Şimdi Ara

Roaccutane (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada insanlara doğal çözüm falan önermeyin boşuna çünkü ilerlemiş seviyede olanlara bu ilaçlar dışında hiçbir şey etki etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omrahraz

quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

quote:

quote:

quote:

7 aydır kullanıyorum dudak çatlaması dışında yan etki görmedim. Ve bugun son kez gidip son ilaçlarımı alacağım. İzlere gelecek olursak izleri geçirmiyor ama sivilcelerden kurtuldum diyebilirim

Bu söylediklerimi unutma ele7en söylenmişti diyeceksin

İlaç bittikten 3-4 ay sonra yine sivilceler çıkmaya başlayacak ve bu ilaç hiç bir işe yaramıyormuş diyeceksin

Tecrübe ile sabittir

Çevremden en 20 kişi kullandı ve sivilceleri nüksedeni görmedim. İllaki olacaktır 1 2 tane bunlar doğal

Benimde cevremde kullananlar oldu ve hepsinde geri cıkmaya basladı hepsi benim cevreme denk geldi demekki :)

en azından denemiş oluruz hocam şükür pek yan etkisini görmedim

Ilac son derece tehlikeli bir kemoterapi ilaci !!
    Resmi belgelerde kemoterapi kisminda geçer , cinselligini kaybedebilirsin DHT hormonunu düşürebilir ! siz caninizi sokaktami buldunuz en azindan deneyelim nedemek nasil dersiniz bunu deliricem anlam veremiyorum !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream-Lord -- 8 Ekim 2015; 15:26:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dream-Lord

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

7 aydır kullanıyorum dudak çatlaması dışında yan etki görmedim. Ve bugun son kez gidip son ilaçlarımı alacağım. İzlere gelecek olursak izleri geçirmiyor ama sivilcelerden kurtuldum diyebilirim

İlaç bittikten 3-4 ay sonra yine sivilceler çıkmaya başlayacak ve bu ilaç hiç bir işe yaramıyormuş diyeceksin

Tecrübe ile sabittir

Çevremden en 20 kişi kullandı ve sivilceleri nüksedeni görmedim. İllaki olacaktır 1 2 tane bunlar doğal

Benimde cevremde kullananlar oldu ve hepsinde geri cıkmaya basladı hepsi benim cevreme denk geldi demekki :)

Resmi belgelerde kemoterapi kisminda geçer , cinselligini kaybedebilirsin DHT hormonunu düşürebilir ! siz caninizi sokaktami buldunuz en azindan deneyelim nedemek nasil dersiniz bunu deliricem anlam veremiyorum !!!

Kemoterapi ilacı falan değil, kısırlıkla alakası olmadığı da bilimsel olarak kanıtlanmış, şehir efsanesi bunlar. Kadınların kullanırken hamile kalması yasak, çünkü bebeğe zarar verebiliyor, onun dışında üretkenliğe herhangi bir etkisi yok. Her ay geniş çaplı kan tahlili yaptırıyorsun, en ufak sorunda doktor ilgileniyor ve gerekirse ilacı kesiyor, normal yaşamından bile daha güvenli diyebilirim. Yan etkilerin çoğu a vitamini fazlasından oluyor ve dolayısıyla bıraktıktan sonra 1-2 hafta içinde geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 9 Ekim 2015; 3:08:53 >

• Inanmayın her konuşana 8 ay kullandım iyi ki de kullanmışım sivilceleri tamamen geçirdi cildimin yağ dengesini normalleştirdi asıl kullanmasam psikolojim bozuktu o kistlerle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tecrübe ile sabittir

Kemoterapi ilacı falan değil, kısırlıkla alakası olmadığı da bilimsel olarak kanıtlanmış, şehir efsanesi bunlar. Kadınların kullanırken hamile kalması yasak, çünkü bebeğe zarar verebiliyor, onun dışında üretkenliğe herhangi bir etkisi yok. Her ay geniş çaplı kan tahlili yaptırıyorsun, en ufak sorunda doktor ilgileniyor ve gerekirse ilacı kesiyor, normal yaşamından bile daha güvenli diyebilirim. Yan etkilerin çoğu a vitamini fazlasından oluyor ve dolayısıyla bıraktıktan sonra 1-2 hafta içinde geçiyor.

