Şimdi Ara

RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
25
Favori
109.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bonjovi59

quote:

Orijinalden alıntı: pekozgur

Tronsmart T428 elime ulaşalı yaklaşık bir hafta oluyor. Üzerinde gelen rom ile bazen farede takılmalar oluyordu Finless 1.5A rom yükledim. Şu anda takılma olmuyor ve kullanım gayet akıcı ve hızlı. Next Launcher denedim ancak memnun kalmadım. Sanırım Xoom tabletten kalan alışkanlıkları atamayacağım üzerimden standart kullanıcı arayüzü ile devam ediyorum.

Hız ve USB bağlanabilirliği olarak gayet iyi yalnız Wireless ciddi anlamda sorunlu. Ürünün beraberinde gelen USB-Ethernet çeviricisi ile bağladığımda çok güzel internet ve online canlı televizyon-dizi izleme deneyimi verirken wireless ile 6-7mb boyutunda bir uygulama yüklemek bile işkence halini alıyor. Yeni rom yüklemeden önce 1,5tb'lık harici diskimi tanımamıştı, ayrıca 16gb'lık Maxell usb stick'i de görmemişti. Rom attıktan sonra denemedim deneyince bilgi veririm.

Elimdeki wireless Microsoft fareyi anında tanıdı ve kullanımı tahminimden kolay ancak air-mouse/fly-mouse'larla da denemek lazım. Teknoloji markette LG'nin akıllı kumandasını test etmiştim eğer benzer bir deneyim sunacaksa güzel olabilir.

Vatan bilgisayarda Microsoft'un bluetooth faresi ile de deneme yaptım gayet güzel eşleşti ve çalıştı ancak fiyatı 145TL diyince bir anda buz gibi soğudum. Çözüm olarak yine elimdeki 4 portu olan usb hub'ı denedim ve sorunsuz çalıştı. Şu anda fare+usb/ethernet çeviricisi takılı bir şekilde gayet verimli olarak kullanıyorum.

XBMC'yi MX-player ile verimli bir şekilde kullanamadım. Düzgün çalışan bir versiyonunu arıyorum.

Oyunlarla deneme yapma şansım olmadı. Gerçi jiroskop ya da dokunmatik ekran olmadan nasıl oynanabilecek oyunlar onu da bilmiyorum. Deneme şansım olduğunda bilgi vermeye çalışacağım.

Beraberinde gelen HDMI uzatma kablosu duvara monte 22" televizyon için biraz daha uzun olabilirdi ancak yine de gayet güzel iş görüyor.

bende de t428 var.nasıl finless rom atılıyor.ben bu konularda bayağı acemiyim.tam olarak anlatabilirmisin.yardımcı olursan sevinirim.

T428'e Finless rom yüklemek biraz zahmetli bir iş ama zor değil. İngilizce kaynaktan çevirerek anlatmaya çalışırım ama zamanım yok şu anda. Aslında freaktab sitesinden ROM'u indirirseniz içinden çıkan readme dosyasında gayet detaylı bir şekilde anlatmış adam ama İngilizce doğal olarak.

Bu arada memory stick'i deneme şansım oldu ve gayet düzgün çalıştı. Ayrıca Logitech K710 model kablosuz oyun kumandası da çalıştı ancak oyunlarda deneyemedim (vaktim olmadı) Trust marka dandik sayılabilecek bir usb çoklayıcı ile Ethernet-USB çevirici, kablosuz mouse dongle'ı ve 16gb memory stick'i bir arada kullanabildim.

Aletin video oynatmada çok ciddi sıkıntısı var ne yazık ki ciddi bir optimizasyon gerekiyor... Android'in player'ı, cihaz ile gelen player ve başka bir media player ile denedim ancak frame atlama sorunu rahatsız edici seviyede. MX player ve BSplayer ile de deneyeceğim.

Vaktim olursa bugün oyun ve 1,5tb'lık harici diski deneyeceğim. Yine buradan aktarırım deneyimlerimi.

