Şimdi Ara

RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
25
Favori
109.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xbr

Bende aynı soruyu soracaktım ama biraz genişleterek...1080P düşük ve büyük boyutlu filmlerde takılma oluyor mu?Örnek 7-8gb veya 10gb+ deneyen oldumu ya da 3D...Diğer sorularıma gelince...

1)En son değerlendimelerden sonra hangi Stick'i tavsiye ediyorsunuz;linkini verebilir misiniz.

2)Yoksa bu Box' Cihaz daha mı iyi tercih olurhttp://www.aliexpress.com/store/product/Hong-Kong-Post-Air-Mail-Free-Shipping-2013-Newest-Arrival-Mini-pc-set-top-box-Android/202879_909379485.html

Lütfen kullanalar kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için nokta atışı cevaplar versin...

Özetlemek gerekirse :

Topyekün stabil bir ürün, wifi kalitesi ve genel yazılım olarak CX-919

Üstün video performansı diyorsanız CS868 ürünü öneriliyor.

Stick ürünler için durum bu.

Box ürün için k-42r ve X7 ürünleri takipde. Gelişmeleri izliyoruz

• racerant kullanıcısına yanıt
    Hocam peki tavsiye edebileceğiniz ürünleri ve bunları en sorunsuz alabileceğimiz site linklerini verebilir misiniz.Hem box hem stick olarak
  • quote:

Hocam peki tavsiye edebileceğiniz ürünleri ve bunları en sorunsuz alabileceğimiz site linklerini verebilir misiniz.Hem box hem stick olarak

geekbuying.com u tavsiye ederim. Ürün gamlarında bulunan tüm cihazların firmware update lerini düzenli paylaşıyorlar.
    Blogspotlarında takip edebilirsiniz.

Tavsiye ettiğim 2 adet stick ürünü de yukarda belirttim. Stick alacak olsam CX-919 ve Finles 4.1 JB sürümünü alır kullanırım.
    Ancak ben box ürün beklediğim için, x7 ve K-42R'ı takip ediyorum. Stik olur derseniz CX-919 alın geçin derim.

http://geekbuying.com/

• K-R42 guzel bir cihaz olmusta, neden sadece beyaz-mavi renginde var ki... TVnin altinda kotu duracak
  • quote:

Orijinalden alıntı: nox4949

K-R42 guzel bir cihaz olmusta, neden sadece beyaz-mavi renginde var ki... TVnin altinda kotu duracak

Renk sıkıntınız varsa irtibata geçip sormanızı öneririm. Çünkü aliexpress de her hengi vardı. Resimler yanıltmasın

İlave bilgi : Bu arada cihazta hangi renklerin olduğunu ve ısınma problemi olup olmadığı ile ilgili de soru yönelttim bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Haziran 2013; 7:57:37 >
    Hocam bende box cihaz istiyorum K-42R isimli cihazda gelen yorumlarda 1080P olayından bahsetmişler mi hiç?Ve ayıca X7 kesin çıkış tarihi var mı?
  • K-R42 iscilik ve malzeme olarak baya icime sindi. media player olarak kullanilmayada daha bir uygun. ayrica micro usb disinda 2 usb portunun olmasida guzel bir sey. sticklerde usb ye mouse takinca bellek yada hd yi takmak icin illa otg kablosu gerekiyor. performans ve stabiliteside duzgun cikarsa alinabilcek cihaz. rk3188 cihazlarda gordugum islemci cok kuvvetli, gercekden kuvvetli ama henuz cok yeni oldugundan olsa gerek yazilimi hala oturmamis. bu yuzden cogu cihazda problemler yasaniyor.
  • Arkadaşlar cevap gelmiş,

Şu an sadece mavi beyaz renk varmış. İşlemcide heatsink yok ama fabrika ile tekrar görüşeceğim demiş.
    Isınma sorunu ile karşılaşmadım diyor. Dediğim gibi bu noktaları görüşüyoruz ve haber bekliyoruz. Yazışmalar aşağıdaki gibi.

Re: about K-42R

HI
    now there are only white/blue colour, no other color, because the first bulk from factory is only this colour.

and for the heatsink,the sample i just opened yesterday don't have, but i need to confirm with factory for that.

i play long time yesterday, and find the heat is really not a problem for k-r42, it don't have heat problem like the sticks. maybe the big rom on board help a lot.

but anyway,i will confirm, and let you guys know.