Sen bilip bilmeden nerden salliyorsun !
    Kisirlik mi dedim ben sana , daha okudugunu anlamiyorsun internete accutane and erectile dysfunction yaz da gör.
    Sizin gibi herşeye inanan insanlar yuzunden oluyor zaten bunlar.
    Arastirmani oneriyorum sana bilip bilmeden sallamani degil.
    Doktorlar test yapiyormus haha karacigerin iflas etmesin diye yapiliyor kardeşim evet.
    Olurda ölmeysin diye yapiyorlar nekadar guvenli degilmi ?
    Kemoterapide kullanildigini bilmiyorsan sana diyecek lafim yok google a yazman ve resmi kaynaklara bakman yeterli ingilizce kemoterapi yazmasini biliyormusun bari ?
    + Retinoik asit A vitamini degildir ve farkli bir sentetik formudur.
    Bunlardan haberin varmi
    Hipotalamus uzerine olan etkisi uzerinde labaratuar arastirmalarinda bulundunmu ?
    veya herhangi bir "crash" vakası okudunmu ?
    peki ya yillarca devam eden karaciger toksikitesi ?
    Sanırım 5-alfarefükdaz inhibasyonu uzerinde de bir bilgin yok ?
    Peki ya genc yastaki insanlarda uzun kemik uzamasini durdurdugu ?
    hipokampus ve "brainfog" etkisi uzerinde bir arastirma yaptinmi ?
    Penis kasıları (pelvik kaslari) kas dokusuna olan zarari hakkinda peki ?
    Doktorlara guvenin siz haberiniz yok dunyadan.
    bu ilaç cehennemin ta kendisidir arkadaşlar.
    Bu saydiklarim nadir etkiler denebilir eğer azcik şansiniz varsa bu yan etkileri yaşamadan "tedaviniz" bitebilir.
    Ben bunlar herkese oluyor demiyorum , bu bir risk ve cokda nadir bir risk degil.
    Acne.org a girip
    Accutane And repariring long term damage yazarsan herseyi anlamaya baslarsin.
    Bu ilav binlerce insanin hayatini bitirdi !!!
    sen hala salliyorsun.. size burda iyilik yapmaya calisiyorum uyariyorum sizi kimse beni dinlemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream-Lord -- 9 Ekim 2015; 9:25:55 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tecrübe ile sabittir

Bu ilac yillar once piyasaya ilk ciktiginda dogum uzerine bir uyarida bulunulmadi yillarca insanlar sakat ve özürlü bebek doğurdu fakat bu lanet firma coktan paranin dibini boylamis durumdaydi ve yine lanet olsunki ilacin toplatilmasina izin vermediler para ile saglik kuruluşlari susturuluyor arkadaşlar.
    Senin oğlun ilactan sakat dogsa ve prospektuste yazmasa ne yapardin soyle bana ne yapardin!
    Bu yazdiklarimi tarihleriyle ve resmi dokumanlari ile sana atabilirim pm den bana ulaşman yeterli !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream-Lord -- 9 Ekim 2015; 9:36:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tecrübe ile sabittir

Sen bilip bilmeden nerden salliyorsun !
    Kisirlik mi dedim ben sana , daha okudugunu anlamiyorsun internete accutane and erectile dysfunction yaz da gör.
    Sizin gibi herşeye inanan insanlar yuzunden oluyor zaten bunlar.
    Arastirmani oneriyorum sana bilip bilmeden sallamani degil.
    Doktorlar test yapiyormus haha karacigerin iflas etmesin diye yapiliyor kardeşim evet.
    Olurda ölmeysin diye yapiyorlar nekadar guvenli degilmi ?
    Kemoterapide kullanildigini bilmiyorsan sana diyecek lafim yok google a yazman ve resmi kaynaklara bakman yeterli ingilizce kemoterapi yazmasini biliyormusun bari ?
    + Retinoik asit A vitamini degildir ve farkli bir sentetik formudur.
    Bunlardan haberin varmi
    Hipotalamus uzerine olan etkisi uzerinde labaratuar arastirmalarinda bulundunmu ?
    veya herhangi bir "crash" vakası okudunmu ?
    peki ya yillarca devam eden karaciger toksikitesi ?
    Sanırım 5-alfarefükdaz inhibasyonu uzerinde de bir bilgin yok ?
    Peki ya genc yastaki insanlarda uzun kemik uzamasini durdurdugu ?
    hipokampus ve "brainfog" etkisi uzerinde bir arastirma yaptinmi ?
    Penis kasıları (pelvik kaslari) kas dokusuna olan zarari hakkinda peki ?
    Doktorlara guvenin siz haberiniz yok dunyadan.
    bu ilaç cehennemin ta kendisidir arkadaşlar.
    Bu saydiklarim nadir etkiler denebilir eğer azcik şansiniz varsa bu yan etkileri yaşamadan "tedaviniz" bitebilir.
    Ben bunlar herkese oluyor demiyorum , bu bir risk ve cokda nadir bir risk degil.
    Acne.org a girip
    Accutane And repariring long term damage yazarsan herseyi anlamaya baslarsin.
    Bu ilav binlerce insanin hayatini bitirdi !!!
    sen hala salliyorsun.. size burda iyilik yapmaya calisiyorum uyariyorum sizi kimse beni dinlemiyor.