Bu arada Antutu ile test yaptım 15800 gibi bir skor aldı. Note 2 telefonum stock rom ile 17560 gibi bir skor alıyor ve daha düşük çözünürlükte çalışıyor (native olmasa da T428 1920*1080-60hz'de görüntü veriyor). Bence gayet başarılı bir skor sadece biraz optimizasyona ihtiyacı var. Belki 4.1.1'e downgrade yaparsam sorunlar çözülebilir.

Şu sıralar ciddi anlamda vakit sıkıntısı içerisindeyim. Alet kurcalamak için süper.

• yanlıs anladım k710 - f710 :(((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhun187 -- 4 Temmuz 2013; 12:20:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

Siyah renk çok güzel yakışmış cihaza gerçekten,
    bir çok yönden cezbediyor, fakat K-R42'yi almak ve almamak konusunda iki şey düşündürüyor beni;
    bluetooth ve açma kapama düğmesi.

Açma kapama düğmesi var cihazın ön yüzünde Ama bluetooth yok

Tercih meselesidir ama bluetooth işine bu kadar takılmayın. İki stick kullandım, şu ana kadar bt ile bir şey eşleştirme ihtiyacı hissetmedim. Üreticiler de piyasa araştırması yapmışlardır. Bt cihazlar, wireless cihazların yanına pratiklik anlamında yetişemiyor. Çok ihtiyaç olsaydı koyarlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanprg

quote:

quote:

Siyah renk çok güzel yakışmış cihaza gerçekten,
    bir çok yönden cezbediyor, fakat K-R42'yi almak ve almamak konusunda iki şey düşündürüyor beni;
    bluetooth ve açma kapama düğmesi.

Açma kapama düğmesi var cihazın ön yüzünde Ama bluetooth yok

Tercih meselesidir ama bluetooth işine bu kadar takılmayın. İki stick kullandım, şu ana kadar bt ile bir şey eşleştirme ihtiyacı hissetmedim. Üreticiler de piyasa araştırması yapmışlardır. Bt cihazlar, wireless cihazların yanına pratiklik anlamında yetişemiyor. Çok ihtiyaç olsaydı koyarlardı.

Genel olarak haklısınız çok gerekli değil ( bende pek kullanmıyorum). Ancak bazı arkadaşlar Android oyunlarını mevcut PS/3 veya XBOX kumandaları ile oynuyorlar.
    Bu durumda olanlar için bluetooth önemli oluyor. Bundan dolayı belirtmek istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Siyah K-R42'yi ben de almaya karar verdim. Geekbuying Levy20041 nickli elemana rom yapması için bedava cihaz göndermiş. Ayrıca Finless Bob da RK3188 cihazlarda film oynatırken takılma problemini çözdüğünü söylemiş. Artık bu cihazlar alınabilir seviyeye gelmiştir ya da gelmek üzeredir. Bundan sonra o ufak cihazlara ve ıvır zıvır aksesuarlara beş kuruş vermem. Elimdeki MK808'i de yanında kumandası, biri gigabit 2 ethernet adaptörü ile birlikte ölmüş eşek fiyatına vereceğim. Tabi diğerini aldıktan sonra...

Bende bunu bekliyorum. Eğer 1080p filmi sorunsuz oynatabilecekse alacağım.
  • Kingnovel K-R42 'nin bir firmware güncellemesi daha çıkmış ama bu official. Netflix yaması içeriyor ve geekbuying de yayınlanmış.
    Şimdilik resmi firmwareler gayet iyi geliyor gibi görünüyor.

http://blog.geekbuying.com/index.php/2013/07/03/how-to-update-firmware-on-k-r42-quad-core-tv-box/#.Udem8bFrOUl

@kemalwebnet
    Ayrıca senin talebin ile ilgili şöyle bir yorum var :

the kernel of this device solve the video problem on t428.
    wifi is different, but definitely the best result so far as regards the video problem.
    can we have contact with the developer of this kernel ?