Eric

Quote Originally Posted by racerant

Hi Eric, did you face any thermal problem on this device ? because i couldnt see any heatsink on device board.
    I have checked from you review pictures. Some of my friends wondering that, which colours are available in your store ?
    as far as i see you have only white/blue colour. Regards.

• @racerant

Sayende ben de ilgiyle takip ediyorum gelişmeleri. Teşekkürler herşey için.

Yalnız merak ettiği bişey var. Aliexpress'te bu cihaz hem k-42r hem de mk888 adında iki ayrı ürünmüş gibi satışta, acaba gerçekten öyle mi? Sanırım alışverişte dikkat ememiz gerekecek.

Linkler aşağıda.

K-42R

MK888

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 25 Haziran 2013; 13:13:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

@racerant

Sayende ben de ilgiyle takip ediyorum gelişmeleri. Teşekkürler herşey için.

Yalnız merak ettiği bişey var. Aliexpress'te bu cihaz hem k-42r hem de mk888 adında iki ayrı ürünmüş gibi satışta, acaba gerçekten öyle mi? Sanırım alışverişte dikkat ememiz gerekecek.

Linkler aşağıda.

K-42R

MK888

Sağol arkadaşım elimden geldiğince her cihaz ile ilgili bilgi toplamaya ve paylaşmaya çalışıyorum.

Bu ürünün esas üreticisi Kingnovel firmasıdır. Fabrikadan yazıştığım birkaç arkadaş var. Ürünün orjinal modeli K-R42-1 dir.
    Linden inceleyebilirsiniz. Bazı arkadaşlar MK888 diye satışa koymuş. MKXXX kodlu cihazlar çok adı geçtiği için popülaritesi var.
    Bunu kullanmaya çalışıyorlar. HEpsi bu

http://www.kingnoval.com/Details.asp?pid=52

Güvendiğiniz satıcı varsa aliexpress den alabilirsiniz. Yoksa riske etmemek için geekbuying den de alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Haziran 2013; 14:22:06 >

• Hocam peki sizce bu cihazlar sorunsuzca boyutuna bakmazsınız 1080P film oynatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 25 Haziran 2013; 15:53:58 >
  • quote:

Hocam peki sizce bu cihazlar sorunsuzca 1080P boyutuna bakmazsınız oynatabilir mi?

7-10gb boyutundaki videolarda sıkıntı olmuyorda (usb ve hafıza kartından oynatmak şarttıyla)
    30-40 gb lik videolarda denemedim.
    Çok güzel haber hocam...Ben o zaman bu K-R42 isimli cihazı alıyorum...fakat nerden alıcam kesin güvendiğiniz bir sitede satılan cihaz linki verebilir misiniz?
  • quote:

Çok güzel haber hocam...Ben o zaman bu K-R42 isimli cihazı alıyorum...fakat nerden alıcam kesin güvendiğiniz bir sitede satılan cihaz linki verebilir misiniz?

Bence birkaç gün bekleyin. Zira freaktab.com da ürünü satın alan yabancı birkaç arkadaştan yorum bekliyorum. Gelen cevapları burda paylaşıyor olurum.

Ürünü aşağıdaki linkden alabilirsiniz gönül rahatlığı ile :

http://www.geekbuying.com/item/K-R42-Quad-Core-Google-Android-4-2-2-RK3188-28nm-Cortex-A9-Mini-TV-BOX-HDMI-HDD-Player-2G-8G-External-Wifi-Antenna-Ethernet-Port-Blue-316909.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 26 Haziran 2013; 8:29:58 >

Tamam hocam beklicam.Birde K-R42 isimli cihazda yer alan Mali 8 çekirdek mi?Bu arada araştırmalarım sonucu birkaç cihaz daha buldum bunlar hakkında fikirleriniz var mı?

http://www.aliexpress.com/item/Preorder-First-Quad-Core-Android-TV-Box-Mini-PC-MeLE-A1000G-Quad-Allwinner-ARM-Cortex-A7/818962879.html

http://www.aliexpress.com/item/Kimdecent-CS868-Android-Mini-PC-TV-Stick-Quad-Core-Allwinner-A31-2GB-RAM-16GB-ROM-4K/872304276.html

Aşağıdaki link İntel çözümü.D2550 işlemciye sahip 1080P çözme yeteneği hakkında bir bilgim yok.

