Şimdi Ara

RJ11 TO RJ45 KABLO YA DA SPLİTTER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR EVİMDE BAZI ODALAR DA TELEFON KABLOSUNU ETHERNET KABLOSU İLE BAĞLAYARAK KULLANMAK İSTİYORUM.
    BUNU DİREK OLARAK KABLOLARI BİRLEŞTİREREK YAPABİLİR MİYİM? VE İNTERNET HIZINDA BİR SORUN OLUR MU?
    YOKSA SPLİTTER FİLAN VAR MI?

NEDEN BUNU YAPMAK İSTİYORUM DİYE SORARSANIZ BENİM ODADA OLAN MODEM HER ODADA ÇEKMİYOR ORTA BİR YERE MODEM VE TELEFONU KOYUCAM.KENDİ ODAMDA DA BU YÖNTEMLE ETHERNET KABLOSUNA BAĞLI KULLANMAK İSTİYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Feynman -- 12 Temmuz 2015; 18:41:21 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ethernet bağlantılarınız gigabit değilse olur. Gigabit olmayan ethernette 8 telin sadece dördü kullanılır. Geri kalan teller boştadır.
    Sizin yapacağınız kullanılmayan tellerden ikisini prizin rj45 girişinden söküp, rj11 girişine bağlamak. Diğer prizler için de aynı şeyi yapmak. Kabloların uçlarında jak çakılı ise, yine boşta kalan ikiliyi alıp ayrı jak çakmak.
    Dişi rj45 e karşıdan(erkek rj45 e kablo bağlı taraftan)jak tırnağının geçtiği girinti altta olacak şekilde bakınca 4., 5., 7., 8. pinler boştadır.

Baktığım kadarı ile böyle bir ürün tr piyasasında yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 13 Temmuz 2015; 8:55:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Ethernet bağlantılarınız gigabit değilse olur. Gigabit olmayan ethernette 8 telin sadece dördü kullanılır. Geri kalan teller boştadır.
    Sizin yapacağınız kullanılmayan tellerden ikisini prizin rj45 girişinden söküp, rj11 girişine bağlamak. Diğer prizler için de aynı şeyi yapmak. Kabloların uçlarında jak çakılı ise, yine boşta kalan ikiliyi alıp ayrı jak çakmak.
    Dişi rj45 e karşıdan(erkek rj45 e kablo bağlı taraftan)jak tırnağının geçtiği girinti altta olacak şekilde bakınca 4., 5., 7., 8. pinler boştadır.

Baktığım kadarı ile böyle bir ürün tr piyasasında yok.

Anladım hocam.Sağolun bilgi için.İnternette bir kaç videoda var.Yararlı oldu.

Evet hocam araştırdım trde böyle ürün bulamadım.

• Eğer anladıysam;
    sizin en az 4 tele ihtiyacınız var öncelikle. Tel kabloları (RJ11) 2 telli olur. eğer odadan odaya giden 4 telli kablonuz varsa gerisi kolay:
    Öncelikle bu telefon kablosunun telefon hattıyla bağlantısını kesmelisiniz. Muhtemelen sigorta kutusunun yanında bir yerlerde telefon hattının da dağıtıcısı vardır. Aynı kablodan hem tel sinyali hem internet sinyali taşımamak için. Daha sonra yeterli uzunlukta RJ45 kabloyu ortadan kesin. Sırasıyla TuruncuBeyaz-Turuncu-YeşilBeyaz-Yeşil renkli kabloların ucunu sıyırın ve evinizdeki telefon kablosuna herhangi bir sırayla bu kabloları pense vs ile ekleyip yapıştırın. Diğer odada da aynı renk sırasıyla aynı işlemi tekrarlayın. Şemayla da anlatıcam aşağıda. Sonuçta ağ hızınız düşük olur ama internet hızınıza bir düşme olmaz. Yani tel kabloları 100 Mbps hızına çalışmaz diye düşünüyorum fakat internet hızınız tahmini 16 Mbps ise bu hızı kaldırır kablolar.
    https://store.donanimhaber.com/0a/c4/b7/0ac4b726e4dcdf2713d21f7fae11e4af.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: unknownrealmman

Eğer anladıysam;
    sizin en az 4 tele ihtiyacınız var öncelikle. Tel kabloları (RJ11) 2 telli olur. eğer odadan odaya giden 4 telli kablonuz varsa gerisi kolay:
    Öncelikle bu telefon kablosunun telefon hattıyla bağlantısını kesmelisiniz. Muhtemelen sigorta kutusunun yanında bir yerlerde telefon hattının da dağıtıcısı vardır. Aynı kablodan hem tel sinyali hem internet sinyali taşımamak için. Daha sonra yeterli uzunlukta RJ45 kabloyu ortadan kesin. Sırasıyla TuruncuBeyaz-Turuncu-YeşilBeyaz-Yeşil renkli kabloların ucunu sıyırın ve evinizdeki telefon kablosuna herhangi bir sırayla bu kabloları pense vs ile ekleyip yapıştırın. Diğer odada da aynı renk sırasıyla aynı işlemi tekrarlayın. Şemayla da anlatıcam aşağıda. Sonuçta ağ hızınız düşük olur ama internet hızınıza bir düşme olmaz. Yani tel kabloları 100 Mbps hızına çalışmaz diye düşünüyorum fakat internet hızınız tahmini 16 Mbps ise bu hızı kaldırır kablolar.
    https://store.donanimhaber.com/0a/c4/b7/0ac4b726e4dcdf2713d21f7fae11e4af.jpg

evet hocam çok iyi anlatmışsınız.

Modeme ethernet çekmiyceğim direk telefon hattına bağlıycağım diğer oda da ethernet kablo sistemini kullanacağım yani oda 2 de ki gibi.

Çok teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RJ45'ten RJ11 e dönüşüm
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.