Özetle K-R42 de bulunan kernel'in genel olarak R3188 lerde olan video oynatma sorununu çözdüğünü
    ve bu cihazın ROM'unu T428 de deneyip (wifi farklı olmasına rağmen) çok iyi sonuç aldığını belirtmiş.
    Bu cihazın geliştiricilerine T428'e kernel yazıp yazamayacaklarını soracakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 6 Temmuz 2013; 8:28:45 >

• Hem RK3066 hem de RK3188 Android bilgisayar kullanmış olan arkadaşlara birşey soracağım. MK808 internette gezinirken sayfa kaydırmalarında istediğim akıcılık yok. Genel olarak tüm internet sayfa açma kapama hareketlerinde bir hantallık söz konusu. Ekran yenilemelerde takılmalar falan var. 3188 modellerde durum nedir ? Windows akıcılığı var mı ? Bu açıdan RK3066 ile performans farkı belirgin mi ? Antutu skorlarından çok beni işin bu kısmı ilgilendiriyor.
  • Puff neden bt yok bu cihazda :/
    Kablosuz gamepad'i başka türlü bağlamamız mümkün mü arkadaşlar? Ps3 dualshock ya da xbox controller'ını?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şerbetçi

Puff neden bt yok bu cihazda :/
    Kablosuz gamepad'i başka türlü bağlamamız mümkün mü arkadaşlar? Ps3 dualshock ya da xbox controller'ını?

Olur mu bilmiyorum ama usb portu cok bu cihazda, bir tane 3-5 dolarlik bluetooth usb aparati alsak taksak olmaz acaba
  • quote:

Hem RK3066 hem de RK3188 Android bilgisayar kullanmış olan arkadaşlara birşey soracağım. MK808 internette gezinirken sayfa kaydırmalarında istediğim akıcılık yok. Genel olarak tüm internet sayfa açma kapama hareketlerinde bir hantallık söz konusu. Ekran yenilemelerde takılmalar falan var. 3188 modellerde durum nedir ? Windows akıcılığı var mı ? Bu açıdan RK3066 ile performans farkı belirgin mi ? Antutu skorlarından çok beni işin bu kısmı ilgilendiriyor.

incelemelerde özellikle bu konu çok konuşulmuştur. RK3066 olan cihazlardaki takılmaların RK3188 de olmadığı özellikle vurgulanıyor.
    Hatta PC gibi olduğu söyleniyor. Gördüğüm kadarıyla da öyle. Ama kullanan arkadaşlar daha iyi yorumlar.

Cihazları alan kayboluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 6 Temmuz 2013; 13:15:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nox4949

quote:

Orijinalden alıntı: Şerbetçi

Puff neden bt yok bu cihazda :/

Olur mu bilmiyorum ama usb portu cok bu cihazda, bir tane 3-5 dolarlik bluetooth usb aparati alsak taksak olmaz acaba

Olması lazım. Aşağıdaki linkde bununla ilgil birkaç şey paylaşılmış

http://www.pocketables.com/2012/05/guide-to-game-controllers-on-android.html

• quote:

quote:

Hem RK3066 hem de RK3188 Android bilgisayar kullanmış olan arkadaşlara birşey soracağım. MK808 internette gezinirken sayfa kaydırmalarında istediğim akıcılık yok. Genel olarak tüm internet sayfa açma kapama hareketlerinde bir hantallık söz konusu. Ekran yenilemelerde takılmalar falan var. 3188 modellerde durum nedir ? Windows akıcılığı var mı ? Bu açıdan RK3066 ile performans farkı belirgin mi ? Antutu skorlarından çok beni işin bu kısmı ilgilendiriyor.

incelemelerde özellikle bu konu çok konuşulmuştur. RK3066 olan cihazlardaki takılmaların RK3188 de olmadığı özellikle vurgulanıyor.
    Hatta PC gibi olduğu söyleniyor. Gördüğüm kadarıyla da öyle. Ama kullanan arkadaşlar daha iyi yorumlar.