Öncelikle üslubuna dikkat et, burada tartışıyoruz, kavga etmiyoruz. Doktorlar test yapıyormuş demedim ben, çok sayıda insana olan etkileri gözlemleniyor ve yan etkiler ona göre saptanıyor. Bir doktorun cevabı şu şekilde:
    ell, I very much appreciate your vote of confidence, let me start with. I have prescribed Accutane for nearly 30 years. I don't know of one patient who has had this problem, even temporarily while on Accutane. I have also taken the drug several different times over my lifetime and have not experienced anything like this. My personal opinion is the following: Accutane gets blamed for many, many things which is frankly isn't even capable of doing. Many times I find in practice and literature that when something changes with a patient's life, the easiest thing is to point to the most recent (or most read about as having side effects!) medication. This is usually just not the source of the problem. So I do not think Accutane has any connection with ED.

Benim annem de babam da doktor, dolayısıyla tüm arkadaş çevresi de doktor, yeterince bilgi sahibiyim bu konularda. Lise döneminde de roaccutane meselesi açılmıştı ama karaciğere olan etkileri yüzünden babam istememişti, alternatif yollar aramıştı. Aylar önce 22 yaşında olmama rağmen yüzümde yüzümün yapısıni değiştirecek seviyede kistler çıktı. Bir tanesi patladı sadece ve yüzümde ileride ameliyat olmamı gerektirecek boyutta bir delik açıldı ve bunla birlikte babam da bu ilaca razı oldu. İlaç ciddi bir ilaç, öyle ağrı kesici içmeye benzemiyor, lakin dediğin yan etkilerin ilaç related olduğuna inanmam için bana bilimsel bir article göstermelisin. Akademik olarak kabul edilecek bir tanesinden bahsediyorum, abstractiyle, referancelarıyla birlikte, öyle blogvari bir siteden değil, acne org gibi bilgisiz insanların konuştuğu bir yerden hiç değil. 4 farklı doktorla konuştum ve kadın olmadığım için uyarılacak bile pek bir şey olmadığını söyledi. Kullanan tüm arkadaşlarım ve arkadaşlarımın arkadaşları memnun ve ben buna bakarım. Her forumda yazana inanacak olsaydık memurlar nete bakıp tüm mühendisler asgari maaş alıyor derdik ama gel gör ki 5000 lirayla başlayan tanıdıklarım bile var.
    He bir de olayın şu boyutu var, bu ilacı kullananlar genelde 14-20 yaş arası, yani ergenlik döneminde oluyor. Ben ilacı sadece 1 aydır kullanıyorum ama ereksiyon sıklığımda 2 yıldır azalma var, çünkü asıl dengesiz olan ergenlerin hormonlarından kaynaklanan zırt pırt erekte olma durumudur. Bu yazıları okuyan insanların kendini erekte olamayacağım şeklinde düşünmesine neden olacak psikolojik etkiyi de unutmamak lazım.
    Ben mental olarak sağlam ve fiziksel görünüşü de kötü olmayan bir insanımdır ama yazın bu kist işi psikolojimi ciddi anlamda mahvetti. Sürekli gidip gidip aynada o deliğe bakmaya başladım. Düzgün burun, surat yapısı, saçlar ve hepsiyle aynı yerde o alakasız delik. Kendime olan güvenimi kaybetmeye başlıyordum ki bu ilaca başladım, ilacın kullanımı bittikten sonra da delik için kimyasal peeling vs yaptırmak için bilgi aldım ve artık içim daha rahat, yeniden normal yaşamıma döndüm.
    İlacın psikolojik sorun yarattığına inanan insanlar baksın bi o intihar eden tiplere, nasıl tipler? Benim yüzümdeki sivilce belli bile olmuyor, insanlar sende sivilce mi var ki diye sorduklarında kafamı kaldırıp kistleri gösteriyorum sıkarak, ama ya yüzü mayın tarlası gibi olanlar? Bu insanların psikolojik durumu stabil mi? Bir kere yüksek sivilce oranı hormonel dengenin kötü olduğunu indike eder ki bu bile bir intihar sebebi. İnsanların tüm sorunlarını kullandığı ilaca bağlamak cahilce bir yaklaşım. İçindeki maddeler belli, vücuda yaptıkları belli. Gerçekten sık olarak görülen etkilerin aynılarını A vitamini aşırı kullanımı yazarak da görebilirsin, zira ilacın amacı bu. Eklem ağrısı yazıyor, haftanın 3 günü ağırlık çalışıp 2-3 günü kardiyo yapıyorum daha bir ağrı bile olmadı. İçeceğin bir ağrı kesicinin bile total organ failure a kadar yolu var herkes kullanıyor, neden? Çünkü çok nadir bir durum bu. Babam 30 yıllık doktor, bu ilaçları kullanan çok hastası oldu ve dudak kuruluğu, yüz kuruluğu ve saç kökü güçsüzlüğü dışında bir şikayet duymadı, görmedi. Daha fazla uzatmayacağım, internette rastgele insanların yazdıklarına güvenebilir ya da gerçek doktorların deneyimlerinden faydalanabilirsin.
    İyi günler

