Şimdi Ara

RK3066 Chipsetli Android MiniPc Ana Konu ve Teknik Destek (UG802-MK808) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.386
Cevap
49
Favori
211.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

Bu android cihazlarda full hd felan izlerken ısınma sorunuyla karşılaşıyormusun?Ayrıca tor rent download denedinmi hiç?

rockchip pek ısınmıyor daha hiç ısınmadan şikayetci birini görmedim,
    torrent ug802 de denemedim ama cep telefonumda denemiştim bir iki kere çalışıyor mtorrent'in programı var indirip kullanabilirsin bir sıkıntı çıkmaz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

quote:

Orijinalden alıntı: mukohan

quote:

Orijinalden alıntı: mukohan

bir çok arkadaşımın yazdığı gibi her gün yeni bir aletin çıkışı kafamı karıştırıyor.
    mk808 mi ug 007 mi derken imito mx1 çıktı. şimdi de hi802 ve mk802III var.
    1-şu anda hangisini alma mantıklı olur?
    2-bir de fly mouse f10 düşünüyorum. sizce daha iyi bir mouse var mı?
    teşekkurler.
    linux pek düşünmüyorm ama belki ilerde lazım olabilir.ona göre bir cevap verir misiniz?
    şimdiden teşekkurler.
    saygılar

Kusura bakmayın..yeniden sormak zorunda kaldım.

1- mk808 de hala birtakım sorunlar devam ediyor yazılımsal olarak fakat yazılımı düzeltmeye çalışan yabancı arkadaşlar var :D, ug007 yi bilmiyorum bir arkadaş sipariş verdi gelince yazar kendisi, hi802 de çıkmamış bir cihaz fakat güzel bir cihaz olacağa benziyor ve açık kaynak kodlu bir cihaz olacak umuyoruz böylece daha kolay sistem üzerinde değişiklikler yapılabilecek ve ubuntu linux kurulabilecek ben şahsen merakla bekliyorum bu cihazı. mk802III de ug802 nin aynısı sadece android 4.1.1 yüklü geliyor onun firmware dosyası yanınlanınca ug802 lere de yüklenebilecek yüzde 99...

2- bende mele F10 var ve çok memnunum gayet güzel çalışıyor...

Öncelikle yardımların için teşekkürler.
    Ben MK802 II ile UG802 arasında kaldım.Bütçem max.60$ veöncelikli kullanma amacım to..rnt down ve full hd filmleri izlemek bana uygun bi satış linki verebilirmisin?
    Teşekkürler.

tavsiyem artık Mk802 leri almayınız yonunde... cunku ben Mk802 kullandım çok fazla programlara hata verıyordu.. acılmıyor kapatayım mı diye ıkıde bir soruyor vs..vs internet sayfası acma sorunu vardı... cok gec acıyordu...

ug802 de almayınız zira ondan sonra aynı ozellıklerı ıceren mk808 ve UG007 cıktı.... mk808 tek farkı sogutucu olması ve yazılımı 4.1 olarak cıkması sorunları var...
    ug007 de ug802 nin bir ilerki urunu bluetooth eklentılı ve 4.1 yazılımlı versiyonu... ben tercihimi bundan yana kullancam... ama bir gozumde Hi802 de olacak.....
    imito yuda yenı duydum...

onada kısaca baktım işlemci ekran kartı rom ram olarak ug007 ile birebir aynı ama XBMC sorunsuz diye yazılmıs bu nasıl oluyor anlamadım.. artık xbmc sorunsuz olarak Rk3066 larda calısıyor mu?
    Android 4.1.1 OS, Google Play Store pre-installed;
    Build in Bluetooth
    Wifi 802.11 b/g/n
    Rockchip RK3066 Dual core ,up to 1.6Ghz, Quad core Mali400 GPU
    Support XBMC, already tested by Geekbuying;
    Aluminum Case

Yaklaşık iki ay önce MK802 II siparişi vermiştim aliexpress üzerinden. Çinlilerin tatili falan derken bayramdan bir hafta önce elime ulaştı cihaz. Bir ara ümidi kesmiştim gelmeyecek diye.

Velhasılı sizinde bahsettiğiniz gibi programların açılışlarında hata falan veriyordu. Çok stabil değildi. İngilterede rikomagic.co.uk isimli bir siteyi incelemeye başladım. Çok faydalı bilgiler mevcut. Tam bayram haftası MK802 II için yeni yazılım yayınlandı. Bu yazılımdan sonra alet gerçekten çok güzel oldu. Nerede ise hiç hata vermiyor. Browser olarak Dolphin ve jetpack'ini yükledim. Flash ağarlıklı haber sitelerinde biraz gecikiyor fakat yinede eski yazılıma göre çok iyi. Eskiden youtube'da beklemeler oluyordu şuan HD klipleri çatır çatır açıyor.