Cihazları alan kayboluyor

rk3066 kullanmadim ama 3188in cok iyi bir internet performansi oldugunu soyliyebilirim. pc lerle yarisir seviyede akici hizli. tek sorun bazi sayfa yapilari scriptler duzgun calismayabiliyor. bide bazi linkleri tikladiginiz halde uzun sure tiki almiyabiliyor. tiklayabilmek icin ugrasmak gerekiyor. buda scriptlerle alakali olabilir.

• quote:

Bu arada K-R42 nin siyah ve Jelly Bean 4.2.2 sürümü geekbuying e gelmiş arkadaşlar. Gözümüz aydın

http://www.geekbuying.com/item/K-R42-Quad-Core-Google-Android-4-2-2-RK3188-28nm-Cortex-A9-1-6Ghz-Mini-TV-BOX-HDMI-HDD-Player-2G-8G-External-Wifi-Antenna-Ethernet-Port-with-IR-Remote-Controller-Black-317141.html

RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV )

Alan kullanan 1080p video testinin yapıldığı bir video vs var mı arkadaşlar?

• quote:

bende de t428 var.nasıl finless rom atılıyor.ben bu konularda bayağı acemiyim.tam olarak anlatabilirmisin.yardımcı olursan sevinirim.

Evet biraz zahmetli olduğunu yazmıştım şimdi detaylıca anlatmaya çalışayım.

Öncelikle BU ADRESTEN ilk konunun sonundaki linke tıklayarak Finless Bob'ın hazırladığı son sürümü indiriyoruz. 243mb'lık dosyayı bilgisayarımızda bir yere kaydediyoruz ve dosyayı açıyoruz. Dosyayı açtığınız yeri unutmayın. Sürücü yüklerken 7nci maddede ve ROM yüklerken bu klasörün adresi bize lazım olacak

Paketin içinde yükleme programı da var. Dolayısı ile ekstra bir şey indirmenize gerek yok.

İlk olarak yapmamız gereken şey T428 ROM Flash modunda iken gerekli sürücüleri yüklemek. Bunu adım adım anlatacağım

Sürücüleri yüklemek
    1- T428'ye hiç bir şey bağlı değil iken yandaki düğmeye basılı tutarak mikro USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve düğmeye 4-5 sn kadar basılı tutun.
    2- Bilgisayarınızdan uyarı sesini duyduğunuzda T428 Flash yükleme moduna girmiş demektir. Düğmeyi bırakabilirsiniz.
    3- Kısa bir süre sonra bilgisayarınızda sağ alt köşede yeni aygıt bulundu uyarısı alacaksınız ve aygıt tanınmadı mesajı gelecek
    4- Bilgisayarınızdan aygıt yönetcisine girin, sarı ünlem işareti ile cihazınızı göreceksiniz
    5- O satıra sağ tıklayarak "sürücü güncelleştir"i seçin
    6- Yeni bir pencere açılacak burada "göz at" seçeneğine tıklayın ve tekrar açılan pencerede "göz at" ı seçin bir dosya yöneticisi penceresi açılacak
    7- Açılan dosya yöneticisinden sıkıştırılmış dosyayı açtığınız dizine gelin (yukarıda lazım olacak demiştim)
    8- dosyanın açıldığı dizinde \driver\ klasörüne girin ve işletim sisteminize göre 32/64 bit seçin (işletim sisteminizin ne olduğunu bakmayı bilmiyorsanız T428'e ROM yüklemekten vazgeçmek için şimdi güzel bir zaman)
    9- Windows versiyonunuzu seçin win7 ya da xp
    10- Tamam ya da "OK" tuşu şimdi tıklanabilir hale gelmiş olmalı, tıklayın
    11- Kısa bir sürede sürücüler yüklenmiş olur ve aygıt yöneticisindeki sarı ünlem işareti kaybolur. Olmuyorsa baştan başlayarak tekrar deneyiniz.
    12- Sürücü yüklemesi bittikten sonra ne olursa olsun bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarı yeniden başlatmadan alttaki satırlara geçmeyin
    13- Bilgisayarınız tekrar açıldığında T428'i tekrar Flash yükleme moduna alarak (ilk 2 madde) bilgisayara bağlayınız
    14- Eğer her şeyi doğru yaptıysanız aşağıda ROM yüklemeyi anlatırken PC Flash TOol'u çalıştırdığınızda an altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazısını görebileceksiniz. Eğer bu yazıyı göremiyorsanız en baştan tekrar sürücüleri yüklemeniz gerekiyor.