• Her koyun kendi bacağından asılır ama buradaki kullanıcı yorumlarını görmeden karar vermeyin derim
    http://www.uzmantedavi.net/roaccutane-yan-etkileri-ve-kullanimi-sivilce-hapi-roakutan/
  • Roaccutane sivilce ilacı hakkında önemli bir bilgilendirmedir. Öncelikle bu ilacı piyasada tutanların ve gencecik insanlara bile bile reçete edenlerin Allah belasını versin. Ne yazık ki Türkiye'de yanlış duyulmuş bir yan etkisini açıklamak için yazıyorum. Hayatım boyunca doktorlara güvendim, geleneksel tıp karşıtı batı tıbbına güveni tam bir insan oldum. Halk arasında bu ilaç kısır ediyor diye bir haber dolaşıyor ve doktorlar buna hurafe diyorlar. Evet doktorlar yine biliyorlar çünkü bu ilaç kısır etmiyor. İngilizce araştırırsanız dahi kısırlıkla ilgili bir bağlantısını bulamıyorsunuz. Bu entry ' yi Allah'ını seven duysun, duyursun. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Cahil halkımız kısırlık ile cinsel işlev bozukluklarının farkını bilmedikleri için kısırlık olarak yayılmış. Bu ilaç dozdan bağımsız olarak kalıcı ereksiyon problemi, libido kaybı, uyarılma ve orgazm bozuklukları gibi kalıcı sorunlara yol açıyor. Sebebi bilinmiyor, tedavisi yok ve hiç bir doktor buna inanmıyor. Cinsel fonksiyonların psikoloji ile olan bağlantısı sebebiyle kendine başvuran genç insanları psikiyatriye yönlendiriyor doktorlar. İlacın sahibi Roche durumun farkında, ama prospektüste bahsetmiyor. Prospektüste sadece depresyon yazıyor. Bu sorunu yaşayan insanlar depresyona giriyorlar, Roche de bu insanların hastalığı olan cinsel bozuklukları değil sadece bir semptom olan depresyonu prospektüse yazarak işten kurtuluyor. Sadece 5 hap alıp bu duruma yakalanan var, sadece 1 hap alıp bu duruma yakalananlar var. 3 ay alıp yakalanan var. Dozdan bağımsızdır. Bu sorunu yaşayıp duyurmayan çok sayıda insan olduğu gibi, bu sorunu yaşayıp farkında olmayan insanlar da var. 14 yaşındaki çocuk bu ilacı kullanıp cinsel fonksiyonlarını kısmi kaybederse bunun farkına varmayacaktır. Her şeyin normal olduğunu düşünecektir. Herneyse, bu entry ' yi okuyup kullanmaktan vazgeçen insanlar şükür namazı kılsınlar. İnanmayanlar istediği gibi kullanmaya devam edebilirler. Bana yanlış bilgi veriyorsun diye kesinlikle çıkışmasınlar. Bu türk halkına bıraktığım, bedelini hayatımla ödediğim bir tecrübemdir. Bu duruma sebep olabilen 3 çeşit ilaç var. Birincisi SSRI antidepresanlar, bir diğeri finasteride(saç dökülmesine karşı bir ilaç), ve biri de Isotretinoin(Roaccutane). Dermataloglar cellattır. Prospektüste yazan intiharların sebebi de bu yan etkidir. Bu durumla mücadele eden bir çok insan olduğu gibi, mücadeleyi başaramayıp intihar eden bir çok genç var. Bu yan etki dozdan ve yaştan bağımsızdır. 35 yaşında yakalanan da var, 15 yaşında yakalanan da var. Son olarak şunu belirtmek isterim ki bu yan etkiler herkeste görülmez. Bu ilacı kullanmaya başlamak isteyenler bu uyarıyı kabullenmeden başlamasınlar. Benim önerim kesinlikle vazgeçsinler. Zaten kullanmış veya şuan kullanmakta olan arkadaşlar korkmasınlar. Bunu okuyana kadar bir sorun farketmedilerse zaten kendilerinde bu yan etkiler oluşmamış demektir. Ama her ihtimale karşı dozu yavaş yavaş azaltarak acilen ilacı bıraksınlar. Aniden bırakmasınlar. Bu hastalık sizi bulduğunda ölmeden gömülmüş olacaksınız. Hem gencecik yaşta cinselliğinizi kaybedeceksiniz, hem bu durumu hiç kimse anlamayacak, doktorlar inanmayacak psikiyatriye yönlendirecekler. Deli muamelesi göreceksiniz. Kan tahlillerinde bir sorun çıkmayacak. Hayatınız kararacak. Sorunun ne olduğu bilinmiyor. Sadece teoriler vardır. Androjen reseptör hasarı, nörolojik hasar, epigenetik değişiklikler vb. gibi. Sivilcelerinize doğal çözümler arayınız. Doğal çözümlere inanmıyor olabilirsiniz ancak bu hastalığa yakalanırsanız inandığınız/inanmadığınız her şeyi deneyecek duruma düşeceksiniz. Hiç biri de sizi tedavi etmeyecektir. Çok fazla para kaybedeceksiniz, işinizi kaybedeceksiniz, hayatınızı kaybedeceksiniz. Bana birşey olmaz demeyiniz. Hayatı boyunca hiç bir ilaçtan etkilenmeyen sapa sağlam çok sağlıklı bünyeler, cinsel gücü çok yüksek bireyler bu hastalığa yakalandılar. Aşağıda paylaştığım forumlarda türk de çok var. İngilizce konuşuyorlar. Bir tanesi bile bu durumu duyurmak için çabalasaydı belki bir hayat kurtaracaklardı. Tekrar hatırlatmak istiyorum bu yan etkiler herkeste görülmez. Kullanan arkadaşlar korkup da psikolojik sorun yaşamasınlar. Ama kullanmayan, kullanmayı düşünen arkadaşlar ne olur etmeyin. Ben belki yakın zaman sonra ölmüş olacağım ama bu entry yi sizlere emanet ediyorum. Allah' ını seven yaysın, duyursun. İntihar affedilmez bir günah ama bir gün engel olamazsam bu entry yi okuyup kurtulan arkadaşlar affedilmem için, eğer ölmediysem iyileşmem için dua ederlerse çok sevinirim. Henüz 18 yaşında hayalleri olan son derece mutlu, başarılı, çok fazla seveni olan bir gençtim. Sadece 5 adet 20mg hap aldım. Şimdi 80 yaşında hissediyorum ve doğal bir ölüm için dua ediyorum. İntihar dışarıdan hiç hoş görünmeyecek çünkü. Roaccutane depresyona sebep olmaz. Zaten depresyon ile bir bağlantısı da bulunamamıştır. Roaccutane intihara sebep olmaz. Bunlar prospektüsteki yanıltıcı ifadelerdir. Roaccutane erkek ve kadınlarda cinsel fonksiyonları kalıcı olarak bozar. Bu durum depresyona ve intihara sebep olur.

