğim şeylerden birisi haline geldi çünkü bu kampüsten uzaklık ve görece küçüklük öğrenciler arasında farklı bir kültürün oluşmasına sebebiyet vermiş, üst dönemleriniz tarafında çok samimi bir şekilde karşılanacağınız, pek çok konuda yanınızda olacaklarının garantisini verebilirim. Fakülte ve eğitim konusunda önceki mesajlarda cevaplanmamış aklınıza takılan bir şeyler olursa çekinmeden sorun.

Rizeye gelecek olursak eğer, bu şehri tercih ederseniz hem bayılacaksınız hem de nefret edeceksiniz. Karadenizli olmayan, karadeniz'i ilk kez görecek olanlar bir defa doğal güzelliklerine aşık olacaksınız. İlginç bir şekilde sanıldığı kadar da yağmur yağmadığını da söyleyebilirim. Tabii Rize burası yağıyor ama denildiği kadar sık değil :)

Sosyal imkanlar açısından ilk geldiğiniz zaman üzgün hissedebilirsiniz çünkü hala çok bir imkan yok, bu sene AVM açılıyordu son durum ne bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda bunu çok da sorun etmeyeceğinizi düşünüyorum çünkü öğrenci birlikleriyle, turlarla vs. Çevre illere sık sık geziler düzenleniyor zaten. Trabzon 45 dakika, böyle yazınca da köy gibi olmuş cafeler vs tabii var ama büyükşehir performansı beklememek lazım.

Yurt ve ev imkanlarına güncelleme yapacak olursak kız öğrenciler için yurt imkanları bir nebze daha iyi, Akif'in bahsettiği mükemmel manzaralı KYK erkek yurdunda kaldım bu sene çok memnun kaldım diyemem ama fiyat olarak ortalamanın epey altında ve okula yakın sayılır o yüzden çok şikayet edemeyeceğim. İlginç bir şekilde ev fiyatları hala 1000-1200 bandında belki ±100 diyebiliriz. Fakülteye yakın pek çok imkan var.

Toparlayacak olursam, Akif'in başlığı ve yardımıyla yazdığım RTEÜ Tıp'a puanım 6.5/10dan 7/10 veriyorum. Puan kırdığım kısımlar ulaşım ve sosyal imkanlar fakat bu sıralamaya ve çevre illere göre çok çok gelişmiş ve başarılı bir okul olduğunu söyleyebilirim. Simülasyon merkezi ve diğer imkanlarını araştırırsanız tatmin olacağınıza inanıyorum. Tercih dönemi çok heyecanlı ve bir o kadar yorucu bir serüven, hepinize başarılar diliyorum, bol araştırma yaptığınız bir dönem olsun. Aklınızı takılan her şeyi sorabilirsiniz.

• Geçen sene 18.100 civarı kapattığını da ekleyeyim fakat kontenjan artışıyla 300-400 gerileyebilir, hepinize iyi forumlar.

• Akredite başvurusu yapıldı bu arada arkadaşlar onaylanması bekleniyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akiifkilic -- 30 Temmuz 2020; 17:26:23 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.