ROM'u yüklemek
    Yukarıdaki işlemleri tamamladınız ve PC Flash TOol'u çalıştırdığınızda an altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazısını gördünüz, artık hazırız. Bilginiz olsun bundan sonraki işlemler T428'inizin içindeki verileri tamamen silecek.

Şimdi bu ROM'da en güzel özellik Uygulama alanını belirleme şansımızın olması. Normalde 1gb gibi bir alan geliyor. Ancak bu ROM ile 1gb, 2gb, 4gb ya da 6gb uygulama alanı seçebiliyoruz. Ben 4gb seçtim ki geriye diğer dosyalar için 2,5gb gibi bir alan kaldı. 6gb seçerseniz geriye 500mb kalıyor ki tavsiye etmiyorum. 2 ya da 4 seçmek en ideali ki programda 2gb default olarak geliyor. Değiştirmek isterseniz aşağıdaki adımlarda anlattığım şekilde uygulayın.

1- Klasörünüzdeki "ROM_Flash_Tool_137.exe" dosyasını çalıştırın. Herhangi bir düğmeye basmadan aşağıdaki adımları okumaya devam edin. Karşınıza konuya eklediğim gibi bir ekran çıkacak tek farkı en altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazıyor olacak. (Yazıyı hazırlarken T428 yanımda olmadığı için bu şekilde yapmak zorunda kaldım kusura bakmayın)
    2- Bu aşamada uygulama alanı boyutumuzu seçiyoruz. 2nci satırda "Parameter" yazan satırda en sağdaki "..." sütunun yanındaki boş hücreye tıklayarak klasör içindeki "FinlessROM" klasörüne girerek "parameter2gb" ya da "paramater4gb" dosyalarını seçmemiz yeterli olacaktır.
    3- İlk olarak "Erase NAND (IDB)" düğmesine basın. Bunu yapmazsanız yükleme olmayacaktır Programda sağ taraftaki alandan işlemi takip edin 2048'e kadar sayması gerekiyor. Eğer sayma yapmaz ve "erase success" yazmazsa programı kapatın. T428'in bağlantısını keserek tekrar Flash yükleme moduna girin ve cihazı tanıdıktan sonra programı tekrar çalıştırın. 2048 sayana kadar tekrarlayın. (bende ilk seferde sorunsuz oldu)
    4- Üstteki işlem tamamlandıktan sonra "Flash ROM" düğmesine basın. Bir kaç dakika sürecektir. Yine programın sağdaki alandan işlemi takip edin.
    5- Hatasız bir yükleme olduysa cihaz kendi kendine tekrar başlatacaktır.

İLK AÇILIŞ İÇİN ÖNEMLİ NOT
    Eğer işlemi cihaz bir monitöre takılı olmadan yapıyorsanız (ki ben öyle yaptım) cihazı bilgisayardan ayırmadan önce en az 6-7 dakika kadar bekleyin ve daha sonra televizyona/monitöre takın. Eğer taktığınızda T428 açılmıyorsa ya da açılış ekranı gelmiyorsa gücü keserek tekrar bağlayın. ROM yüklemelerinden sonra ilk açılış biraz uzun sürebilir. Ayrıca cihazın ana ekran görüntüsü geldikten sonra da 1- dakika kadar kasılmalar olabilir. Bu sürede de bir şey yapmadan beklemek faydalı olacaktır.