Kaynaklar:

Bu linki yorumlar ile beraber sonuna kadar okuyun(Hayatınız kurtulacak):

Hayattan koparılan gencecik bir insan:

Bu soruna yıllardır çözüm arayan insanlardan oluşan 700 sayfalık bir başlık:https://www.acne.org/forums/topic/295030-repairing-the-long-term-damage-from-accutane/

Bir hayırsever vatandaşın kurbanlara yardım çabası:https://www.reddit.com/r/DrownedIce/comments/airftd/recovering_from_postaccutane_side_effects/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

Bu ilaçların kurbanı olan insanların toplanmış olduğu bir forum:https://www.propeciahelp.com/

Bir başka link:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6004900/

• quote:

Orijinalden alıntı: yedekhesap466

Roaccutane sivilce ilacı hakkında önemli bir bilgilendirmedir. Öncelikle bu ilacı piyasada tutanların ve gencecik insanlara bile bile reçete edenlerin Allah belasını versin. Ne yazık ki Türkiye'de yanlış duyulmuş bir yan etkisini açıklamak için yazıyorum. Hayatım boyunca doktorlara güvendim, geleneksel tıp karşıtı batı tıbbına güveni tam bir insan oldum. Halk arasında bu ilaç kısır ediyor diye bir haber dolaşıyor ve doktorlar buna hurafe diyorlar. Evet doktorlar yine biliyorlar çünkü bu ilaç kısır etmiyor. İngilizce araştırırsanız dahi kısırlıkla ilgili bir bağlantısını bulamıyorsunuz. Bu entry ' yi Allah'ını seven duysun, duyursun. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Cahil halkımız kısırlık ile cinsel işlev bozukluklarının farkını bilmedikleri için kısırlık olarak yayılmış. Bu ilaç dozdan bağımsız olarak kalıcı ereksiyon problemi, libido kaybı, uyarılma ve orgazm bozuklukları gibi kalıcı sorunlara yol açıyor. Sebebi bilinmiyor, tedavisi yok ve hiç bir doktor buna inanmıyor. Cinsel fonksiyonların psikoloji ile olan bağlantısı sebebiyle kendine başvuran genç insanları psikiyatriye yönlendiriyor doktorlar. İlacın sahibi Roche durumun farkında, ama prospektüste bahsetmiyor. Prospektüste sadece depresyon yazıyor. Bu sorunu yaşayan insanlar depresyona giriyorlar, Roche de bu insanların hastalığı olan cinsel bozuklukları değil sadece bir semptom olan depresyonu prospektüse yazarak işten kurtuluyor. Sadece 5 hap alıp bu duruma yakalanan var, sadece 1 hap alıp bu duruma yakalananlar var. 3 ay alıp yakalanan var. Dozdan bağımsızdır. Bu sorunu yaşayıp duyurmayan çok sayıda insan olduğu gibi, bu sorunu yaşayıp farkında olmayan insanlar da var. 14 yaşındaki çocuk bu ilacı kullanıp cinsel fonksiyonlarını kısmi kaybederse bunun farkına varmayacaktır. Her şeyin normal olduğunu düşünecektir. Herneyse, bu entry ' yi okuyup kullanmaktan vazgeçen insanlar şükür namazı kılsınlar. İnanmayanlar istediği gibi kullanmaya devam edebilirler. Bana yanlış bilgi veriyorsun diye kesinlikle çıkışmasınlar. Bu türk halkına bıraktığım, bedelini hayatımla ödediğim bir tecrübemdir. Bu duruma sebep olabilen 3 çeşit ilaç var. Birincisi SSRI antidepresanlar, bir diğeri finasteride(saç dökülmesine karşı bir ilaç), ve biri de Isotretinoin(Roaccutane). Dermataloglar cellattır. Prospektüste yazan intiharların sebebi de bu yan etkidir. Bu durumla mücadele eden bir çok insan olduğu gibi, mücadeleyi başaramayıp intihar eden bir çok genç var. Bu yan etki dozdan ve yaştan bağımsızdır. 