Şu hali ile hiç uğraşmadan kullanılabilecek bir cihaz olmuş bence.

• Merak ettiğim bir konu var. Bu cihazların (bendeki measy a5a) kendi video oynatıcıları mevcut. Hertürlü ses ve video kodek desteğine sahip ancak türkçe altyazı seçeneği yok. XBMC bendekine kurulmadı. Kurulsaydı bu oynatıcılar gibi açabileceğimiz ve türkçe film altyazı desteği olan bir program mı olacaktı yoksa yine google apk dan indirdiğimiz programlarla (mx video vs gibi) mı seyredeceğiz. Sonuçta XBMC desteği olan cihazlar daha mı iyidir (amlogic çipli gibi)?
  • eline UG007 veya MK808 olanların yorumlarınıda almak isterim....
    görebildiğim kadarıyla..

aşağıdakilerin donanımları aynı

Mk802 III (Mk806)
    Mk808
    Ug802
    Ug007 bluetooth

donanımları aynı ise sıkıntı varsa hepsinde birden olmalı değil mi ?
  • ug802 bu kadar uygun fiyatlıysa alasım var.

http://www.aliexpress.com/store/product/MK802-Android-4-0-Mini-PC-HDMI-IPTV-HDD-Player-Smart-Android-Box-w-Allwinner-A10/906615_569991231.html

Linux kurulabilse direk alıcam ama biraz daha bekliyorum, amacım 2.5" usb harddisk bağlayıp 7/24 download yapacak bir sistem oluşturmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.power

Merak ettiğim bir konu var. Bu cihazların (bendeki measy a5a) kendi video oynatıcıları mevcut. Hertürlü ses ve video kodek desteğine sahip ancak türkçe altyazı seçeneği yok. XBMC bendekine kurulmadı. Kurulsaydı bu oynatıcılar gibi açabileceğimiz ve türkçe film altyazı desteği olan bir program mı olacaktı yoksa yine google apk dan indirdiğimiz programlarla (mx video vs gibi) mı seyredeceğiz. Sonuçta XBMC desteği olan cihazlar daha mı iyidir (amlogic çipli gibi)?

şu anda amlogic chipsetli cihazların bazılarında çalışıyor xbmc, fakat şu anda piyasadaki cihazlar hep düşük işlemcili ug802 tarzı cihazlardan en az yarısı hatta 3 te biri hızda çalışıyorlar, sadece xbmc için kullanılacaksa tavsiye edilir fakat hem xbmc hem oyun hem internet ıvır zıvır aynı anda olcaksa performansı düşük kalabilir....

ayrıca mx player yüklediğinizde altyazılar vs açabiliyorsunuz, cihazınızda mx player çalışmıyorsa işlemcinize uygun codec paketini marketten yükleyerek sorunu çözebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: deadric

ug802 bu kadar uygun fiyatlıysa alasım var.

http://www.aliexpress.com/store/product/MK802-Android-4-0-Mini-PC-HDMI-IPTV-HDD-Player-Smart-Android-Box-w-Allwinner-A10/906615_569991231.html

Linux kurulabilse direk alıcam ama biraz daha bekliyorum, amacım 2.5" usb harddisk bağlayıp 7/24 download yapacak bir sistem oluşturmak.

Bu daha ucuz

http://www.aliexpress.com/item/In-Stock-MK802-CS802-Dual-Core-Mini-PC-Android-4-0-TV-Box-IPTV-1-2GHz/636486630.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

eline UG007 veya MK808 olanların yorumlarınıda almak isterim....
    görebildiğim kadarıyla..

aşağıdakilerin donanımları aynı

Mk802 III (Mk806)
    Mk808
    Ug802
    Ug007 bluetooth

donanımları aynı ise sıkıntı varsa hepsinde birden olmalı değil mi ?

mk802 III ve ug802 resimlerden görüldüğü kadarıyla tamamen aynı CPU GPU ve WIFI olarak
    ug802 ve mk808 arasında wifi çipseti farkı var donanımsal olarak
    ug007 bluetooth eklemişler gerisini bilmiyorum......

yazılım olarak gelirsek
    ug802 en eski yazılımı kullanıyor,
    mk802III android 4.1.1 kullanıyor ve stabil olduğu söylendi eğer firmware dosyasını bulabilirsem biryerlerden ug802 ye flashlayıp deneyeceğim olumlu sonuç alınırsa siteye eklemeyi düşünüyorum

sıkıntılara gelirsek,

ug802 de wifi anteninde sorun var diyorlardı fakat basit bir şekilde düzeltilebiliyor wifi anten modlaması yapılarak, cihaz 150mbps de çalışıyor yani wireless N standardında.
    ve max 1.2 ghz de çalışıyor şu anda.