Umarım bilgiler faydalı olmuştur
     RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV )

• çok sağol peközgür.şimdi deniycem inşallah başarılı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Bu arada K-R42 nin siyah ve Jelly Bean 4.2.2 sürümü geekbuying e gelmiş arkadaşlar. Gözümüz aydın

http://www.geekbuying.com/item/K-R42-Quad-Core-Google-Android-4-2-2-RK3188-28nm-Cortex-A9-1-6Ghz-Mini-TV-BOX-HDMI-HDD-Player-2G-8G-External-Wifi-Antenna-Ethernet-Port-with-IR-Remote-Controller-Black-317141.html

Alan kullanan 1080p video testinin yapıldığı bir video vs var mı arkadaşlar?

Siparişi geçtim arkadaşlar tahminen haftaya Salı gelmiş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

şimdiden hayırlı olsun.
    elinize geçtiğinde paket açılışından kullanım detaylarına kadar tüm gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz.
  • quote:

quote:

şimdiden hayırlı olsun.
    elinize geçtiğinde paket açılışından kullanım detaylarına kadar tüm gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Video çekmek için vaktim olmaz ama diğer konularda merak ettiklerinizi yanıtlamaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekozgur

quote:

Evet biraz zahmetli olduğunu yazmıştım şimdi detaylıca anlatmaya çalışayım.

Öncelikle BU ADRESTEN ilk konunun sonundaki linke tıklayarak Finless Bob'ın hazırladığı son sürümü indiriyoruz. 243mb'lık dosyayı bilgisayarımızda bir yere kaydediyoruz ve dosyayı açıyoruz. Dosyayı açtığınız yeri unutmayın. Sürücü yüklerken 7nci maddede ve ROM yüklerken bu klasörün adresi bize lazım olacak

Paketin içinde yükleme programı da var. Dolayısı ile ekstra bir şey indirmenize gerek yok.

İlk olarak yapmamız gereken şey T428 ROM Flash modunda iken gerekli sürücüleri yüklemek. Bunu adım adım anlatacağım

Sürücüleri yüklemek
    1- T428'ye hiç bir şey bağlı değil iken yandaki düğmeye basılı tutarak mikro USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve düğmeye 4-5 sn kadar basılı tutun.
    2- Bilgisayarınızdan uyarı sesini duyduğunuzda T428 Flash yükleme moduna girmiş demektir. Düğmeyi bırakabilirsiniz.
    3- Kısa bir süre sonra bilgisayarınızda sağ alt köşede yeni aygıt bulundu uyarısı alacaksınız ve aygıt tanınmadı mesajı gelecek
    4- Bilgisayarınızdan aygıt yönetcisine girin, sarı ünlem işareti ile cihazınızı göreceksiniz
    5- O satıra sağ tıklayarak "sürücü güncelleştir"i seçin
    6- Yeni bir pencere açılacak burada "göz at" seçeneğine tıklayın ve tekrar açılan pencerede "göz at" ı seçin bir dosya yöneticisi penceresi açılacak
    7- Açılan dosya yöneticisinden sıkıştırılmış dosyayı açtığınız dizine gelin (yukarıda lazım olacak demiştim)
    8- dosyanın açıldığı dizinde \driver\ klasörüne girin ve işletim sisteminize göre 32/64 bit seçin (işletim sisteminizin ne olduğunu bakmayı bilmiyorsanız T428'e ROM yüklemekten vazgeçmek için şimdi güzel bir zaman)
    9- Windows versiyonunuzu seçin win7 ya da xp
    10- Tamam ya da "OK" tuşu şimdi tıklanabilir hale gelmiş olmalı, tıklayın
    11- Kısa bir sürede sürücüler yüklenmiş olur ve aygıt yöneticisindeki sarı ünlem işareti kaybolur. Olmuyorsa baştan başlayarak tekrar deneyiniz.
    12- Sürücü yüklemesi bittikten sonra ne olursa olsun bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarı yeniden başlatmadan alttaki satırlara geçmeyin
    13- Bilgisayarınız tekrar açıldığında T428'i tekrar Flash yükleme moduna alarak (ilk 2 madde) bilgisayara bağlayınız
    14- Eğer her şeyi doğru yaptıysanız aşağıda ROM yüklemeyi anlatırken PC Flash TOol'u çalıştırdığınızda an altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazısını görebileceksiniz. Eğer bu yazıyı göremiyorsanız en baştan tekrar sürücüleri yüklemeniz gerekiyor.