http://www.aliexpress.com/item/Top-Spec-Mini-Pcs-Medical-PC-POS-Computer-Intel-atom-D2550-mini-itx-motherboard-Dual-core/989394939.html

Tavsiye ettiğiniz Cx 919 bu mu?

http://www.aliexpress.com/item/CX-919-Android-4-1-1-TV-Box-Antenna-Quad-Core-Mni-PC-RK3188-Cortex-A9/884360211.html

• xbr kullanıcısına yanıt
    allwinner a31 chipi 4 cekirdek cortex a7 islemcili. a7 daha yeni bir cekirdek olmasina ragmen dusuk enerji tuketimi icin tasarlanmis. rk3188 in a9 cekirdegi kadar kuvvetli degil. ama a31 de nerdiyse 2 kat daha kuvvetli sgx544 gpu var. kisaca rk3188 ile allwinner a31 cozumlerini karsilastirirsak: rk3188 ler genel uygulamlarda belirgin sekilde daha iyiler. 2d performansinda iki chipde esit. 3d performasinda a31 2 kat daha hizli bir gpu ya sahip olmasina ragmen sadece ufak bir fark koyabiliyor. antutu puanlari a31in 11000-12000 civariyken rk3188 in 15000-16000 civari.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Peki donanımsal yapılan olaylarda örneğin gpu'üzerinden film oynatımında veya oyunlarda o zaman sgx 544 daha iyi olur.filme gelirsek android sistemlerde filmler cpu mu yoksa gpu üzerinden mi oynatılıyor.Pc2de olduğu gibi sadece gpu'yu kullanan programlar Android'de var mı?.Ayrıca gpu'lar arasında az bir fark derken bize yansıyan farkı hissedebilirmiyiz.Ve yine soruyu tekrarliyim 3188'deki gpu kaç çekirdek?
  • Ben genel kullanım için A31'in daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum ama sanırım düzgün yazılım desteği verilmiyor CS868'e...
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Arkadaşlar cevap gelmiş,

Şu an sadece mavi beyaz renk varmış. İşlemcide heatsink yok ama fabrika ile tekrar görüşeceğim demiş.
    Isınma sorunu ile karşılaşmadım diyor. Dediğim gibi bu noktaları görüşüyoruz ve haber bekliyoruz. Yazışmalar aşağıdaki gibi.

Re: about K-42R

HI
    now there are only white/blue colour, no other color, because the first bulk from factory is only this colour.

and for the heatsink,the sample i just opened yesterday don't have, but i need to confirm with factory for that.

i play long time yesterday, and find the heat is really not a problem for k-r42, it don't have heat problem like the sticks. maybe the big rom on board help a lot.

but anyway,i will confirm, and let you guys know.

Eric

Quote Originally Posted by racerant

Hi Eric, did you face any thermal problem on this device ? because i couldnt see any heatsink on device board.
    I have checked from you review pictures. Some of my friends wondering that, which colours are available in your store ?
    as far as i see you have only white/blue colour. Regards.

K-R42 (MK888) yi bir süredir takip ediyorum. Çok yardımcı oldunuz, teşekkürler.

Derli toplu, USB çoklayıcıya gerek yok(harici disk dışında), ethernet üstünde ve umarım iyi iş görüyordur. En çok dikkatimi çeken kısım da A/V çıkışı ile eski ,tüplü, atıl durumda olan tv leri bilgisayara dönüştürebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

allwinner a31 chipi 4 cekirdek cortex a7 islemcili. a7 daha yeni bir cekirdek olmasina ragmen dusuk enerji tuketimi icin tasarlanmis. rk3188 in a9 cekirdegi kadar kuvvetli degil. ama a31 de nerdiyse 2 kat daha kuvvetli sgx544 gpu var. kisaca rk3188 ile allwinner a31 cozumlerini karsilastirirsak: rk3188 ler genel uygulamlarda belirgin sekilde daha iyiler. 2d performansinda iki chipde esit. 3d performasinda a31 2 kat daha hizli bir gpu ya sahip olmasina ragmen sadece ufak bir fark koyabiliyor. antutu puanlari a31in 11000-12000 civariyken rk3188 in 15000-16000 civari.

Darkura çok güzel özetlemiş. Zaten cs868 in video performansı gpu dan kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.