mk802III de 1.2 ghz de çalışıyor ve android 4.1.1 kullanıyor stabil denildi bilemiyorum tam olarak.

mk808 e gelirsek ilk çıkan firmware de ekran çözünürlüğü sıkıntısı vardı ve wifi 65mbps max bağlanbiliyor ve ayrıca belli bir süre sonra hız 5mbps ye düşüyormuş bunu wifi drop olarak adlandırıyorlar... max 1.2 ghz de çalışıyor.
    sonra yeni beta bir firmware yayınlandı mk808 için onda ekran çözünürlüğü sıkıntısı giderildi, fakat wifi drop olayı devam etmektedir ayrıca cihazı kapatıp açarken rastgele olarak sistem dosyalarını bozabiliyor yeni firmware bundan dolayı cihazı tekrar flashlamak gerekiyor. ayrıca cpu 1.0 ghz de fixlenmiş max.
    yeni bir beta firmware çıkacak ve o sorunların giderilmiş olduğunu umuyorum...

Yani burdan anlayacağınız üzere donanım olarak nekadar aynı olsalarda firmware yüzünden farklı sorunlar çıkabiliyor yani birinde olan sıkıntı öbüründe olacak diye birşey yok.

• quote:

fiyat güzelmiş gerçekten ama 8 dolar daha eklemeniz gerekiyor kargo için yani aslında standard fiyata geliyor :D

linux kurulamıyor fakat çalışma yapan 2 kişi mevcut ileride ne olacağı belli olmaz,
    ayırca torrent için android ide kullanabilirsiniz illa linux kurmanıza gerek yok...

• Benimkinde garanti falan filan olsun diyorsanız buradan alın

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10161834
  • eCCo arkadaşım merhaba,

Kimde ne cihaz var anlaşılabilmesi için , ilk mesajına ekleme yapar mısın?

MK808 sahipleri, UG... sahipleri gibi. MK808 bir bende var sanırım :((
  • quote:

Benimkinde garanti falan filan olsun diyorsanız buradan alın

Ülkeye ithalatı hangi uyanık firma yapmış acaba merak ettim...
  • Yalnız menü ne ayak çözemedim abi launcher kurduracaklar galiba bize de ug802 gibi kendilerince bişey yapmışlar ama dos ekranı gibi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

eCCo arkadaşım merhaba,

Beklediğim posta bir gelse bende mk808 sahipleri arasına gireceğim, satın alalı 24 gün oldu daha Türkiye sınırlarını geçemedi. Bekliyorum.
  • quote:

Benimkinde garanti falan filan olsun diyorsanız buradan alın

ahaha 190 tl :D

ayrıca neyin garantisini verecekler merak ediyorum :D walla bizim millet çok uyanık ya :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

eCCo arkadaşım merhaba,

şu anda zaten iki üç kişide var alet :D bi siparişler gelsin arkadaşların ekleriz konunun altına :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: android hastası

Ohh bee sonunda UG007 inceleme
    http://www.youtube.com/watch?v=phZq6V9eZrM

http://www.youtube.com/watch?v=bDA4eYnhVkM

wifi drop yokmuş ve ses kayması da yokmuş :D

ayrıca bluetooth la dosya yollaması vs çalışıyormuş :D şimdilik sıkıntı yok gözüküyor :D

launcher olarak saçma sapan birşey koymuşlar gene :D neyse busefer normal launcher de eklemişler standart olarak D: kendin seçiyorsun ..

• MK808 için Bob yeni bir fw hazırlıyormuş ve şu ana kadar cihazı restart edince sistemi bozan hataya rastlamamış yani sistemi istediğiniz kadar yeniden başlatın sistem dosyaları sağlam kalıyor ve cihazı yeniden flash lamak zorunda kalmıyorsunuz :D

Ocean72 arkadaşımız için güzel bir haber :D firmware yayınlanınca siteye eklerim....

edit: yeni beta2 firmware çıktı linki ekledim ilk sayfaya, eski fw nin linkini kaldırdım çünkü sorunlu idi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 2 Kasım 2012; 21:48:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

quote:

fiyat güzelmiş gerçekten ama 8 dolar daha eklemeniz gerekiyor kargo için yani aslında standard fiyata geliyor :D

linux kurulamıyor fakat çalışma yapan 2 kişi mevcut ileride ne olacağı belli olmaz,
    ayırca torrent için android ide kullanabilirsiniz illa linux kurmanıza gerek yok...

Evet atrix telimden torrent indiriyorum ara sıra ama linux çalıştırabilmesi benim için önemli, atrix lapdock var da ona takıcam laptop gibi kullanabilmek için, bizim hanımın işleri için gerekiyor :) PC de bana kalmış olur hehe

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.