ROM'u yüklemek
    Yukarıdaki işlemleri tamamladınız ve PC Flash TOol'u çalıştırdığınızda an altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazısını gördünüz, artık hazırız. Bilginiz olsun bundan sonraki işlemler T428'inizin içindeki verileri tamamen silecek.

Şimdi bu ROM'da en güzel özellik Uygulama alanını belirleme şansımızın olması. Normalde 1gb gibi bir alan geliyor. Ancak bu ROM ile 1gb, 2gb, 4gb ya da 6gb uygulama alanı seçebiliyoruz. Ben 4gb seçtim ki geriye diğer dosyalar için 2,5gb gibi bir alan kaldı. 6gb seçerseniz geriye 500mb kalıyor ki tavsiye etmiyorum. 2 ya da 4 seçmek en ideali ki programda 2gb default olarak geliyor. Değiştirmek isterseniz aşağıdaki adımlarda anlattığım şekilde uygulayın.

1- Klasörünüzdeki "ROM_Flash_Tool_137.exe" dosyasını çalıştırın. Herhangi bir düğmeye basmadan aşağıdaki adımları okumaya devam edin. Karşınıza konuya eklediğim gibi bir ekran çıkacak tek farkı en altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazıyor olacak. (Yazıyı hazırlarken T428 yanımda olmadığı için bu şekilde yapmak zorunda kaldım kusura bakmayın)
    2- Bu aşamada uygulama alanı boyutumuzu seçiyoruz. 2nci satırda "Parameter" yazan satırda en sağdaki "..." sütunun yanındaki boş hücreye tıklayarak klasör içindeki "FinlessROM" klasörüne girerek "parameter2gb" ya da "paramater4gb" dosyalarını seçmemiz yeterli olacaktır.
    3- İlk olarak "Erase NAND (IDB)" düğmesine basın. Bunu yapmazsanız yükleme olmayacaktır Programda sağ taraftaki alandan işlemi takip edin 2048'e kadar sayması gerekiyor. Eğer sayma yapmaz ve "erase success" yazmazsa programı kapatın. T428'in bağlantısını keserek tekrar Flash yükleme moduna girin ve cihazı tanıdıktan sonra programı tekrar çalıştırın. 2048 sayana kadar tekrarlayın. (bende ilk seferde sorunsuz oldu)
    4- Üstteki işlem tamamlandıktan sonra "Flash ROM" düğmesine basın. Bir kaç dakika sürecektir. Yine programın sağdaki alandan işlemi takip edin.
    5- Hatasız bir yükleme olduysa cihaz kendi kendine tekrar başlatacaktır.

İLK AÇILIŞ İÇİN ÖNEMLİ NOT
    Eğer işlemi cihaz bir monitöre takılı olmadan yapıyorsanız (ki ben öyle yaptım) cihazı bilgisayardan ayırmadan önce en az 6-7 dakika kadar bekleyin ve daha sonra televizyona/monitöre takın. Eğer taktığınızda T428 açılmıyorsa ya da açılış ekranı gelmiyorsa gücü keserek tekrar bağlayın. ROM yüklemelerinden sonra ilk açılış biraz uzun sürebilir. Ayrıca cihazın ana ekran görüntüsü geldikten sonra da 1- dakika kadar kasılmalar olabilir. Bu sürede de bir şey yapmadan beklemek faydalı olacaktır.

Umarım bilgiler faydalı olmuştur

çok rahat bir seferde oldu.sağol peközgür çok iyi anlatmışsın.emeğine sağlık

• t 428 e finless rom atınca usb belleği de hard diskide gördü.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.