35 yaşında yakalanan da var, 15 yaşında yakalanan da var. Son olarak şunu belirtmek isterim ki bu yan etkiler herkeste görülmez. Bu ilacı kullanmaya başlamak isteyenler bu uyarıyı kabullenmeden başlamasınlar. Benim önerim kesinlikle vazgeçsinler. Zaten kullanmış veya şuan kullanmakta olan arkadaşlar korkmasınlar. Bunu okuyana kadar bir sorun farketmedilerse zaten kendilerinde bu yan etkiler oluşmamış demektir. Ama her ihtimale karşı dozu yavaş yavaş azaltarak acilen ilacı bıraksınlar. Aniden bırakmasınlar. Bu hastalık sizi bulduğunda ölmeden gömülmüş olacaksınız. Hem gencecik yaşta cinselliğinizi kaybedeceksiniz, hem bu durumu hiç kimse anlamayacak, doktorlar inanmayacak psikiyatriye yönlendirecekler. Deli muamelesi göreceksiniz. Kan tahlillerinde bir sorun çıkmayacak. Hayatınız kararacak. Sorunun ne olduğu bilinmiyor. Sadece teoriler vardır. Androjen reseptör hasarı, nörolojik hasar, epigenetik değişiklikler vb. gibi. Sivilcelerinize doğal çözümler arayınız. Doğal çözümlere inanmıyor olabilirsiniz ancak bu hastalığa yakalanırsanız inandığınız/inanmadığınız her şeyi deneyecek duruma düşeceksiniz. Hiç biri de sizi tedavi etmeyecektir. Çok fazla para kaybedeceksiniz, işinizi kaybedeceksiniz, hayatınızı kaybedeceksiniz. Bana birşey olmaz demeyiniz. Hayatı boyunca hiç bir ilaçtan etkilenmeyen sapa sağlam çok sağlıklı bünyeler, cinsel gücü çok yüksek bireyler bu hastalığa yakalandılar. Aşağıda paylaştığım forumlarda türk de çok var. İngilizce konuşuyorlar. Bir tanesi bile bu durumu duyurmak için çabalasaydı belki bir hayat kurtaracaklardı. Tekrar hatırlatmak istiyorum bu yan etkiler herkeste görülmez. Kullanan arkadaşlar korkup da psikolojik sorun yaşamasınlar. Ama kullanmayan, kullanmayı düşünen arkadaşlar ne olur etmeyin. Ben belki yakın zaman sonra ölmüş olacağım ama bu entry yi sizlere emanet ediyorum. Allah' ını seven yaysın, duyursun. İntihar affedilmez bir günah ama bir gün engel olamazsam bu entry yi okuyup kurtulan arkadaşlar affedilmem için, eğer ölmediysem iyileşmem için dua ederlerse çok sevinirim. Henüz 18 yaşında hayalleri olan son derece mutlu, başarılı, çok fazla seveni olan bir gençtim. Sadece 5 adet 20mg hap aldım. Şimdi 80 yaşında hissediyorum ve doğal bir ölüm için dua ediyorum. İntihar dışarıdan hiç hoş görünmeyecek çünkü. Roaccutane depresyona sebep olmaz. Zaten depresyon ile bir bağlantısı da bulunamamıştır. Roaccutane intihara sebep olmaz. Bunlar prospektüsteki yanıltıcı ifadelerdir. Roaccutane erkek ve kadınlarda cinsel fonksiyonları kalıcı olarak bozar. Bu durum depresyona ve intihara sebep olur.

