Şimdi Ara

RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
25
Favori
109.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tarz stick Android tv box larda genelde optik ses çıkışı görmedim ben.. sadece HDMI çıkışı ve USB çıkışları var.. Ama DTS te sorun çıkardığını okumadım.. diğerlerinde de aynı şekildeydi.. yanılıyorsam düzeltin..

Onun dışında bende bu ürünü bekliyorum.. gerçekten çok ses getirecek bu ürün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: asparuh

Bu tarz stick Android tv box larda genelde optik ses çıkışı görmedim ben.. sadece HDMI çıkışı ve USB çıkışları var.. Ama DTS te sorun çıkardığını okumadım.. diğerlerinde de aynı şekildeydi.. yanılıyorsam düzeltin..

DTS yi çözüyor çözmesine ama sesi 2 kanal stereo olarak iletiyor. HDMI Passthru yok yani bu cihazlarda. Cihazında değil androidin suçu bu, Android desteklemiyor 5.1 ses çıkışını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla

quote:

Bu tarz stick Android tv box larda genelde optik ses çıkışı görmedim ben.. sadece HDMI çıkışı ve USB çıkışları var.. Ama DTS te sorun çıkardığını okumadım.. diğerlerinde de aynı şekildeydi.. yanılıyorsam düzeltin..

DTS yi çözüyor çözmesine ama sesi 2 kanal stereo olarak iletiyor. HDMI Passthru yok yani bu cihazlarda. Cihazında değil androidin suçu bu, Android desteklemiyor 5.1 ses çıkışını.

Android desteklemiyor demişsiniz de, Dts çözen ve pazsthrough yapan android boxlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: hapsikoli

quote:

quote:

Android desteklemiyor demişsiniz de, Dts çözen ve pazsthrough yapan android boxlar var

DTS çözmüyor demedim çözer, ancak androidin kendisinde 5.1 ses desteği yok. Tablet/Telefonda 5.1 sesle işi yok zaten.
    Eğer 5.1 sesi passthru yapabilen aygıt varsa, işin yazılım kısmını kendileri halletmişlerdir (SPDIF / OPTIK çıkış ile). Hangi cihazmış o paylaşsanızda bilsek?
    Optik çıkışı olan her cihazı 5.1 ses iletir sanmayın, anfiye bakmanız lazım ses 5.1 mi değil mi diye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

DTS çözmüyor demedim çözer, ancak androidin kendisinde 5.1 ses desteği yok. Tablet/Telefonda 5.1 sesle işi yok zaten.
    Eğer 5.1 sesi passthru yapabilen aygıt varsa, işin yazılım kısmını kendileri halletmişlerdir (SPDIF / OPTIK çıkış ile). Hangi cihazmış o paylaşsanızda bilsek?
    Optik çıkışı olan her cihazı 5.1 ses iletir sanmayın, anfiye bakmanız lazım ses 5.1 mi değil mi diye.

Himedia q5
    http://forum.donanimhaber.com/m_68597854/mpage_2/key_/tm.htm

Dark android boxlarda da var bildiğim kadarıyla. medya oynatıcılar forumunu takip ederseniz bir kaç cihaz daha olması lazım.

• quote:

Himedia q5
    http://forum.donanimhaber.com/m_68597854/mpage_2/key_/tm.htm

Dark android boxlarda da var bildiğim kadarıyla. medya oynatıcılar forumunu takip ederseniz bir kaç cihaz daha olması lazım.

Maşallah bu paraya 2 tane android stick, 1 tane dark media player alır üstünede para arttırırsınız.
    Hiç duymadım bu himedia q5 i, daha çok media player ağırlıklı tasarlanmış bir ürün gibi.

Yinede bu cihazda 5.1 pass thru olması bu bizim android tv sticklere bu desteğin geleceği anlamına gelmiyor. ROM'u yani firmware i üreticiler RockChip / Allwinner Android SDK sı üzerinden yaparlar. O sdk larda 5.1 in esamesi bile yok şu an.

• Arkadaşlar wikipedia da şöyle bir bilgiye rastladım. Çipin hangi model cihazlarda kullanıldığını gösteriyor

Özelikler

Rockchip 3188
    28 nm HKMG
    ARMv7
    Up to 1.8 GHz
    Quad-core ARM
    Cortex-A9
    Mali-400 MP (Quad core, 533 MHz)
    DDR, DDR2, DDR3 support, up to 2 GB

RK3188 kullanan cihazların listesi

Cube Pea II,
    Cube U30GT2,
    CloudnetGo CR9,
    Tronsmart T428,
    PIPO M9,
    Rikomagic MK802 IV,
    Ugoos UG802B,
    Ugoos UG007B,
    Ugoos MK809 III

kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Rockchip

• Rikomagic MK802 IV ile ilgili çok olumsuz yorumlar gördüm. Wifi kopmalarından tutunda HD videolarda ses kesilme sorunlarına kadar.
    Zannediyorum yazılım olarak henüz oturmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahipemrah

Arkadaşlar wikipedia da şöyle bir bilgiye rastladım. Çipin hangi model cihazlarda kullanıldığını gösteriyor