Kaynaklar:

Bu linki yorumlar ile beraber sonuna kadar okuyun(Hayatınız kurtulacak):https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=tr&u=https%3A%2F%2Frxisk.org%2Faccutane-30-years-of-trading-our-sex-lives-for-clear-skin%2F

Hayattan koparılan gencecik bir insan:https://www.dailymail.co.uk/health/article-6431453/Thousands-prescribed-Roaccutane-theres-disturbing-evidence-leave-men-suicidal.html

Bu soruna yıllardır çözüm arayan insanlardan oluşan 700 sayfalık bir başlık:https://www.acne.org/forums/topic/295030-repairing-the-long-term-damage-from-accutane/

Bir hayırsever vatandaşın kurbanlara yardım çabası:https://www.reddit.com/r/DrownedIce/comments/airftd/recovering_from_postaccutane_side_effects/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

Bu ilaçların kurbanı olan insanların toplanmış olduğu bir forum:https://www.propeciahelp.com/

Bir başka link:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6004900/
    hocam cevremde kullanıp da bu yan etkileri gören kimse görmedim. bence siz biraz abartmış olabilirsiniz.

size olanlar yalan veya tamamen haksizsiniz demiyorum yalniz sizin icin bu etkileri göstermiş olması, her kullananda veya çoğunlukta aynı etkileri göstereceği anlamına gelmez.

hic bir ilaç kullanmadan da hayatı kötüye giden insanlar var. bu ilaci kullaninca insanin işini kaybetmesi mantiksiz geldi, zaten 20yaş üstü olup da kullanan görmedim.

kullananlarda ufak bi asosyallik görüyorum o da yorgunluktan kaynaklanıyor ve sivilcesi olan insan ergenken onemsemese de yaşı ilerleyince sivilcelerini dert edinip asosyal olma ihtimali yüksektir.

doğrusu yazdıklarınızı hizli hizli okudum,çoğunu okudum. eksigim yanlışım varsa düzeltin lütfen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

hocam cevremde kullanıp da bu yan etkileri gören kimse görmedim. bence siz biraz abartmış olabilirsiniz.

size olanlar yalan veya tamamen haksizsiniz demiyorum yalniz sizin icin bu etkileri göstermiş olması, her kullananda veya çoğunlukta aynı etkileri göstereceği anlamına gelmez.

hic bir ilaç kullanmadan da hayatı kötüye giden insanlar var. bu ilaci kullaninca insanin işini kaybetmesi mantiksiz geldi, zaten 20yaş üstü olup da kullanan görmedim.

kullananlarda ufak bi asosyallik görüyorum o da yorgunluktan kaynaklanıyor ve sivilcesi olan insan ergenken onemsemese de yaşı ilerleyince sivilcelerini dert edinip asosyal olma ihtimali yüksektir.

doğrusu yazdıklarınızı hizli hizli okudum,çoğunu okudum. eksigim yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Alıntıları Göster
    Kardeş ben de aynı şeyi yazdım zaten. Her kullananda veya çoğunlukta görüldüğünü söylemiyorum. Prospektüste yazılmıyor, ben de riskin boyutunu anlatmaya çalışıyorum. Bu arada muadil olan aknetrent in prospektüsünde "sıklığı bilinmiyor" olarak yazıyor. Roaccutane da yazmıyor. Benim amacım insanları uyarmak. Eğer kullanırsanız büyük ihtimalle bu sorunu yaşamayacaksınız ama bu riskin var olduğunu bilin diye yazıyorum. Herkeste oluyor olsaydı bu uyarıya gerek kalır mıydı ? O ilaç satılamazdı zaten. Şirket bu yan etkinin üzerini örtüyor. Bu riski kabul ediyorum, gerekirse cinsel hayatım biter ama sivilcesiz olurum diyen insanlar kullanabilir. Ya da ben şansıma güveniyorum rus ruleti oynayacağım diyen insanlar kullanabilir. Ben kimseye kullan,kullanma da demiyorum. Saklanılan gerçekleri yaymaya çalışıyorum. Kullanacak olanların hakkı olan bilgileri bilmesi ondan sonra kararlarını vermesi için yazıyorum. Bu firmanın ahlaksızlığından insanları kurtarmaya çalışıyorum. Yazıyı bile tam okumadan ikna olmanız beklenemez zaten. Kaynaklar verdim incelemeniz için.

İş kaybetme konusu size mantıksız gelmiş. Roaccutane kullandınız diye sizi işten atacak firma bilmiyorum. Zaten öyle anladıysanız mantıksız gelmesi çok normaldir. Diyorum ki gencecik yaşında cinsel hayatı biten bir insan depresyona girer iş yapamaz olur. Dolaylı olarak işini kaybeder dedim. Ha eğer ben cinsiyetsiz de yaşarım, psikolojim etkilenmez diyen varsa onlar işini felan kaybetmezler zaten.