Özelikler

Rockchip 3188
    28 nm HKMG
    ARMv7
    Up to 1.8 GHz
    Quad-core ARM
    Cortex-A9

Cube Pea II,
    Cube U30GT2,
    CloudnetGo CR9,
    Tronsmart T428,
    PIPO M9,
    Rikomagic MK802 IV,
    Ugoos UG802B,
    Ugoos UG007B,
    Ugoos MK809 III

Tronsmart T428 modelini almayı planlıyorum. geekbuying 10 nisanda gönderime başlayacak 99 dolar fiyatı var. Sizce bu modeli alsam mı yoksa beklesem mi? minix x5 gibi derli toplu bir kutu çıkarmı rk 3188 çipli. Kafam çok karışık.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordzeus83

quote:

Arkadaşlar wikipedia da şöyle bir bilgiye rastladım. Çipin hangi model cihazlarda kullanıldığını gösteriyor

Özelikler

Rockchip 3188
    28 nm HKMG
    ARMv7
    Up to 1.8 GHz
    Quad-core ARM
    Cortex-A9

Cube Pea II,
    Cube U30GT2,
    CloudnetGo CR9,
    Tronsmart T428,
    PIPO M9,
    Rikomagic MK802 IV,
    Ugoos UG802B,
    Ugoos UG007B,
    Ugoos MK809 III

Tronsmart T428 modelini almayı planlıyorum. geekbuying 10 nisanda gönderime başlayacak 99 dolar fiyatı var. Sizce bu modeli alsam mı yoksa beklesem mi? minix x5 gibi derli toplu bir kutu çıkarmı rk 3188 çipli. Kafam çok karışık.

Alıntıları Göster
    bende almayı planlıyorum ama beklemeli mi yeni modelleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 5 Nisan 2013; 22:51:25 >

• çıkmadı hala şu meret...
  • Odroid U2 yi de inceleyin derim. Sıkı cihaz.
  • u2 ve x2 modellerini incledim. Ek parçalarla ve kargo ücreti ile 200 doları geçiyor. Rockchip ler ucuz ve rk3188 testlerde Exynos çipleri geçiyor. Ama yine karşılaştıralım ve uygun cihazı bulalım derim.
  • quote:

u2 ve x2 modellerini incledim. Ek parçalarla ve kargo ücreti ile 200 doları geçiyor. Rockchip ler ucuz ve rk3188 testlerde Exynos çipleri geçiyor. Ama yine karşılaştıralım ve uygun cihazı bulalım derim.

bence de hangisi daha uygunsa o ürünü alalım ustaların yorumlarını bekliyoruz
  • cihaz kargo ücreti ile beraber 130$. Siz sanıyorum tüm aksesuarları da dahil ettiniz
    RK3188 iyi bir chipset fakat hep Çinli yapımı ucuz pcb ve donanımlar ile piyasaya sürülüyor. Ondan sonra ya anteni çekmiyor,
    ya usb kablosu çalışmıyor. Türlü türlü sorun çıkartıp kullanıcıları zıvanadan çıkarabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 11 Nisan 2013; 7:53:29 >
  • hangisini alalım ustalar birde link koyarsanız iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

cihaz kargo ücreti ile beraber 130$. Siz sanıyorum tüm aksesuarları da dahil ettiniz
    RK3188 iyi bir chipset fakat hep Çinli yapımı ucuz pcb ve donanımlar ile piyasaya sürülüyor. Ondan sonra ya anteni çekmiyor,
    ya usb kablosu çalışmıyor. Türlü türlü sorun çıkartıp kullanıcıları zıvanadan çıkarabiliyor

aslında x2 modelinin fiyatından bahsetmek istedim. Satılan sitede x2 siparişi vermemiz halinde 3 hafta sonra gönderileceği yazıyor. eMMC modül olmadan cihaz çalışır mı ? Ürün fiyatları aşağıdaki gibi bir liste yaptım. Sizce bu ürünü neden almalıyız. Bir tarafta rk3188 çipli t428 diğer yanda ordoid x2 .

ODROID-X2

$135.00

8GB eMMC Module U2

$25.00

5V/2A Adaptor

$9.00

HDMI Cable (Micro, Type D)

$9.00

WiFi Module 2

$12.00

Item total : $190.00

Shipping and handling : $40.00

Total : $230.00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordzeus83 -- 11 Nisan 2013; 13:43:34 >

• quote:

u2 ve x2 modellerini incledim. Ek parçalarla ve kargo ücreti ile 200 doları geçiyor. Rockchip ler ucuz ve rk3188 testlerde Exynos çipleri geçiyor. Ama yine karşılaştıralım ve uygun cihazı bulalım derim.

ben de odroid ve rk3188 arasındayım. Benim için önemli olan ağ cihazından sorunsuz 1080p filmi oynatması. Ama odroidler ıvır zıvırları ve kargo bedeliyle beraber bayağı bir tuzlu oluyor.
  • kaliteli bir rk3188 cihaz bulursam hemen alıcam.Şuan t428 modelini almakta kararsızım. odroid x2 de güzel fakat testlerde rk3188 daha iyi sonuç veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.