Bir de bakış açınız çevreniz ile sınırlı olmamalı. Muhtemelen bir çok insanın çevresinde kullanıp da bu sorunu yaşayan yoktur. Bir insanın çevresi, küresel anlamda bu ilacı kullanan insanların milyonda kaçı olabilir ki ? Kaldı ki yaşayan varsa bile bunu size söylememesi çok doğaldır. Cinsellik hassas konudur. İçinde yaşıyordur bunu yaşayan. Görmediklerinizi görme fırsatı veriyorum ben size. Madem bu zamana kadar görmediniz, linklere tıklayın ve görün. Ben de çevremde astım hastası görmedim. Bu astım diye bir hastalık olmadığı anlamına mı gelir ? Astım diye bir hastalık yok ben çevremde hiç görmedim diyip bunu size delil olarak sunsam hakkımda ne düşünürdünüz ?

• ben 5 aydır kullanıyorum neredeyse,dozlarim da yüksek..
    kuş halaa sağlam bir şekilde ötüyor,günde 4 yaptıgım oluyor peh
  • Dediğim gibi dozdan bağımsızdır. Şanssız olanlardan olmadığınız için şükretmelisiniz. Günde 4 ilişki mi mast mı ?
  • yedekhesap466 Y kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir şekilde anlatmışsınız 3. aydayım şuan ve cidden penis'de yanma sorunu ile doktora gittim doktora anlattım idrar yaparken ve sonrasında yanma olduğunu idrar ve kan testi yaptırdı ancak hiçbir şey çıkmayınca devam etmemi söyledi 14 gün ara verdiğim ilacı dün tekrar içtim ve tekrar yanma oldu ve kullandığım süreler boyunca ereksiyonda tutma konusunda problemler yaşadım. ilacı şuan bıraktım ve tekrar almamayı düşünüyorum, sivilceli yaşamayı tercih ederim çünkü gerçekten çok zor. tabi bu insandan insana değişebilir her insanda ilaç farklı yan etkiler gösterir o yüzden size kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedekhesap466

Dediğim gibi dozdan bağımsızdır. Şanssız olanlardan olmadığınız için şükretmelisiniz. Günde 4 ilişki mi mast mı ?
    Buna inanmayın.sivilce için baharat karışımı satıyor. Ilacı almayın diye kötülüyor

• bu ilacı 2020de bile kullananlara acıyorum
    hadi 10-15yıl önce falan olsa ortalıkda bu kadar bilgi yoktu.
    Pis ilaç kullandığım 5.günde tüm sırtımı,kollarımın bir kısmını,yüzümü kırmızı yapıp şişirmişti.
    Okadar mucizevi bir ilaçda değil yani 1yıl acı çekiyorsun boşuna sonra tekrar çıkmaya başlıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Mayıs 2020; 23:18:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

bu ilacı 2020de bile kullananlara acıyorum
    hadi 10-15yıl önce falan olsa ortalıkda bu kadar bilgi yoktu.
    Pis ilaç kullandığım 5.günde tüm sırtımı,kollarımın bir kısmını,yüzümü kırmızı yapıp şişirmişti.
    Okadar mucizevi bir ilaçda değil yani 1yıl acı çekiyorsun boşuna sonra tekrar çıkmaya başlıcak
    Herkeste bu yan etkiler olmuyor
    benim ağır sivilcelerimi geçirmişti günde 60 mg kullanmıştım bir de 65 kilomla. Dudak kuruluğu, göz kuruluğu ve bulanıklığı burun kanaması psikolojik anlamda birkaç yan etkisi oldu başka bir şey olmadı. Ama 4-5 ay sonra sivilceler geri döndü roaccutana geri dönmek istemediğimden her zaman acnemix clindoxyl gibi kremler kullanıyorum. Sürekli kullanmak zararlı ama cidden yüzüm kötü oluyor. Mecburen kullanıyorum. Bu arada roaccutane sivilce izlerimi geçirmedi çukurlar ve kırmızılıklar kaldı.

• Kardeşim lekeler geçmedi bende ama o iltihaplı sivilce falan hiç kalmadı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalan söyleyenin Allah belasını versin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Buna inanmayın.sivilce için baharat karışımı satıyor. Ilacı almayın diye kötülüyor

Alıntıları Göster
    Sana hakkımı haram ediyorum. Günahımı aldığın, iftira attığın için de teşekkür ediyorum. Bu mesajını görüp ilacı içecek ve sakat kalacak bütün insanların günahının da senin üzerine olmasını diliyorum. Madem bir iddian var ortaya kanıt koy. Ben o kadar kanıt bırakmışım di mi yazımda, boş insan. Komiklik yapacağım diye milletin hayatına mal olacaksın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.